φθινοπωρινη διακοσμηση ραφιερας ιδεες

Φθινοπωρινή Διακόσμηση Ραφιέρας: 10 Εντυπωσιακές Ιδέες

Μια φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού σίγουρα θα σου αλλάξει τη διάθεση και θα σε βάλει σε μια «ζεστή» και φθινοπωρινή διάθεση. Μπορείς να ντύσεις φθινοπωρινά κάθε γωνιά του σπιτιού με λίγη φαντασία. Αναρωτιέσαι, λοιπόν, τι να βάλω στα ράφια για το φθινόπωρο; Είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε μερικές μοντέρνες ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση ραφιέρας που θα απογειώσει τη συνολική φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού ή υπνοδωματίου.

Φθινοπωρινή διακόσμηση ραφιέρας με κηροπήγια

Η πρώτη μας ιδέα για τη διακόσμηση ραφιέρας το φθινόπωρο είναι τα κηροπήγια. Επίλεξε κηροπήγια σε γήινους τόνους από ξύλο αν θες ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα ή σε ροζ – χρυσό αν θέλεις ένα πιο μοντέρνο στυλ.  Χρησιμοποίησε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσεις ύψη. Τέλος, τοποθέτησε πάνω κεριά ή φθινοπωρινές κολοκύθες.

Φθινοπωρινή διακόσμηση ραφιέρας με κηροπήγια

Βιβλία με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Μιλώντας για μια φθινοπωρινή διακόσμηση βιβλιοθήκης σαλονιού και όχι μόνο θα μπορούσες φυσικά να εντάξεις βιβλία στο στολισμό σου. Επίλεξε βιβλία που ταιριάζουν χρωματικά και κυμαίνονται στα γήινα χρώματα. Πρόσθεσε από πάνω μικρά φθινοπωρινά διακοσμητικά είδη όπως κολοκύθες ή φθινοπωρινά ζωάκια. Πρόκειται για τις πιο οικονομικές συμβουλές και λύσεις διακόσμησης αφού δεν χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη για ένα όμορφο αποτέλεσμα στη φθινοπωρινή διακόσμηση.  Εξίσου το ίδιο μπορείς να κάνεις αν θέλεις να φτιάξεις μια διακόσμηση βιβλιοθήκης δωματίου, εντάσσοντας τα φθινοπωρινά χρώματα και σχέδια στο υπνοδωμάτιο σου.

Βιβλία με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Φθινοπωρινές κορνίζες με φύλλα

Μια ακόμη εξαίσια φθινοπωρινή πρόταση που ταιριάζει και σε μικρή ραφιέρα είναι οι κορνίζες με τα φθινοπωρινά φύλλα. Για μια εύκολη φθινοπωρινή ανανέωση χρησιμοποίησε κορνίζες μεταλλικές ή ξύλινες, μοντέρνες, vintage ή ρουστίκ αλλά αντί για φωτογραφίες βάλε μέσα φθινοπωρινά φύλλα. Θα έχεις φτιάξει έτσι μια εντυπωσιακή και εύκολη διακόσμηση ραφιέρας με φθινοπωρινά σχέδια.  Πρόκειται εξίσου για μια από τις πιο οικονομικές λύσης διαμόρφωσης αφού όλο και κάποια κορνίζα θα είναι καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι ή στο μπουφέ.

Φθινοπωρινές κορνίζες με φύλλα

Φθινοπωρινές ιδέες για βιβλιοθήκη στο σαλόνι με καφάσια

Τα καφάσια είναι από τα φθινοπωρινά είδη που αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί πέρα από το διακοσμητικό τους χαρακτήρα διαθέτουν και χρηστικότητα. Χρησιμοποίησε 1-2 τοποθετώντας τα σε διαφορετικά ράφια. Επίλεξε τα με ένα τουλάχιστον κοινό χαρακτηριστικό ώστε να δένουν αρμονικά στο φθινοπωρινό στολισμό σου. Μπορείς να τα γεμίσεις με βιβλία ή άλλα πράγματα που θέλεις να αποθηκεύσεις. Εναλλακτικά, φτιάξε ματσάκια από φθινοπωρινά λουλούδια όπως pampas grass, λεβάντες και στάχυα.

Φθινοπωρινές ιδέες για βιβλιοθήκη στο σαλόνι με καφάσια

Φθινοπωρινή διακόσμηση ραφιέρας με κολοκύθες

Οι κολοκύθες είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό φρούτο του φθινοπώρου γιατί λοιπόν να μη τις βάλεις και στη βιβλιοθήκη σου; Στόλισε διάσπαρτα διακοσμητικές κολοκύθες που ταιριάζουν χρωματικά και είσαι έτοιμη. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και χρονοβόρο ενώ ταιριάζει και σε κρεμαστή ραφιέρα.

Φθινοπωρινή διακόσμηση ραφιέρας με κολοκύθες

Φθινοπωρινή γιρλάντα για ραφιέρα

Μια από τις ιδέες για βιβλιοθήκη γραφείου είναι και η φθινοπωρινή γιρλάντα. Φτιάξε μια γεμάτη φθινοπωρινή γιρλάντα με φθινοπωρινά φύλλα, λουλούδια εποχής και αποξηραμένα φρούτα. Άπλωσε τη στη πιο ψηλή επιφάνεια της ραφιέρας και βάλε διάσπαρτα διακοσμητικές κολοκύθες. Για περισσότερη ατμόσφαιρα, πρόσθεσε λαμπάκια. Αν πάλι θέλεις να αξιοποιήσεις κάθε επιφάνεια της ραφιέρας τότε θα σου προτείναμε να πλέξεις τη γιρλάντα σου στα πόδια της, καλύπτοντας τα.

Φθινοπωρινή γιρλάντα για ραφιέρα

DIY φθινοπωρινά φανάρια για βιβλιοθήκη

Μια on budget φθινοπωρινή κατασκευή που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι τα μικρά φθινοπωρινά φαναράκια από γυάλινα βαζάκια του γλυκού. Αξιοποίησε τα γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας που έχεις ξεχασμένα στο ντουλάπια σου φτιάχνοντας χειροποίητα φανάρια εμπνευσμένα από τις φθινοπωρινές ομορφιές. Διακόσμησε τα εξωτερικά με φθινοπωρινά φύλλα και κλαδάκια ενώ βάλε μέσα ένα ρεσώ! Αν πάλι είσαι λάτρης του Halloween φτιάξε χειροποίητα φαναράκια με ανατριχιαστικές φατσούλες, όπως μούμιες, το τέρας του Φρανκενστάιν, «τρομακτικές» κολοκύθες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Συνδύασε τα μάλιστα, με κάποιο συλλεκτικό σπιτάκι Lemax της σειράς Spooky Town.

DIY φθινοπωρινά φανάρια για βιβλιοθήκη

Γυάλες με αποξηραμένα και κουκουνάρια

Μια ακόμη οικονομική ιδέα για τη φθινοπωρινή ραφιέρα σου είναι τα διακοσμητικά βάζα με αποξηραμένα, κλαδιά και κουκουνάρια. Γέμισε κάποια με αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρια και κανέλες ενώ σε κάποια άλλα βάλε φθινοπωρινά κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο και άκρως φθινοπωρινό.

Γυάλες με αποξηραμένα και κουκουνάρια

Μίνι φθινοπωρινή καμπάνα για βιβλιοθήκη

Οι γυάλινες καμπάνες είναι από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά αφού μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε εποχή. Διακόσμησε την εσωτερικά με φθινοπωρινά είδη και φτιάξε ένα όμορφο φθινοπωρινό σκηνικό που θα στολίσει εντυπωσιακά τη ραφιέρα σου.

Μίνι φθινοπωρινή καμπάνα για βιβλιοθήκη

Φθινοπωρινό γεωμετρικό φανάρι

Τέλος, για μια πιο μοντέρνα διακόσμηση το φθινόπωρο θα σου προτείναμε τα γεωμετρικά φανάρια. Επίλεξε ροζ – χρυσά terrarium και γέμισε τα με μικρά φθινοπωρινά διακοσμητικά, όπως ζωάκια, κολοκύθες και φθινοπωρινά φύλλα. Αν θέλεις «cozy» φθινοπωρινή ατμόσφαιρα τότε πρόσθεσε και λαμπάκια LED με ζεστό φωτισμό.

Φθινοπωρινό γεωμετρικό φανάρι

Το φθινόπωρο είναι εδώ και είναι έτοιμο να μας «ζεστάνει» με τις γήινες αποχρώσεις και τα εντυπωσιακά του σχέδια. Στόλισε το σπίτι σου από άκρη σε άκρη και απόλαυσε το μόνη ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]