Φθινοπωρινή διακόσμηση τάξης Απλές και οικονομικές ιδέες

Φθινοπωρινή διακόσμηση τάξης: Απλές και οικονομικές ιδέες

Το φθινόπωρο κατέφθασε και μαζί του ανοίγουν και τα σχολεία. Είσαι δάσκαλος ή δασκάλα και θέλεις να υποδεχτείς τους μαθητές σου σε ένα φθινοπωρινό κλίμα; Αυτό είναι τέλειο! Μπορείς να φτιάξεις μόνος ή με τη βοήθεια τους μια υπέροχη φθινοπωρινή διακόσμηση τάξης που θα ομορφύνει το χώρο και θα οξύνει την δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Σου έχουμε μερικές απλές και οικονομικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση.

DIY φθινοπωρινές πινακίδες για τάξη

Μια φοβερή ιδέα για φθινοπωρινή διακόσμηση τάξης είναι οι DIY φθινοπωρινές πινακίδες. Μπορείς να επιλέξεις μαυροπίνακες, καμβάδες ή να κολλήσεις ξύλα μεταξύ τους. Έπειτα διακόσμησε τα με φθινοπωρινά υλικά όπως ξύλινα άβαφα διακοσμητικά, φθινοπωρινά φύλλα και κανέλες. Εναλλακτικά, μπορείς να διακοσμήσεις με χαρτόνια και χαρτί αφής σε φθινοπωρινά σχήματα.  Είναι μια ωραία ιδέα για φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά δημοτικού.

DIY φθινοπωρινές πινακίδες για τάξη

Χειροποίητα φθινοπωρινά στεφάνια

Έπειτα μια άλλη κατασκευή για φθινοπωρινή διακόσμηση τάξης είναι τα χειροποίητα φθινοπωρινά στεφάνια. Χρησιμοποίησε βέργινα στεφάνια, τελάρα κεντήματος ή στεφάνια από φελιζόλ. Διακόσμησε τα με φθινοπωρινά διακοσμητικά και αποξηραμένα όπως φρούτα, κανέλες και κουκουνάρια. Στόλισε τα στα παράθυρα ή στη πόρτα της τάξης. Μπορεί επίσης το κάθε παιδί να φτιάξει το δικό του φθινοπωρινό στεφάνι ώστε να συμβάλλει και αυτό στο στολισμό της τάξης.

Χειροποίητα φθινοπωρινά στεφάνια

DIY διακοσμητικές κολοκύθες

Μια άλλη DIY ιδέα είναι οι χειροποίητες κολοκύθες. Διάλεξε κολοκύθες από φελιζόλ και δώσε στους μαθητές σου απλά ακρυλικά χρώματα και υλικά κατασκευών. Άφησε τα να ξεδιπλώσουν το δημιουργικό τους ταλέντο. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει. Έπειτα στολίστε τις σε διάφορα σημεία της τάξης ή βάλτε τις σε ένα καλάθι στο έδρανο του δασκάλου.

DIY διακοσμητικές κολοκύθες

Φθινοπωρινές γιρλάντες για τάξη σχολείου

Μια εξίσου όμορφη και εύκολη ιδέα για φθινοπωρινή διακόσμηση τάξης είναι οι φθινοπωρινές γιρλάντες. Πάνω σε σπάγκο είτε στερέωσε με μανταλάκια είτε κόλλησε πάνω διακοσμητικά φθινοπωρινά, φύλλα φθινοπώρου και μικρά φθινοπωρινά στολίδια.  Κρέμασε τη DIY φθινοπωρινή γιρλάντα πάνω από το πίνακα της τάξης για να γίνει το μάθημα ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Φθινοπωρινές γιρλάντες για τάξη σχολείου

Φθινοπωρινές χιονόμπαλες με βαζάκια μαρμελάδας.

Αν από την άλλη η αίθουσα διαθέτει άδεια ράφια τότε φτιάξε παρέα με τα παιδιά DIY φθινοπωρινές χιονόμπαλες. Χρησιμοποίησε γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας και στόλισε τα εσωτερικά με φθινοπωρινά στολίδια και μικρά φύλλα. Έπειτα γέμισε τα βαζάκια σου με νερό και λίγο baby oil.  Άφησε τα παιδιά να φτιάξουν ένα φθινοπωρινό σκηνικό με τα φθινοπωρινά υλικά που θα έχουν.

DIY σκαντζόχοιροι με κουκουνάρια

Επίσης φθινοπωρινή πρόταση διακόσμησης είναι οι σκαντζόχοιροι από κουκουνάρια. Προμήθευσε τα με υλικά χειροτεχνίας όπως πομ πομ, στρας και χαρτί αφής ώστε να διακοσμήσουν το κουκουνάρι που θα αποτελέσει το σώμα του σκαντζόχοιρου. Έπειτα κόψε ένα μικρό κομμάτι τσόχας για το προσωπάκι του και βάλε πάνω ματάκια χειροτεχνίας.

DIY σκαντζόχοιροι με κουκουνάρια

DIY διακοσμητικά τάξης με φθινοπωρινά φύλλα

Εξίσου εντυπωσιακές και εύκολες είναι οι κατασκευές με φθινοπωρινά φύλλα. Μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και απλά μια φθινοπωρινή γιρλάντα ή χειροποίητα φαναράκια με γυάλινα βαζάκια και φύλλα. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις φθινοπωρινές κορνίζες συνδυάζοντας φθινοπωρινά φύλλα και μικρά διακοσμητικά κολλώντας τα πάνω. Τέλος, μια άλλη πρόταση είναι να φτιάξεις φθινοπωρινό κολλάζ στο τοίχο ή σε κάποια πόρτα.

DIY διακοσμητικά τάξης με φθινοπωρινά φύλλα

Καλωσόρισε παρέα με τους μαθητές σου το φθινόπωρο και σηματοδότησε μια καινούργια σχολική χρονιά με όμορφες στιγμές. Στόλισε τη τάξη με τη βοήθεια το παιδιών και άφησε τους το χώρο και το χρόνο να βγάλουν το καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα τους. Να είσαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουν.

[print_link]