Βάπτιση Mέλισσα Ιδέες και Χρώματα για μια Ρουστίκ Βάπτιση

Βάπτιση Mέλισσα: Ιδέες και Χρώματα για μια Ρουστίκ Βάπτιση

«Αχ μελισσούλα, μελισσάκι, πήγες σ’ άλλο λουλουδάκι…» λέει το τραγούδι και ήδη έχεις καταλάβει για τι πρόκειται να μιλήσουμε. Ήρθε η στιγμή που θα βαπτίσεις το παιδάκι σου και ψάχνεις ένα πρωτότυπο και συνάμα ουδέτερο θέμα βάπτισης που προσαρμόζεται και στα 2 φύλα; Η βάπτιση μέλισσα είναι ό,τι πρέπει για σένα! Πέρα από το ότι βρίσκεται στις τάσεις βάπτισης τα τελευταία χρόνια συνδυάζει εξαιρετικά την ρουστίκ αισθητική με κάθε εποχή του χρόνου σε μια ζωηρή μίξη χρωμάτων. Αν, λοιπόν, η βάπτιση μέλισσα είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί για το μωράκι σου είσαι στο σωστό μέρος. Εδώ θα βρεις μοναδικές ιδέες για να στήσεις μια ανεπανάληπτη βάπτιση μέλισσα με τα χεράκια σου.

Χρώματα και υφάσματα για βάπτιση μέλισσα

Ας ξεκινήσουμε από τα χρώματα και τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε σε θέμα βάπτισης μελισσούλα. Όπως ήδη είπαμε πρόκειται για ένα θέμα που παίρνει κατά βάση επιρροή από την ρουστίκ αισθητική και ανήκει στις ανοιξιάτικες ή και καλοκαιρινές ιδέες βάπτισης. Επομένως η χρωματική παλέτα που θα επιλέξεις για τη βάπτιση μέλισσα θα κινείται σε γήινες αποχρώσεις και φυσικά σε μαύρο – κίτρινο. Πρόσθεσε μερικές λευκές και χρυσές πινελιές για περισσότερη φωτεινότητα. Όσον αφορά τα υφάσματα που θα χρειαστείς θα σου προτείναμε ακατέργαστες υφές όπως η λινάτσα και ο καμβάς. Συνδύασε τα με δαντέλα εάν πρόκειται για μια βάπτιση κοριτσιού ή με χρωματιστή γάζα αν πρόκειται για βάπτιση αγοριού. Επίσης σε μια βάπτιση μέλισσα σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υλικά που θα επιλέξεις για να στήσεις τη διακόσμηση βάπτισης. Στο συγκεκριμένο θέμα πρωταγωνιστικό ρόλο έχεις το ξύλο σαν υλικό και έπειτα το γυαλί. Με αυτά τα δεδομένα είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις να στήνεις τη βάπτιση της μικρής σου μελισσούλας!

Χρώματα και υφάσματα για βάπτιση μέλισσα

Μπομπονιέρες μέλισσα

Οι μπομπονιέρες βάπτισης θα είναι εμπνευσμένες από το θέμα βάπτιση μέλισσα. Φτιάξε DIY μπομπονιέρες βάπτισης με τα χεράκια σου σε διάφορα στυλ αλλά πάντα πιστή στο θέμα βάπτισης μελισσούλα. Μια ιδέα είναι να επιλέξεις έτοιμα πουγκιά με εκτυπωμένες μελισσούλες ή σκέτα πουγκιά βάπτισης που θα διακοσμήσεις με κορδέλες και ξύλινη μέλισσα. Υπάρχουν διάφορα υλικά για θέμα μέλισσα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μπομπονιέρες βάπτισης με κουτάκια ξύλινα, γυάλινους σωλήνες ή μπρελόκ με μέλισσα διακοσμητικά. Εξίσου, φοβερές ιδέες για μπομπονιέρες βάπτισης μέλισσα είναι τα σαπούνια μελιού αλλά και τα γυάλινα βαζάκια με μέλι.

Μπομπονιέρες μέλισσα Βάπτιση Mέλισσα

Μαρτυρικά μέλισσα

Ανάλογα με το θέμα βάπτισης μελισσούλα θα είναι και τα DIY μαρτυρικά που θα φτιάξεις. Επίλεξε υλικά για μαρτυρικά, κορδέλες, χάντρες και κορδόνια σε φυσικό, μαύρο και κίτρινο χρώμα. Διακόσμησε με πομ – πομ, κίτρινες φουντίτσες και μεταλλικά ή ξύλινα στοιχεία με θέμα μέλισσα. Φτιάξε κλασικά μαρτυρικά με παραμάνες, πρωτότυπα μαρτυρικά κολιέ, βραχιόλια, μπρελόκ ή ακόμη μπεγλέρι για τους άντρες καλεσμένους σου.

Μαρτυρικά μέλισσα

Τραπέζι ευχών και candybar για βάπτιση μέλισσα

Η πιο φαντασμαγορική, ίσως, γωνιά μιας βάπτισης είναι το candybar και το τραπέζι ευχών. Εκεί το θέμα που έχεις επιλέξει γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό με τα θεματικά διακοσμητικά, τα γλυκίσματα και τα ανάλογα βιβλία ευχών. Οι καλεσμένοι σου θα γλυκαθούν, θα γράψουν τις ευχές τους και γιατί όχι θα φωτογραφηθούν. Για ένα τραπέζι ευχών με θέμα μέλισσα επίλεξε ξύλινες πιατέλες, δίσκους και εταζέρες. Δώσε ύψος στο τραπέζι σου με γυάλινα είδη που θα γεμίσεις με κουφέτα, μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια σε κίτρινο, μαύρο και λευκό χρώμα. Δρόσισε τους παρευρισκόμενους με λεμονάδα και γευστικούς χυμούς που θα σερβίρεις σε γυάλες με βρυσάκι. Γύρω από το τραπέζι και πάνω σε αυτό πρόσθεσε καλάθια και καφάσια που θα στολίσεις με θεματικά διακοσμητικά, με τις μπομπονιέρες ή ακόμη και με γλυκά βάπτισης. Για περισσότερη ατμόσφαιρα πρόσθεσε ξύλινα κηροπήγια, φανάρια ή λαμπάκια. Φυσικά μη ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στο στολισμό σου διακοσμητικές μέλισσες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Τα θεματικά εδέσματα βάπτισης θα απογειώσουν τη διακόσμηση του candybar. Επίλεξε μπισκότα, cupcakes ακόμη και την τούρτα βάπτισης στα ανάλογα χρώματα και θεματολογία. Τέλος, επίλεξε έτοιμο βιβλίο ευχών ή ακόμη καλύτερα φτιάξε με τα χεράκια σου ένα ευχολόγιο με θέμα μέλισσα.

Τραπέζι ευχών και candybar για βάπτιση μέλισσα

Διακόσμηση δεξίωσης βάπτισης με θέμα μέλισσα

Για το πάρτυ ή τη δεξίωση βάπτισης θα κινηθείς πάλι στις ίδιες αποχρώσεις και υφές. Διάλεξε έναν ανθοστολισμό με ηλιοτρόπια και πρασινάδες που θα διακοσμήσεις σε σταντ βάπτισης ή σαν γιρλάντες στο κάθε τραπέζι δεξίωσης. Διακόσμησε χρυσά, κίτρινα, λευκά και μαύρα μπαλόνια σε κάθε γωνιά του χώρου και φτιάξε θεματικά centerpieces βάπτισης. Επίλεξε κασπώ ή βάζα διακόσμησης τα οποία θα στολίσεις με λουλούδια και μέλισσες. Διαφορετικά, μπορείς να φτιάξεις σπιτάκια μέλισσας με χοντρό κορδόνι λινάτσας και μικρά θεματικά διακοσμητικά. Μια άλλη ιδέα είναι να συνδυάσεις φέτες κορμού, με γυάλινα μπουκάλια ή διακοσμητικά ποτιστήρια γεμάτα με μπουκέτα από λουλούδια. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές και μοναδικές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις.

Διακόσμηση δεξίωσης βάπτισης με θέμα μέλισσα Βάπτιση Mέλισσα

Σετ βάπτισης με θέμα μελισσούλα

Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επίλεξε και ένα εμπνευσμένο σετ βάπτισης. Προσάρμοσε το στη θεματική σου με τα ανάλογα χρώματα και διακοσμητικά.  Επίλεξε έτοιμο κουτί βάπτισης μέλισσα ή ακόμη καλύτερα φτιάχτο μόνη σου χρησιμοποιώντας σκέτα κουτιά βάπτισης χάρτινα ή ξύλινα και διακοσμητικές μέλισσες. Διακόσμησε τα με λουλούδια, φουντίτσες και πομ – πομ. Προσάρμοσε και τα ρούχα του μωρού στο θέμα σου, επιλέγοντας είδη βάπτισης με γήινα χρώματα και παιχνιδιάρικες κίτρινες – μαύρες πινελιές.

Σετ βάπτισης με θέμα μελισσούλα Βάπτιση Mέλισσα

Προσκλητήρια βάπτισης μέλισσα

Τέλος, αν θέλεις να προϊδεάσεις τους καλεσμένους σου για τη DIY βάπτιση που ετοιμάζεις για το παιδάκι σου φτιάξε και τα ανάλογα προσκλητήρια βάπτισης με θέμα μέλισσα. Αν το έχεις με την χαρτοκοπτική μια εξαιρετική ιδέα είναι τα προσκλητήρια σε σχήμα μέλισσας ή σε σχήμα μελισσόσπιτου. Μια άλλη ιδέα είναι να τυπώσεις σε έναν καλό εκτυπωτή προσκλητήρια με μελισσούλες, μέλι και λουλούδια. Για ένα chic αποτέλεσμα πρόσθεσε μερικές χρυσές λεπτομέρειες.

Προσκλητήρια βάπτισης μέλισσα

Η βάπτιση μέλισσα συνδυάζει υπέροχα την παιδική αθωότητα με την ακατέργαστη ομορφιά της φύσης υπό το χρυσαφένιο πρίσμα του πεντανόστιμου μελιού. Χάρισε στο μικρό σου μελισσάκι μια βάπτιση από τα χεράκια σου που θα αφήσει εποχή και θα θυμούνται όλοι οι καλεσμένοι σου.

[print_link]