φθινοπωρινη ανανεωση σαλονιου ιδεες χρωματα

Φθινοπωρινή Διακόσμηση Σαλονιού: Ιδέες για Ανανέωση

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να αναπολήσουμε τις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού και να προετοιμαστούμε για ένα χειμώνα με νέους στόχους. Για αυτό ας προετοιμάσουμε και το σπίτι μας για αυτή την ανανέωση με μια φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού. Προκύπτει ωστόσο συνέχεια η ερώτηση του «πώς να διακοσμήσω φθινοπωρινά το σαλόνι», αφού αποτελεί το βασικό χώρο του σπιτιού. Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού: Χρώματα και υφάσματα

Η φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού ξεκινάει από τα χρώματα που θα επιλέξεις να κινηθείς. Μπορεί να είναι τα κλασικά γήινα χρώματα του φθινοπώρου όπως το καφέ και το πορτοκαλί. Μπορεί να είναι και λευκό, μια επιλογή που θα σε διευκολύνει και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Εναλλακτικά θα σου προτείναμε και το νέο trend της χρονιάς το χάλκινο. Επίλεξε κουρτίνες, υφάσματα και μαξιλάρια στους αντίστοιχους τόνους. Δημιούργησε μια χρωματική παλέτα του σαλονιού σου εμπνευσμένη από τις επίγειες ομορφιές του φθινοπώρου. Έτσι, θα προετοιμάσεις τον χώρο σου και για τη χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού Χρώματα και υφάσματα

Φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού

Ο φθινοπωρινός στολισμός τραπεζιού είναι ένα από τα βασικότερα σημεία στη διακόσμηση σαλονιού για το φθινόπωρο. Μπορείς να φτιάξεις ένα τελάρο με φθινοπωρινά διακοσμητικά που θα γεμίσεις με χορτάρι, διακοσμητικά φρούτα, κανέλες, αποξηραμένα. Εναλλακτικά ο δίσκος με τα στάχυα και τις λεβάντες είναι ένα οικονομικό φθινοπωρινό centerpiece. Και αυτό γιατί θα τοποθετήσεις σε ένα ξύλινο δίσκο ένα ματσάκι από στάχυα ή για περισσότερο χρώμα λεβάντες. Τέλος μια ακόμη ιδέα για οικονομικό στολισμό τραπεζιού το φθινόπωρο είναι τα καλάθια ή οι ξύλινοι δίσκοι που θα γεμίσεις με φρούτα εποχής ή κολοκύθες σε διάφορα μεγέθη.

Φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού

Διακόσμηση τζακιού το φθινόπωρο

Αν ανήκεις στους τυχερούς και το σαλόνι σου διαθέτει τζάκι, δεν πρέπει να το αφήσεις εκτός της φθινοπωρινής διακόσμησης σου. Φρόντισε για τη φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού χρησιμοποιώντας μικρά αποξηραμένα όπως κορμούς και κανέλες αλλά και τεχνητά φρούτα όπως διακοσμητικές κολοκύθες, κεράσια, μήλα. Θα σου προτείναμε επίσης καμπάνες ή γεωμετρικά φανάρια με αποξηραμένα. Σχετικά με τον τοίχο πάνω από το τζάκι μια ιδέα είναι τα φθινοπωρινά στεφάνια ή DIY φθινοπωρινός καμβάς με φύλλα που θα έχεις φτιάξει μόνη σου.

Διακόσμηση τζακιού το φθινόπωρο

Βάζα με φθινοπωρινά κλαδιά

Από την καλοκαιρινή διακόσμηση κράτησε τα γυάλινα βάζα ή τα κασπώ και αντικατέστησε την άμμο και τα κοχύλια με φθινοπωρινά κλαδιά. Διακόσμησε στο σαλόνι σου με μικρά βάζα με αποξηραμένα και με επιδαπέδια βάζα στολίζοντας τα με στάχυα και φθινοπωρινά λουλούδια.

Γυάλινα βάζα με φθινοπωρινά κλαδιά

Φανάρια για φθινοπωρινή διακόσμηση

Τα φανάρια ανήκουν επάξια στις φθινοπωρινές προτάσεις διακόσμησης. Επίλεξε φανάρια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και είτε γέμισε τα με φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως κουκουνάρια και αποξηραμένα είτε βάλε απλώς μερικά κεριά.

Φανάρια για φθινοπωρινή διακόσμηση

Κηροπήγια και κεριά

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που εκτιμάς περισσότερο τις χουχουλιάρικες στιγμές διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία. Φτιάξε, λοιπόν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας κεριά και κηροπήγια σε διάφορα μεγέθη.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού με Κηροπήγια και κεριά

Ανάδειξε τις μικρές ομορφιές που κρύβει το φθινόπωρο δημιουργώντας κάτι το μοναδικό, από τη φθινοπωρινή διακόσμηση πόρτας μέχρι το στολισμό του σαλονιού και όλου του σπιτιού σου. Δε χρειάζονται πολλά έξοδα και πανάκριβες αγορές αλλά μεράκι και φαντασία!

 

[print_link]