ιδεες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Μοναδικές DIY ιδέες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και των όμορφων στιγμών. Τα προβλήματα πάνε για λίγο στην άκρη και το σπίτι στολίζεται γιορτινά. Να η ευκαιρία σου να αλλάξεις διάθεση και να γίνεις δημιουργική ξεκινώντας από την εξώπορτά σου! Εδώ θα σου δείξουμε εύκολες DIY ιδέες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια που θα διακοσμήσουν την πόρτα σου.

Στεφάνι με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Η πιο ασφαλής και εύκολη λύση είναι να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στεφάνια εξώπορτας από μπάλες. Ο τρόπος είναι απλός! Διάλεξε ένα πράσινο στεφάνι και δέστε με ένα σύρμα πλαστικές ή γυάλινες μπάλες στα κλαδιά, συνδυάζοντας ίσως και με τεχνητά λουλούδια.

Στεφάνι με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Στεφάνι με κανέλες και αποξηραμένα φρούτα

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα μπορείς να κατασκευάσεις το χειροποίητα διακοσμητικά στεφάνια από ξυλάκια κανέλας και αποξηραμένα φρούτα. Πλέξε ένα στεφάνι και έπειτα κόλλησε πάνω τις κανέλες ή δέσε τις με όμορφα κορδόνια. Συμπλήρωσε με ό,τι αποξηραμένο φρούτο επιθυμείς. Το αποτέλεσμα θα ξεχωρίσει αλλά πάνω από όλα θα μοσχομυρίσει!

Στεφάνι με κανέλες και αποξηραμένα φρούτα

Στεφάνι από γούρια

Φέρτε την τύχη της νέας χρονιάς στην πόρτα σου! Φτιάξε το στεφάνι σου από χειροποίητα γούρια που σίγουρα θα μαζεύεις χρόνο με το χρόνο σε συνδυασμό με τεχνητά λουλούδια και κομμάτια κορμού.

Στεφάνι από φελλούς

Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα για χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι οι φελλοί. Το μόνο που θα κάνεις είναι να συλλέξεις φελλούς από μπουκάλια κρασιού, έπειτα θα τους κολλήσεις σε μια κυκλική βάση από φελιζόλ ή σύρμα ώστε να διαμορφώσεις το στεφάνι σου με ένα ξεχωριστό στυλ. Συνδύασε με μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

χριστουγεννιατικο στεφανι φελλους

Στεφάνι από κουκουνάρια

Μια πρόταση ιδιαίτερα οικονομική αλλά πάντα μέσα στο κλίμα των εορτών είναι τα κουκουνάρια και κλαδιά γκι. Με αυτά τα υλικά για διακοσμητικά στεφάνια θα φτιάξεις ένα υπέροχο στεφάνι με φυσικό αποτέλεσμα.

Στεφάνι από κουκουνάρια

Στεφάνι με φιγούρες Lemax

Μια πιο παιχνιδιάρικη επιλογή είναι ένα στεφάνι από φιγούρες Lemax. Φιγούρες μικρές και μινιατούρες φωτιζόμενες θα στολίσουν χριστουγεννιάτικα την εξώπορτα σου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατασκευή που συνδυάζεται πολύ εύκολα με μοναδικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Στεφάνι από υφάσματα και κορδέλες

Μια απλή κατασκευή διακοσμητικού στεφανιού είναι από χριστουγεννιάτικα υφάσματα και κορδέλες. Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα είτε να κινηθείς στις κλασικές χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις.

χριστουγεννιατικο στεφανι κορδελες και υφασματα

Στεφάνι από CD

Έχοντας περάσει προ πολλού η εποχή των cd αντί να τα πετάξετε μπορείτε να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας από αυτά δίνοντας μια μοντέρνα διάθεση. Ακόμα και αν δεν έχετε στο σπίτι, μια δεκάδα noname CD έχει πολύ χαμηλό κόστος!

Στεφάνι με χριστουγεννιάτικα κλαδιά

Μια πολύ μοντέρνα ιδέα για DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι με χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Πάρε ένα σιδερένιο στεφάνι ή τελάρο κεντήματος και διακόσμησε το με διάφορες πρασινάδες και berries. Μια πρόταση είναι να φτιάξεις ένα ματσάκι και να διακοσμήσεις την μια πλευρά και μια πρόταση είναι να στολίσεις το στεφάνι από άκρη σε άκρη. Αυτό το χριστουγεννιάτικο στεφάνι ταιριάζει τέλεια σε μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ή σε σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Στεφάνι με χριστουγεννιάτικα κλαδιά

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με πομ – πομ

Μια παιχνιδιάρη ιδέα για χριστουγεννιάτικο στεφάνι χειροποίητο είναι με πομ – πομ. Πάρε έτοιμα χριστουγεννιάτικα στεφάνια με φυλλώματα και κόλλησε πάνω πολύχρωμα πομ – πομ. Προαιρετικά μπορείς να διακοσμήσεις με φουντίτσες και χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Θα δώσεις μια έθνικ πινελιά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τοίχου ή πόρτας

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια με τελάρα κεντήματος

Τα τελάρα κεντήματος αποτελούν ένα hot υλικό για χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δη για χριστουγεννιάτικα στεφάνια χειροποίητα. Μπορείς είτε να τα διακοσμήσεις με χριστουγεννιάτικα υφάσματα είτε να τα αφήσεις εσωτερικά κενά. Στην συνέχεια διακόσμησε το γύρω γύρω με χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ σου. Πρόσθεσε μερικές κορδέλες ή διακοσμητικές χριστουγεννιάτικες πινακίδες για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια με τελάρα κεντήματος

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονόμπαλες

Ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι εμπνευσμένο από το χιονισμένο τοπίο είναι αυτό με τις χιονόμπαλες. Πάρε στεφάνια από φελιζόλ και ντύσε τα με χιονοκουβέρτες. Έπειτα κόλλησε από άκρη σε άκρη του στεφανιού χιονόμπαλες. Μόλις τελειώσεις με το γέμισμα διακόσμησε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε παλ χρωματισμούς ή για ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα σε ασημί χρώμα.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονόμπαλες

Ρουστίκ βέργινα χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Για μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα σου προτείναμε τα βέργινα στεφάνια. Διακόσμησε τα με ρουστίκ χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κουκουνάρια και κορδέλες με ακατέργαστες υφές όπως είναι η λινάτσα και ο καμβάς. Δώσε μια country αισθητική στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου.

Ρουστίκ βέργινα χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λαμπάκια

Ποιος δεν αγαπάει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Φτιάχνουν μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που σε μαγνητίζει. Δημιούργησε, λοιπόν, DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λαμπάκια. Τύλιξε τα σε χοντρό σύρμα ή σε ένα λεπτό στεφάνι αρκετές φορές για να μην αφήσεις κενά. Η πόρτα ή ο οποιοσδήποτε τοίχος του χώρου σου θα λάμπει μοναδικά.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λαμπάκια

Εναλλακτικό boho χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Τέλος, για σένα που αγαπάς την boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου έχουμε φοβερή ιδέα. Φτιάξε εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κανέλα και boho κορδέλες και κορδόνια. Πάρε μια χοντρή κανέλα και ξεκίνα να δένεις διαδοχικά διάφορες κορδέλες και κορδόνια σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις. Προτίμησε αυτές με τις φουντίτσες και τα πομ – πομ για μια bohemian αισθητική. Στόλισε και μερικά χριστουγεννιάτικα κλαδάκια και το DIY στεφάνι των Χριστουγέννων θα είναι έτοιμο.

Εναλλακτικό boho χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Η κάθε κατασκευή για διακοσμητικά στεφάνια θα ξεχωρίσει γιατί θα την έχεις φτιάξει η ίδια με φαντασία και μεράκι και ποτέ μη ξεχνάς πως κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας στερήσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

[print_link]