12 Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Γυάλες

12 Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Γυάλες

Το φθινόπωρο είναι για πολλούς η έναρξη μιας νέας εποχής. Αυτό μπορεί να ξεκινάει από μια φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού αφού όλη η ψυχολογία και η διάθεση μας έχει σαν αφετηρία το προσωπικό μας χώρο και το πως αισθανόμαστε μέσα σε αυτόν. Ωστόσο, ύστερα από ένα καλοκαίρι με έξοδα, διακοπές και βόλτες το budget είναι αρκετά περιορισμένο. Έχεις τη φθινοπωρινή διάθεση για μια νέα διακόσμηση σπιτιού; Έχουμε οικονομικές προτάσεις για φθινοπωρινή διακόσμηση με γυάλες. Πάρε έμπνευση και ντύσε το σπίτι σου με φθινοπωρινές αποχρώσεις.

Γυάλινα βάζα με κόκκους καφέ

Κάποια ξεχασμένη γυάλα, σίγουρα θα έχεις κάπου χωμένη, μια ιδέα λοιπόν για φθινοπωρινή διακόσμηση με γυάλες είναι με κόκκους καφέ. Γέμισε τα γυάλινα βάζα σου με ακατέργαστους κόκκους καφέ και είτε βάλε μέσα κεράκι είτε λαμπάκια. Αν θέλεις κάτι πιο μίνιμαλ αρκέσου μόνο στο γέμισμα του καφέ. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο και φθινοπωρινό!

Γυάλινα βάζα με κόκκους καφέ Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Γυάλες

Γυάλες με καλαμπόκι και κεριά

Στην ίδια λογική με τη προηγούμενη ιδέα είναι και το καλαμπόκι που κάπου θα έχεις σε κάποιο ντουλάπι ξεχασμένο. Να η ευκαιρία να φτιάξεις μια φθινοπωρινή διακόσμηση με γυάλες με υλικά που ήδη έχεις. Επίλεξε γυάλινους κύβους ή γυάλινα βάζα και βάλε μέσα σπόρους καλαμποκιού. Έπειτα στερέωσε από πάνω κεριά και το φθινοπωρινό διακοσμητικό σου είναι έτοιμο.

Γυάλες με βελανίδια και κουκουνάρια

Βάλε γυάλες στη φθινοπωρινή σου διακόσμηση και συνδύασε τις με βελανίδια και κουκουνάρι. Διάλεξε μάλιστα γυάλινα είδη σε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσεις πολλά ύψη. Είναι ιδανική πρόταση για φθινοπωρινή διακόσμηση μπουφέ.

Γυάλες με βελανίδια και κουκουνάρια Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Γυάλες

Γυάλινα βάζα με φθινοπωρινά κλαδιά

Βάλε φθινοπωρινές πινελιές στα γυάλινα βάζα σου επιλέγοντας φθινοπωρινά κλαδιά . Επίλεξε εποχιακά λουλούδια, κλαδιά και φυλλώματα με φθινοπωρινά χρώματα και στόλισε τα βάζα σου δημιουργώντας μια γεμάτη σύνθεση για την τραπεζαρία ή το τραπεζάκι σαλονιού. Για μια οικονομική φθινοπωρινή ανανέωση μπορείς μάλιστα να τα μαζέψεις από τον κήπο σου ή από κάποιο πάρκο!

Γυάλινα βάζα με φθινοπωρινά κλαδιά

Γυάλινα μπουκάλια με pampas grass και στάχυα

Αν πάλι θέλεις πιο DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά, μετέτρεψε τα γυάλινα μπουκάλια σου σε εναλλακτικά διακοσμητικά βάζα. Γέμισε τα με ματσάκια από pampas grass, στάχυα και λεβάντες δίνοντας ένα φθινοπωρινό ρουστίκ στυλ στο σπίτι σου.

Γυάλινα μπουκάλια με pampas grass και στάχυα

Γυάλες με κολοκύθες

Οι κολοκύθες είναι ίσως το πιο γνωστό φθινοπωρινό φρούτο και ξεχωρίζει από όλα τα φθινοπωρινά διακοσμητικά. Σου προτείνουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις διακοσμητικές κολοκύθες για να γεμίσεις γυάλες και διακοσμητικά βάζα. Ανάλογα με το στυλ σου επίλεξε πλεκτές κολοκύθες, κλασικές κολοκύθες με φθινοπωρινά χρώματα, βελούδινες, ματ ή μεταλλιζέ.

Γεωμετρικό φανάρι με φθινοπωρινά υλικά

Για μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού το φθινόπωρο θα σου προτείναμε τα γεωμετρικά φανάρια. Γέμισε τα με μικρά φθινοπωρινά διακοσμητικά, όπως ζωάκια, κολοκύθες και φθινοπωρινά φύλλα. Προαιρετικά μπορείς να βάλεις και λαμπάκια LED για μια «cozy» φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

Γεωμετρικό φανάρι με φθινοπωρινά υλικά

Γυάλινη καμπάνα με φθινοπωρινά

Οι γυάλινες καμπάνες είναι ψηλά στις τάσεις και στη φθινοπωρινή διακόσμηση, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Διακόσμησε την εσωτερικά με φθινοπωρινά είδη και φτιάξε ένα όμορφο φθινοπωρινό σκηνικό που θα στολίσει οποιαδήποτε επιφάνεια στο σπίτι σου. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό!

Γυάλινη καμπάνα με φθινοπωρινά Οικονομικές Ιδέες για Φθινοπωρινή Διακόσμηση με Γυάλες

Βαζάκια μαρμελάδας με φθινοπωρινά φύλλα

Μια άλλη οικονομική φθινοπωρινή κατασκευή με γυάλες είναι τα μικρά φθινοπωρινά φαναράκια με γυάλινα βαζάκια του γλυκού. Ενόψει του φθινοπώρου, είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσεις φτιάχνοντας χειροποίητα φανάρια εμπνευσμένα από τη φθινοπωρινή χρωματική παλέτα. Διακόσμησε τα εξωτερικά με φθινοπωρινά φύλλα και κλαδάκια ενώ βάλε μέσα ένα ρεσώ! Τόσο εύκολα και οικονομικά θα έχεις φέρει το φθινόπωρο σε γωνιές του σπιτιού σου.

Βαζάκια μαρμελάδας με φθινοπωρινά φύλλα

Γυάλινα βαζάκια με στοιχεία Halloween

Αν πάλι ψάχνεις ευκαιρία για γιορτή, οπότε είσαι από εκείνους που αγαπούν το  Halloween τότε φτιάξε χειροποίητα φαναράκια με ανατριχιαστικές φατσούλες. Και σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποίησε γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Κόψε και κόλλησε πάνω λευκό χαρτί αφής ή κομμένα υφάσματα και πρόσθεσε ματάκια χειροτεχνίας για να φτιάξεις μικρές μούμιες. Εναλλακτικά, μπορείς να βάψεις τα βαζάκια με ειδικά χρώματα. Φτιάξε το τέρας του Φρανκενστάιν, «τρομακτικές» κολοκύθες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Στο τέλος βάλε μέσα ρεσώ και τα DIY φαναράκια σου είναι έτοιμα!

Γυάλινα βαζάκια με στοιχεία Halloween

Γυάλες με κουκουνάρια και λαμπάκια

Μια από τις πιο ατμοσφαιρικές αλλά και οικονομικές ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση με γυάλες, είναι γυάλινε πιατέλες με λαμπάκια led. Πρόσθεσε μέσα λαμπάκια led με λεπτό σύρμα. Για περισσότερη φθινοπωρινή λεπτομέρεια πρόσθεσε μέσα μερικά κουκουνάρια. Τόσο απλά θα δώσεις μια ζεστή νότα στη διακόσμηση σαλονιού σου και όχι μόνο!

Γυάλες με κουκουνάρια και λαμπάκια

Γυάλινα είδη με επιπλέοντα κεριά και κλαδιά

Τέλος, μπορείς να φτιάξεις μια πολύ εντυπωσιακή και συνάμα οικονομική σύνθεση με γυάλινα είδη σε διαφορετικά μεγέθη και επιπλέοντα κεριά. Επίλεξε γυάλινους κυλίνδρους, ή γυάλινες σφαίρες και γέμισε τα με φθινοπωρινά κλαδιά, αποξηραμένα και φυσικά νερό. Έπειτα πρόσθεσε τα επιπλέοντα κεριά σου και η φθινοπωρινή σου διακόσμηση θα απογειωθεί. Είναι κατάλληλη πρόταση και για επιδαπέδια φθινοπωρινή διακόσμηση αλλά και για διακόσμηση τραπεζιού.

Γυάλινα είδη με επιπλέοντα κεριά και κλαδιά

Για να φέρεις το φθινόπωρο στο σπίτι σου και να αλλάξεις διάθεση δε συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες και το χέρι βαθιά μέσα στη τσέπη. Επιστράτευσε τη φαντασία και τη διάθεση ανανέωσης που έχεις και είμαστε σίγουροι ότι θα μεγαλουργήσεις!

[print_link]