10 Ιδέες για Διακόσμηση με Καφάσια Ξύλινα

Διακόσμηση με Καφάσια Ξύλινα: 10 Ιδέες Πρωτότυπες

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στις διακοσμήσεις σπιτιού και ψάχνεις έμπνευση και πρωτότυπες ιδέες ; Μήπως έχεις επιλέξει μια πιο ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού και θέλεις να δώσεις στο χώρο σου μερικές πινελιές ανανέωσης; Είσαι στο σωστό μέρος και αυτό γιατί όντας δαιμόνιοι DIYers δεν θα μπορούσαμε να μη σου έχουμε τη λύση. Εδώ, λοιπόν, θα  βρεις ιδέες για διακόσμηση με καφάσια ξύλινα που όχι μόνο θα εκτοξεύσουν την συνολική διακόσμηση σπιτιού αλλά δεν θα χρειαστεί να βάλεις και βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Centerpiece με καφάσια ξύλινα

Η πιο εύκολη ιδέα για διακόσμηση με ξύλινα καφάσια είναι ο στολισμός τραπεζιού στο σαλόνι, τη κουζίνα ή όπου αλλού θέλεις.

Φθινοπωρινό centerpiece

Μια πρόταση είναι να φτιάξεις φθινοπωρινό centerpiece με ξύλινα καφάσια λαϊκής. Γέμισε το με αποξηραμένα, διακοσμητικά φρούτα και λουλούδια, φθινοπωρινά διακοσμητικά και μικρά γεωμετρικά φανάρια. Δώσε με αυτό το τρόπο μια μοντέρνα και λαμπερή πινελιά στη διακόσμηση τραπεζαρίας σου.

Φθινοπωρινό centerpiece

Καλοκαιρινό centerpiece με ξύλινα καφάσια

Στο ίδιο στυλ θα κινηθείς και αν θέλεις να φτιάξεις καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας. Μπορείς, μάλιστα, να το φτιάξεις με πράγματα που ήδη έχεις σε συνδυασμό με ξύλινα καφάσια δωρεάν που μπορείς να βρεις σε διάφορα μέρη. Αναλυτικότερα, χρησιμοποίησε καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως κοχύλια, αστερίες, κοράλλια και συνδύασε τα με επιτραπέζια διακοσμητικά και μικρά κεριά και votive. Το αποτέλεσμα θα μυρίσει αμέσως θάλασσα.

Καλοκαιρινό centerpiece με ξύλινα καφάσια

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με ξύλινα καφάσια

Φυσικά από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε να λείπει και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού με ξύλινα καφάσια. Γέμισε τα με χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια, λαμπάκια και κουκουνάρια και δώσε μια ρουστίκ πινελιά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με ξύλινα καφάσια

Πασχαλινό centerpiece με ξύλινα καφάσια

Και στο πασχαλινό στολισμό μπορείς να εντάξεις τη διακόσμηση με ξύλινα καφάσια. Γέμισε τα με πασχαλινά διακοσμητικά, νάνους, πασχαλινά αυγά και λαγουδάκια και φτιάξε μια χαρούμενη πασχαλινή σύνθεση όλο χρώμα και φαντασία.

Πασχαλινό centerpiece με ξύλινα καφάσια

Βιβλιοθήκη από ξύλινα καφάσια

Αν, πιάνουν τα χέρια σου τότε φτιάξε μια χειροποίητη βιβλιοθήκη από καφάσια ξύλινα μεγάλα. Κόλλησε τα μεταξύ τους οριζόντια και κάθετα. Έπειτα στερέωσε τα καλά στο τοίχο που έχεις επιλέξει. Διακόσμησε τη με βιβλία, κηροπήγια, διακοσμητικά βάζα και άλλα διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σου. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και σχεδόν ανέξοδο.

Βιβλιοθήκη από ξύλινα καφάσια

Ράφια από ξύλινα καφάσια

Αν πάλι δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία της χειροποίητης βιβλιοθήκης τότε μπορείς να αρκεστείς σε μια διακόσμηση τοίχου με ράφια από ξύλινα καφάσια. Κρέμασε τα στο τοίχο οριζόντια ή κάθετα και τα ράφια σου είναι έτοιμα να τα διακοσμήσεις. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και χρήμα για να φτιάξεις έναν όμορφο στολισμό με πρωτότυπα διακοσμητικά τοίχου.

Ράφια από ξύλινα καφάσια

Κομοδίνο / τραπεζάκι από ξύλινα καφάσια

Παραμένοντας στα DIY έπιπλα θα σου προτείνουμε τα χειροποίητα τραπεζάκια ή κομοδίνα από ξύλινα καφάσια. Χρησιμοποίησε πολλά μαζί για να φτιάξεις ένα τραπεζάκι σαλονιού, κολλώντας τα οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο και τοποθετώντας από πάνω ένα κομμάτι γυαλί. Εναλλακτικά, τοποθέτησε κάθετα το καφάσι σου και βάλε στο κάτω μέρος ροδάκια. Στόλισε το εσωτερικό με κασπώ, φανάρια ή διακοσμητικά για περισσότερη λεπτομέρεια. Αν πάλι πρόκειται να φτιάξεις κομοδίνο για παιδικό δωμάτιο τότε μπορείς να επιλέξεις καφάσια ξύλινα χρωματιστά.

Κομοδίνο τραπεζάκι από ξύλινα καφάσια

Ξύλινα καφάσια με γλάστρες

Εξίσου όμορφη και οικονομική πρόταση για διακόσμηση σπιτιού είναι τα ξύλινα καφάσια με γλάστρες. Μπορείς είτε να τα κρεμάσεις από το ταβάνι με σχοινιά και να βάλεις μέσα γλάστρες, είτε να τα στερεώσεις στο τοίχο σαν ράφια και να τα γεμίσεις με γλάστρες. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις μια επιδαπέδια σύνθεση με καφάσια, φανάρια, γλάστρες, ταμπέλες και άλλα μικρά ή μεγάλα διακοσμητικά. Είναι μια ιδανική ιδέα για διακόσμηση βεράντας ή κήπου.

Ξύλινα καφάσια με γλάστρες

Ξύλινα καφάσια με λουλούδια

Τέλος μια πολύ εύκολη ιδέα που ωστόσο θα ομορφύνει πολύ το προσωπικό σου χώρο είναι τα ξύλινα καφάσια με κεριά. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση του τραπεζιού , του τζακιού το καλοκαίρι ή να τα στολίσεις στο πάτωμα. Γέμισε τα με διακοσμητικά λουλούδια σε διακοσμητικά βάζα ή στερεωμένα σε μος. Έπειτα στερέωσε μερικά votive με κεριά ή λαμπάκια μπαταρίας led για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Ξύλινα καφάσια με λουλούδια

Δεν χρειάζεται να έχεις ένα υπέρογκο ποσό για να κάνεις το σπίτι σου έναν όμορφο και φινετσάτο χώρο που θα περνάς όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι είναι φαντασία, όρεξη και μεράκι. Αυτό το τρίπτυχο εγγυάται σίγουρη επιτυχία!

[print_link]