10 + 2 Ιδέες για Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Κολοκύθες

Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Κολοκύθες

Οι κολοκύθες είναι το νούμερο 1 φθινοπωρινό φρούτο που το συναντάμε λίγο πολύ σε όλες τις φθινοπωρινές διακοσμήσεις. Το φθινόπωρο ήρθε πάλι και εσύ αναζητάς έμπνευση για να φέρεις την φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στη διακόσμηση σπιτιού σου; Είσαι στο σωστό μέρος και αυτό γιατί εδώ θα βρεις μερικές φρέσκες ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες. Φτιάξε με τα χεράκια σου εντυπωσιακές φθινοπωρινές γωνιές στο σπίτι και ζήσε μόνη ή με παρέα τις πιο cozy στιγμές.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες σε δίσκο

Από τις πιο απλές αλλά και συνάμα εντυπωσιακές ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες είναι να χρησιμοποιήσεις δίσκους ή πιατέλες. Επίλεξε δίσκους ή πιατέλες, μεταλλικές ή ξύλινες ανάλογα με το ύφος και το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού. Έπειτα διακόσμησε τα με κολοκύθες σε διάφορα χρώματα συνδυάζοντας και με άλλα φθινοπωρινά διακοσμητικά. Μια επιλογή είναι να κινηθείς στα κλασικά και «ζεστά» χρώματα του φθινοπώρου. Αν πάλι είσαι λάτρης της πιο μοντέρνας προσέγγισης τότε μπορείς να επιλέξεις παστέλ αποχρώσεις με μερικές χρυσές πινελιές. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε ένα μικρό βάζο διακόσμησης με λουλούδια εποχής ή μικρά κεριά και votive.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες σε δίσκο

Φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες σε καφάσι

Μια άλλη πρόταση για φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες είναι με καφάσια ή καλάθια. Γέμισε τα με κολοκύθες και πρόσθεσε μερικά φθινοπωρινά φύλλα και φρούτα. Συνδύασε τις με αποξηραμένα φθινοπωρινά λουλούδια για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες σε καφάσι

Κολοκύθες και κηροπήγια

Μια πρόταση μας για φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού, είναι ο συνδυασμός των  κηροπήγιων με κολοκύθες σε διάφορα μεγέθη. Αν έχεις φτιάξει μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού τότε θα σου προτείναμε τα ξύλινα κηροπήγια. Αν πάλι έχεις μια πιο μοντέρνα  ή αντίθετα, vintage διακόσμηση σπιτιού θα σου προτείναμε τα μεταλλικά κηροπήγια με τα αντίστοιχα σχέδια. Ό,τι, εν τέλει, και αν επιλέξεις φτιάξε μια σύνθεση από κηροπήγια και κολοκύθες δημιουργώντας διάφορα ύψη. Βάλε πάνω σε μερικά κηροπήγια κεριά , ενώ σε κάποια άλλα βάλε μικρές διακοσμητικές κολοκύθες. Θα δώσεις φθινοπωρινή πινελιά σε  οποιαδήποτε επιφάνεια στο άψε σβήσε.

Κολοκύθες και κηροπήγια

Φθινοπωρινά φανάρια με κολοκύθες

Μια άλλη εντυπωσιακή ιδέα που ταιριάζει τέλεια σε μια διακόσμηση σπιτιού το φθινόπωρο, είναι τα φανάρια με κολοκύθες.  Μπορείς είτε να διακοσμήσεις  φθινοπωρινά το πάτωμα με επιδαπέδια φανάρια είτε το τραπεζάκι του σαλονιού, το γραφείο σου ή τη τραπεζαρία. Διάλεξε διαφορετικά φανάρια και γέμισε τα με φθινοπωρινές κολοκύθες και άλλα φθινοπωρινά διακοσμητικά. Αν θέλεις να εντείνεις τη «ζεστή» ατμόσφαιρα θα σου προτείναμε να βάλεις μέσα και λαμπάκια Led. Για μια πιο κλασική και ρουστίκ διακόσμηση επίλεξε ξύλινα φανάρια. Αν από την άλλη θέλεις μια μοντέρνα και λαμπερή διακόσμηση θα σου προτείναμε τα γεωμετρικά φανάρια.

Φθινοπωρινά φανάρια με κολοκύθες

Φθινοπωρινή καμπάνα με κολοκύθες

Στο ίδιο σκεπτικό με τα φανάρια βρίσκεται και η γυάλινη καμπάνα. Για μια DIY φθινοπωρινή ιδέα διακόσμησης επίλεξε γυάλινες καμπάνες σε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσεις διαφορετικά επίπεδα. Ύστερα, γέμισε τις με διακοσμητικές κολοκύθες. Χρησιμοποίησε πλεκτές κολοκύθες, κλασικές διακοσμητικές κολοκύθες, βελούδινες, ματ ή μεταλλιζέ. Αυτό εξαρτάται από το τι χαρακτήρα θέλεις να δώσεις στο χώρο που διακοσμείς.

Φθινοπωρινή καμπάνα με κολοκύθες

Φθινοπωρινό βάζο από κολοκύθα

Μετέτρεψε, επίσης , τις κολοκύθες σου σε διακοσμητικά βάζα με φθινοπωρινά χρώματα. Επίλεξε κολοκύθες κούφιες ή πάρε από το μανάβικο ώστε να τις κουφώσεις μόνη σου. Έπειτα διάλεξε γυάλινα είδη όπως γυάλινες σφαίρες που να εφάπτονται στη γούβα της κούφιας κολοκύθας. Βάλε μέσα φθινοπωρινά λουλούδια και πρασινάδες, φτιάχνοντας με τα χεράκια σου ένα εναλλακτικό φθινοπωρινό βάζο.

Φθινοπωρινό βάζο από κολοκύθα

Φθινοπωρινή γιρλάντα με κολοκύθες

Για μια φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού αλλά και μακρόστενου τραπεζιού θα σου προτείναμε την φθινοπωρινή γιρλάντα με κολοκύθες. Φτιάξε μια γεμάτη φθινοπωρινή γιρλάντα με φθινοπωρινά φύλλα, λουλούδια εποχής και αποξηραμένα φρούτα. Άπλωσε τη κατά μήκος του τζακιού ή του τραπεζιού και τοποθέτησε διάσπαρτα διακοσμητικές κολοκύθες. Για περισσότερη ατμόσφαιρα, πρόσθεσε κεριά ή λαμπάκια.

Φθινοπωρινή γιρλάντα με κολοκύθες

Κολοκύθες για Halloween

Μπορεί το Halloween να μας έρχεται από το εξωτερικό αλλά κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να το γιορτάζουν. Μια ιδέα λοιπόν είναι να φτιάξεις μια ανατριχιαστική διακόσμηση Χάλογουιν με κολοκύθες. Επίλεξε σκέτες ή με ανατριχιαστικές φάτσες. Στόλισε τις στις γωνίες, πάνω στο τραπέζι, στην είσοδο του σπιτιού σου. Συνδύασε τις και με άλλα φθινοπωρινά διακοσμητικά που θυμίζουν Halloween ή με τη Halloween συλλογή της Lemax. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακά τρομακτικό!

Κολοκύθες για Halloween

Φθινοπωρινό δέντρο από κολοκύθες

Ναι καλά διάβασες αγαπάς τα χριστουγεννιάτικα δέντρα; Γιατί να μη δώσεις φθινοπωρινή νότα σε αυτή σου την αγάπη; Φτιάξε φθινοπωρινό δέντρο από κολοκύθες. Χρησιμοποίησε κολοκύθες σε διάφορα μεγέθη. Τοποθέτησε τις πάνω σε διακοσμητικά δαπέδου όπως σταντ, κασπώ ή γλάστρα από την μεγαλύτερη στη μικρότερη. Πρόσθεσε λίγο μος ή φθινοπωρινά φύλλα και η DIY φθινοπωρινή κατασκευή σου είναι έτοιμη.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με βελούδινες κολοκύθες

Αν από την άλλη έχεις μια αριστοκρατική ψυχή που αγαπά τη πολυτέλεια τότε θα σου προτείναμε για τη φθινοπωρινή διακόσμηση τις βελούδινες κολοκύθες. Φτιάξε ένα σικάτο centerpiece με αντικέ δίσκους ή μπωλ και γέμισε τα με εντυπωσιακές βελούδινες κολοκύθες. Συμπλήρωσε τριγύρω μερικά χρυσά διακοσμητικά και ο λαμπερός στολισμός σου είναι έτοιμος!

Φθινοπωρινή διακόσμηση με βελούδινες κολοκύθες

Φθινοπωρινή εταζέρα με κολοκύθες

Μια εξίσου όμορφη φθινοπωρινή ιδέα είναι με εταζέρες στολισμένες με διακοσμητικές κολοκύθες. Χρησιμοποίησε ξύλινες ή μεταλλικές εταζέρες και διακόσμησε τις με κολοκύθες και φθινοπωρινά διακοσμητικά. Χωρίς πολύ κόπο θα έχεις φτιάξει μια εξαιρετική φθινοπωρινή διακόσμηση κουζίνας ή σαλονιού.

Φθινοπωρινή εταζέρα με κολοκύθες

Φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού με κολοκύθες

Τέλος, η πιο εύκολη λύση που θα μετατρέψει το τραπέζι σου σε ένα φθινοπωρινό πίνακα είναι να διακοσμήσεις διάσπαρτα γούρια κολοκύθες για διακόσμηση. Στρώσε φθινοπωρινά υφάσματα και ράνερ στο τραπέζι σου. Έπειτα βάλε κατά τόπους τις διακοσμητικές κολοκύθες.  Δεν είναι καθόλου δύσκολο και χρονοβόρο!

Φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού με κολοκύθες

Φτιάξε μια φθινοπωρινή διακόσμηση που θα σου χαρίσει «ζεστές» στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Απόλαυσε τη παρέα με μια κούπα ζεστή σοκολάτα και ένα βιβλίο ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]