Τι να βάλω σε πασχαλινό καλάθι;

Τι να Βάλω σε Πασχαλινό Καλάθι;

Το Πάσχα είναι μια ευκαιρία για να προσφέρουμε δώρα στα βαφτιστήρια μας, τους νονούς και της νονές αλλά και στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια συνήθης επιλογή είναι τα πασχαλινά καλάθια με παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα, δώρα και πασχαλινή λαμπάδα. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές αυτά που θα χρειαστείς. Το επόμενο ερώτημα είναι τι να βάλω σε πασχαλινό καλάθι βήμα – βήμα; Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις στο πώς να στολίσω ένα πασχαλινό καλάθι. Μάθε τι θα χρειαστείς και φτιάξε άπαιχτα χειροποίητα καλάθια για Πάσχα ανάλογα με το στυλ και τα γούστα του παραλήπτη σου.

Καλάθια, καφάσια, κουτιά για πασχαλινό καλάθι

Η πρώτη επιλογή στο τι να βάλω σε πασχαλινό καλάθι είναι το ίδιο το καλάθι. Ανάλογα με το στυλ που θέλεις να δώσεις στο δώρο σου επίλεξε καλάθια, καφάσια, κασπώ ή κουτιά. Διάλεξε boho καλάθια, ψάθινα ή βέργινα, ξύλινα καφάσια, μοντέρνα κασπώ ή βάζα και θεματικά κουτιά για να πλαισιώσεις το πασχαλινό σου δώρο. Μόλις βρεις αυτό που ψάχνεις έχεις ήδη τη βάση για να ξεκινήσεις να στήνεις το DIY πασχαλινό καλάθι σου.

Καλάθια, καφάσια, κουτιά για πασχαλινό καλάθι

Χαρτί αφής, χόρτο χάρτινο, για πασχαλινό καλάθι

Στο τι να βάλω σε πασχαλινό καλάθι θα χρειαστείς είδη συσκευασίας για γέμισμα. Με αυτό το τρόπο θα δώσεις ένα γεμάτο και πλούσιο αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό θα δώσεις και χρωματιστές πινελιές στη τελική παρουσίαση. Πώς θα πετύχεις όλα αυτά; Με χαρτιά αφής, χόρτο χάρτινο, μος ή χρωματιστή άμμο και χαλίκια για μια πιο καλοκαιρινή προσέγγιση. Χρησιμοποίησε μπόλικά από αυτά για γεμίσεις το πασχαλινό καλάθι σου.

Χαρτί αφής, χόρτο χάρτινο, για πασχαλινό καλάθι

Πασχαλινά αυγά, κομφετί

Για περισσότερη λεπτομέρεια στα πασχαλινά καλάθια δώρων που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου χρησιμοποίησε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, κομφετί και χρυσόσκονες. Επίλεξε ανάλογα με το στυλ και τη χρωματική παλέτα που θέλεις να κινηθείς. Διάλεξε κλασικά κόκκινα αυγά, ρουστίκ αυγά ή ανοιγόμενα πασχαλινά αυγά τα οποία θα γεμίσεις με σοκολατάκια και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά.

Πασχαλινά αυγά, κομφετί

Κορδέλες, κορδόνια και υλικά κατασκευών για πασχαλινό καλάθι

Παραμένοντας στα υλικά κατασκευών θα χρειαστείς πασχαλινές – ανοιξιάτικες κορδέλες και κορδόνια για να διακοσμήσεις το καλάθι σου. Δώσε παραπάνω χρώμα στη κατασκευή σου με πρωτότυπες κορδέλες. Συνδύασε τις με υλικά χειροτεχνίας όπως πον – πον, μανταλάκια, χάντρες ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί για τη κατασκευή σου.

Κορδέλες, κορδόνια και υλικά κατασκευών για πασχαλινό καλάθι

Πασχαλινά διακοσμητικά για καλάθι

Για ένα πιο πασχαλινό αποτέλεσμα πρόσθεσε και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά ή ανοιξιάτικα είδη. Χρησιμοποίησε πρωτότυπους πασχαλινούς λαγούς, πουλάκια, διακοσμητικά λουλούδια, κακτάκια ή αποξηραμένα. Με αυτό το τρόπο θα δώσεις έξτρα γιορτινό στυλ και ζωντάνια στη κατασκευή σου.

Πασχαλινά διακοσμητικά για καλάθι

Πασχαλινή λαμπάδα

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα καλάθι πασχαλινό είναι αν μη τι άλλο η πασχαλινή λαμπάδα, ειδικά αν πρόκειται για το βαφτιστήρι σου. Φτιάξε φοβερές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη σου. Χρησιμοποίησε αστόλιστες λαμπάδες σε διάφορα χρώματα και στόλισε τις με μοναδικά υλικά για λαμπάδες. Οι ιδέες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις.

Πασχαλινή λαμπάδα

Δωράκι για πασχαλινό καλάθι

Τόσο για πασχαλινό καλάθι βαφτιστηριού όσο και για πασχαλινό καλάθι για νονά ή νονό μπορείς να προσθέσεις ένα μικρό δωράκι για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι καλλυντικά, λογοτεχνικό βιβλίο, γυαλιά, είδη μαγειρικής, είδη αντρικής περιποιήσεις, διάφορων ειδών τσάι ή καφέ και πολλά άλλα. Μπορείς από την άλλη να φτιάξεις υπέροχες πασχαλινά καλάθια κατασκευές όπως αξεσουάρ για το κινητό, κολιέ, βραχιόλια ή κάποιο DIY διακοσμητικό.

Δωράκι για πασχαλινό καλάθι

Πασχαλινή ευχετήρια κάρτα

Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και πασχαλινή ευχετήρια κάρτα με τις ένθερμες ευχές σου. Αν μάλιστα, είσαι δασκάλα και θέλεις να φτιάξεις πασχαλινά καλάθια νηπιαγωγείο ή δημοτικό. τότε μπορείς να παροτρύνεις τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους DIY πασχαλινές κάρτες.

Πασχαλινή ευχετήρια κάρτα

Σοκολατάκια και παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικά είναι τα βρώσιμα υλικά που θα προσθέσεις στα χειροποίητα πασχαλινά καλάθια σου. Γλύκανε το παραλήπτη σου με πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια, σοκολατάκια, κουλουράκια πασχαλινά, τσουρέκια και πασχαλινά αυγά. Να είσαι σίγουρη ότι ο παραλήπτη σου θα το εκτιμήσει δεόντως και θα δοκιμάσει ήδη από το άνοιγμα του δώρου.

Σοκολατάκια και παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα

Αυτά ήταν βήμα προς βήμα αυτά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις φέτος τα δικά σου χειροποίητα πασχαλινά καλάθια για τους αγαπημένους σου. Με λίγη φαντασία και μπόλικη γιορτινή διάθεση το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακά επιτυχημένο.

[print_link]