ρουστικ γαμος ιδεες διακοσμησης

Vintage γάμος: 13 Ιδέες για μια διακόσμηση άλλης εποχής

Ο vintage γάμος είναι διαχρονικός και πάντα κατέχει μια ψηλή θέση στις επιλογές των μελλόνυμφων. Αυτό συμβαίνει γιατί παντρεύει το σήμερα με το χθες με ένα μοναδικό στυλ και χαρακτήρα. Προσδίδει ένα ρομαντικό στυλ γάμου πάντα με φινέτσα που σε ταξιδεύει σε περασμένους καιρούς. Αν λοιπόν είσαι και εσύ λάτρης του vintage και θέλεις να ταξιδέψεις μαζί με τους καλεσμένους σου την ημέρα του γάμου σου είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ιδέες για vintage στολισμό γάμου!

Προσκλητήρια

Τα προσκλητήρια θα σηματοδοτήσουν για το αν πρόκειται να είναι vintage γάμος. Για ένα στυλ γάμου vintage επίλεξε χαρτί κράφτ για να γράψεις πάνω τις πληροφορίες του γάμου σου ή φάκελο κραφτ. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε κουτιά για προσκλητήρια σε γήινες αποχρώσεις. Όλα αυτά μπορείς να τα διακοσμήσεις είτε με ασπρόμαυρες φωτογραφίες σας είτε με κάποιο αποξηραμένο λουλούδι, π.χ. λεβάντα, και λινάτσα.

Vintage γάμος Προσκλητήρια 

Vintage μπομπονιέρες γάμου

Οι μπομπονιέρες γάμου που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σου πρέπει να ταιριάζουν με την υπόλοιπη θεματολογία. Υπάρχουν πολλές ιδέες για DIY μπομπονιέρες γάμου vintage. Μια πρόταση είναι να φτιάξεις κάτι απλό και διαχρονικό με τούλι και κάποιο μικρό διακοσμητικό μπομπονιέρας όπως τα καμέο, από την άλλη μπορείς να επιλέξεις φλοράλ πουγκιά ή κομμένα υφάσματα για να κάνεις πιο ρομαντικές μπομπονιέρες γάμου. Διαφορετικά αν προτιμάς κάτι σε μπομπονιέρες αντικείμενα, η κλεψύδρα με φτερό ή μια γυάλινη φοντανιέρα είναι μια εξαίσια ιδέα!

Vintage μπομπονιέρες γάμου

Στολισμός εκκλησίας με κλουβιά

Μια ρομαντική επιλογή στο στολισμό εκκλησίας αν πρόκειται να είναι vintage γάμος είναι τα κλουβιά. Επίλεξε κλουβιά σε λευκό ή εκρού χρώμα και σε διάφορα μεγέθη. Πρόσθεσε πέρλες και γυψοφύλλη γάμου και φτιάξε μια ρομαντική διακόσμηση για το γάμο σου.

Στολισμός εκκλησίας με κλουβιά

Vintage στολισμός γάμου με φανάρια

Μια επιπλέον πινελιά στη προηγούμενη ιδέα μας είναι να προσθέσεις και φανάρια ξύλινα ή μεταλλικά με διάφορα vintage σχέδια. Θα φτιάξεις μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα σε ταξιδέψει!

Vintage στολισμός γάμου με φανάρια

Vintage Τραπέζι Ευχών – Candybar

Για ένα vintage τραπέζι ευχών που συνδυάζει και το candybar θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις ύφασμα δαντέλα και κασπώ τύπου αντίκα που θα τα στολίσεις με λουλούδια. Επιπλέον μια ακόμα ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις vintage φλιτζάνια και τσαγέρες. Πρόκειται για λεπτεπίλεπτα υλικά που θυμίζουν τα σερβίτσια της γιαγιάς και θα δώσουν μια γλυκιά νότα στο στολισμό σου. Πέραν όμως από αυτά μπορείς να επιλέξεις μια τουρτιέρα με περίτεχνο τελείωμα καθώς και vintage γυάλες με καπάκι που θυμίζουν φοντανιέρες για τα κεράσματα γάμου και τα κουφέτα. Ολοκλήρωσε την διακόσμηση σου με λευκά κλουβιά και λευκά καφάσια.

Vintage Τραπέζι Ευχών - Candybar

Vintage βιβλίο ευχών γάμου

Για ένα πιο vintage αλλά συνάμα και ρουστίκ γάμο επίλεξε για ευχολόγιο γάμου κάτι ξεχωριστό με βάση το ξύλο. Μια πρόταση μας είναι ένα ξύλινο βιβλίο ευχών. Από την άλλη αν θες κάτι εναλλακτικό θα μπορούσες να μετατρέψεις μια παλιά βαλίτσα ή μπαούλο σε ευχολόγιο με φωτογραφίες και ξύλινες καρδιές όπου θα γράφουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους.

Vintage βιβλίο ευχών γάμου

Vintage στολισμός δεξίωσης γάμου

Για τον vintage στολισμό δεξίωσης γάμου θα κινηθείς πάλι στο ίδιο πλαίσιο με την υπόλοιπη διακόσμηση γάμου. Χρησιμοποίησε υφάσματα στα χρώματα του λευκού, εκρού και σαμπανί. Επίλεξε, μάλιστα να βάλεις μικρές πινελιές με δαντέλα. Επιπλέον τα κηροπήγια θα δέσουν τέλεια με το θέμα σου και τα centerpieces που θα έχεις διαλέξει.  Ο φωτισμός δεξίωσης που θα επιλέξεις θα σου προτείναμε να είναι ατμοσφαιρικός δημιουργώντας μια ρομαντική διάθεση. Αυτό μπορείς να το πετύχεις χρησιμοποιώντας μπάλες με τρύπα και κεριά μπαταρίας, καμπάνες, βαζάκια γυάλινα ή γιρλάντες από λαμπάκια.

Vintage στολισμός δεξίωσης γάμου

Centerpieces γάμου vintage

Εννοείτε πώς και ο στολισμών τραπεζιών γάμου θα είναι vintage! Για centerpiece vintage γάμου σου έχουμε μερικές πολύ όμορφες ιδέες. Από την μια μπορείς να επιλέξεις μια ξύλινη φέτα κορμού και να τοποθετήσεις πάνω βαζάκια με λουλούδια και κηροπήγιο. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις «άστατα» βιβλία το ένα πάνω στο άλλο και να τοποθετήσεις πάνω βαζάκια του γλυκού με λουλούδια. Μια ακόμα πρόταση είναι να συνδυάσεις ένα γυάλινο βάζο με φύλλα κισσού και κυλίνδρους γυάλινους με κουφέτα στο ένα και πέρλες με κεράκι στο άλλο.

Centerpiece γάμου vintage

Vintage αρίθμηση τραπεζιών

Στην αρίθμηση των τραπεζιών θα σου προτείναμε είτε τις vintage κορνίζες και καθρέπτες για ένα άκρως ρομαντικό στυλ είτε τις φέτες κορμού αν θες να είναι πιο country γάμος. Όπως και να έχει και οι δυο επιλογές είναι διαχρονικές και διατηρούν τον vintage χαρακτήρα τους!

Vintage αρίθμηση τραπεζιών

Υφάσματα για vintage γάμο

Κάπως έτσι ερχόμαστε στο στήσιμο ενός vintage γάμου. Επίλεξε υφάσματα και λεπτομέρειες σε αποχρώσεις του λευκού, εκρού και φυσικού δίνοντας έτσι την αίσθηση του παλιού. Την τιμητική της σε αυτή τη διακόσμηση έχει φυσικά η δαντέλα!

Υφάσματα για vintage γάμο

Ανθοστολισμός γάμου

Σε έναν vintage γάμο ο ανθοστολισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Οι επιλογές είναι πολλές και εμείς θα σου προτείναμε να κινηθείς στον πιο ρουστίκ ανθοστολισμό με στάχυα, κισσό και λεβάντες ή σε μεγαλοπρεπείς συνθέσεις με μερικές έντονες πινελιές. Ό, τι και να επιλέξεις πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση στα λουλούδια γάμου γιατί είναι ένα κύριο στοιχείο του vintage στυλ. Αν μάλιστα κάνεις εποχικό γάμο και ψάχνεις ιδέες για π.χ. φθινοπωρινό ανθοστολισμό γάμου, μπορείς να πάρεις έμπνευση από τα διάφορα χρώματα της εκάστοτε εποχής.

Ανθοστολισμός vintage γάμου

Ξύλινες πινακίδες και καθρέπτες

Μια επιπλέον vintage πινελιά είναι οι πινακίδες και οι καθρέπτες. Φτιάξε μια γωνίτσα με καθρέπτες ίσως και κορνίζες που θα έχουν φωτογραφίες δικές σου και του αγαπημένου σου. Έπειτα πρόσθεσε πινακίδες ξύλινες για να προσανατολίσεις τους καλεσμένους σου για το που είναι το πάρτυ γάμου, το candybar, η τουαλέτες κ. ο. κ

Ξύλινες πινακίδες και καθρέπτες

Vintage νυφικό

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και το νυφικό που θα φορέσεις. Τα vintage νυφικά διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία και είναι μαγευτικά! Επίλεξε ένα νυφικό σε χρώματα όπως το σαμπανί ή το εκρού και δώσε βάση στις λεπτομέρειες από δαντέλα. Αν μάλιστα πρόκειται να είναι ένας φθινοπωρινός γάμος θα σου προτείναμε και νυφικό με ένα ελαφρύ μανίκι που θα αγκαλιάζει ρομαντικά τους ώμους σου!

Vintage νυφικό

Σχεδίασε τον γάμο των ονείρων σου και οργάνωσε την κάθε λεπτομέρεια. Δώσε το δικό σου στυλ και φτιάξε έναν vintage γάμο παρμένο από μια περασμένη εποχή!

[print_link]