πασχαλινοί λαγοί diy

Πασχαλινά Λαγουδάκια DIY: 7 Εύκολες Ιδέες

Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και το Πάσχα έρχεται εντός ολίγου. Καιρός, λοιπόν και εμείς να προσαρμόσουμε την αγάπη μας για το DIY στο πασχαλινό θέμα. Τα λαγουδάκια και τα κουνελάκια είναι ζωάκια που λίγο πολύ μας θυμίζουν Πάσχα. Γιατί να μη φτιάξουμε DIY πασχαλινά λαγουδάκια επιστρατεύοντας τη φαντασία μας; Εδώ θα βρεις 7 πρωτότυπες ιδέες για χειροποίητα πασχαλινά λαγουδάκια που θα κλέψουν τη παράσταση και θα αφήσουν εποχή.

Χειροποίητα πασχαλινά λαγουδάκια από τελάρα κεντήματος

Μια ιδέα για να φτιάξεις χειροποίητα πασχαλινά λαγουδάκια είναι με ένα πρωτότυπο υλικό, τα τελάρα κεντήματος. Πέρνα πασχαλινά υφάσματα στο τελάρο σου και φτιάξε μια ουρίτσα από πομ – πομ ή φελιζόλ και ύφασμα. Έπειτα φτιάξε τα αυτάκια και τα πόδια του λαγού από τσόχα. Μια τέτοια δημιουργία σαν και αυτή ανήκει στις DIY εύκολες πασχαλινές κατασκευές.

Χειροποίητα πασχαλινά λαγουδάκια από τελάρα κεντήματος

Ρουστίκ πασχαλινό λαγουδάκι με μος και λινάτσα

Μια πρόταση που αγαπάμε ιδιαίτερα για DIY πασχαλινά λαγουδάκια είναι με λινάτσα και μος σε καμβά. Ντύσε το καμβά με κομμένο ύφασμα λινάτσα και σχεδίασε πάνω το σχέδιο του λαγού. Έπειτα κόλλησε εντός του σχεδίου βρύο τύπου μος. Μια απλή κατασκευή σαν και αυτή θα εκτοξεύσει την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού ή οποιουδήποτε άλλου χώρου.

Ρουστίκ πασχαλινό λαγουδάκι με μος και λινάτσα

Πασχαλινό διακοσμητικό λαγουδάκι σε κασπώ

Το πασχαλινό λαγουδάκι σε κασπώ ανήκει στις φαντασμαγορικές πασχαλινές κατασκευές και όχι άδικα. Αρχικά, διάλεξε μεταλλικά ή κεραμικά κασπώ. Στη συνέχεια κόλλησε διαγώνια φελιζόλ σε σχήμα μπάλας ή αυγού που θα έχεις ντύσει με υφάσματα. Φτιάξε τα ποδαράκια του λαγού από τσόχα. Στο τέλος πρόσθεσε διακοσμητικά λουλούδια για ένα πιο ανοιξιάτικο αποτέλεσμα.

Πασχαλινό διακοσμητικό λαγουδάκι σε κασπώ

Πασχαλινά στεφάνια λαγουδάκια

Για τη πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας θα σου προτείναμε τα χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια λαγουδάκια. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις υλικά όπως φελιζόλ στεφάνι, λευκή μπόα και τσόχα ροζ, φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο πασχαλινό στεφάνι χνουδωτό. Εναλλακτικά μπορείς να κολλήσεις τελάρα κεντήματος σε δυο διαφορετικά μεγέθη που θα τα έχεις ντύσει με ανοιξιάτικα υφάσματα. Ο,τι και να επιλέξεις όλη η γειτονιά θα θέλει ένα ίδιο!

Πασχαλινά στεφάνια λαγουδάκια

Πασχαλινά λαγουδάκια από χάρτινες σακούλες

Αυτή η ιδέα έχει να κάνει περισσότερο με τις πασχαλινές συσκευασίες δώρων. Επίλεξε χάρτινες τσάντες, χαρτί αφής, χαρτόνι, χρωματιστή κορδέλα και πομ πομ. Πέρα από το ότι είναι πασχαλινές κατασκευές με χαμηλό κόστος είναι ιδανική και για σένα που ψάχνεις πασχαλινές κατασκευές για παιδιά.

Πασχαλινά λαγουδάκια από χάρτινες σακούλες

Πασχαλινά λαγουδάκια από κάλτσες

Μια άλλη οικονομική πασχαλινή κατασκευή με λαγουδάκια είναι χρησιμοποιώντας κάλτσες. Γέμισε τη κάλτσα με ρύζι και δέσε σφιχτά τη κάλτσα με λαστιχάκια έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σώμα, το κεφάλι και τα αυτιά του κούνελου. Πρόσθεσε τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας για να δώσεις μορφή στα DIY πασχαλινά λαγουδάκια από ύφασμα.

Πασχαλινά λαγουδάκια από κάλτσες

DIY πασχαλινά αυγά λαγουδάκια

Τέλος, μια εύκολη πασχαλινή κατασκευή είναι τα πρωτότυπα πασχαλινά αυγά λαγουδάκια. Μπορείς να ζωγραφίσεις παρέα με τα παιδιά είτε τα πασχαλινά αυγά που θα τσουγκρίσετε τη Λαμπρή είτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά φτιάχνοντας μια πανέμορφη πασχαλινή – ανοιξιάτικη διακόσμηση.

DIY πασχαλινά αυγά λαγουδάκια

Φέτος το Πάσχα πάρε έμπνευση από τα χρώματα της φύσης και φτιάξε φοβερές πασχαλινές κατασκευές με λαγουδάκια, με αυγά και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό!

[print_link]