Μένουμε Σπίτι 10 Ιδέες για να περάσουμε το χρόνο μας

Μένουμε Σπίτι: 10 Ιδέες για να περάσουμε το χρόνο μας

Έρχονται εκείνες οι μέρες που είτε από επιλογή είτε επειδή χρειάζεται μένεις στο σπίτι. Έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρεις πως να τον μετατρέψεις σε δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές. Για αυτό είμαστε εδώ για σένα! Μένουμε σπίτι και σου έχουμε μερικές διασκεδαστικές ιδέες για να περάσουμε στο σπίτι όμορφα είτε μόνοι είτε με την οικογένεια.

Ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση σπιτιού

Όλο λες να το κάνεις και ποτέ δεν το κάνεις, φυσικά μιλάμε για το ξεκαθάρισμα και τη τακτοποίηση του σπιτιού. Είναι από εκείνες τις ιδέες για να περάσουμε στο σπίτι που σε πρώτη όψη φαίνεται σαν αγγαρεία αλλά αν συγχρονιστείς και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου ή με τον σύντροφο σου μπορείτε να τακτοποιήσετε μαζί τις ντουλάπες, τα ράφια και τα συρτάρια. Δες το σαν μια καλή ευκαιρία στο να βάλεις σε τάξη το χάος που δημιουργείται στη καθημερινότητα.

Ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση σπιτιού

Ανανέωση σπιτιού

Μένουμε στο σπίτι και αυτό είναι ένα καλό κίνητρο για να κάνουμε μια ανανέωση σπιτιού. Άλλαξε κουρτίνες, υφάσματα και βάλε χρώμα στην ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού σου. Βάλε στο χώρο σου μικρές πινελιές με μικρά διακοσμητικά, βάζα, φανάρια και κλουβιά. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά έξοδα για αυτό. Σίγουρα θα απολαύσεις τον ανανεωμένο χώρο σου.

Ανανέωση σπιτιού

Επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια για το σπίτι

Ειδικά αν έχεις παιδιά τα επιτραπέζια και γενικά τα παιχνίδια στο σπίτι είναι μια από τις ιδέες για να περάσουμε στο σπίτι. Βγάλε τα επιτραπέζια από την ντουλάπα και παίξτε όλοι μαζί σαν οικογένεια στο σαλόνι. Θα το απολαύσετε όλοι, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο.

Επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια για το σπίτι

Ταινιομαραθώνιος

Αν αναρωτιέσαι τι να κάνω με το παιδί στο σπίτι ή ακόμα και αν δεν έχεις παιδιά και είσαι εσύ με τον σύντροφο σου, τότε θα σου προτείναμε τον μαραθώνιο ταινιών. Άνοιξε ένα μπουκάλι κρασί, φτιάξτε ποπ κορν και καθήστε αναπαυτικά στον καναπέ. Διαλέξτε τις αγαπημένες σας ταινίες, κινούμενα σχέδια ή για πιο cult στιγμές διαλέξτε τις ταινίες με τις χειρότερες κριτικές. Πίστεψε μας θα έχετε τροφή για πολύ σχολιασμό και γέλιο.

Ταινιομαραθώνιος

Χορός και τραγούδι στο σπίτι

Ομόρφυνε τις στιγμές που μένεις στο σπίτι βάζοντας δυνατά τη μουσική και χορεύοντας. Μπορείς μάλιστα να στήσεις και ένα διαγωνισμό τραγουδιού με τα μέλη της οικογένεια σου. Διασκεδάστε όλοι μαζί ή μόνη σου υπό τους ήχους της αγαπημένη σου μουσικής.

Χορός και τραγούδι στο σπίτι

DIY ανοιξιάτικες – πασχαλινές κατασκευές

Μια απάντηση στο τι να κάνεις στο σπίτι ώστε να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου, είναι οι DIY κατασκευές. Ενόψει, μάλιστα, του Πάσχα και της άνοιξης μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες πασχαλινές – ανοιξιάτικες κατασκευές με υπέροχα πασχαλινά διακοσμητικά. Είναι μια τέλεια πρόταση για κατ΄ οίκον δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

DIY ανοιξιάτικες - πασχαλινές κατασκευές

Γυμναστική στο σπίτι

Τώρα που μένουμε σπίτι και η σωματική άσκηση έχει περιοριστεί ευκαιρία να κάνουμε γυμναστική, γιόγκα ή διαλογισμό στο σπίτι. Βάλε βιντεάκια στο youtube και γυμνάσου μόνη σου ή με το ταίρι σου. Αυτό όχι μόνο θα διατηρήσει τη φυσική σας κατάσταση αλλά θα σας φέρει και πιο κοντά.

Γυμναστική στο σπίτι

Διαγωνισμός μαγειρικής

Καλή η γυμναστική και η άθληση στο σπίτι αλλά νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Για αυτό άδραξε την ευκαιρία και φτιάξε συνταγές που δεν έχεις ξαναφτιάξει. Οργάνωσε ακόμη και ένα διαγωνισμό γαστρονομίας με ένα μικρό έπαθλο όπως το ότι οι νικητές θα απέχουν από το πλύσιμο των πιάτων.

Διαγωνισμός μαγειρικής

Ανάγνωση βιβλίων

Λέμε ναι στην ανάγνωση βιβλίων γιατί ακόμα και αν μένουμε σπίτι με τα βιβλία φτιάχνουμε και ταξιδεύουμε σε νέους κόσμους, μαθαίνουμε κάτι καινούργιο και περνάει ο χρόνος μας εποικοδομητικά. Είναι, μάλιστα κατάλληλη ιδέα αν είσαι μόνη σου ή αν έχεις παιδιά. Σίγουρα θα θέλουν να διαβάσουν παραμύθια και παιδικές ιστορίες.

Ανάγνωση βιβλίων

Μένουμε σπίτι και κάνουμε κηπουρική

Τέλος, αφού η άνοιξη έχει κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα ευκαιρία να ομορφύνουμε το μπαλκόνι, τη βεράντα ή το κήπο μας. Ασχολήσου με την ανοιξιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου και φτιάξε μια επίγεια Εδέμ στο μπαλκόνι σου. Φτιάξε τις γλάστρες με τα λουλούδια σου ή φύτεψε νέους σπόρους. Με αυτό όχι μόνο θα περάσει ο χρόνος σου αλλά και θα χαλαρώσεις πολύ.

Μένουμε σπίτι και κάνουμε κηπουρική

Το να μείνουμε σπίτι μπορεί με μια πρώτη όψη να φαντάζει κάπως δύσκολο και βαρετό, δεδομένου, μάλιστα, του μεσογειακού ταμπεραμέντου και της έξω καρδιά ιδιοσυγκρασίας μας. Ωστόσο κρύβει μικρές ομορφιές που θα μας κάνουν να χαλαρώσουμε, να αναλογιστούμε και φυσικά να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας. Εξάλλου το νόμισμα έχει δύο όψεις και εμείς βλέπουμε πάντα την καλή πλευρά.

[print_link]