Δωρα για νονά το Πάσχα και νονους

Δώρα για νονά το Πάσχα: 9 Ιδέες

Το Πάσχα κοντεύει και όπως κάθε χρόνο η νονά ή ο νονός γεμίζει με δώρα και πασχαλινή λαμπάδα το βαφτιστήρι του. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να την ευχαριστήσουμε και εμείς για όσα κάνει στο παιδί; Σκέφτεσαι τι συμβολικό δώρο για νονό ή νονά θα μπορούσες να βρεις ώστε να δείξεις και εσύ την εκτίμηση και την αγάπη σου. Σου προτείνουμε, λοιπόν, μερικά δώρα για νονά το Πάσχα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

Πασχαλινό καλάθι

Ένα από τα δώρα για νονά το Πάσχα είναι το πασχαλινό καλάθι. Φτιάξε πασχαλινά καλάθια / δώρα για τη νονά με τη δική σου προσωπική πινελιά και το γούστο του παραλήπτη σου. Τι να βάλω σε πασχαλινό καλάθι; Αρχικά ξεκίνα από τη βάση σου που δεν είναι άλλη από το ίδιο το καλάθι. Διάλεξε καλάθι, καφάσι, γεωμετρικά φανάρια, κασπώ, χάρτινα κουτιά ή δίσκο και γέμισε το με ψεύτικο χορτάρι ή μος. Έπειτα πρόσθεσε διάφορα πασχαλινά διακοσμητικά, πασχαλινά αυγά, κορδέλες καθώς και παραδοσιακά πασχαλινά καλούδια: σοκολατάκια, πασχαλινά αυγά και πασχαλινά τσουρέκια. Τελειοποίησε το πασχαλινό καλάθι με κάποιο κόσμημα για νονά ή μικρά γυναικεία αξεσουάρ και είναι έτοιμο. Εναλλακτικά μπορείς να γεμίσεις το δώρο σου με βιβλία, ποικιλία τσαγιών, σετ κουζίνας ή ό,τι άλλο της αρέσει. Αν πάλι πρόκειται για νονό πρόσθεσε ανδρικά αξεσουάρ ή πράγματα του ενδιαφέροντος του. Νονά και βαφτιστήρι θα ενθουσιαστούν με τα δώρα τους!

Πασχαλινό καλάθι

Πασχαλινή κάρτα

Μια οικονομική πρόταση για δώρα για νονά το Πάσχα είναι η χειροποίητη πασχαλινή κάρτα. Εδώ θα συμβάλλει και το παιδί στη δημιουργία της δίνοντας περισσότερη συναισθηματική αξία. Φτιάξε, λοιπόν ένα αυγό σε ένα χαρτόνι και έπειτα πρότρεψε το παιδί να κολλήσει εντός των ορίων, πολύχρωμες κορδέλες ή καλαμάκια. Έπειτα, κόψε την άλλη πλευρά του χαρτονιού στο σχήμα του αυγού που ήδη έχεις φτιάξει έτσι ώστε να βγαίνει έξω. Για το τέλος άφησε την αφιέρωση στον νονό ή τη νονά που θα γράψει το παιδί με τα χεράκια του μέσα στις κάρτες για νονά.

Πασχαλινή κάρτα

Πασχαλινό κηροπήγιο

Στα πρωτότυπα δώρα για νονά ανήκει και το DIY πασχαλινό κηροπήγιο. Θα χρειαστείς μια μικρή βάση κηροπηγίου, πασχαλινά αυγά και πασχαλινές κορδέλες. Κόλλησε πρώτα τη βάση με ένα πασχαλινό αυγό και διαδοχικά κόλλησε και τα υπόλοιπα. Έπειτα κόλλησε από πάνω είτε ένα χρωματισμένο καπάκι από βαζάκι του γλυκού ή κάνε μια μικρή φωλίτσα από raffia ώστε να βάλεις το κερί. Να είσαι σίγουρη ότι θα την ενθουσιάσει το πασχαλινό δώρο σου.

Πασχαλινό κηροπήγιο

Χειροποίητες κορνίζες

Οι χειροποίητες κορνίζες είναι ένα δώρο νονού, κόστος του οποίου είναι πολύ μικρό και οικονομικό. Πάρε ένα κομμάτι ξύλο, πέτρα ή έστω την κλασική κορνίζα και κόλλησε μια φωτογραφία του παιδιού με τον ίδιο. Έπειτα διακόσμησε την με κορδόνια, πασχαλινές κορδέλες και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά. Για πιο απλή κατασκευή προτίμησε λινάτσα και κάποια απλή κορδέλα, δίνοντας ένα ρουστίκ τόνο στο πασχαλινό δώρο νονού. Εναλλακτικά, φτιάξε πασχαλινή κορνίζα με αυγό από χάρτινα καλαμάκια. Ώθησε το παιδί σου να σε βοηθήσει να κολλήσετε μαζί τα καλαμάκια.

Χειροποίητες κορνίζες

Πασχαλινό μπρελόκ

Μια άλλη ιδέα που έχουμε να σου προτείνουμε είναι το μπρελόκ για νονό ή νονά. Πέρνα σε ένα κρίκο μπρελόκ κορδέλες στα χρώματα που του αρέσουν. Έπειτα πρόσθεσε μικρά διακοσμητικά, ματάκια, χάντρες ή οτιδήποτε άλλο θες και έτσι εύκολα το δωράκι είναι έτοιμο. Θα κοσμήσει σίγουρα τα κλειδιά του η μικρή σας δημιουργία.

Πασχαλινό μπρελόκ

Πασχαλινό αυγό με μπόα και πέρλες

Για μια νονά με κομψότητα και φινέτσα μια εντυπωσιακή ιδέα με αριστοκρατική αισθητική είναι το πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες. Πάνω σε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή χάρτινο τύλιξε από άκρη σε άκρη, κολλώντας,  μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Μόλις τελειώσεις στόλισε το με πέρλες γιρλάντα. Προαιρετικά μπορείς να το τοποθετήσεις σε κουτιά σύνθεσης ή σε κάποιο μπωλ.

Πασχαλινό αυγό με μπόα και πέρλες

Ανοιξιάτικο κουτί με λουλούδια

Μια μοντέρνα ιδέα για μια νέα νονά είναι τα κουτιά γεμάτα λουλούδια. Μπορείς να διαλέξεις κουτιά σύνθεσης ή για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα γυάλινα κουτιά. Βάλε μέσα dry moss και ξεκίνα να στερεώνεις σε αυτό τα αγαπημένα σου ανοιξιάτικα λουλούδια. Φτιάξε μια πλούσια ανθοσύνθεση που θα χρωματίσει πανέμορφα τον χώρο του παραλήπτη σου.

Ανοιξιάτικο κουτί με λουλούδια

Πασχαλινή λαμπάδα

Μπορείς από την άλλη να φτιάξεις μια πασχαλινή λαμπάδα για την νονά ή τον νονό του παιδιού σου. Πάρε ιδέες για πασχαλινές λαμπάδες για ενήλικες και φτιάξε κάτι μοναδικό με τα χεράκια σου. Επίλεξε κλασικό, ρομαντικό, ναυτικό ή πρωτότυπο θέμα και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Θα κάνεις το νονό να χαρεί σαν μικρό παιδί όπως το βαφτιστήρι του.

Πασχαλινή λαμπάδα

Πασχαλινό στεφάνι

Αν θες να ξεφύγεις από την κλασική επιλογή με κόσμημα δώρο για νονά, πρόσφερε της ένα χειροποίητο πασχαλινό στεφάνι. Συνδύασε ανοιξιάτικα λουλούδια με πασχαλινά διακοσμητικά, κορδέλες και άλλα υλικά χειροτεχνίας και φτιάξε ένα ανεπανάληπτο πασχαλινό στεφάνι.

Ευχαρίστησε το νονό ή τη νονά κάνοντας τους χειροποίητα δωράκια που θα φτιάξεις μαζί με τα παιδάκια σου. Να είσαι σίγουρη ότι θα χαρεί πάρα πολύ!

[print_link]