Φθινοπωρινή Ανανέωση Tips Ιδεες για Διακόσμηση Σπιτιού

Φθινοπωρινή Ανανέωση: Tips για Διακόσμηση Σπιτιού

Το φθινόπωρο για πολλούς από εμάς σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα με νέους στόχους και προσδοκίες. Η αφετηρία για κάθε νέα αρχή είναι το σπίτι μας και ο προσωπικός μας χώρος. Μέσα εκεί αισθανόμαστε όμορφα, ασφαλείς και έτοιμοι να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Με αφορμή, λοιπόν, τη νέα εποχή που καλωσορίζουμε, μια φθινοπωρινή ανανέωση θα δώσει μια νότα φρεσκάδας στο σπίτι σου αλλά και στην καθημερινότητα σου. Επάνδρωσε όλη τη φθινοπωρινή διάθεση σου και φέρε το cozy Φθινόπωρο στο χώρο σου.

Φθινοπωρινή ανανέωση και καθάρισμα σπιτιού

Για να ξεκινήσεις την διακοσμητική ανανέωση του Φθινοπώρου θα σου συνιστούσαμε να κάνεις πρώτα ένα καλό καθάρισμα του σπιτιού. Λίγο ότι έλειπες για διακοπές, λίγο ότι λίγο αργότερα θα στρώσεις τα χαλιά σου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνεις μια γενική στο σπίτι. Μοιάζει πολύ με την ανοιξιάτικη ανανέωση που κάνουμε αποχαιρετώντας το ζεστό και χουχουλιάρικο χειμώνα, μόνο που τώρα είναι το αντίθετο. Και επειδή αυτό από μόνο του σου φαίνεται βουνό πες στον σύντροφο σου, την οικογένεια ή τους φίλους σου να σε βοηθήσουν. Παραπάνω χέρια βγάζουν σίγουρα πιο γρήγορα τη δουλειά αλλά διασκεδάζουν ταυτοχρόνως.

Φθινοπωρινή ανανέωση και καθάρισμα σπιτιού

Φθινοπωρινά καλύμματα και μαξιλάρια

Για μια φθινοπωρινή ανανέωση άλλαξε τα καλύμματα και τα μαξιλάρια, δίνοντας μια νότα φρεσκάδας στο σπίτι σου. Επίλεξε φθινοπωρινά υφάσματα και μοτίβα που θα δέσουν τέλεια με τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού αλλά και ολόκληρου του σπιτιού. Συνδύασε αέρινα υφάσματα με λίγο πιο «βαριά» και επίλεξε γήινους τόνους για ένα «ζεστό και cozy αποτέλεσμα»

Φθινοπωρινά καλύμματα και μαξιλάρια

Φθινοπωρινός στολισμός τραπεζιού

Το τραπέζι του σαλονιού αλλά και το τραπεζάκι- coffee table σηματοδοτείται από όμορφες στιγμές με ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Για αυτό συμπεριέλαβε το στη φθινοπωρινή ανανέωση σου. Μπορείς με λίγα υλικά να φτιάξεις μια οικονομική φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζαρίας. Δημιούργησε με τα χεράκια σου πρωτότυπες DIY φθινοπωρινές κατασκευές όπως η κολοκύθα – βάζο ή DIY φθινοπωρινά κεριά με κανέλες και στάχυα. Εναλλακτικά, μπορείς να στολίσεις δίσκους, καφάσια, καλάθια με φθινοπωρινά διακοσμητικά και να μπεις μονομιάς στο φθινοπωρινό mood. Οι ιδέες και τα οικονομικά DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά είναι τόσα πολλά που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις.

Φθινοπωρινός στολισμός τραπεζιού

Φθινοπωρινά στεφάνια και γιρλάντες

Εφόσον αγαπάς το DIY όπως και εμείς γιατί να μην στολίσεις τους τοίχους, τις πόρτες ή ακόμα και το τζάκι σου με φθινοπωρινά στεφάνια και γιρλάντες; Επάνδρωσε όλη σου τη φθινοπωρινή διάθεση και φτιάξε μοναδικά DIY φθινοπωρινά στεφάνια. Χρησιμοποίησε βέργινα στεφάνια, από φελιζόλ ή τελάρα κεντήματος που θα στολίσεις με εποχιακά διακοσμητικά όπως φθινοπωρινά φύλλα, κολοκύθες, αποξηραμένα και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις μαυροπίνακες, ταμπέλες, καμβάδες ή κορνίζες. Αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό τότε φτιάξε φθινοπωρινές γιρλάντες που είναι ιδανικές για φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού αλλά και για φθινοπωρινή διακόσμηση ραφιέρας.

Φθινοπωρινά στεφάνια και γιρλάντες

Κηροπήγια και φανάρια για φθινοπωρινό στολισμό

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που εξυμνεί την cozy ατμόσφαιρα και το χουχούλιασμα. Φτιάξε, λοιπόν, την δική σου όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα με τα ανάλογα φανάρια, κεριά και κηροπήγια. Διάλεξε ξύλινα για μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού ή γεωμετρικά φανάρια και μεταλλικά για μια πιο μοντέρνα διακόσμηση. Το ίδιο ισχύει και με τα κηροπήγια σου. Επίλεξε διαφορετικά μεγέθη για να δώσεις ύψη στο στολισμό σου.

Κηροπήγια και φανάρια για φθινοπωρινό στολισμό

Φθινοπωρινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου

Επιπλέον ο φθινοπωρινός καιρός ευνοεί ακόμη τα αράγματα στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή το κήπο. Μετέτρεψε τον εξωτερικό χώρο σε μια φθινοπωρινή φωλιά στολίζοντας τον και εδώ με φανάρια και φθινοπωρινά διακοσμητικά. Πρόσθεσε λαμπάκια και διακόσμησε το τραπεζάκι με φθινοπωρινά centerpieces. Εμείς, μάλιστα, θα σου προτείναμε να στρώσεις και κάποιο χαλί ενώ σε κάποιο καλάθι να προσθέσεις κουβερτούλες και μαξιλάρια για την φθινοπωρινή ψύχρα που βάζει το βράδυ.

Φθινοπωρινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου

Φθινοπωρινά διακοσμητικά

Τέλος, για μια φθινοπωρινή ανανέωση θα χρειαστείς αν μη τι άλλο μερικά φθινοπωρινά διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε διακοσμητικές κολοκύθες για να φτιάξεις μια εντυπωσιακή φθινοπωρινή διακόσμηση με κολοκύθες. Έπειτα δώσε πνοή στο στολισμό σου με διακοσμητικά ζωάκια που έχουν φορέσει τα φθινοπωρινά τους. Φυσικά μην ξεχάσεις υλικά του φθινοπώρου όπως τα φθινοπωρινά φύλλα, τα αποξηραμένα και τα κουκουνάρια.

Φθινοπωρινά διακοσμητικά

Ανανέωσε το χώρο σου φέτος το φθινόπωρο και κάνε μια νέα αρχή στο σπίτι και την ζωή σου. Φτιάξε με τα χεράκια σου μια ζεστή φθινοπωρινή διακόσμηση που θα μετατρέψει το σπίτι σου σε μια cozy γωνιά που θα απολαμβάνεις μόνη ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]