DIY Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινό Γάμο

DIY Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινό Γάμο

Η οργάνωση ενός DIY φθινοπωρινού γάμου on budget συνδυάζει το προσωπικό στυλ, το συναίσθημα και τη διασκέδαση υπό ένα οικονομικό πρίσμα. Το φθινόπωρο προσφέρει μια πληθώρα φυσικών επιλογών διακόσμησης και με λίγη δημιουργικότητα, μπορείς να κάνεις τον γάμο σου να είναι μαγικός και να εκπέμπει «ζεστασιά». Δεν χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη για αυτό! Ο γάμος το φθινόπωρο γίνεται μια εντυπωσιακή low cost επιλογή με αυτές τις DIY οικονομικές ιδέες για φθινοπωρινό γάμο. Πάρε χαρτί και μολύβι γιατί ξεκινάμε!

Ανθοστολισμός και φθινοπωρινά λουλούδια για γάμο

Θα ξεκινήσουμε τις DIY οικονομικές ιδέες για φθινοπωρινό γάμο αναφερόμενοι στον ανθοστολισμό. Ανεξάρτητα από το ποιο από τα φθινοπωρινά θέματα γάμου έχεις διαλέξει μπορείς να προσαρμόσεις αυτά τα υπέροχα φθινοπωρινά λουλούδια. Μια ιδέα είναι να συγκεντρώσεις πολύχρωμα φύλλα, κουκουνάρια και μικρά κλαδιά από την ύπαιθρο για να δημιουργήσετε ρουστίκ centerpieces. Τοποθέτησε τα σε γυάλινα είδη, καφάσια ή δίσκους. Μπορείτε επίσης να προσθέσεις κεριά για μια ρομαντική πινελιά. Τα αποξηραμένα λουλούδια για γάμο είναι μια must επιλογή τα τελευταία χρόνια. Δημιούργησε πλούσια μπουκέτα και συνθέσεις λουλουδιών με στάχυα, λεβάντα, pampas grass, babala ή άλλα φθινοπωρινά λουλούδια. Διακόσμησε τα σε γυάλινα βάζα διακόσμησης, αψίδες και μεταλλικά κασπώ.

Ανθοστολισμός και φθινοπωρινά λουλούδια για γάμο

Φθινοπωρινές γιρλάντες και στεφάνια γάμου

Παραμένοντας στον γαμήλιο ανθοστολισμό θα αναφερθούμε στις φθινοπωρινές γιρλάντες και τα φθινοπωρινά στεφάνια σαν DIY οικονομικές ιδέες για φθινοπωρινό γάμο. Φτιάξε γιρλάντες χρησιμοποιώντας φθινοπωρινά φύλλα, κουκουνάρια ή τεχνητά λουλούδια και κρέμασε τις γύρω στο χώρο του πάρτυ ή της τελετής. Το ίδιο ισχύει και για τα στεφάνια. Κρέμασε τα σε πόρτες, καρέκλες ή τοίχους για να ενισχύσεις τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

Φθινοπωρινές γιρλάντες και στεφάνια γάμου

Πρωτότυπος γάμος με κολοκύθες

Τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσεις το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου, δηλαδή τις κολοκύθες. Μια από τις DIY ιδέες για φθινοπωρινό γάμο είναι με διακοσμητικές κολοκύθες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σαν μέρος της διακόσμησης στο στολισμό τραπεζιού δεξίωσης, στο τραπέζι ευχών αλλά και στο στολισμό της εκκλησιάς. Εξίσου πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις φυσικές κολοκύθες και αφού τις καθαρίσεις εσωτερικά να τις μετατρέψεις σε υπέροχα φθινοπωρινά βάζα. Είναι τέλεια ιδέα αν ο γάμος είναι τον Νοέμβριο.

Πρωτότυπος γάμος με κολοκύθες

Φωτισμός φθινοπωρινού γάμου

Όπως έχουμε πει πολλές φορές ο φωτισμός απογειώνει κάθε είδους διακόσμηση. Αυτό συμβαίνει ακόμα περισσότερο στους φθινοπωρινούς γάμους αφού τους προσδίδει ζεστασιά. Πέτυχε, λοιπόν, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και συνάμα οικονομικό με λαμπάκια κουρτίνα ή λαμπάκια σε γυάλινα είδη. Στην ίδια λογική είναι και οι συνθέσεις με κεριά σκέτα ή σε φανάρια. Θα «γεμίσουν» το χώρο μονομιάς!

Φωτισμός φθινοπωρινού γάμου

Φθινοπωρινός στολισμός γάμου με βαζάκια και μπάλες με τρύπα

Στις DIY οικονομικές ιδέες για φθινοπωρινό γάμο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα βαζάκια μαρμελάδας και τις μπάλες με τρύπα. Γέμισε τα με μικρά κεριά και στόλισε τα διάσπαρτα στον χώρο. Μπορείς ακόμη να τα τυλίξεις  με σπάγκο, λινάτσα ή δαντέλα για μια ρουστίκ πινελιά. Φτιάξε επιτραπέζιες συνθέσεις ή δημιούργησε μια DIY κουρτίνα κρεμώντας τα από σταντ τραπέζιού σε διαφορετικά ύψη.

Φθινοπωρινός στολισμός γάμου με βαζάκια και μπάλες με τρύπα

Φθινοπωρινός γάμος με μήλα

Ο οικονομικός στολισμός γάμου τον Οκτώβριο μπορεί να επιτευχθεί τέλεια με εποχιακά φρούτα όπως τα μήλα. Τα μήλα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά κάνουν και υπέροχη φθινοπωρινή διακόσμηση. Χρησιμοποίησε τα για την αρίθμηση τραπεζιού ή ενσωμάτωσε τα στα DIY centerpiece γάμου σου.

Φθινοπωρινός γάμος με μήλα

Ρύζι γάμου με κομφετί από φύλλα

Μια οικονομική και άκρως φθινοπωρινή ιδέα είναι να αναμείξεις το ρύζι γάμου με φυσικά κομφετί. Φτιάξε κομφετί από πολύχρωμα φθινοπωρινά φύλλα. Είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον και οικονομικός τρόπος για να προσθέσεις μια πινελιά φθινοπώρου στο event σου.

Ρύζι γάμου με κομφετί από φύλλα

DIY οικονομικές φθινοπωρινές μπομπονιέρες

Σε έναν οικονομικό φθινοπωρινό γάμο μπορούν να προσαρμοστούν και τα υλικά για μπομπονιέρες γάμου που θα επιλέξεις. Μια ιδέα είναι με γυάλινα βαζάκια ή μίνι μπουκαλάκια που θα γεμίσεις με σπιτικές μαρμελάδες, εποχιακά λικέρ ή καρυκεύματα. Μια άλλη ιδέα είναι τα αρωματικά κεριά. Αν ψάχνεις τούλινες μπομπονιέρες γάμου ή με έτοιμα πουγκιά τότε συνδύασε τη φθινοπωρινή παλέτα χρωμάτων με εντυπωσιακά διακοσμητικά. Κινήσου στο πορτοκαλί, το βαθύ κόκκινο, το ζεστό κίτρινο και το γήινο καφέ. Τέλος, μια πρωτότυπη ιδέα είναι να βάλεις μέσα σε σακουλάκια κράφτ, χάρτινα κουτιά ή πουγκιά σπόρους από το αγαπημένο σου λουλούδι ή φυτό. Ό,τι και να επιλέξεις συνδύασε το με πεντανόστιμα κουφέτα σε φθινοπωρινά χρώματα και γεύσεις για περισσότερη λεπτομέρεια.

DIY οικονομικές φθινοπωρινές μπομπονιέρες

Ξύλινες πινακίδες γάμου από παλέτες

Βρες παλιές ξύλινες παλέτες και επαναχρησιμοποίησε τις σε επιγραφές με γλυκά μηνύματα και καλωσόρισμα για τον γάμο σου. Βάψε τις με φθινοπωρινά χρώματα ή διατήρησε τις στο φυσικό τους χρώμα για μια ρουστίκ γοητευτική εμφάνιση. Μπορείς μάλιστα, να τις χρησιμοποιήσεις και σαν αρίθμηση τραπεζιού όπου θα γράφεις τα ονόματα των καλεσμένων σου.

Ξύλινες πινακίδες γάμου από παλέτες

Οικονομικό art de la table σε φθινοπωρινό γάμο

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό δώσε έμφαση και στο στολισμό του σερβίτσιου στη δεξίωση. Δέσε σπάγκο ή κορδέλα γύρω από υφασμάτινες χαρτοπετσέτες και στόλισε με μικρά κλωνάρια αποξηραμένων φύλλων ή βελανίδια για μια απλή και κομψή πινελιά. Χρησιμοποίησε, επίσης, δαντέλα και λινάτσα σαν runner τραπεζιού ή σαν στολισμό καρέκλας γάμου. Πρόσθεσε μικρά κουκουνάρια ή φελλούς κρασιού πάνω στα οποία θα έχεις στερεώσει ένα προσωποποιημένο μήνυμα σε καρτελάκι για τους καλεσμένους σου. Αυτή η οικονομική DIY ιδέα είναι ιδανική και για αρίθμηση τραπεζιού.

Οικονομικό art de la table σε φθινοπωρινό γάμο

Για όλα τα φθινοπωρινά πάτα εδώ

DIY Photobooth για φθινοπωρινό γάμο

Διασκέδασε με τους καλεσμένους σου φτιάχνοντας ένα οικονομικό photobooth. Σε ένα τοίχο ή σε μια αψίδα κρέμασε φθινοπωρινά διακοσμητικά ή υφάσματα γάμου για να δημιουργήσεις ένα backdrop με φθινοπωρινό μοτίβο. Χρησιμοποίησε για αξεσουάρ καπέλα, κασκόλ και ψεύτικα φύλλα για αξέχαστες φωτογραφίες.

DIY Photobooth για φθινοπωρινό γάμο

Εποχιακά εδέσματα και φρούτα

Πέρα από τα γευστικά κεράσματα που θα έχει το φθινοπωρινό candybar γάμου σου άδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύσου τον γευστικό πλούτο της εποχής. Χρησιμοποίησε εποχιακά φρούτα, όπως κράνμπερι ή ρόδια ως βασικό συστατικό στα εδέσματα ή ως γαρνιτούρα για κοκτέιλ. Προσέφερε, επίσης σε ξύλινους δίσκους και εταζέρες κολοκυθόπιτα, καραμελωμένα μήλα και τάρτες για μια νόστιμη και θεματική παρουσία. Στο ίδιο στυλ θα είναι και τα ποτά. Γέμισε γυάλες με βρυσάκι με μηλίτη, εποχιακά κοκτέιλ, τσάι με μπαχαρικά ή ροφήματα με γεύση κολοκύθας

Εποχιακά εδέσματα και φρούτα

Οι διακοσμήσεις DIY προσθέτουν μια προσωπική πινελιά σε μια τόσο ιδιαίτερη μέρα όπως είναι ο γάμος σου. Γι’ αυτό απόλαυσε αυτή τη δημιουργική διαδικασία που θα μετατρέψει τον φθινοπωρινό γάμο σου σε ένα όμορφο και αξέχαστο γεγονός. Το μυστικό, εξάλλου, δεν είναι η σπατάλη υπέρογκων ποσών αλλά το μεράκι, η φαντασία και το συναίσθημα που διέπει την όλη διαδικασία.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]