πασχαλινια παιχνίδια για παιδιά

Πασχαλινά παιχνίδια για παιδιά

Κατά τις διακοπές του Πάσχα τα παιδιά έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν. Διοργάνωσε, λοιπόν, μερικά πασχαλινά παιχνίδια για παιδιά που θα τους κρατήσουν το ενδιαφέρον και θα διασκεδάσουν στο πνεύμα τον γιορτών. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικά παιχνίδια για παιδιά που σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν!

Πασχαλινές λαγοδρομίες

Ένα από τα πασχαλινά παιχνίδια για παιδιά είναι το γνωστές σε όλους μας “τσουβαλοδρομίες”. Σε αυτή τη περίπτωση όμως θα μεταμορφώσεις τους δρομείς σε χαριτωμένα κουνελάκια προσθέτοντας μια φουντωτή ουρίτσα στα σακιά-τσουβάλια που θα χρησιμοποιήσουν. Στη συνέχεια, δώσε στα παιδιά από μια στέκα με αυτιά λαγού για να τη φορέσουν και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις πασχαλινές λαγοδρομίες!

Πασχαλινές λαγοδρομίες

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού

Στα διαδραστικά ωραία παιχνίδια του Πάσχα είναι και το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού. Είναι ένα ξενόφερτο έθιμο που είναι πολύ εύκολο να το οργανώσεις. Τα παιδιά θα μετατραπούν σε μικροί κυνηγοί κρυμμένων πασχαλινών αυγών και το παιχνίδι θα ξεκινήσει! Ο χώρος θα γεμίσει με χαρούμενες παιδικές φωνούλες.

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού

Βάλε την ουρά στο λαγό

Αυτή η πρόταση είναι από τα πασχαλινά παιχνίδια για παιδιά που παίζονται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Τα παιδιά με δεμένα τα μάτια θα πρέπει να βάλουν την ουρίτσα του λαγού στη σωστή θέση.

Βάλε την ουρά στο λαγό

Αυγουλοδρομίες

Οι αυγουλοδρομίες πρόκειται για ένα παιχνίδι με φαγητά και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ως πασχαλινό παιχνίδι. Δίνεις, λοιπόν σε κάθε παιδί από ένα κουτάλι και από ένα πασχαλινό αβγό. Τα παιδιά με αυτά στα χέρια πρέπει να τρέξουν έναν αγώνα δρόμου. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φτάσει στη γραμμή τερματισμού χωρίς να σπάσει το αβγό του.

Αυγουλοδρομίες

«Το αρνάκι, νάκι, νάκι»

Αυτό το παιχνίδι είναι η πασχαλινή παραλλαγή του κυνηγητού. Όρισε ένα παιδί αρνάκι και βάλε το στη μέση ενός κύκλου. Τα υπόλοιπα παιδιά γυρίζουν γύρω του τραγουδώντας. Μόλις τελειώσουν το τραγούδι τρέχουν και το «αρνάκι» τα κυνηγά. Μόλις τα πιάσει πρέπει γρήγορα να βρουν λέξεις που σχετίζονται με το Πάσχα. Αυτός που δε θα προλάβει να απαντήσει γρήγορα, παίρνει τη θέση του προηγούμενου και γίνεται το αρνάκι.

pasxalino kinigito

Αυτά ήταν μερικά από τα πασχαλινά παιχνίδια για παιδιά. Φέτος το Πάσχα οργάνωσε μοναδικές πασχαλινές δραστηριότητες και παιχνίδια, γεμίζοντας χαρά και όμορφες στιγμές τα παιδιά.

[print_link]