Εναλλακτικές Δραστηριότητες για Παιδιά

Εναλλακτικές Δραστηριότητες για Παιδιά: 6 Ιδέες

Το να βρεις έξυπνες και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά είναι μια από τις πιο βασικές προκλήσεις του σύγχρονου γονιού. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλές είναι οι φορές που τα παιδιά κολλάνε μπροστά από μια οθόνη αδιαφορώντας για τα διάφορα προγράμματα για παιδιά που υπάρχουν. Για αυτό εμείς σου έχουμε μερικές εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά που θα σας βοηθήσουν να περάσετε μαζί εποικοδομητικό χρόνο χωρίς να βαρεθούν.

Ζωγραφιές με θέμα

Μια από τις εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά είναι οι ζωγραφιές με θέμα. Σαν πρώτη ιδέα σου φαίνεται αρκετά κλασική αλλά μπορείς να τη κάνεις πιο διασκεδαστική. Θέσε με τις άλλες μαμάδες ένα θέμα ζωγραφικής την ημέρα και δέσμευσε με ένα τρόπο τα παιδιά να ζωγραφίζουν ό,τι θέλουν ανάλογα με το θέμα. Έπειτα ώθησε τα να παρουσιάσουν μεταξύ τους τι έφτιαξαν. Είναι μια όμορφη και ομαδική ιδέα για σένα που ψάχνεις δραστηριότητες για παιδιά 3 ετών και άνω. Εναλλακτικά μπορείς να βρεις έτοιμα σετ ζωγραφικής και hobbyset.

Ζωγραφιές με θέμα - εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Θεατρική παράσταση στο σπίτι ή την αυλή

Για σένα που αναρωτιέσαι τι να κάνω με το παιδί στο σπίτι θα σου προτείναμε μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση. Διαλέξτε μαζί το αγαπημένο του παραμύθι και προετοιμάστε ένα μικρό θεατρικό που θα παίζει μόνο του το παιδί ή με φίλους. Έπειτα δείξε τους τον τρόπο να το παρουσιάσουν σε όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι ή καιρού επιτρέποντος στην αυλή.

Θεατρική παράσταση στο σπίτι ή την αυλή - εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Survivor στην αυλή

Αν είσαι από τις τυχερές που διαθέτουν αυλή θα σου προτείναμε ως εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά, το survivor στην αυλή. Τοποθέτησε εμπόδια, χειροποίητους στίβους μάχης και οργάνωσε μίνι αγώνες. Οι νικητές – survivors θα κερδίσουν ένα μικρό παιδικό δώρο. Εναλλακτικά, αυτό μπορείς να το κάνεις και με πασχαλινό κυνήγι θησαυρού. Είναι από εκείνες τις δραστηριότητες για παιδιά το καλοκαίρι που θα τη λατρέψουν!

Survivor στην αυλή - εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Πέταγμα χαρταετού

Η διασκέδαση για παιδιά υπάρχει, επίσης και στο πέταγμα χαρταετού. Πάρε ή ακόμα καλύτερα φτιάξε με τα παιδιά χειροποίητους χαρταετούς και πήγαινε σε κάποια παραλία ή πάρκο για να τον πετάξεις. Είναι μια πρόταση μας για εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά με καλό καιρό.

Πέταγμα χαρταετού

Πικ νικ με τα παιδιά

Το πικ νικ είναι μια ιδέα που θα λατρέψουν τα παιδιά, ειδικά αν μένετε σπίτι για αρκετό διάστημα. Μάζεψε τα παιδιά σου και οργανώστε κάτι διαφορετικό, ένα πικ νικ στην αυλή. Προετοιμάστε όλοι μαζί τα τοστάκια και ό,τι άλλο φαγώσιμο. Διαλέξτε ένα καλάθι ή πανέρι και τοποθετήστε τα μέσα μαζί με μερικά παιχνίδια, όπως μπάλα, σχοινάκι κ.α. για παιχνίδια στη φύση. Κάνε μια ηλιόλουστη μέρα να είναι μοναδική για τα παιδιά σου αλλά και για σένα.

Πικ νικ με τα παιδιά

DIY παιδικές κατασκευές

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις DIY κατασκευές. Προσάρμοσε τις χειροποίητες κατασκευές ανάλογα με την εποχικότητα.  Είναι μια ιδέα που ταιριάζει στις δραστηριότητες για παιδιά τα Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι κ. ο. κ.  Φτιάξε παρέα με τα παιδάκια σου εύκολες κατασκευές και περάστε μαζί δημιουργικό χρόνο.

DIY παιδικές κατασκευές - εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Καλό θα είναι να περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, δίνοντας τους νέα ερεθίσματα και τροφή για σκέψη. Όχι μόνο θα έρθουμε πιο κοντά αλλά θα συγκροτήσουμε και ολοκληρωμένες προσωπικότητες μελλοντικών ενηλίκων.

[print_link]