Ιδέες για Πασχαλινά Καλάθια Πώς να τα φτιάξω

13 Ιδέες για Πασχαλινά Καλάθια: Πώς να τα φτιάξω

Ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα που μπορείς να κάνεις το Πάσχα είναι τα πασχαλινά καλάθια δώρων. Οι νονοί και οι νονές φτιάχνουν το πασχαλινό καλάθι για τα βαφτιστήρια τους αλλά και οποιοσδήποτε άλλος προσφέρει ένα πασχαλινό καλάθι σαν δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν ψάχνεις να φτιάξεις και εσύ φέτος πρωτότυπα πασχαλινά καλάθια δώρων τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Όχι μόνο θα βρεις ιδέες για πασχαλινά καλάθια αλλά θα μάθεις και πώς μπορείς να τα φτιάξεις. Πάρε έμπνευση και φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα πασχαλινά σετ δώρων που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Πασχαλινά καλάθια με λαμπάδες

Η κορωνίδα στις ιδέες για πασχαλινά καλάθια είναι το καλάθι με πασχαλινή λαμπάδα. Επίλεξε πρωτότυπα καλάθια ανάλογα με το στυλ του παραλήπτη σου. Boho καλάθια, ψάθινα, βέργινα, υφασμάτινα ή ό, τι άλλο σου αρέσει θα αποτελέσει τη βάση σου. Έπειτα, φτιάξε μοναδικές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και το στυλ. Δημιούργησε με τα χεράκια σου άπαιχτες θεματικές πασχαλινές λαμπάδες και στόλισε τις μέσα στο καλάθι σου. Πρόσθεσε χόρτο χάρτινο ή χαρτί αφής, ένα μικρό δωράκι και πασχαλινά σοκολατάκια.

Πασχαλινά καλάθια με λαμπάδες

Πασχαλινό καλάθι με πασχαλινά παραδοσιακά εδέσματα

Μια από τις πιο εύκολες και γιορτινές ιδέες για πασχαλινά καλάθια είναι με παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα. Φτιάξε, λοιπόν, καλάθι με πασχαλινά αυγά, κουλουράκια, πασχαλινά τσουρέκια και σοκολατάκια. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε πασχαλινές κορδέλες και μικρά πασχαλινά στολίδια. Πρόκειται για μια γρήγορη επιλογή για σένα που ψάχνεις πασχαλινά δώρα της τελευταίας στιγμής.

Πασχαλινό καλάθι με πασχαλινά παραδοσιακά εδέσματα

Πασχαλινά κουτιά για δώρο

Μια άλλη πρόταση για πασχαλινά καλάθια είναι με κουτιά σύνθεσης. Διάλεξε θεματικά κουτιά ή κουτιά σκέτα για να τα διακοσμήσεις εσύ όπως θέλεις. Επίλεξε μια χρωματική παλέτα ή ακόμη και ένα θέμα που θέλεις να κινηθείς. Αν αναρωτιέσαι “τι να βάλω σε πασχαλινά καλάθια” διάλεξε δωράκια, πασχαλινή λαμπάδα και πασχαλινά διακοσμητικά στο ανάλογο ύφος. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή αν είσαι νονά ή νονός και το βαφτιστήρι σου είναι ακόμη σε παιδική ηλικία.

Πασχαλινά καλάθια με κασπώ

Μια αρκετά οικονομική επιλογή σε πασχαλινά καλάθια είναι τα κασπώ. Με μερικά μοναδικά υλικά κατασκευών μετάτρεψε τα κασπώ σε πρωτότυπα πασχαλινά καλάθια. Γέμισε και αυτά με πασχαλινά διακοσμητικά, σοκολατάκια, κορδέλες και γιατί όχι και μια DIY πασχαλινή λαμπάδα.

Πασχαλινά καλάθια με κασπώ

Πασχαλινό καλάθι με γεωμετρικά φανάρια

Στις μοντέρνες προτάσεις για εναλλακτικά πασχαλινά καλάθια ανήκουν και τα γεωμετρικά φανάρια. Φτιάξε χειροποίητα πασχαλινά καλάθια επιλέγοντας terrarium διακοσμητικά σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Στόλισε τα ελαφρώς ακολουθώντας μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση. Εξάλλου από μόνα τους θα κλέψουν τη παράσταση. Είναι ιδανική επιλογή αν ψάχνεις πασχαλινά καλάθια για έφηβους.

Πασχαλινό καλάθι με γεωμετρικά φανάρια

Πασχαλινό Καλάθι Φανάρι

Μια άλλη, πρωτότυπη ιδέα για να φτιάξεις και να δωρίσεις την πασχαλινή λαμπάδα είναι τα φανάρια. Διάλεξε όμορφα ξύλινα ή μεταλλικά φανάρια, βάλε μέσα τη λαμπάδα, κάποιο δωράκι καθώς και ένα μικρό τσουρέκι. Στόλισε με κορδέλες και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις vintage κλουβιά.

Θεματικά πασχαλινά καλάθια

Εξίσου φοβερή DIY ιδέα είναι τα θεματικά πασχαλινά καλάθια. Ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του παραλήπτη σου φτιάξε και το ανάλογο θεματικό πασχαλινό καλάθι. Μερικές ιδέες είναι τα λογοτεχνικά βιβλία, διάφορα είδη καφέ και τσαγιού, είδη μαγειρικής, σετ γυμναστικής, gadgets, πράγματα από την αγαπημένη ταινία ή σειρά και πολλά άλλα. Να είσαι σίγουρη ότι ο παραλήπτης σου θα το λατρέψει!

Θεματικά πασχαλινά καλάθια

Ρουστίκ πασχαλινά καλάθια με καφάσια

Για τους λάτρεις της ρουστίκ αισθητικής φτιάξε πασχαλινά καλάθια με καφάσια. Διάλεξε το καφάσι που σου αρέσει και γέμισε το με χόρτο χάρτινο, raffia ή μος. Έπειτα επίλεξε ρουστίκ πασχαλινά διακοσμητικά που θα ταιριάξουν τέλεια σε μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση. Κινήσου σε φυσικούς τόνους και υλικά με γήινη εμφάνιση.

Ρουστίκ πασχαλινά καλάθια με καφάσια

Πασχαλινό καλάθι με γυάλινα είδη

Μια άλλη οικονομική πρόταση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι τα πασχαλινά καλάθια με γυάλινα είδη. Εδώ η γκάμα είναι πραγματικά τεράστια, με τα σχήματα και τα μεγέθη να είναι πάρα πολλά. Χρησιμοποίησε γυάλες, μπάλες με τρύπα, γυάλινες καμπάνες και ό,τι άλλο θέλεις για να συνθέσεις το πασχαλινό καλάθι σου. Γέμισε τα με πασχαλινά – ανοιξιάτικα διακοσμητικά για να δώσεις χρώμα στο διάφανο του γυαλιού.

Πασχαλινό καλάθι με γυάλινα είδη

Παιδικά πασχαλινά καλάθια

Μια ειδική κατηγορία αποτελούν τα παιδικά πασχαλινά καλάθια που θα δημιουργήσουν τα παιδιά. Σου έχουμε μερικές ιδέες για να φτιάξεις πασχαλινό καλάθι κατασκευή νηπιαγωγείο αλλά και δημοτικό.

Πασχαλινό καλάθι με αυγοθήκες

Μια οικονομική και εύκολη πασχαλινή παιδική κατασκευή για καλάθι το Πάσχα είναι με αυγοθήκες. Ναι καλά κατάλαβες! Μπορείς να δώσεις χρώμα και χαρακτήρα στις απλές και άχαρες αυγοθήκες που έχουν περισσέψει. Φτιάξε πανέμορφες πασχαλινές κατασκευές με λουλούδια. Χρησιμοποίησε υλικά όπως ανοιξιάτικα υφάσματα, μικρά πασχαλινά διακοσμητικά και κορδέλες. Ανήκει στις εύκολες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά που πάντα λατρεύουν να δημιουργούν.

Πασχαλινό καλάθι με αυγοθήκες

Πασχαλινό καλάθι με σοκολάτες

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε τις πασχαλινές λιχουδιές. Μια ιδέα, λοιπόν, για παιδικό πασχαλινό καλάθι είναι τα σοκολατένια DIY πασχαλινά καλάθια. Κόλλησε μεταξύ τους τις συσκευασίες από τις σοκολάτες έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα χειροποίητο καλάθι. Μόλις τελειώσεις, γέμισε το με πασχαλινά διακοσμητικά, επιπλέον σοκολατάκια, καραμέλες και ό,τι άλλη λιχουδιά θέλεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες χρησιμοποίησε κορδέλες, κορδόνια και μικρά διακοσμητικά.

Πασχαλινό καλάθι με σοκολάτες

Πασχαλινά καλαθάκια με γλωσσοπίεστρα

Εξίσου εύκολη κατασκευή είναι τα παιδικά πασχαλινά καλαθάκια από ξυλάκια χειροτεχνίας. Βρες το πατρόν για καλαθάκια πασχαλινά και ξεκίνα να κολλάς το ένα γλωσσοπίεστο δίπλα στο άλλο έτσι ώστε να σχηματιστεί DIY καλαθάκι ξύλινο. Γέμισε το με πασχαλινές κατασκευές για παιδιά, σοκολατένια αυγά και μικρά παιχνίδια.

Πασχαλινά καλαθάκια με γλωσσοπίεστρα

Υλικά κατασκευών που θα χρειαστείς για τα πασχαλινά καλάθια

Για να φτιάξεις βήμα προς βήμα τα χειροποίητα πασχαλινά καλάθια σου θα χρειαστείς ενδεικτικά μερικά υλικά κατασκευών. Αυτά είναι: το χόρτο χάρτινο, το χαρτί αφής, τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, κομφετί, οι κορδέλες, οι χάντρες, τα μανταλάκια κ.α. Προσάρμοσε τα στο στυλ και την αισθητική σου για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Υλικά κατασκευών που θα χρειαστείς για τα πασχαλινά καλάθια

Με λίγη φαντασία και γιορτινή διάθεση φτιάξε ανεπανάληπτα χειροποίητα πασχαλινά καλάθια για τους αγαπημένους σου που θα τους ξετρελάνουν. Πάρε έμπνευση από το γούστο τους και φτιάξε μια πασχαλινή σύνθεση που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

[print_link]