Τι να κάνω με το παιδί σπίτι - Ιδέες απασχόλησης

Τι να κάνω με το παιδί σπίτι – Ιδέες απασχόλησης

Για εκείνες τις μέρες που οι έξοδοι περιορίζονται και μένουμε παραπάνω στο σπίτι με τα παιδιά μας είναι απαραίτητο να σκαρφιστούμε έξυπνες ιδέες για παιχνίδια μέσα στο σπίτι για να μη μπαϊλντίσουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και εκείνα. Αν, λοιπόν ψάχνεις ιδέες για το «τι να κάνω με το παιδί μου στο σπίτι» σου έχουμε 10 αγαπημένες δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά.

Ζωγραφιές για όλη την οικογένεια

Μια πολύ εύκολη ιδέα για το τι να κάνω με το παιδί στο σπίτι είναι οι ζωγραφιές. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικιών αγαπούν τα σετ ζωγραφικής, καθώς η ζωγραφική αποτελεί μέσο έκφρασης και ελευθερίας. Για αυτό δώσε τους κίνητρο να βγάλουν τον ζωγράφο από μέσα τους λέγοντας τους να φτιάξουν ζωγραφιές για όλη την οικογένεια. Εναλλακτικά, θέσε ένα θέμα κάθε μέρα για να ζωγραφίζουν τα παιδιά. Σίγουρα θα το λατρέψουν!

Ζωγραφιές για όλη την οικογένεια

DIY πασχαλινές – ανοιξιάτικες κατασκευές

Μια ακόμη δημιουργική πρόταση μας για σένα που σκέφτεσαι τι να κάνω με το παιδί μου στο σπίτι είναι οι πασχαλινές κατασκευές για παιδιά, εν’ όψει μάλιστα και του Πάσχα. Χρησιμοποίησε εύκολα υλικά όπως γυάλινα βαζάκια, τσάντες συσκευασίας και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά και ξεκινήστε παρέα να φτιάχνετε εύκολες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά.

DIY πασχαλινές – ανοιξιάτικες κατασκευές - Τι να κάνω με το παιδί σπίτι

Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο σπίτι

Ένα από τα δημιουργικά παιχνίδια για μέσα στο σπίτι που αγαπάμε είναι το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού. Κρύψε μέσα στο σπίτι ένα μικρό έπαθλο ή σοκολατένια αυγουλάκια και δώσε οδηγίες στα παιδιά ή ένα χειροποίητο χάρτη του θησαυρού. Ένα παιχνίδι σαν και αυτό θα κρατήσει τα παιδιά σε εγρήγορση με δημιουργικό τρόπο.

Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο σπίτι

Σπιτικά κουλουράκια και κέικ με τα παιδιά

Μια δραστηριότητα που όλοι μας λίγο πολύ απολαμβάναμε από μικρά ήταν να φτιάχνουμε κουλουράκια και κέικ με τους γονείς μας. Ευκαιρία να κάνεις και εσύ το ίδιο με τα παιδιά σου αφού μένετε σπίτι. Μετατραπείτε σε μικρούς σεφ και αφήστε το γαστρονομικό σας ταλέντο να μεγαλουργήσει.  Αποτελεί δημιουργική απασχόληση παιδιών δημοτικού.

Σπιτικά κουλουράκια και κέικ με τα παιδιά

DIY πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά αυγά

Μια άλλη ιδέα εναλλακτικής απασχόλησης για παιδιά είναι να φτιάξετε όλοι μαζί χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες και πρωτότυπα πασχαλινά αυγά. Το πως να απασχολήσω τα παιδιά στο σπίτι δεν θα αποτελεί πια πρόβλημα αφού θα απολαύσουν τη κάθε στιγμή στο έπακρον.

DIY πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά αυγά - Τι να κάνω με το παιδί σπίτι

Μουσική και χορός στο σπίτι με τα παιδιά

Ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι μια άλλη όμορφη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά στο σπίτι. Άφησε κάθε ντροπή και ξεκίνα να τραγουδάς με τα παιδιά. Μια εναλλακτική δραστηριότητα της προηγούμενης είναι να βάλεις την αγαπημένη σας μουσική και να ξεκινήσει ο χορός. Χόρεψε με το παιδί σου τα αγαπημένα σας τραγούδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα το διασκεδάσετε!

Μουσική και χορός στο σπίτι με τα παιδιά - Τι να κάνω με το παιδί σπίτι

Ταινιομαραθώνιος με τα παιδιά

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ακόμα και αν μεγαλώσαμε η παιδική μας πλευρά αγαπά ακόμα τις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ευκαιρία, λοιπόν, να οργανώσεις ένα ταινιομαραθώνιο με έργα κινουμένων σχεδίων. Πάρε ή ακόμα καλύτερα φτιάξε ποπ κορν και βολέψου στο καναπέ μαζί με τα παιδιά, η ταινία ξεκινάει!

Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ιδανικά για εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 3 ετών και άνω. Βγάλε τα επιτραπέζια από τη ντουλάπα και στήσε τα στο σαλόνι. Παίξτε όλη η οικογένεια μαζί και διασκεδάστε με ένα όμορφο και δημιουργικό τρόπο.

Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά

Ανάγνωση παραμυθιών

Τώρα που μένουμε σπίτι ευκαιρία να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά και μια ιδέα είναι η ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών. Μπορείς είτε να διαβάσεις εσύ στα παιδιά τα αγαπημένα τους παραμύθια ή βιβλία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο είτε αν είναι σε ηλικία που μαθαίνουν ανάγνωση να το κάνουν αυτά.

Ανάγνωση παραμυθιών - τι να κάνω με τα παιδι στο σπιτι

Ξεκαθάρισμα παιχνιδιών

Τέλος, αφού μένουμε σπίτι γιατί να μην αδράξουμε την ευκαιρία για ένα ξεκαθάρισμα παιχνιδιών; Διάλεξε παρέα με το παιδί σου ποια παιχνίδια χρειάζεται και ποια όχι και κάντε μια μικρή εκκαθάριση. Ό,τι δεν χρειάζεται δώρισε το σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση και χάρισε χαμόγελο σε κάποια παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ξεκαθάρισμα παιχνιδιών

Το να μένουμε σπίτι με τα παιδιά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Επιστράτευσε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σου, τόσο  τα παιδιά όσο και εσύ θα απολαύσετε τη κάθε στιγμή στο σπίτι.

 

 

 

[print_link]