10 Φθινοπωρινά Θέματα Γάμου

Φθινοπωρινά Θέματα Γάμου: 10 Πρωτότυπες Ιδέες

Δηλώνεις αθεράπευτα ερωτευμένος με το φθινόπωρο και όντας υπέρμαχος της φθινοπωρινής εποχής έχεις διαλέξει να οργανώσεις ένα φθινοπωρινό γάμο; Αυτό είναι τέλειο! Το αμέσως μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θέματα γάμου ταιριάζουν την εποχή του φθινοπώρου; Είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με φθινοπωρινά θέματα γάμου που υπόσχονται να δώσουν μια έξτρα πινελιά σε μια τόσο σημαντική μέρα όπως είναι ο γάμος σου. Οι γάμοι του φθινοπώρου είναι η νέα τάση και ξέρουμε ήδη το γιατί!

Φθινοπωρινό θέμα γάμου boho μαροκινό 

Ένα από τα φθινοπωρινά θέματα γάμου που αποτελεί τάση από τους γάμους 2020 είναι ο boho μαροκινός. Βέβαια, 2 χρόνια μετά και συνεχίζει να μας μαγεύει και στους φθινοπωρινούς γάμους 2022 -23. Έχεις ονειρευτεί ένα DIY γάμο με άρωμα Ανατολής και boho στοιχεία που να αγκαλιάζουν αρμονικά τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα; Τότε αυτό το θέμα είναι για σένα! Παίξε με φθινοπωρινά χρώματα όπως είναι το μπορντώ, το κόκκινο βουργουνδίας, το antique χρυσό, το καφέ και το μπεζ. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά, φανάρια και κηροπήγια γάμου με έθνικ και boho μοτίβα. Για τον γαμήλιο ανθοστολισμό επίλεξε εποχιακά λουλούδια στις ίδιες αποχρώσεις και αποξηραμένα λουλούδια όπως pampas grass. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό! 

Φθινοπωρινό θέμα γάμου boho μαροκινό 

Φθινοπωρινός γάμος στολισμός με θέμα φθινόπωρο 

Το νούμερο ένα από τα φθινοπωρινά θέματα γάμου και για τους γάμους το Σεπτέμβρη δεν είναι άλλο από το ίδιο το φθινόπωρο. Αν τείνεις  προς τη ρουστίκ αισθητική τότε κινήσου σε γήινες αποχρώσεις με κεντρικό υλικό το ξύλο. Ενώ επίλεξε για το γαμήλιο στολισμό σου φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως φθινοπωρινά φύλλα, κολοκύθες, κλαδιά και κουκουνάρια τα οποία μπορείς να στολίσεις μέσα σε καφάσια και καλάθια σε φυσικές αποχρώσεις. Όσον αφορά το στολισμό εκκλησίας αλλά και δεξίωσης διάλεξε ξύλινα κηροπήγια και φανάρια. Ωστόσο μην ξεχάσεις να αναμίξεις και μερικά χρώματα σε κρεμ τόνους για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.  Αν πάλι βλέπεις τη πιο λαμπερή και glam όψη του φθινοπώρου τότε χρησιμοποίησε χρυσά διακοσμητικά συνδυασμένα με βαθιά κόκκινα στοιχεία που είναι πλήρως συνυφασμένα με το φθινόπωρο. Διακόσμησε ολόκληρο το πάρτι γάμου με χάλκινα στοιχεία, βάζα διακόσμησης, υφές και φύλλα χαλκού. Ό,τι και να επιλέξεις, χρησιμοποίησε κοινή χρωματική παλέτα για το φθινοπωρινό ανθοστολισμό γάμου, τα μπουκέτα, ακόμα και για τα φορέματα που θα φοράνε οι παράνυφοι γάμου. Εννοείται πώς και η διακόσμηση του γάμου σου θα πρέπει να κινείται σε παρόμοιες αποχρώσεις. Μια έξτρα συμβουλή μας είναι να γεμίσεις το candybar του γάμου με εδέσματα φθινοπωρινά και φιλέματα εμπνευσμένα από τη φθινοπωρινή κουζίνα σερβιρισμένα σε ξύλινες πιατέλες και εταζέρες. 

Φθινοπωρινός γάμος στολισμός με θέμα φθινόπωρο 

Φθινοπωρινό θέμα γάμου με κολοκύθες

Είτε είναι κλειστός γάμος είτε ανοιχτός το νούμερο 1 από τα φθινοπωρινά υλικά που μπορείς να επιλέξεις σαν βασικό στοιχείο του γάμου σου είναι οι κολοκύθες. Για γάμο με θέμα τις κολοκύθες πρέπει να πάρεις τη ζεστή ομορφιά και τη φινέτσα που κρύβει το φθινόπωρο και να φτιάξεις μια παραμυθένια διακόσμηση γάμου.  Αν θέλεις μια αριστοκρατική και σικάτη οπτική του φθινοπώρου επίλεξε βελούδινες κολοκύθες, φύλλα του φθινοπώρου και φθινοπωρινά διακοσμητικά σε μεταλλικές αποχρώσεις. Συνδύασε τα με αντικέ φανάρια και κηροπήγια.  Στο τραπέζι ευχών γάμου αλλά και στη δεξίωση γάμου πρόσθεσε εταζέρες και δίσκους στις ίδιες κομψές φθινοπωρινές αποχρώσεις ενώ γέμισε γυάλες με διακοσμητικές κολοκύθες και κλαδιά. Αν από την άλλη έχεις σκεφτεί μια πιο μοντέρνα φθινοπωρινή διακόσμηση γάμου τότε απέφυγε τα θερμά εποχιακά χρώματα και επίλεξε  παστέλ αποχρώσεις, λευκό και χρυσό. Διακόσμησε κολοκύθες σε παστέλ ροζ, πράσινο ή γαλάζιο και λευκό χρώμα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Πρόσθεσε μερικές χρυσές πινελιές για να δώσεις περισσότερη λάμψη στο στολισμό σου. Συνδύασε τα με μοντέρνα υφάσματα σε παλ αποχρώσεις και διακόσμησε στην εκκλησία, τη δεξίωση και το φθινοπωρινό τραπέζι γάμου χρυσά κλουβιά, γεωμετρικά φανάρια και γυάλινες καμπάνες

Φθινοπωρινά Θέματα Γάμου Φθινοπωρινό θέμα γάμου με κολοκύθες

Θέματα φθινοπωρινού γάμου σε ροζ – χρυσό

Μια από τις πιο αριστοκρατικές ιδέες για φθινοπωρινό γάμο που εκπέμπουν πολυτέλεια και φινέτσα είναι χρωματικά εμπνευσμένη παρά θεματικά. Οργάνωσε ένα εντυπωσιακό γάμο το φθινόπωρο σε ροζ – χρυσό χρώμα. Επίλεξε μοντέρνα μεταλλικά φανάρια και ροζ χρυσά γεωμετρικά φανάρια.  Συνδύασε τα με λευκά κηροπήγια και στόλισε τα κατά τόπους στην εκκλησία και τη δεξίωση. Στρώσε υφάσματα και ράνερ σε μπεζ και λευκό χρώμα. Έπειτα επάνδρωσε το candybar με λευκές εταζέρες, πιατέλες σε ροζ χρυσό και σικάτα φθινοπωρινά διακοσμητικά στις ίδιες αποχρώσεις.  Για τις φθινοπωρινές ανθοσυνθέσεις επίλεξε πλούσια μπουκέτα που θα αγκαλιάζουν τα σταντ γάμου με περίσσια φινέτσα και στυλ. Το τελικό αποτέλεσμα θα αποπνέει μια εκλεπτυσμένη μοναδικότητα με αριστοκρατική χροιά.

Φθινοπωρινά Θέματα Γάμου Θέματα φθινοπωρινού γάμου σε ροζ - χρυσό

Ρουστίκ φθινοπωρινό θέμα γάμου

Η ρουστίκ αισθητική αντιπροσωπεύει επάξια την εποχή του φθινοπώρου για αυτό δεν θα μπορούσαμε να τη παραβλέψουμε από τη λίστα μας. Για μια ρουστίκ φθινοπωρινή διακόσμηση γάμου  χρησιμοποίησε φανάρια και κηροπήγια από ξύλο. Συνδύασε τα με καφάσια και καλάθια γεμάτα με αποξηραμένα λουλούδια, φρούτα, κουκουνάρια ή φθινοπωρινά διακοσμητικά. Για περισσότερη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε κεριά και λαμπάκια. Επιπρόσθετα, χρησιμοποίησε υφάσματα και ράνερ από ακατέργαστες υφές όπως είναι η λινάτσα και ο καμβάς. Συνδύασε τα με λίγη δαντέλα για ένα ρομαντικό αποτέλεσμα. Φυσικά μέσα στον φθινοπωρινό στολισμό γάμου θα πρέπει να συμπεριλάβεις και το τραπέζι ευχών ή το candybar γάμου. Γέμισε γυάλες με καπάκι, με κουφέτα στις ανάλογες γήινες αποχρώσεις  και επίλεξε ξύλινες εταζέρες, δίσκους και πιατέλες για να σερβίρεις τα γλυκά σου. Τέλος, φτιάξε ρουστίκ centerpiece γάμου με φέτες κορμού, γυάλινα βαζάκια και στάχυα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι φοβερό!

Φθινοπωρινά Θέματα Γάμου Ρουστίκ φθινοπωρινό θέμα γάμου

Vintage φθινοπωρινό θέμα γάμου

Αν λατρεύεις τη μελαγχολική πλευρά του φθινοπώρου συνδυασμένη με τις ομορφιές περασμένων εποχών, τότε ο vintage γάμος είναι για σένα. Κινήσου σε μια πιο vintage ατμόσφαιρα και επίλεξε για  τη διακόσμηση σου χρησιμοποίησε υδρόγειους και βαλίτσες. Πρόσθεσε, επίσης στο στολισμό ξύλινα και μεταλλικά διακοσμητικά που θυμίζουν περασμένες εποχές. Φτιάξε μια γιρλάντα από γυάλινα βαζάκια και λουλούδια που θα κρεμάσεις με κορδόνια λινάτσας σε δέντρα ή σε κάποιο τοίχο. Επίλεξε, επίσης, vintage κηροπήγια και φανάρια για περισσότερη ατμόσφαιρα, κάτι που ταιριάζει τέλεια είτε πρόκειται να κάνεις το γάμο αρχές του φθινοπώρου είτε αργότερα. Αντίστοιχα οργάνωσε και το candybar σου. Έχουμε δει πολλά vintage candy bars να κλέβουν τη παράσταση και όλοι οι καλεσμένοι να θέλουν να φωτογραφηθούν δίπλα του. Επίλεξε vintage διακοσμητικά όπως φλιτζάνια, τσαγιέρες ακόμα και κάποιο vintage έπιπλο ή μπαούλο της γιαγιάς ή κάποιας θείας. Προσάρμοσε, μάλιστα, και τα αξεσουάρ του φθινοπώρου στο vintage φθινοπωρινό θέμα σου. Επίλεξε γαμήλιες ομπρέλες με δαντέλες, βεντάλιες και κουβερτούλες με vintage χαρακτήρα.

Vintage φθινοπωρινό θέμα γάμου

Μοντέρνος – industrial φθινοπωρινός γάμος   

Ένα άλλο από τα φθινοπωρινά θέματα γάμου είναι ο industrial γάμος που πέρα του ότι είναι η επιτομή του casual και του μοντερνισμού ταιριάζει τέλεια με την πανέμορφη εποχή του φθινοπώρου. Μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα με τα χρώματα του φθινοπώρου αλλά είναι μια πρωτότυπη επιλογή για γάμο το Νοέμβριο! Δώσε ζωή σε κάποτε παραμελημένους ή εγκαταλελειμμένους χώρους, όπως πρώην εργοστάσια ή ανακαινισμένες αποθήκες για να στήσεις το φθινοπωρινό γάμο σου. Παίξε με υφές και χρώματα που συναντάμε σε τέτοιους χώρους αλλά συνάμα και στη φθινοπωρινή φύση. Αξιοποίησε τα εκτεθειμένα τούβλα, το χρώμα αποφλοίωσης και τις τσιμεντένιες λεπτομέρειες. Θα σου προτείναμε για τη διακόσμηση ενός γάμου εμπνευσμένου από την industrial αισθητική να εστιάσεις σε πλούσιες υφές, μικτά μέταλλα και πυκνό φύλλωμα. Προσάρμοσε τις φθινοπωρινές ανθοδέσμες στην εποχικότητα. Διάλεξε εποχιακά λουλούδια σε έντονα χρώματα και pampas grass. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό γάμου και δη τον φυσικό. Ωστόσο, αυτό το στυλ γάμου για να αναδείξει περισσότερο τη διακόσμηση χρησιμοποιεί τα βιομηχανικά φωτιστικά και φανάρια που διαθέτουν οι  ακατέργαστοι χώροι. Αυτό φυσικά θα εντείνει τη φθινοπωρινή “ζεστή” ατμόσφαιρα του γάμου σου. Για diy φθινοπωρινές μπομπονιέρες γάμου μπορείς να διαλέξεις γυάλινους σωλήνες, μεταλλικά κουτάκια ή ακόμα και μαυροπινακάκια.

Μοντέρνος - industrial φθινοπωρινός γάμος   

Γάμος με φθινοπωρινό θέμα ελιά 

Ένα θέμα που αγαπάμε ιδιαίτερα αφού τιμά με ένα μοναδικό τρόπο τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου, είναι η ελιά. Για ένα τέτοιο φθινοπωρινό στολισμό κινήσου στις αποχρώσεις του καφέ, του πράσινου και του μπεζ. Πρωταρχικό ρόλο και εδώ έχει το ξύλο σαν υλικό. Χρησιμοποίησε υφάσματα και ράνερ όπως λινάτσα και καμβά. Πλαισίωσε το τραπέζι ευχών με ξύλινες ραφιέρες και σταντ για να τοποθετήσεις τις μπομπονιέρες γάμου. Για περισσότερη λεπτομέρεια, χρησιμοποίησε κουφέτα σε λαδί αποχρώσεις. Έπειτα, στόλισε βάζα διακόσμησης με κλαδιά ελιάς, στάχυα και άλλα λουλούδια εποχής. Επίλεξε φανάρια μεταλλικά και ξύλινα τελάρα. Σειρά έχει η δεξίωση! Αν στο χώρο της δεξίωσης έχουν στηθεί μακρόστενα τραπέζια φτιάξε γιρλάντες χειροποίητες από κλαδιά ελιάς τις οποίες θα στολίσεις  κατά μήκους του τραπεζιού συνδυάζοντας με φανάρια. Αν έχεις στρογγυλά τραπέζια δεξίωσης, μπορείς να επιλέξεις ψηλά γυάλινα βάζα και να τοποθετήσεις μέσα τα κλαδιά ελιάς με γυψοφύλλη.

Γάμος με φθινοπωρινό θέμα ελιά 

Γάμος φθινοπώρου με θέμα Halloween

Μπορεί το Halloween να είναι ξενόφερτο έθιμο και σιγά σιγά να θεμελιώνει τη θέση του στην ελληνική κουλτούρα αλλά είναι εδώ για τους πιο τολμηρούς. Αν ανήκεις σε αυτούς μπορείς να οργανώσεις ένα απόλυτα chic γάμο με θέμα Halloween που θα κάνει σίγουρα τη διαφορά. Κινήσου σε μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με βαθύ κόκκινο ή μπορντό. Γενικά, προσπάθησε να διατηρήσεις την απλότητα αποφεύγοντας το υπερβολικό που κινδυνεύει να γίνει κιτς. Για διακόσμηση γάμου με θέμα Halloween χρησιμοποίησε το βασικότερο διακοσμητικό της ανατριχιαστικής γιορτής, τις φθινοπωρινές κολοκύθες. Ένας τέτοιος εναλλακτικός φθινοπωρινός γάμος εξυμνεί τα rock, punk και goth στοιχεία. Χρησιμοποίησε για τη διακόσμηση του γάμου σου περίτεχνα χρυσά κηροπήγια, φανάρια, εταζέρες και άλλα διακοσμητικά. Πρόσθεσε λευκά κεριά σε όλο τον χώρο, κόκκινα τριαντάφυλλα και μαύρους τόνους στην διακόσμηση. Με ένα τέτοιο φθινοπωρινό θέμα γάμου θα δώσεις μια αντισυμβατική διάσταση του ρομαντισμού!

Γάμος φθινοπώρου με θέμα Halloween

Φθινοπωρινό θέμα γάμου “Back to School”

Τέλος, ένα πολύ πρωτότυπο θέμα για γάμο το φθινόπωρο είναι η επιστροφή στο σχολείο. Ναι καλά είδες! Αν το καλοσκεφτείς το φθινόπωρο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την επιστροφή στα θρανία. Αυτό το back to school θέμα μπορεί να εναρμονιστεί τέλεια με ένα φθινοπωρινό γάμο. Τα κόκκινα μήλα που άλλοτε χαρίζαμε στη δασκάλα, τα vintage βιβλία και οι μαυροπίνακες  θα πλαισιώνουν μια τόσο πρωτότυπη και γλυκιά DIY διακόσμηση γάμου. Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά ένα old-school θρανίο στη θέση του τραπεζιού ευχών γάμου, ολοκληρώνει μοναδικά το θέμα!

Φθινοπωρινό θέμα γάμου “Back to School”

Τα φθινοπωρινά θέματα γάμου υπόσχονται να σου χαρίσουν τη μοναδικότητα και τη πολυτέλεια που αξίζεις μια τόσο σημαντική μέρα. Πάρε έμπνευση από τα “ζεστά” χρώματα που ντύνουν τόσο κομψά και εκλεπτυσμένα τη φύση και κάνε ένα “ζεστό” φθινοπωρινό γάμο που θα αφήσει εποχή!

[print_link]