πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού

20+1 Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού

Το Πάσχα έρχεται σιγά σιγά και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το υποδεχτούμε με μια μοναδική πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού. Το σαλόνι είναι ο χώρος που περνάμε ίσως τον περισσότερο χρόνο, ειδικά τις γιορτές. Για αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού.

Κλαδιά με πασχαλινά αυγά

Μια πρωτότυπη και φρέσκια ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού είναι τα κλαδιά με πασχαλινά αυγά. Αναλυτικότερα, γέμισε ένα γυάλινο βάζo με μός και χάρτινο χορτάρι για βάση. Στη συνέχεια πρόσθεσε κλαδιά σάλιξ και στο τέλος στόλισε τα με πασχαλινά αυγά και πασχαλινά διακοσμητικά. Τόσο εύκολα θα φτιάξεις ένα μοντέρνο πασχαλινό στολισμό σαλονιού.

Πασχαλινά στεφάνια

Τα πασχαλινά στεφάνια δεν είναι μόνο για την πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας, μπορούν να στολίσουν τέλεια και το σαλόνι σου. Φτιάξε μόνη σου χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια με οικονομικά υλικά. Χρησιμοποίησε πασχαλινές κορδέλες, λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Στόλισε τις πασχαλινές κατασκευές σου πάνω από το τζάκι ή στους τοίχους του σαλονιού σου, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού από τα χεράκια σου.

Πασχαλινά στεφάνια

Πασχαλινή εταζέρα με διακοσμητικά αυγά

Μια πρωτότυπη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού είναι οι πασχαλινές εταζέρες. Γέμισε τις με διακοσμητικά αυγά, διακοσμητικό χάρτινο χορτάρι, ψεύτικα λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τουρτιέρες ή γυάλινες καμπάνες για τον πασχαλινό στολισμό του τραπεζιού σου.

Πασχαλινό δεντράκι με αυγό και χρυσόσκονες

Για μια μοντέρνα πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού το DIY πασχαλινό δεντράκι με αυγό και χρυσόσκονες είναι τέλειο. Είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή και θα χρειαστείς λίγα υλικά. Χρησιμοποίησε κασπώ, διακοσμητικά αυγά φελιζόλ, χρυσόσκονες, καλαμάκια μπαμπού και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια. Θα διακοσμήσουν τέλεια το σαλόνι σου και θα δώσουν μια λαμπερή πασχαλινή νότα στο χώρο!

Πασχαλινή γιρλάντα

Η πασχαλινή γιρλάντα είναι μια απλή πασχαλινή κατασκευή με οικονομικά υλικά που ωστόσο θα κάνει την διαφορά στον πασχαλινό στολισμό σου. Σε ένα κομμάτι κορδόνι κρέμασε λαγουδάκια και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά. Εναλλακτικά μπορείς να τη φτιάξεις με πολύχρωμα πασχαλινά αυγά. Είναι μια DIY ιδέα που δε θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού!

πασχαλινή γιρλάντα

Γυάλες με πασχαλινά αυγά

Μια παραλλαγή της προηγούμενης ιδέας είναι οι πασχαλινές γυάλες με καπάκι. Γέμισε τις γυάλες σου με πολύχρωμα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και είναι έτοιμο. Για περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς να δέσεις και πασχαλινές κορδέλες. Πρόκειται για μια εύκολη πασχαλινή κατασκευή που θα εκτοξεύσει την πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού και όχι μόνο!

DIY Πασχαλινά Λαμπάκια

Αν αγαπάς τα λαμπάκια και το φωτισμό, αυτή είναι μια πανέξυπνη ιδέα για να δώσεις μια ζεστή θαλπωρή και στον πασχαλινό στολισμό σου. Πάρε πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, τρύπησε τα ελαφριά από πάνω με μια λεπτή πένσα. Πέρασε λαμπάκια μπαταρίας από πάνω και είσαι έτοιμη. Στόλισε τα σε ένα δίσκο, σε μια γυάλα ή σε κάποιο φαναράκι και απόλαυσε τη θαλπωρή!

diy pasxalina lampakia - πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού

Πασχαλινές κορνίζες για το σαλόνι

Δώσε στις κορνίζες σου νέα πιο μοντέρνα και γιορτινή χρησιμότητα εντάσσοντας τις στην πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού σου.  Φτιάξε μια πασχαλινή διακόσμηση τοίχου ή επιτραπέζιο στολισμό με τις δικές σου πασχαλινές κατασκευές. Διάλεξε κορνίζες και βγάλε τα τζαμάκια τους. Έπειτα, σχεδίασε στην βάση της κορνίζας ένα αυγό ή ένα λαγό. Αφού τελειώσεις κόψε χάρτινα καλαμάκια ή διάλεξε κουμπιά, χρυσόσκονες, χάντρες ή ό,τι άλλο υλικό θέλεις σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κόλλησε τα εντός του περιγράμματος που έχεις σχεδιάσει και θα είναι έτοιμες. Αυτή η κατασκευή ανήκει στις πιο πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές!

Πασχαλινές κορνίζες για το σαλόνι Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού

Επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά για το σαλόνι

Κάθε πασχαλινό διακοσμητικό που θα στολίσεις στις επιφάνειες του σαλονιού θα είναι μια έξτρα πασχαλινή προσθήκη στον γιορτινό στολισμό σου. Διάλεξε επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά όπως λαγουδάκια, κοτοπουλάκια κ.α. σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και στόλισε τα στη τραπεζαρία, τον μπουφέ, στο τζάκι ή στη βιβλιοθήκη που τυχόν έχεις στο καθιστικό σου. Βάλε τα πάνω σε δίσκους ή πιατέλες, μπωλ ή στόλισε τα απλά.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά για το σαλόνι

Πασχαλινά κεριά χειροποίητα

Κάθε διακόσμηση εποχιακή ή όχι θέλει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να είναι «ζεστή» και φιλική. Το ίδιο ισχύει και στον πασχαλινό στολισμό σαλονιού. Μια πρωτότυπη και αρκετά οικολογική ιδέα είναι να φτιάξεις πασχαλινά κεριά με χάρτινες αυγοθήκες. Διάλεξε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και σπάσε τα στην μέση. Γέμισε τα με λιωμένο κερί χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι. Πριν το κερί κρυώσει και γίνει συμπαγές μπορείς να ρίξεις και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Μόλις τελειώσεις με αυτή τη διαδικασία τοποθέτησε τα μέσα στις αυγοθήκες σου. Διακόσμησε τις με ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδια ή άφησε τις σκέτες για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα.

Πασχαλινά κεριά χειροποίητα

Πασχαλινά κηροπήγια

Στην ίδια λογική με τα DIY πασχαλινά κεριά είναι και τα χειροποίητα πασχαλινά κηροπήγια. Για να τα φτιάξεις  επίλεξε χαμηλά κηροπήγια που θα λειτουργήσουν σαν βάση της κατασκευής σου. Έπειτα κόλλησε πάνω τους διαδοχικά πασχαλινά αυγά. Στην κορυφή τοποθέτησε κεριά ρεσώ ή ανοιξιάτικα διακοσμητικά.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Πασχαλινά κηροπήγια

Καφάσια και καλάθια για πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού

Μια αρκετά οικονομική και εύκολη ιδέα για την πασχαλινή διακόσμηση του καθιστικού είναι με τελάρα και καλάθια. Πρόκειται μάλιστα για ιδανική διακοσμητική πρόταση αν δηλώνεις λάτρης της ρουστίκ αισθητικής επομένως έχεις επιλέξει για το σπίτι σου μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση. Διακόσμησε τα στο τραπέζι ή στο πάτωμα. Γέμισε τα με πασχαλινά αυγά, πασχαλινά στολίδια, διακοσμητικά λουλούδια ή ακόμη και ανοιξιάτικα υφάσματα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Καφάσια και καλάθια για πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού

Πασχαλινός πολυέλαιος για σαλόνι

Σου φαίνεται περίεργη κατασκευή; Τουναντίον είναι πολύ εύκολη και εντυπωσιακή πασχαλινή κατασκευή που θα μεταμορφώσει το σαλόνι σου. Θα χρειαστείς βέργινα στεφάνια, κορδέλες και πασχαλινά αυγά. Κρέμασε στο στεφάνι τα πασχαλινά αυγά σου δένοντας τα με τις κορδέλες με τέτοιο τρόπο ώστε τα αυγά να κρέμονται. Μόλις, το διακοσμήσεις όσο θέλεις κρέμασε το οριζόντια με κορδόνια. Αν θέλεις ένα πιο ανοιξιάτικο στυλ αντικατέστησε τα αυγά με ανοιξιάτικα λουλούδια.

Πασχαλινός πολυέλαιος για σαλόνι

Πασχαλινή καμπάνα για σαλόνι

Οι γυάλινες καμπάνες είναι από εκείνα τα υλικά διακόσμησης που μπορείς να τα διακοσμήσεις εντυπωσιακά και έτσι ακριβώς όπως έχεις φανταστεί. Για τον πασχαλινό στολισμό σου φτιάξε ένα πασχαλινό σκηνικό εντός της καμπάνας με κλαδάκια, πουλάκια και πασχαλινά αυγά. Προαιρετικά συνδύασε εξωτερικά μερικές κορδέλες και κορδόνια.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Πασχαλινή καμπάνα για σαλόνι

Πασχαλινά centerpieces για το σαλόνι

Σε ένα σαλόνι σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο η τραπεζαρία όσο και το τραπεζάκι του σαλονιού. Για αυτό δεν πρέπει να μείνουν αστόλιστα! Φτιάξε με τα χεράκια σου το ντεκόρ του πασχαλινού τραπεζιού, δημιουργώντας πασχαλινά centerpieces ανάλογα με το στυλ και την χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει. Μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση είναι οι εξής:

Πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Πάσχα χωρίς πασχαλινά αυγά δεν γίνεται! Κατασκεύασε, λοιπόν, centerpiece με ένα μεγάλο διακοσμητικό αυγό και μπόλικα ανοιξιάτικα λουλούδια. Κόψε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ στη μέση, στερέωσε το πάνω σε μια  διακοσμητική φωλιά ή σε ένα κουτί σύνθεσης. Έπειτα κόλλησε διάφορα ανοιξιάτικα λουλούδια ενδιάμεσα στο αυγό και θα είναι έτοιμο να στολίσει υπέροχα το καθιστικό σου.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Πασχαλινή φλοίδα με διακοσμητικά και λουλούδια

Όπως είπαμε και πιο πάνω αν είσαι υπέρμαχος της ρουστίκ διακόσμησης σπιτιού τότε σου έχουμε ένα ρουστίκ πασχαλινό centerpiece με φλοίδα κορμού γεμάτη λουλούδια και πασχαλινά αυγά. Κόλλησε πάνω σε έναν αποξηραμένο φλοιό δέντρου πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, βαζάκια και μπουκάλια. Μόλις τελειώσεις βάλε μέσα στα γυάλινα είδη ανοιξιάτικα λουλούδια. Πρόσθεσε λίγο μος για περισσότερο χρώμα και φυσικότητα.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Πασχαλινή φλοίδα με διακοσμητικά και λουλούδια

Πασχαλινό αυγό με μπόες

Αν από την άλλη είσαι μια φινετσάτη και κομψή προσωπικότητα τότε σου έχουμε το ιδανικό DIY επιτραπέζιο πασχαλινό διακοσμητικό. Δεν είναι άλλο από το πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες. Πάνω σε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή χάρτινο, κόλλα από άκρη σε άκρη μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Μόλις τελειώσεις στόλισε το με πέρλες γιρλάντα. Προαιρετικά μπορείς να το τοποθετήσεις σε κουτιά σύνθεσης στις ανάλογες αποχρώσεις ή σε κάποια βάση τούρτας.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Πασχαλινό αυγό με μπόες

Ανοιξιάτικα – πασχαλινά Gnome

Τα gnome είναι πολύ γλυκά και πλέον τα συναντάμε σε κάθε εποχή. Για να φτιάξεις τους δικούς ανοιξιάτικους – πασχαλινούς νάνους επίλεξε υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ειδικό ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε ή ράψε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα. Φτιάξε 2-3 για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ανοιξιάτικα – πασχαλινά Gnome

Κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά

Επιπλέον, μπορείς να ντύσεις πολύ όμορφα και γιορτινά τους τοίχους του σαλονιού σου. Φτιάξε πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου ανάλογα με το στυλ σου με δίσκους και πιατέλες. Μια ιδέα είναι να μετατρέψεις δίσκους και πιατέλες σε εντυπωσιακά κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά, κολλώντας πάνω πασχαλινά και ανοιξιάτικα στολίδια. Μια άλλη πρόταση είναι να φτιάξεις έναν πασχαλινό καμβά με λινάτσα και μος που θα απεικονίζει την φιγούρα ενός πασχαλινού λαγού.  Για μια πιο παιχνιδιάρικη πασχαλινή διακόσμηση φτιάξε  κρεμαστούς λαγούς του Πάσχα από τελάρα κεντήματος και πασχαλινά υφάσματα.

Κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά

Πασχαλινά βαζάκια για διακόσμηση σαλονιού

Ήρθε η ώρα να δώσεις αξία στα ξεχασμένα μπουκάλια από κρασί, κολόνιας και τα γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Φτιάξε μια σύνθεση από αυτά. Μερικά γέμισε τα με νερό και αν θέλεις ρίξε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έπειτα βάλε μέσα ανοιξιάτικα λουλούδια και κλαδιά. Για τα DIY πασχαλινά βαζάκια μια ιδέα είναι να στολίσεις τα καπάκια τους με πασχαλινά στολίδια και να τα γεμίσεις με σοκολατάκια ή μικρά διακοσμητικά. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα πασχαλινά votive με αυτά.

Πασχαλινά βαζάκια για διακόσμηση σαλονιού

Βάζα με πασχαλινά αυγά και λουλούδια

Το Πάσχα και η Άνοιξη κάνουν έναν εντυπωσιακό και ζωηρό συνδυασμό που μπορεί να σου δώσει μια πανέμορφη διακόσμηση σαλονιού. Μια διακοσμητική ιδέα, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσεις διάφανα βάζα διακόσμησης. Γέμισε τα με χρωματιστά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά με τέτοιο τρόπο που να φαίνονται περιμετρικά. Στο κέντρο του βάζου πρόσθεσε ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια και κλαδιά. Τόσο γρήγορα και οικονομικά θα έχεις κάνει μια ανανέωση σπιτιού.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σαλονιού Βάζα με πασχαλινά αυγά και λουλούδια

Φέτος το Πάσχα φτιάξε με τα χεράκια σου μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού. Δημιούργησε με απλά και οικονομικά υλικά μοναδικές πασχαλινές ιδέες διακόσμησης, κάτι που θα ζήλευαν και τα περιοδικά διακόσμησης!

[print_link]