ευκολες πασχαλινες κατασκευες diy

10 DIY Εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

Το Πάσχα είναι πολύ κοντά και αναρωτιέσαι πώς να κάνεις μια πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού για να μπεις στο κλίμα της εποχής χωρίς πολλά έξοδα όμως! Τσέκαρε, λοιπόν, ιδέες για diy εύκολες πασχαλινές κατασκευές. Βρες την έμπνευση που ίσως σου λείπει με τις παρακάτω 5 εύκολες πασχαλινές προτάσεις που έχουμε να σου προτείνουμε!

DIY πασχαλινά γυάλινα βαζάκια

Μια γλυκιά επιλογή που ανήκει στις DIY εύκολες πασχαλινές κατασκευές είναι να μετατρέψεις γυάλινα βαζάκια σε πασχαλινές φιγούρες. Θα χρειαστείς πέρα από από τα βαζάκια, χρυσόσκονες, μάτια χειροτεχνίας και χαρτόνι. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτάκια για ποπ κορν και να τους δώσεις πνοή με τα ίδια υλικά! Αποτελούν οικονομικές κατασκευές για Πάσχα.

DIY πασχαλινά γυάλινα βαζάκια

Πασχαλινό καφάσι με μος, αυγά και κουνελάκια

Μια ακόμα εντυπωσιακή χειροποίητη πασχαλινή δημιουργία είναι το πασχαλινό καφάσι. Πιο αναλυτικά, στόλισε ένα καφάσι με μος, πασχαλινά διακοσμητικά π.χ. αυγά και κουνελάκια. Θα απογειώσει την ανοιξιάτικη πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού που έχεις επιλέξει. Παράλληλα αποτελεί και έναν οικονομικό τρόπο για την πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού.

Πασχαλινό καφάσι με μος, αυγά και κουνελάκια

Γιρλάντα με λαγουδάκια

Μια ιδέα για χειροποίητες, εύκολες πασχαλινές κατασκευές είναι η γιρλάντα με λαγουδάκια. Σε ένα κομμάτι κορδόνι κρέμασε λαγουδάκια που θα έχεις σχηματίσει και φτιάξει από χρωματιστό χαρτόνι. Στη συνέχεια κόλλησε πον-πον για να φτιάξεις την ουρίτσα τους. Είναι μια πολύ γλυκιά και όμορφη πασχαλινή κατασκευή που δε θα σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού!

Γιρλάντα με λαγουδάκια

Στεφάνι με κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά

Στις χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές που σου προτείνουμε δε θα μπορούσε να λείπει και το πασχαλινό στεφάνι! Σε ένα βέργινο στεφάνι στόλισε διάφορες χρωματιστές κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά! Είναι πολύ εύκολη κατασκευή που, όμως θα στολίσει υπέροχα την εξώπορτα του σπιτιού σου.

Στεφάνι με κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά - εύκολες πασχαλινές κατασκευές

Μπάλα γυάλινη με τρύπα και διακοσμητικά

Μια μοντέρνα πασχαλινή πρόταση είναι η γυάλινη μπάλα με τρύπα. Γέμισε την με πράσινο μος και πασχαλινά διακοσμητικά. Μη ξεχάσεις να προσθέσεις πασχαλινά αυγά και κορδέλες για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα! Θα συμπληρώσει τέλεια την πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού σου και όχι μόνο!

Μπάλα γυάλινη με τρύπα και διακοσμητικά - εύκολες πασχαλινές κατασκευές

DIY πασχαλινές κορνίζες

Μια εξίσου εύκολη και συνάμα πρωτότυπη πασχαλινή κατασκευή είναι η DIY πασχαλινές κορνίζες  Για να τις φτιάξεις βγάλε τα τζαμάκια από τις κορνίζες και σχεδίασε στην βάση της κορνίζας ένα αυγό ή ένα λαγό. Αφού τελειώσεις κόψε χάρτινα καλαμάκια ή διάλεξε κουμπιά, χρυσόσκονες, χάντρες ή ό,τι άλλο υλικό θέλεις σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κόλλησε τα εντός του περιγράμματος που έχεις σχεδιάσει και θα είναι έτοιμες.

DIY Εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές DIY πασχαλινές κορνίζες

Πασχαλινά αυγά με μος

Αν έχεις επιλέξει μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση φτιάξε αντίστοιχα πασχαλινά στολίδια χειροποίητα με φυσικές πινελιές. Πως; Κόλλησε πάνω διακοσμητικά αυγά από φελιζόλ μος τύπου βρύο. Έπειτα πρόσθεσε κορδόνια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Φτιάξε αρκετά σε διαφορετικά μεγέθη για να τα στολίσεις σε δίσκους, μπωλ ή εταζέρες. Αν από την άλλη θέλεις κάτι πιο φινετσάτο σε διαφορετικό στυλ διακόσμησης αντικατέστησε το μος με μποές και πέρλες. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

DIY Εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές Πασχαλινά αυγά με μος

Πασχαλινές αυγουλοθήκες

Μια άλλη ιδέα για εύκολες πασχαλινές κατασκευές είναι οι πασχαλινές αυγοθήκες. Μια ιδέα είναι να τις γεμίσεις με σπασμένα στη μέση διακοσμητικά πασχαλινά αυγά τα οποία θα έχεις γεμίσει με λιωμένο κερί χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι. Αν θέλεις μάλιστα μπορείς να προσθέσεις και αιθέρια έλαια για άρωμα. Έπειτα στόλισε με λουλούδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Αν δεν θέλεις να βάλεις πασχαλινά κεριά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πασχαλινά υλικά όπως ανοιξιάτικα υφάσματα, μικρά πασχαλινά διακοσμητικά και κορδέλες. Στόλισε τις στο χώρο σου ή πρόσφερε τις σαν πασχαλινά δώρα της τελευταίας στιγμής.

DIY Εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές Πασχαλινές αυγουλοθήκες

Πασχαλινά φανάρια

Τα φανάρια ταιριάζουν παντός καιρού και είναι εύκολα στο να τα διακοσμήσεις. Μια εύκολη ανοιξιάτικη κατασκευή είναι να γεμίσεις τα φανάρια σου με λουλούδια. Διάλεξε φανάρια ξύλινα, μεταλλικά ή γεωμετρικά φανάρια. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα πασχαλινό σκηνικό μέσα στο φανάρι και να διακοσμήσεις εξωτερικά με κορδέλες. Δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολο και εντυπωσιακό είναι.

DIY Εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές Πασχαλινά φανάρια

Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου

Εδώ οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις, αφού δεν χρειάζονται ούτε πολύ κόπο, ούτε χρόνο. Φτιάξε πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου με δίσκους και πιατέλες. Κόλλησε πάνω τους εντυπωσιακά κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά και ανοιξιάτικα στολίδια. Έπειτα κρέμασε τα από ένα κορδόνι ή ακόμη καλύτερα από ένα πιαστράκι.

Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου

Το Πάσχα είναι μια εποχή που μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και τη φαντασία σου. Στόλισε πασχαλινά το χώρο σου με εύκολες κατασκευές και κλέψε τις εντυπώσεις!

[print_link]