14 DIY Φθινοπωρινές Ιδέες

14 DIY Φθινοπωρινές Ιδέες Διακόσμησης

Το φθινόπωρο έχει αρχίσει να κάνει δειλά – δειλά την εμφάνιση του και εμείς αποχαιρετούμε το ζεστό καλοκαιρινό καιρό, καλωσορίζοντας μια πιο cozy εποχή. Αν αγαπάς το φθινόπωρο όπως εμείς τότε σίγουρα και φέτος θα ψάχνεις εκείνη την φθινοπωρινή ιδέα διακόσμησης που θα ανανεώσει το χώρο σου. Είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε μερικές DIY φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης που μπορείς να φτιάξεις είτε μόνη είτε και με τα παιδιά σου. Όχι μόνο θα το διασκεδάσετε αλλά θα βάλεις στο χώρο σου και την προσωπική σας πινελιά.

DIY βάζο κολοκύθα

Μια από τις πιο πρωτότυπες DIY φθινοπωρινές ιδέες συνάδει με την φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες. Δεν είναι άλλη από το DIY βάζο από κολοκύθα. Διάλεξε κολοκύθες κούφιες ή πάρε από το μανάβικο ώστε να τις κουφώσεις μόνη σου. Έπειτα διάλεξε γυάλινα είδη σε ανάλογο σχήμα ώστε να εφάπτονται στη γούβα της κούφιας κολοκύθας. Βάλε μέσα μπουκέτα από φθινοπωρινά λουλούδια και πρασινάδες. Το εναλλακτικό φθινοπωρινό βάζο σου θα κοσμεί εξαιρετικά οποιοδήποτε χώρο.

DIY βάζο κολοκύθα

Φθινοπωρινά κεριά με λεβάντες, κανέλες και κλαδιά

Μια ακόμη πρόταση για DIY φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης είναι τα DIY φθινοπωρινά κεριά. Χρησιμοποίησε κεριά κολώνες και κόλλησε πάνω κανέλες και κλαδιά το ένα δίπλα στο άλλο. Αν θέλεις ένα αποτέλεσμα με περισσότερο χρώμα και ρουστίκ αισθητική αντικατέστησε τα με λεβάντα και στάχυα. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις κάποια εποχιακή κορδέλα. Είναι ιδανικά μια διακόσμηση με απλά υλικά.

Φθινοπωρινά κεριά με λεβάντες, κανέλες και κλαδιά

Φθινοπωρινά στεφάνια

Το φθινοπωρινό στεφάνι είναι από εκείνες τις κατασκευές διακόσμησης που ταιριάζει από την εξώπορτα του σπιτιού μέχρι το τζάκι και το υπνοδωμάτιο. Οι ιδέες για DIY φθινοπωρινά στεφάνια είναι πραγματικά πολλές. Χρησιμοποίησε υλικά του φθινοπώρου όπως κουκουνάρια, κανέλες και φθινοπωρινά φύλλα. Διακόσμησε τα πάνω σε βέργινα στεφάνια, σε τελάρα κεντήματος ή σε στεφάνια από φελιζόλ. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και μερικές κορδέλες ή υφάσματα όπως λινάτσα και καμβά. Εναλλακτικά, μια ιδέα είναι να φτιάξεις φθινοπωρινή πινακίδα με μαυροπίνακες ή καμβάδες. Διακόσμησε τους με φθινοπωρινά διακοσμητικά και γράψε πάνω κάποια έκφραση που σου αρέσει.

Φθινοπωρινά στεφάνια

Γυάλες με αποξηραμένα

Μια εύκολη και οικονομική χειροποίητη διακόσμηση το φθινόπωρο είναι οι γυάλες με τα αποξηραμένα. Επίλεξε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και γέμισε τα με αποξηραμένα φρούτα, λουλούδια αλλά και με εποχιακούς καρπούς. Επίλεξε κουκουνάρια, κανέλες, αποξηραμένους καρπούς, βελανίδια ακόμα και κόκκους καφέ. Για περισσότερη ατμόσφαιρα πρόσθεσε λαμπάκια μπαταρίας.

Γυάλες με αποξηραμένα

DIY κολοκύθες

Μια από τις πιο hot DIY φθινοπωρινές ιδέες είναι οι χειροποίητες κολοκύθες. Πρόκειται για οικονομικά DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά που κλέβουν την παράσταση και είναι εύκολα στην κατασκευή. Θα χρειαστείς υφάσματα σε φθινοπωρινά χρώματα, χιονοκουβέρτα ή βαμβάκι για το γέμισμα και ένα κλαδί για το κοτσάνι. Φτιάξε σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και στόλισε τις μέσα σε πιατέλες, καφάσια ή όπου αλλού θέλεις.

DIY κολοκύθες

Φθινοπωρινή γιρλάντα

Η φθινοπωρινή γιρλάντα είναι από εκείνα τα χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι που ταιριάζουν τέλεια στα παράθυρα, το τζάκι ή τον τοίχο. Φτιάξε μια γεμάτη φθινοπωρινή γιρλάντα με φθινοπωρινά φύλλα, λουλούδια εποχής και αποξηραμένα φρούτα. Αν πρόκειται να είναι επιτραπέζια γιρλάντα πρόσθεσε διάσπαρτα διακοσμητικές κολοκύθες. Για περισσότερη ατμόσφαιρα, πρόσθεσε λαμπάκια. Για ένα πιο απλό αποτέλεσμα κρέμασε σε ένα κορδόνι φθινοπωρινά φύλλα.

Φθινοπωρινή γιρλάντα

Καφάσι με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Στις DIY φθινοπωρινές ιδέες on budget είναι και το φθινοπωρινό καφάσι. Γέμισε το με διακοσμητικά λουλούδια, φθινοπωρινά φύλλα και φρούτα. Αν θέλεις να δώσεις μια μοντέρνα πινελιά στερέωσε μέσα και γεωμετρικά φανάρια σε ροζ – χρυσό χρώμα.

Καφάσι με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Βάζα με pampas grass

Αυτή η πρόταση δεν συγκαταλέγεται στις διακοσμητικές κατασκευές ωστόσο είναι μια πολύ μοντέρνα ιδέα για φθινοπωρινή διακόσμηση. Δεν είναι άλλη από τα βάζα διακόσμησης με pampas grass. Στόλισε τα στο δάπεδο ή οποιαδήποτε επιφάνεια και βάλε την τελευταία λέξη της μόδας στο χώρο σου.

Βάζα με pampas grass

Φθινοπωρινές γυάλινες καμπάνες

Φτιάξε φθινοπωρινές συνθέσεις με γυάλινες καμπάνες ή γεωμετρικά φανάρια. Στόλισε τα εσωτερικά με φθινοπωρινά στολίδια, κολοκύθες και λουλούδια. Μπορείς είτε να επιλέξεις γήινα χρώματα για ένα πιο φυσικό και ρουστίκ αποτέλεσμα είτε παστέλ ή λαμπερούς χρωματικούς συνδυασμούς για μια πιο glam εμφάνιση.

Φθινοπωρινές γυάλινες καμπάνες

Γυάλινα βαζάκια Halloween

Αν πάλι ψάχνεις ευκαιρία για γιορτή, οπότε είσαι από εκείνους που αγαπούν το  Halloween τότε φτιάξε χειροποίητα φαναράκια με ανατριχιαστικές φατσούλες. Είναι μάλιστα μια φοβερή ιδέα για εύκολες φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά. Το βασικό σου υλικό θα είναι τα γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Κόψε και κόλλησε πάνω λευκό χαρτί αφής ή κομμένα υφάσματα και πρόσθεσε ματάκια χειροτεχνίας για να φτιάξεις μικρές μούμιες. Εναλλακτικά, μπορείς να βάψεις τα βαζάκια με ειδικά χρώματα. Φτιάξε το τέρας του Φρανκενστάιν, «τρομακτικές» κολοκύθες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Γυάλινα βαζάκια Halloween

Βιβλία με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Στις διάφορες ιδέες διακόσμησης το φθινόπωρο σίγουρα θα συναντήσεις και εκείνη με τα βιβλία και τα φθινοπωρινά διακοσμητικά. Επίλεξε βιβλία που ταιριάζουν χρωματικά στην φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού. Πρόσθεσε από πάνω μικρά φθινοπωρινά διακοσμητικά είδη όπως κολοκύθες ή φθινοπωρινά ζωάκια. Πρόκειται για τις πιο οικονομικές συμβουλές και λύσεις διακόσμησης αφού δεν χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη για ένα όμορφο αποτέλεσμα στη φθινοπωρινή διακόσμηση.

Βιβλία με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Φθινοπωρινές κορνίζες

Οι φθινοπωρινές κορνίζες είναι εξίσου μια πρωτότυπη ιδέα για DIY φθινοπωρινή διακόσμηση. Θα χρειαστείς κορνίζες μεταλλικές ή ξύλινες, μοντέρνες, vintage ή ρουστίκ ανάλογα πάντα και με το στυλ σου. Έπειτα διακόσμησε τις εσωτερικά και εξωτερικά με  φθινοπωρινά φύλλα και άλλα φθινοπωρινά διακοσμητικά.

Φθινοπωρινές κορνίζες

DIY φθινοπωρινή εταζέρα

Οι εταζέρες σε μια φθινοπωρινή διακόσμηση κλέβει πάντα τη παράσταση. Διάλεξε ξύλινες ή μεταλλικές πιατέλες πολλών επιπέδων και διακόσμησε τις με φθινοπωρινά διακοσμητικά. Πρόσθεσε διακοσμητικά φρούτα και φθινοπωρινά διακοσμητικά φύλλα. Τόσο εύκολα θα φτιάξεις μια φθινοπωρινή γωνιά.

DIY φθινοπωρινή εταζέρα

Φθινοπωρινή ονειροπαγίδα

Τέλος, όντας λάτρεις της boho διακόσμησης σπιτιού δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις DIY φθινοπωρινές ονειροπαγίδες. Χρησιμοποίησε τελάρα κεντήματος ή σύρμα για να φτιάξεις την ονειροπαγίδα με κορδόνια ή υφάσματα. Έπειτα κρέμασε φθινοπωρινά διακοσμητικά ή στολίδια σε γήινες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Φθινοπωρινή ονειροπαγίδα

Φτιάξε μια «ζεστή» και συνάμα εντυπωσιακή φθινοπωρινή διακόσμηση που θα ανανεώσει τον χώρο και την διάθεση σου. Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα δεν χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη για να έχεις κάτι εκλεκτό και μοναδικό!

[print_link]