Πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα

Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα: DIY Πασχαλινές Ιδέες

Φέτος το Πάσχα φτιάξε τα δικά σου πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα βάζοντας το προσωπικό σου στυλ στο χώρο σου. Δημιούργησε πασχαλινές κατασκευές που θα φέρουν μονομιάς το σπίτι σου στο γιορτινό κλίμα! Ψάχνεις την έμπνευση; Είσαι στο κατάλληλο μέρος! Σου έχουμε ετοιμάσει μερικές hot DIY ιδέες για πασχαλινά διακοσμητικά που ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια ή οποιονδήποτε άλλο χώρο. Εμπνεύσου και ξεκίνα να δημιουργείς κάτι μοναδικό.

Κρεμαστά λαγουδάκια από κορδόνια

Για μια πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας ή/και τοίχου μπορείς να φτιάξεις πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα λαγουδάκια. Κόψε χαρτόνι σε σχήμα κύκλου στο μέγεθος που θέλεις. Έπειτα ξεκίνα να κολλάς κυκλικά πολύχρωμα κορδόνια τσόχας. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τα αυτάκια. Συνδύασε χρωματιστά κορδόνια με ανοιξιάτικα υφάσματα. Είναι ιδανική επιλογή για πασχαλινή διακόσμηση παιδικού υπνοδωματίου. Μπορείς μάλιστα να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά, θα το ευχαριστηθούν!

Κρεμαστά λαγουδάκια από κορδόνια

Ανοιξιάτικη – πασχαλινή καμπάνα

Για ένα πιο ρομαντικό πασχαλινό στολισμό μια ιδέα για πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα είναι με γυάλινες καμπάνες. Δημιούργησε ένα πασχαλινό σκηνικό εντός της καμπάνας με κλαδάκια, πουλάκια και πασχαλινά αυγά. Προαιρετικά συνδύασε εξωτερικά μερικές κορδέλες και κορδόνια. Συνδύασε με επιπλέον ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως πουλάκια και μελισσούλες.

Ανοιξιάτικη – πασχαλινή καμπάνα

Ρουστίκ καμβάς με λαγό

Στα πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου συναντάμε και τον ρουστίκ καμβά με λαγό από μος. Ντύσε τον καμβά με ύφασμα λινάτσας και σχεδίασε πάνω ένα μεγάλο κουνελάκι του Πάσχα. Έπειτα κόλλησε εντός του περιγράμματος μος μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η φιγούρα. Είναι τέλεια ιδέα για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

Ρουστίκ καμβάς με λαγό

Πασχαλινή κουφετομηχανή

Στις φαντασμαγορικές κατασκευές για διακόσμηση συναντάμε την χειροποίητη κουφετομηχανή. Πάντρεψε την Άνοιξη με το Πάσχα και το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφα εντυπωσιακό. Πάνω σε χρωματιστά κεραμικά κασπό κόλλησε γυάλες σφαίρα και στόλισε τις εσωτερικά με πασχαλινά –  ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Κλείσε την με ένα καπάκι από φελλό ή από κάποιο βάζο και στόλισε την εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια.

Πασχαλινή κουφετομηχανή

Ρουστίκ ρομαντική πασχαλινή φλοίδα δέντρου

Αν από την άλλη είσαι μια ρομαντική ψυχή με ρουστίκ επιρροές τότε μπορείς  να φτιάξεις ένα υπέροχο πασχαλινό centerpiece για το τραπέζι σου. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς ένα αποξηραμένο φλοιό δέντρου με επιφάνεια, πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, βαζάκια, μπουκάλια καθώς και ανοιξιάτικα λουλούδια. Κόλλησε πάνω στο φλοιό τα υλικά σου και έπειτα βάλε μέσα στα γυάλινα είδη τα λουλουδάκια. Πρόσθεσε λίγο μος για πιο φυσική παρουσίαση.

Ρουστίκ ρομαντική πασχαλινή φλοίδα δέντρου

Πασχαλινή εταζέρα

Μια εύκολη και γρήγορα ιδέα για πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα είναι η πασχαλινή εταζέρα. Ταιριάζει σε μια πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας αλλά και σαλονιού ή τραπεζαρίας. Επίλεξε εταζέρες ανάλογα με το στυλ σου και διακόσμησε τις με ό,τι εποχιακά είδη πασχαλινά και ανοιξιάτικα στολίδια έχεις στα χρώματα που θέλεις. Μια ακόμη πιο εύκολη και on budget πρόταση είναι να τη γεμίσεις με μικρά μπουκάλια και βαζάκια γεμάτα εποχιακά λουλούδια.

Πασχαλινή εταζέρα

Χειροποίητο πασχαλινό δέντρο

Αν αγαπάς τα δεντράκια ήδη από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τότε φτιάξε και τα ανάλογα πασχαλινά δεντράκια. Δημιούργησε ένα πασχαλινό αυγουλόδεντρο, χρησιμοποιώντας κασπώ και κώνους από φελιζόλ ή χαρτόνι. Κόλλησε πάνω τα διακοσμητικά αυγά και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά για περισσότερη λεπτομέρεια. Φτιάξε μικρά πασχαλινά δεντράκια για το τραπέζι ή επιδαπέδια.

Χειροποίητο πασχαλινό δέντρο

Chic πασχαλινό αυγό με μπόα και πέρλες

Για μια πιο αριστοκρατική και κομψή διακόσμηση σπιτιού το Πάσχα μια εντυπωσιακή ιδέα είναι το πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες. Πάνω σε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή χάρτινο τύλιξε από άκρη σε άκρη, κολλώντας. μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Μόλις τελειώσεις στόλισε το με πέρλες γιρλάντα. Προαιρετικά μπορείς να το τοποθετήσεις σε κουτιά σύνθεσης ή σε κάποιο μπωλ.

Chic πασχαλινό αυγό με μπόα και πέρλες

Ανοιγόμενο αυγό με ανοιξιάτικα λουλούδια

Παραμένοντας στην ιδέα του διακοσμητικού πασχαλινού αυγού θα προσθέσουμε και μερικές ανοιξιάτικες πινελιές. Διάλεξε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ και κόψε το στη μέση, στερέωσε το πάνω σε μια  διακοσμητική φωλιά. Έπειτα στερέωσε διάφορα ανοιξιάτικα λουλούδια ενδιάμεσα στο αυγό και η κατασκευή σου θα είναι έτοιμη!

Ανοιγόμενο αυγό με ανοιξιάτικα λουλούδια

Πασχαλινές μπάλες με τρύπα

Οι γυάλινες μπάλες με τρύπα ταιριάζουν σε κάθε εποχή και για αυτό τις βλέπουμε και στη πασχαλινή διακόσμηση. Διακόσμησε τις εσωτερικά με μερικά πασχαλινά διακοσμητικά και λουλούδια. Μπορείς είτε να στολίσεις τις δημιουργίες σου στο τραπέζι ή τον μπουφέ είτε να τις κρεμάσεις φτιάχνοντας μια πρωτότυπη πασχαλινή γιρλάντα. Είναι μια εύκολη και αρκετά οικονομική κατασκευή για το Πάσχα.

Πασχαλινές μπάλες με τρύπα

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά

Για μια πασχαλινή διακόσμηση εισόδου ή τοίχου μια μοντέρνα ιδέα είναι η  παραλλαγή του κλασικού πασχαλινού στεφανιού. Σε βέργινα στεφάνια κόλλησε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά δημιουργώντας όμπρε αποτέλεσμα. Για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα, γέμισε τα κενά με raffia και πρασινάδες.

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά

Πασχαλινό φλυτζάνι διακοσμητικό

Το συγκεκριμένο πασχαλινό διακοσμητικό παίρνει έμπνευση από τον Τρελοκαπελά στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Για αυτή την υπέροχη αλλά χρονοβόρα κατασκευή θα χρειαστείς ένα σετ φλιτζανιού, ένα πηρούνι και μπόλικα πασχαλινά διακοσμητικά. Κόλλησε τη βάση του πηρουνιου στο πιατάκι και την λεπτή πλευρά του στο φλιτζάνι. Αφού σιγουρευτείς ότι έχουν κολλήσει καλά ξεκίνα να διακοσμείς για να καλύψεις το πηρούνι.

Πασχαλινό φλυτζάνι διακοσμητικό

Κηροπήγια από πασχαλινά αυγά

Τα πασχαλινά κηροπήγια θα δώσουν στυλ στη πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού. Σε χαμηλά κηροπήγια κόλλησε διαδοχικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστεί ένα κηροπήγιο. Στην κορυφή αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις μια χειροποίητη φωλίτσα από raffia και να διακοσμήσεις με ένα πουλάκι. Διαφορετικά μπορείς να τοποθετήσεις πάνω κεριά. Εναλλακτική πρόταση για κηροπήγια είναι με σπασμένα διακοσμητικά αυγά σε αυγοθήκες που θα έχεις κρατήσει από το βάψιμο των αυγών. Σπάσε στην μέση τα αυγά και γέμισε τα με λιωμένο κερί χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι και προαιρετικά αιθέρια έλαια. Μόλις τελειώσεις με τα DIY πασχαλινά κεριά σου τοποθέτησε τα στις αυγουλοθήκες. Πρόσθεσε μερικά ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδι.

Κηροπήγια από πασχαλινά αυγά

Πασχαλινές κορνίζες χειροποίητες

Ποιος είπε ότι μπορούμε να βάλουμε μέσα σε κορνίζες μόνο φωτογραφίες;  Αφαίρεσε το τζαμάκι και σχεδίασε στην βάση ένα πασχαλινό αυγό, ένα λαγουδάκι ή ό,τι άλλο πασχαλινό σχέδιο θέλεις. Γέμισε το με πολύχρωμα χάρτινα καλαμάκια ή άλλα υλικά κατασκευών.

Πασχαλινές κορνίζες χειροποίητες

Διακοσμητικά αυγά με μος

Για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση δημιούργησε είναι πασχαλινά αυγά με μος. Διακόσμησε διακοσμητικά αυγά από φελιζόλ σε διαφορετικά μεγέθη μος τύπου βρύο. Έπειτα πρόσθεσε κορδόνια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Είναι μια όμορφη κατασκευή που μπορεί να στολίσει ξύλινα μπωλ, εταζέρες ή πιατέλες. Η πιο λαμπερή και funky εκδοχή αυτής της κατασκευής είναι με glitter. Χρησιμοποίησε κασπώ, διακοσμητικά αυγά φελιζόλ, glitter, καλαμάκια μπαμπού και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια.

Διακοσμητικά αυγά με μος

Πασχαλινά βαζάκια DIY

Για μια πασχαλινή διακόσμηση on budget φτιάξε διακοσμητικά με γυάλινα βαζάκια. Δημιούργησε πανέμορφα πασχαλινά διακοσμητικά με τα ξεχασμένα γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας που σίγουρα έχεις. Γέμισε τα με πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια, πασχαλινά διακοσμητικά, κεράκια ή λαμπάκια. Φτιάξε μπόλικα για ένα γεμάτο αποτέλεσμα.

Πασχαλινά βαζάκια DIY

Λαγουδάκι σε κασπώ

Τέλος ένα από τα πιο γλυκά πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα είναι τα πασχαλινά γλαστράκια με κασπώ. Γέμισε τα με μος τύπου βρύο και διακόσμησε τα με τεχνητά λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Για έναν παιχνιδιάρικο και γιορτινό στολισμό φτιάξε ένα λαγουδάκι με φελιζόλ και ύφασμα που σκάλωσε σε μια γλάστρα!

Λαγουδάκι σε κασπώ

Δώσε πασχαλινό χαρακτήρα στο χώρο σου φτιάχνοντας χειροποίητα διακοσμητικά με το προσωπικό σου στυλ και πινελιές. Πάρε έμπνευση και ξεκίνα να δημιουργείς. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα άκρως γιορτινό και φαντασμαγορικό!

[print_link]