Πασχαλινά Λαγουδάκια Διακοσμητικά

Πασχαλινά Λαγουδάκια Διακοσμητικά: Μοναδικές Ιδέες

Τα πασχαλινά αυγά και τα λαγουδάκια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Πάσχα και την πασχαλινή διακόσμηση. Οι διακοσμητικοί λαγοί, μάλιστα, δίνουν πνοή στο γιορτινό στολισμό και ταιριάζουν τέλεια σε κάθε στυλ διακόσμησης. Σου έχουμε, λοιπόν, συγκεντρώσει, εδώ, μερικές πρωτότυπες DIY πασχαλινά λαγουδάκια, αλλά και για πιο έτοιμα, που μπορείς να αγοράσεις!

Λαγουδάκι σε κασπώ

Θα ξεκινήσουμε τη λίστα με τα πασχαλινά λαγουδάκια διακοσμητικά με μια παιχνιδιάρικη ιδέα κατασκευής. Επίλεξε χρωματιστά κεραμικά κασπώ και γέμισε τα με μος τύπου βρύο, ανοιξιάτικα τεχνητά λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Έπειτα φτιάξε ένα λαγουδάκι με φελιζόλ και ύφασμα που σκάλωσε σε μια γλάστρα! Το αποτέλεσμα θα είναι πετυχημένα παιχνιδιάρικο και πρωτότυπο.

Λαγουδάκι σε κασπώ

Κρεμαστά λαγουδάκια με κορδόνια τσόχας

Μια κατασκευή για πασχαλινά λαγουδάκια διακοσμητικά την οποία μπορείς να κάνεις μαζί με τα παιδιά είναι αυτή με τα κορδόνια τσόχας. Για να τα φτιάξεις κόψε χαρτόνι σε σχήμα κύκλου στο μέγεθος που θέλεις. Έπειτα ξεκίνα να κολλάς κυκλικά πολύχρωμα κορδόνια τσόχας. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τα αυτάκια. Συνδύασε χρωματιστά κορδόνια με ανοιξιάτικα υφάσματα. Αποτελεί, μάλιστα, ιδανική επιλογή για πασχαλινή διακόσμηση παιδικού υπνοδωματίου.

Κρεμαστά λαγουδάκια με κορδόνια τσόχας

Κρεμαστά πασχαλινά λαγουδάκια διακοσμητικά σε τελάρα κεντήματος

Μια άλλη ιδέα για πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου είναι τα λαγουδάκια σε τελάρα κεντήματος. Πέρνα ανοιξιάτικα ή πασχαλινά υφάσματα από τα τελάρα και διακόσμησε με κορδέλες, πομ – πομ και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Κρέμασε τα από την εξώπορτα σαν εναλλακτικά DIY πασχαλινά στεφάνια ή στους τοίχους.

Κρεμαστά πασχαλινά λαγουδάκια διακοσμητικά σε τελάρα κεντήματος

DIY πασχαλινή κορνίζα με λαγό

Μετέτρεψε τις ξεχασμένες και αχρησιμοποίητες κορνίζες σε άπαιχτες πασχαλινές κατασκευές.  Αφαίρεσε το τζαμάκι και σχεδίασε στην βάση ένα λαγουδάκι έπειτα γέμισε το με πολύχρωμα χάρτινα καλαμάκια ή άλλα υλικά κατασκευών. Εναλλακτικά, μπορείς να κόψεις πολύχρωμα χαρτόνια σε σχήμα λαγού και να τα κολλήσεις πάνω σε συνδυασμό με άλλα πασχαλινά στολίδια.

DIY πασχαλινή κορνίζα με λαγό

Πασχαλινά λαγουδάκια από κάλτσες

Στα εύκολα πασχαλινά διακοσμητικά λαγουδάκια είναι αυτά από κάλτσες. Γέμισε μια κάλτσα με ρύζι και δέσε την σφιχτά με λαστιχάκια έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σώμα, το κεφάλι και τα αυτιά του κούνελου. Πρόσθεσε τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας για να δώσεις μορφή στα DIY πασχαλινά λαγουδάκια σου.

Πασχαλινό στεφάνι λαγουδάκι από μπόες

Φτιάξε ένα εξίσου εντυπωσιακό πασχαλινό διακοσμητικό λαγουδάκι για τη εξώπορτα σου. Χρησιμοποίησε φελιζόλ στεφάνι και τύλιξε τριγύρω λευκή μπόα. Έπειτα κόλλα τσόχα ροζ για τα αυτάκια, φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο πασχαλινό στεφάνι χνουδωτό.

Πασχαλινό στεφάνι λαγουδάκι από μπόες

Πασχαλινά λαγουδάκια από χάρτινες σακούλες

Αυτή η ιδέα έχει να κάνει περισσότερο με τις πασχαλινές συσκευασίες δώρων. Επίλεξε χάρτινες τσάντες, χαρτί αφής, χαρτόνι, χρωματιστή κορδέλα και πομ πομ. Πέρα από το ότι είναι πασχαλινές κατασκευές με χαμηλό κόστος είναι ιδανική και για σένα που ψάχνεις πασχαλινές κατασκευές για παιδιά.

Πασχαλινά λαγουδάκια από χάρτινες σακούλες

Λαγουδάκια από βαζάκια μαρμελάδας

Μια εξίσου οικονομική επιλογή για πασχαλινά λαγουδάκια διακοσμητικά με υλικά που ήδη έχεις είναι με γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Επίλεξε μερικά βαζάκια που έχεις ξεχασμένα στα ντουλάπια και χρωμάτισε τα με ακρυλικά χρώματα, σπρέι και χρυσόσκονες. Έπειτα διακόσμησε με ματάκια χειροτεχνίας και αυτάκια από τσόχα. Για περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς να προσθέσεις ανοιξιάτικες κορδέλες και διακοσμητικά.

Λαγουδάκια από βαζάκια μαρμελάδας

Πασχαλινά αυγά λαγουδάκια

Συνδύασε τα πασχαλινά αυγά με τα λαγουδάκια φτιάχνοντας πασχαλινά αυγά σε σχήμα λαγού. Χρησιμοποίησε είτε βρώσιμα είτε κεραμικά αυγά και διακόσμησε τα με υλικά χειροτεχνίας ώστε να πάρουν τη μορφή μικρών κουνελιών. Διακόσμησε τα σε όμορφες πιατέλες και εταζέρες φτιάχνοντας ένα φαντασμαγορικό πασχαλινό centerpiece.

Πασχαλινά αυγά λαγουδάκια

Γιρλάντα με πασχαλινά λαγουδάκια

Αν θέλεις να φτιάξεις DIY πασχαλινές γιρλάντες σου έχουμε φοβερή ιδέα. Κόψε τα δικά σου πασχαλινά λαγουδάκια από χαρτόνι ή ύφασμα. Διάλεξε διάφορα ζωηρά χρώματα και συμπλήρωσε μερικά μικρά διακοσμητικά όπως φουντίτσες και πομ – πομ. Είναι ιδανική για πασχαλινή διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Γιρλάντα με πασχαλινά λαγουδάκια

Πλεκτά λαγουδάκια

Αν πιάνουν τα χέρια σου από πλέξιμο μπορείς να φτιάξεις υπέροχα μίνι λαγουδάκια πλεκτά. Επίλεξε ειδικά κορδόνια πλεξίματος σε παστελ χρωματισμούς και φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά λαγουδάκια. Φτιάξε 2-3 σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα.

Πλεκτά λαγουδάκια

Ρουστίκ λαγός με μος και λινάτσα

Ο ρουστίκ καμβάς με λαγό από μος είναι μια υπέροχη επιλογή για πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου. Πώς θα τον φτιάξεις; Ντύσε τον καμβά με ύφασμα λινάτσας και σχεδίασε πάνω ένα μεγάλο κουνελάκι του Πάσχα. Έπειτα κόλλησε εντός του περιγράμματος μος μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η φιγούρα. Είναι τέλεια ιδέα για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

Ρουστίκ λαγός με μος και λινάτσα

Πασχαλινά διακοσμητικά κεραμικά λαγουδάκια

Τέλος, τα κεραμικά λαγουδάκια διακοσμητικά αποτελούν διαχρονική και εύκολη επιλογή ενώ προσαρμόζονται σε κάθε στυλ πασχαλινής διακόσμησης. Χρησιμοποίησε κεραμικά με glitter, σε παστέλ αποχρώσεις, σε γήινα χρώματα ανάλογα με το ύφος που θέλεις να προσδώσεις στο χώρο σου. Οι λαγοί μπορούν να διακοσμηθούν μέσα σε γυάλινες μπάλες με τρύπα, γυάλινα είδη, γεωμετρικά φανάρια ή όπου αλλού θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι φαντασμαγορικό!

Πασχαλινά διακοσμητικά κεραμικά λαγουδάκια

Διακόσμησε το χώρο σου πασχαλινά φτιάχνοντας τα δικά σου χειροποίητα πασχαλινά λαγουδάκια ή δημιουργώντας πλούσιες συνθέσεις με ανοιξιάτικα λουλούδια, πασχαλινά στολίδια και φυσικά πασχαλινά λαγουδάκια. Μπες μονομιάς στο γιορτινό κλίμα και στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα φέρνοντας το Λαγό του Πάσχα στο χώρο σου.

[print_link]