diy πασχαλινά φανάρια

6 Ιδέες για DIY πασχαλινά φανάρια

Τα φανάρια ανήκουν στα βασικά διακοσμητικά σπιτιού, είναι κάτι που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε φανάρια οικονομικά με τα οποία μπορείς να φτιάξεις μια μοναδική διακόσμηση, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Παράλληλα, το Πάσχα, μπορείς να μεταφέρεις με αυτά το Άγιο Φως. Γιατί λοιπόν να μη τα χρησιμοποιήσεις και στην πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού; Παρακάτω σου έχουμε 6 φρέσκες ιδέες για DIY πασχαλινά φανάρια.

Πασχαλινό φανάρι με κορδέλες

Μια εύκολη επιλογή για χειροποίητα πασχαλινά φανάρια είναι με κορδέλες. Διάλεξε τα φανάρια που σου ταιριάζουν, σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Έπειτα στόλισε τα, δένοντας περίτεχνα χρωματιστές κορδέλες και κορδόνια. Μπορείς να προσθέσεις και μερικά λουλούδια για περισσότερο χρώμα.

Πασχαλινό φανάρι με κορδέλες

Πασχαλινό φανάρι από κουτάκια αναψυκτικού

Μια πρωτότυπη και φιλική προς το περιβάλλον ιδέα είναι με κουτάκια αναψυκτικών. Κόψε το πάνω μέρος του κουτιού καθώς και τα πλάγια δημιουργώντας ό,τι σχέδιο θες. Φυσικά αυτό απαιτεί ειδικό μαχαίρι ή κοπίδι. Στη συνέχεια, χρωμάτισε το με έντονα χρώματα και είναι έτοιμο να βάλεις το ρεσώ σου μέσα! Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να μεταφέρεις και το Άγιο Φως!

Πασχαλινό φανάρι από κουτάκια αναψυκτικού

Πασχαλινό φανάρι με διακοσμητικά

Σου προτείνουμε, επίσης και το πασχαλινό φανάρι με διακοσμητικά. Φτιάξε μια πανέμορφη πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού με φανάρια. Θα χρειαστείς μεταλλικά φανάρια ή σε όποιο σχέδιο και μέγεθος που επιθυμείς, πασχαλινά αυγά και πασχαλινά διακοσμητικά. Στόλισε το εξωτερικά κολλώντας πάνω τα υλικά σου. Αν πάλι δεν σε νοιάζει να το ανάψεις φτιάξε ένα πασχαλινό centerpiece στολίζοντας εσωτερικά το φανάρι σου.

Πασχαλινό φανάρι με διακοσμητικά

Πασχαλινό φανάρι με λουλούδια

Άλλη μια ιδέα για DIY πασχαλινά φανάρια είναι με λουλούδια και αποξηραμένα. Αυτή η κατασκευή παντρεύει την ανοιξιάτικη με την πασχαλινή ατμόσφαιρα σε μια μοναδική κατασκευή. Διάλεξε μεγάλα φανάρια δαπέδου ή μικρά πασχαλινά φαναράκια. Στη συνέχεια διακόσμησε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια, πασχαλινά κλαδιά και μερικά αποξηραμένα φρούτα για άρωμα. Θα φτιάξεις μια δροσερή πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού που δεν θα το πιστεύεις!

Πασχαλινό φανάρι με λουλούδια

DIY πασχαλινό φανάρια από χαρτόνι

Μια οικονομική λύση που προσφέρεται και για πασχαλινή κατασκευή για παιδιά είναι τα DIY πασχαλινό φανάρι από χαρτόνι. Πάρε πολύχρωμα χαρτόνια και κόψ’ τα σε διάφορα σχήματα, διατηρώντας πάντα μια βάση στην οποία θα μπει το κεράκι σου. Αν θες μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω στο χαρτόνι ή να το στολίσεις με διάφορα είδη χειροτεχνίας. Για να μεταφέρεις με αυτά το Άγιο Φως, θα πρέπει να φτιάξεις μέσα μια ειδική βάση ώστε να μην κουνιέται το ρεσώ και πάρει φωτιά.

Πασχαλινό φανάρι από χαρτόνι

Πασχαλινό φανάρι με βαζάκια γλυκού

Για το τέλος σου αφήσαμε μια εύκολη και οικονομική πασχαλινή κατασκευή με φαναράκια. Αξιοποίησε τα βαζάκια του γλυκού που σίγουρα θα έχεις ξεχασμένα στα ντουλάπια της κουζίνας και φτιάξε μοναδικά μικρά πασχαλινά γυάλινα φαναράκια. Στόλισε τα με πασχαλινές κορδέλες, λουλουδάκια και κορδόνια ή χρωμάτισε τα σε πασχαλινές αποχρώσεις. Δώσε τους πασχαλινή χροιά πολύ εύκολα.

Πασχαλινό φανάρι με βαζάκια γλυκού

Δημιούργησε μοναδικά και οικονομικά DIY πασχαλινά φανάρια με τα χεράκια σου. Δε θα χρειαστείς πολλά υλικά, μόνο μπόλικη δημιουργικότητα!

[print_link]