Υλικά Βάπτισης Όλα όσα θα χρειαστείς!

Υλικά Βάπτισης: Τσέκαρε Όλα όσα θα χρειαστείς!

Το μωράκι σου είναι έτοιμο να αποκτήσει το όνομα που θα το συντροφεύει μια ζωή σε μια βάπτιση γεμάτη πρωτοτυπία και πολυτέλεια.  Είναι αναμενόμενο να θέλεις ό,τι καλύτερο για το παιδάκι σου σε μια DIY βάπτιση που θα αφήσει εποχή και θα τη θυμάστε όλοι σας. Η χειροποίητη DIY βάπτιση είναι η τέλεια επιλογή γιατί συνδυάζει τη μοναδικότητα και την ανιδιοτελή αγάπη που θρέφεις για το μωράκι σου και όλα φτιαγμένα από σένα. Αν είσαι, λοιπόν, από τις μανούλες που αγαπούν τον δημιουργικό δρόμο του DIY τότε είσαι στο σωστό μέρος! Ποια υλικά βάπτισης θα χρειαστείς; Σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις για να αποφύγεις το περιττό άγχος. Σου έχουμε μια αναλυτική λίστα με όλα όσα θα χρειαστείς για να αφήσεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σου ελεύθερες χωρίς πελάγωμα.

Διακόσμηση εκκλησίας για βάπτιση

Ξεκινώντας με τα υλικά βάπτισης που θα χρειαστείς θα αναφερθούμε στο στολισμό της εκκλησίας και κάποια ακόμη είδη βάπτισης όπως τα  μαρτυρικά, το σετ λαδιού, το σετ βάπτισης και φυσικά τη λαμπάδα. Μέρος όλων αυτών είναι και ο ανθοστολισμός πάνω στον οποίο θα βασιστεί η χρωματική παλέτα και τα θέματα βάπτισης.

Ανθοστολισμός βάπτισης

Ο ανθοστολισμός διέπει και απογειώνει τη διακόσμηση της εκκλησίας και τη δεξίωση βάπτισης. Επίλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια για βάπτιση στις αποχρώσεις και το θέμα που θα βασιστεί και ο υπόλοιπος στολισμός. Φτιάξε πλούσια μπουκέτα λουλουδιών για σταντ βάπτισης, εντυπωσιακά βάζα διακόσμησης αλλά και για τη κολυμπήθρα. Μια τάση των τελευταίων χρόνων που συναντάμε τόσο στους γάμους όσο και στις βαπτίσεις είναι οι διακοσμητικές αψίδες στολισμένες με ανθοσυνθέσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικές γιρλάντες με πρασινάδες, λουλούδια και διακοσμητικά βάπτισης για το τραπέζι ευχών και το τραπέζι δεξίωσης των γονιών και των κουμπάρων.

Ανθοστολισμός βάπτισης

Υλικά για μαρτυρικά βάπτισης

Στα είδη βάπτισης ανήκουν και τα υλικά για μαρτυρικά. Φτιάξε υπέροχα DIY μαρτυρικά βάπτισης με εκλεκτά διακοσμητικά και κορδόνια. Δημιούργησε μοντέρνα μαρτυρικά βραχιόλια, κολιέ, μπρελόκ ή πιο κλασικά με κορδόνια, κορδέλες και παραμάνες. Πρόσθεσε φοβερά σταυρουδάκια ή κωνσταντινάτα και κάνε τη διαφορά με διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως πομ – πομ, φουντίτσες, χάντρες κλπ. Προσάρμοσε τα στο φύλο του παιδιού και τη θεματολογία της βάπτισης για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Υλικά για μαρτυρικά βάπτισης

Κουτιά για μαρτυρικά

Αφού φτιάξεις τα χειροποίητα μαρτυρικά για βάπτιση αγοριού ή κοριτσιού τοποθέτησε τα σε κουτιά για μαρτυρικά ώστε να τα προσφέρεις στους καλεσμένους σου. Χρησιμοποίησε με σχέδια ή σκέτα ώστε να τα διακοσμήσεις εσύ όπως θέλεις.

Κουτιά για Μαρτυρικά

Σετ λαδιού βάπτισης

Το σετ λαδιού ανήκει στις υποχρεώσεις του νονού και της νονάς. Το σε λαδικών βάπτισης είναι διακοσμημένα με κορδέλες, κορδόνια και μικρά διακοσμητικά αξεσουάρ ανάλογα με το θέμα της κάθε βάπτισης. Τι περιλαμβάνει; Ένα μπουκαλάκι για το λάδι, σαπούνι, πετσέτα για τον ιερέα και 3 κεράκια για την κολυμπήθρα.

Σετ λαδιού βάπτισης

Σετ βάπτισης

Στις υποχρεώσεις του νονού και της νονάς ανήκει επίσης το σετ βάπτισης. Επιλέξτε, έτοιμα θεματικά κουτιά βάπτισης ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε χειροποίητο με σκέτα κουτιά βάπτισης και υλικά βάπτισης. Αν δεν θέλεις τα κλασικά χάρτινα κουτιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαούλα, βαλίτσες, καφάσια ή καλάθια. Το πακέτο βάπτισης περιλαμβάνει το βαπτιστικό σταυρό, μια μεγάλη πετσέτα για να σκουπίσεις το μωρό, σεντόνι (για την υποδοχή του λαδωμένου μωρού από το νουνό ή νονά, ειδικά εσώρουχα, καπελάκι, βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια.

Σετ βάπτισης

Λαμπάδα βάπτισης

Φυσικά στο πακέτο του νονού/ας ανήκουν και οι λαμπάδες βάπτισης. Διάλεξε έτοιμες λαμπάδες κεριά και στόλισε τις με υπέροχα διακοσμητικά για λαμπάδες βάπτισης, κορδέλες, κορδόνια, αποξηραμένα και λουλούδια. Προσάρμοσε τις στο θέμα της υπόλοιπης βάπτισης.

Λαμπάδα βάπτισης

Τραπέζι ευχών βάπτισης

Το τραπέζι ευχών είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας βάπτισης αλλά και γάμου. Βρίσκεται ίσως στα απαραίτητα υλικά βάπτισης και είδη γάμου. Τι υλικά θα χρειαστείς για να στήσεις το τραπέζι ευχών βάπτισης; Θα είναι μια φαντασμαγορική γωνιά στη διακόσμηση που θα αποτελέσει ωδή στη θεματολογία που θα έχεις επιλέξει. Εκεί οι καλεσμένοι σου θα γράψουν τις ευχές τους το μωράκι σου, θα γλυκαθούν (αν έχεις συνδυάσει τραπέζι ευχών και candybar) και γιατί όχι θα φωτογραφηθούν.

Υφάσματα και ράνερ βάπτισης

Για αρχή, διάλεξε τα ανάλογα υφάσματα και ράνερ βάπτισης που θα στρώσεις στο τραπέζι ευχών. Βασικός γνώμονας επιλογής θα είναι το θέμα και η εποχή. Για μια καλοκαιρινή, τροπική ή boho βάπτιση διάλεξε αέρινα υφάσματα ενώ για μια αριστοκρατική βάπτιση με θέμα κύκνος ή μπαλαρίνα επίλεξε πιο φινετσάτα και λαμπερά. Αν από την άλλη έχεις επιλέξει θέμα βάπτισης με ρουστίκ επιρροές τότε θα κινηθείς στις ακατέργαστες υφές όπως η λινάτσα και ο καμβάς. Για μια ρομαντική βάπτιση κοριτσιού χρησιμοποίησε σίγουρα δαντέλες.  Αυτές βέβαια είναι μόνο μερικές ιδέες διακόσμησης αφού τόσο τα θέματα όσο και τα υφάσματα είναι πραγματικά πάρα πολλά!

Υφάσματα και ράνερ βάπτισης

Γυάλινα είδη για τραπέζι ευχών βάπτισης

Έπειτα διάλεξε τα γυάλινα είδη που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Δώσε με αυτά ύψος στο τραπέζι ευχών και κάνε τα να φαίνονται πιο πλούσια και γεμάτα. Γυάλινα βάζα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και γυάλες με καπάκι μπορούν να στολίσουν εξαιρετικά το τραπέζι. Γέμισε τα με κουφέτα βάπτισης, διακοσμητικά, λουλούδια, κεριά ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Στην ίδια λογική είναι και οι γυάλινες καμπάνες αλλά και οι μπάλες με τρύπα. Τις τελευταίες, μάλιστα, μπορείς να τις κρεμάσεις φτιάχνοντας μια πρωτότυπη γιρλάντα πάνω από το τραπέζι ευχών.

Γυάλινα είδη για τραπέζι ευχών βάπτισης

Βιβλίο ευχών βάπτισης

Τι δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τραπέζι ευχών; Μα φυσικά το βιβλίο ευχών. Επίλεξε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε βιβλία ευχών αυτό που σου αρέσει και τοποθέτησε το στη μέση του τραπεζιού μαζί με τα στυλό. Αν πάλι, θέλεις να ξεφύγεις από την κλασική επιλογή του βιβλίου τότε φτιάξε ή αγόρασε εναλλακτικά ευχολόγια. Μερικές ιδέες είναι με γυάλινα ή ξύλινα κουτιά, με διακοσμητικά κλουβιά, μαυροπίνακες, με μεταλλικό δέντρο και πολλά άλλα.

Βιβλίο ευχών βάπτισης

Κουφέτα βάπτισης

Δώσε χρώμα και γεύση στη βάπτιση με πεντανόστιμα κουφέτα. Πέρα από τα κουφέτα με τα οποία θα γεμίσεις τις DIY μπομπονιέρες βάπτισης χρησιμοποίησε και κουφέτα για να επανδρώσεις το τραπέζι ευχών ή/και το candybar βάπτισης. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συνδύασε τα με χρωματιστά μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια τα οποία θα στολίσεις σε μπωλ, κασπώ και καφάσια.

Κουφέτα βάπτισης

Candybar βάπτισης

Το candybar είναι η must have τάση των τελευταίων χρόνων, με ολοένα και περισσότερες μανούλες να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια: από τη διακόσμηση μέχρι και τα γλυκά βάπτισης. Πέρα από τα θεματικά καλούδια βάπτισης, θα χρειαστείς και κάποια επιπλέον υλικά για να το στήσεις.

Θέματα βάπτισης

Το candybar είναι η επιτομή του θέματος της βάπτισης, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις και τα ανάλογα θεματικά υλικά βάπτισης. Διάλεξε πρωτότυπα θέματα βάπτισης για βάπτιση αγοριού και κοριτσιού. Χρησιμοποίησε διακοσμητικές φιγούρες, επιτραπέζια ή επιδαπέδια διακοσμητικά και χρωματικά ανάλογα στολίδια.

Θέματα βάπτισης

Εταζέρες και πιατέλες βάπτισης

Χρησιμοποίησε εταζέρες και πιατέλες για να σερβίρεις τα γλυκά αλλά και τη τούρτα βάπτισης. Διάλεξε διάφορα σχέδια και μεγέθη και συνδύασε διαφορετικά υλικά όπως το μέταλλο, το ξύλο και την πορσελάνη για ένα πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Εταζέρες και πιατέλες βάπτισης

Γυάλες με βρυσάκι για βάπτιση

Στα υλικά για candybar βάπτισης ανήκουν και οι γυάλες με βρυσάκι. Δρόσισε τους καλεσμένους σου με δροσερούς χυμούς, γρανίτες και ό,τι άλλο θέλεις. Σέρβιρε τα σε ποτήρια με θεματικά καλαμάκια.

Γυάλες με βρυσάκι για βάπτιση

Χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν

Για το καλύτερο σερβίρισμα και την αποφυγή ανεπιθύμητων λεκέδων, επίλεξε για το candybar χρωματιστά χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν γεμάτα με γλυκίσματα. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, μπορείς να επιλέξεις πιατάκια, μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες για πάρτυ.

Χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν

Μακαρόν και θεματικά Μπισκότα βάπτισης

Εξίσου σημαντικά είναι και τα γλυκά βάπτισης. Όχι μόνο θα γλυκάνουν τους καλεσμένους σου αλλά θα αποτελέσουν και μέρος του στολισμού της βάπτισης. Για αυτό επέλεξε θεματικά μπισκότα βάπτισης και χρωματιστά μακαρόνς που θα σερβίρεις σε πιατέλες και εταζέρες. Συνδύασε τα με γευστικά γλειφιτζούρια και μαρσμέλλοου.

Μακαρόν και θεματικά Μπισκότα βάπτισης

Τραπέζι δεξίωσης βάπτισης

Και αφού το παιδί αποκτήσει το όνομα που θα το συντροφεύει για όλη του τη ζωή είθισται να έπεται η δεξίωση ή το πάρτυ βάπτισης. Επομένως, είναι εξίσου σημαντική η πρώτη εντύπωση που θα δώσει ο χώρος που θα διεξαχθεί το γλέντι. Επιμελήσου τον στολισμό με τα κατάλληλα εκλεκτά υλικά βάπτισης.

Στολισμός τραπεζιού βάπτισης

Ξεκίνα με το στολισμό τραπεζιού βάπτισης όπου θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου έναν πλούσιο μπουφέ ή το μενού βάπτισης που θα έχεις επιλέξει. Φτιάξε DIY centerpieces βάπτισης ανάλογα με το θέμα που έχεις επιλέξει. Χρησιμοποίησε δίσκους και πιατέλες, κουτιά σύνθεσης, πολύχρωμα κασπώ και διακοσμητικά. Εξίσου σημαντικά είναι και εδώ τα υφάσματα και τα ράνερ που θα πλαισιώσουν το στολισμό σου. Αν τα τραπέζια της δεξίωσης είναι μακρόστενα μπορείς να φτιάξεις υπέροχες γιρλάντες και να στολίσεις κατά τόπους θεματικά διακοσμητικά. Προσάρμοσε, μάλιστα και την αρίθμηση τραπεζιού με πρωτότυπους τρόπους διευκολύνοντας τους καλεσμένους σου.

Στολισμός τραπεζιού βάπτισης

Φανάρια βάπτισης

Για να απογειώσεις τη διακόσμηση της δεξίωσης και όχι μόνο φτιάξε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με τα ανάλογα φανάρια. Χρησιμοποίησε ξύλινα, μεταλλικά ή μοντέρνα γεωμετρικά φανάρια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη.

Φανάρια βάπτισης

Κεριά και votive βάπτισης

Για έναν ατμοσφαιρικό στολισμό διακόσμησε κατά τόπους με κεριά και votive, μέσα σε βάζα, σε κηροπήγια ή και σκέτα. Συνδύασε τα με λαμπάκια για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Κεριά και votive βάπτισης

Διακοσμητικά κλουβιά βάπτισης

Για περισσότερη λεπτομέρεια με vintage και ρομαντισμό μπορείς να διαλέξεις μοναδικά διακοσμητικά κλουβιά. Χρησιμοποίησε διάφορα σχέδια και μεγέθη τα οποία θα στολίσεις ή θα κρεμάσεις κατά τόπους. Διακόσμησε τα με λουλούδια, κεριά, λαμπάκια και μικρά διακοσμητικά βάπτισης.

Διακοσμητικά κλουβιά βάπτισης

Μαυροπίνακες και ταμπέλες

Ένα επιπλέον υλικό που σίγουρα θα χρειαστείς είναι μαυροπίνακες και ταμπέλες. Μπορούν να λειτουργήσουν, όπως ήδη είπαμε σαν εναλλακτικά ευχολόγια ή σαν καλωσόρισμα στη βάπτιση. Διαφορετικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα όμορφο μέρος του στολισμού συνδυασμένα και με άλλα θεματικά είδη για βάπτιση. Οι μαυροπίνακες, οι καμβάδες αλλά και οι καθρέπτες είναι ιδανικοί και για  εναλλακτική αρίθμηση τραπεζιού.

Μαυροπίνακες και ταμπέλες

DIY μπομπονιέρες βάπτισης

Στις πρωταγωνιστικές θέσεις ανήκουν αν μη τι άλλο οι μπομπονιέρες βάπτισης και τα υλικά για μπομπονιέρες που θα χρησιμοποιήσεις για να τις φτιάξεις. Φτιάξε DIY μπομπονιέρες βάπτισης που βρίθουν πρωτοτυπίας και μοναδικότητας ενώ συνάδουν με το θέμα βάπτισης. Πρόσφερε τις στους καλεσμένους σου και κλέψε τις εντυπώσεις. Δες ένα προς ένα τα υλικά για μπομπονιέρες και πάρε έμπνευση για να ξεκινήσεις  να δημιουργείς.

Κομμένα υφάσματα για μπομπονιέρες βάπτισης

Τα κομμένα υφάσματα δίνουν μια διαχρονική εμφάνιση στις μπομπονιέρες. Δημιούργησε μπομπονιέρες βάπτισης με μοναδικά τούλια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις κομμένα υφάσματα διαφορετικών υλικών και μοτίβων όπως η αράχνη, ο καμβάς, η γάζα ή δαντέλα.

Κομμένα υφάσματα για μπομπονιέρες βάπτισης

Πουγκιά βάπτισης

Μια εύκολη επιλογή είναι τα έτοιμα πουγκιά βάπτισης. Μπορείς  να διαλέξεις θεματικά πουγκιά με σχέδια ή να χρησιμοποιήσεις σκέτα στολίζοντας τα με θεματικό διακοσμητικό, κορδέλες και κορδόνια. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές, το καλύτερο είναι να κινηθείς ανάλογα με τη χρωματική παλέτα και το θέμα.

Πουγκιά βάπτισης

Κουτάκια για μπομπονιέρες βάπτισης

Μια εξίσου όμορφη εναλλακτική είναι τα κουτάκια μπομπονιέρας. Επίλεξε σαν βασικό σου υλικό κουτάκια για μπομπονιέρες βάπτισης. Χρησιμοποίησε χάρτινα ή ξύλινα κουτάκια από πλεξιγκλάς, γυάλινα ή εναλλακτικά κουτάκια. Στη τελευταία πρόταση θα βρεις τις μίνι φοντανιέρες, τις γυάλινες καμπάνες, τις μπάλες με τρύπα αλλά και τις ανοιγόμενες μπάλες. Είναι τόσο φαντασμαγορικές που και ελαφρώς διακοσμημένες κλέβουν τη παράσταση ενώ προσαρμόζονται τέλεια σε κάθε θεματολογία.

Κουτάκια για μπομπονιέρες βάπτισης

Γυάλινοι σωλήνες και βαζάκια μαρμελάδας

Αν από την άλλη θέλεις να φτιάξεις γυάλινες μπομπονιέρες βάπτισης μπορείς να επιλέξεις γυάλινους σωλήνες και γυάλινα βαζάκια. Στόλισε τα με κομμένα υφάσματα, κορδόνια, κορδέλες, θεματικά στολίδια βάπτισης και ό,τι άλλο θέλεις. Πέρα από τα κουφέτα μπορείς να γεμίσεις τα βαζάκια με κάποιο τοπικό γλυκό ή μαρμελάδα. Στην ίδια λογική είναι και τα μπουκαλάκια για μπομπονιέρες.

Γυάλινοι σωλήνες και βαζάκια μαρμελάδας

Κορδέλες και κορδόνια βάπτισης

Όπως θα έχεις καταλάβει ένα από τα πιο βασικά υλικά για μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης είναι οι κορδέλες και τα κορδόνια. Είναι τόσα πολλά τα σχέδια, τα υλικά, τα μεγέθη και τα χρώματα που εξυπηρετούν κάθε στυλ και περίσταση. Μπορείς, μάλιστα, να φτιάξεις και υπέροχες κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης.

Κορδέλες και κορδόνια βάπτισης

Διακοσμητικά μπομπονιέρας βάπτισης

Όλη τη μπομπονιέρα θα τη καθορίσει τα διακοσμητικά μπομπονιέρας που θα επιλέξεις. ην Διάλεξε, λοιπόν, ξύλινα, μεταλλικά, από πλεξιγκλάς θεματικά διακοσμητικά και δέσε τις χειροποίητες μπομπονιέρες με το θέμα της βάπτισης. Κόλλησε τα πάνω στις μπομπονιέρες ή κρέμασε τα με ένα κορδόνι. Πέρα από τα διακοσμητικά στοιχεία, εδώ μπορείς να βρεις και μικρότερα στολίδια όπως τα λουλουδάκια, τα στρας, οι φουντίτσες, τα πομ – πομ  και οι χάντρες.

Διακοσμητικά μπομπονιέρας βάπτισης

Παιδική μπομπονιέρα βάπτισης

Σε μια βάπτιση υπάρχουν μεγάλοι αλλά και μικροί καλεσμένοι, για αυτό μερίμνησε για αυτούς με τις ανάλογες παιδικές μπομπονιέρες. Διάλεξε παιχνιδιάρικα διακοσμητικά, τσάντες με γλυκίσματα ή πρωτότυπα παιχνίδια που θα απασχολήσουν τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της βάπτισης ενώ θα τους μείνουν και σαν αναμνηστικά.

Παιδική μπομπονιέρα βάπτισης

Καλάθια και καφάσια για μπομπονιέρες βάπτισης

Μαζί με τις μπομπονιέρες θα πρέπει να βρεις και το τρόπο που θα τις παρουσιάσεις στην εκκλησία ή τη δεξίωση.  Για αυτό θα χρειαστείς καλάθια και καφάσια. Εναλλακτική πρόταση είναι οι μεγάλοι δίσκοι ή τα μεταλλικά δέντρα αν πρόκειται για κρεμαστές μπομπονιέρες.

Καλάθια και καφάσια για μπομπονιέρες βάπτισης

Προσκλητήρια βάπτισης

Τέλος, αφού ορίσεις την ημερομηνία της βάπτισης και ξεκινήσεις να την οργανώνεις θα χρειαστείς τα προσκλητήρια βάπτισης για να ενημερώσεις τους καλεσμένους σου. Μπορείς να τους προϊδεάσεις για το θέμα που επέλεξες για τη βάπτιση του μωρού σου φτιάχνοντας τα αντίστοιχα προσκλητήρια. Μια ιδέα είναι να τυπώσεις σε έναν καλό εκτυπωτή προσκλητήρια θεματικά προσκλητήρια βάπτισης. Εναλλακτικά αν είσαι λάτρης του DIY μπορείς να φτιάξεις προσκλητήρια με γυάλινους σωλήνες, κουτάκια ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Μπορείς, μάλιστα να συνδυάσεις μπομπονιέρα και προσκλητήριο μαζί.

Προσκλητήρια βάπτισης

Αυτά ήταν πάνω κάτω τα υλικά βάπτισης που θα χρειαστείς. Δεδομένου ότι όλα περνούν από τα χέρια σου απέφυγε το περιττό άγχος χρησιμοποιώντας την σαν κατευθυντήρια γραμμή. Άσε τη δημιουργικότητα σου και την αχαλίνωτη φαντασία σου ελεύθερη και ξεκίνα να δημιουργείς κάτι ανεπανάληπτο για το αγγελούδι σου. Με μοναδικές ιδέες για βάπτιση είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξεις κάτι ξεχωριστό με τα χεράκια σου που θα χαραχθεί στις μνήμες όλων σας.

[print_link]