Φθινοπωρινά trends για το σπίτι

Νέα Πρωτότυπα Φθινοπωρινά Trends για το Σπίτι

Τα τελευταία χρόνια το φθινόπωρο και η διακόσμηση σπιτιού είναι μια must επιλογή. Ολοένα και περισσότεροι υποδέχονται την φθινοπωρινή περίοδο με μια φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού. Και όχι άδικα θα συμπληρώσουμε εμείς αφού το Φθινόπωρο προσφέρει μια πλούσια γκάμα φθινοπωρινών χρωμάτων, υφών και μυρωδιών. Αν, λοιπόν, έχεις και εσύ την δέουσα φθινοπωρινή διάθεση όπως εμείς τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Και αυτό γιατί σου έχουμε τα απόλυτα φθινοπωρινά trends για το σπίτι. Μάθε τι παίζει με τις φθινοπωρινές τάσεις 2021 και κάνε την δική σου φθινοπωρινή ανανέωση σπιτιού με την τελευταία λέξη της μόδας.

Trends του Φθινοπώρου: χρώματα, υφές και μοτίβα

Στα φθινοπωρινά trends για το σπίτι θα βρεις ποια χρώματα, υφές και μοτίβα κυριαρχούν στη φθινοπωρινή διακόσμηση. Πέρα από τα διαχρονικά γήινα χρώματα που διέπουν ολάκερη τη φύση αλλά και ζεστές αποχρώσεις όπως το καραμελέ, το κεραμιδί και η τερακότα έχουμε νέες χρωματικές προσθήκες. Οι παστελ χρωματισμοί έρχονται να αναδείξουν μια πιο σκανδιναβική οπτική του φθινοπώρου. Μια επιπλέον χρωματική προσθήκη που άλλοτε ήταν συνδεδεμένη με την Άνοιξη είναι το ροζ. Έρχεται μάλιστα να συνδυαστεί με το χρυσό σε μια κομψή και σικάτη μίξη. Επίσης σταθερή επιλογή παραμένει το χάλκινο χρώμα που αφήνει χώρο και για μια νέα φθινοπωρινή επιλογή που είναι ο μπρούτζος για ένα πιο industrial αποτέλεσμα. Ένας, επιπλέον, συνδυασμός χρωμάτων διατηρεί την μίνιμαλ αισθητική του και δεν είναι άλλος από το γκρι – μαύρο – πράσινο. Όσον αφορά τις υφές που συναντάμε στο φθινόπωρο 2021 είναι αδιαμφησβήτητα το βελούδο και το χουχουλιάρικο πλεκτό. Τα μοτίβα είναι γεωμετρικά, μινιμαλιστικά και έθνικ ανάλογα με το στυλ διακόσμησης.

Trends του Φθινοπώρου χρώματα, υφές και μοτίβα

Φθινοπωρινές κολοκύθες

Η νούμερο 1 φθινοπωρινή επιλογή φέτος είναι σίγουρα οι διακοσμητικές κολοκύθες. Μπορεί να μην τις συναντάμε για πρώτη φορά αφού ανέκαθεν αποτελούσαν το φθινοπωρινό σήμα κατατεθέν. Παρόλα αυτά βρίσκονται πολύ ψηλά στα φθινοπωρινά trends για το σπίτι αφού τις συναντάμε σε κάθε διακοσμητική πινελιά. Φτιάξε μια φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες και στόλισε το σπίτι σου από άκρη σε άκρη. Επίλεξε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και μεγέθη για να φτιάξεις φθινοπωρινές κατασκευές ή να τις στολίσεις σε συνδυασμό με άλλα φθινοπωρινά διακοσμητικά και λουλούδια.

Φθινοπωρινές κολοκύθες

Κρεμαστά φθινοπωρινά διακοσμητικά

Στα διακοσμητικά trends των τελευταίων χρόνων υψηλή θέση έχουν καταλάβει τα κρεμαστά διακοσμητικά. Τα βλέπουμε και στις φθινοπωρινές τάσεις στη διακόσμηση. Μίνιμαλ φθινοπωρινά στεφάνια μακραμέ με φθινοπωρινά χρώματα, γιρλάντες με φθινοπωρινά διακοσμητικά και άλλες DIY κρεμαστές κατασκευές έχουν την τιμητική τους. Μην περιοριστείς μόνο στη φθινοπωρινή διακόσμηση πόρτας πειραματίσου και με το υπόλοιπο σπίτι. Κρέμασε τα στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα. Αν, μάλιστα, είσαι από τους τυχερούς και διαθέτεις τζάκι φτιάξε μια εντυπωσιακή φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού.

Κρεμαστά φθινοπωρινά διακοσμητικά

Φθινοπωρινή διακόσμηση με προτομές

Μια νέα διακοσμητική τάση που την είδαμε να κάνει την εμφάνιση της δειλά – δειλά από την αρχή του χρόνου είναι οι προτομές αρχαιοελληνικού τύπου και όχι μόνο. Και το φθινόπωρο, το νεοκλασικό στιλ έχει την τιμητική του. Ξεχωρίζουν τα ελληνικά μοτίβα, γλυπτά και προτομές που αναφέρονται στην αρχαιότητα. Συνδύασε τα με άλλα διακοσμητικά ή φυτά εσωτερικού χώρου.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με προτομές

Αποξηραμένα και πρασινάδα για φθινοπωρινή διακόσμηση

Μιλώντας για φυτά εσωτερικού χώρου θα θέλαμε να προχωρήσουμε στο επόμενο hot φθινοπωρινό trend που είναι οι πρασινάδες και τα αποξηραμένα. Στη πρώτη περίπτωση οι παλ αποχρώσεις του πράσινου έρχονται να δέσουν τέλεια με τα φθινοπωρινά στοιχεία όπως μια γιρλάντα από ευκάλυπτο και κολοκύθες διακόσμησης. Φυσικά και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα δώσουν ζωντάνια στο χώρο σου. Από την άλλη έχουμε τα αποξηραμένα που κλέβουν τη παράσταση. Γέμισε δίσκους και γυάλινα είδη με αποξηραμένα φρούτα και φθινοπωρινούς καρπούς. Σε διακοσμητικά βάζα βάλε το νούμερο 1 trend διακόσμησης που δεν είναι άλλα από τα αγαπημένα μας pampas grass. Ο χώρος μονομιάς θα αποκτήσει φινέτσα και στυλ.

Αποξηραμένα και πρασινάδα για φθινοπωρινή διακόσμηση

Φανάρια για φθινοπωρινή διακόσμηση

Διαχρονικά, τα φανάρια βρίσκονταν στις φθινοπωρινές τάσεις στην διακόσμηση και αυτό γιατί πρόσθεταν στο χώρο την κατάλληλη cozy ατμόσφαιρα. Φέτος, λοιπόν παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις με κάποιες παραλλαγές. Τα βαριά ξύλινα φανάρια έρχονται να αντικαταστήσουν τα γυάλινα και τα γεωμετρικά φανάρια. Τα τελευταία χρόνια το γυαλί σε συνδυασμό με το μέταλλο αποτελούν έναν πετυχημένο συνδυασμό. Προαιρετικά, μπορείς να επιλέξεις και τα ανάλογα μεταλλικά κηροπήγια σε μίνιμαλ γραμμή για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Φανάρια για φθινοπωρινή διακόσμηση

Καλάθια διακόσμησης με υφάσματα

Τέλος μια φθινοπωρινή τάση που ταιριάζει και στη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι τα boho καλάθια και καφάσια. Διακόσμησε τα σε διάφορες γωνίες του σπιτιού και γέμισε τα με φθινοπωρινά υφάσματα και περιοδικά με χρωματικά ταιριαστά εξώφυλλα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Καλάθια διακόσμησης με υφάσματα

Αυτές ήταν οι τάσεις που θα μας απασχολήσουν το φετινό φθινόπωρο. Πάρε έμπνευση και με το δικό σου μοναδικό στυλ φτιάξε μια φθινοπωρινή cozy φωλιά που απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]