30 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Ιδέες για να περάσεις το χρόνο σου

30 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές: Ιδέες για να περάσεις το χρόνο σου

Τα Χριστούγεννα είναι γεμάτα λάμψη, ζεστασιά και χρώμα. Όλοι λίγο – πολύ γινόμαστε ξανά παιδιά και απολαμβάνουμε τις γιορτινές μέρες μόνοι ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τα Χριστούγεννα, επίσης, είναι από τις πιο όμορφες εποχές για να δημιουργήσεις με τα χεράκια σου υπέροχες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και κατασκευές. Για αυτό και εμείς μαζέψαμε μερικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να αντλήσεις έμπνευση. Πάρε ιδέες για να περάσεις το χρόνο σου μόνη, με τα παιδιά ή τους φίλους σου.

Χριστουγεννιάτικος Μαυροπίνακας

Ξεκινώντας τη λίστα με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα αναφερθούμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μαυροπίνακα. Για να το φτιάξεις σχεδίασε, αρχικά, πάνω στο μαυροπίνακα ένα δέντρο ώστε να έχεις ένα μπούσουλα. Έπειτα κόλλησε εντός των ορίων του μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου αλλά και σχολικής τάξης.

Χριστουγεννιάτικος Μαυροπίνακας

Χιονάνθρωπος με γυάλες

Μια από χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σπίτι που αγαπάμε είναι ο χιονάνθρωπος με γυάλινες σφαίρες. Γέμισε 3 γυάλινες σφαίρες διαφορετικών μεγεθών με τεχνητό χιόνι, στολίδια και χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Έπειτα βάλε την μια πάνω στην άλλη και πρόσθεσε κασκόλ καθώς και χριστουγεννιάτικο σκουφάκι. Ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξεις μπορεί να είναι επιτραπέζιο ή επιδαπέδιο διακοσμητικό.

Χιονάνθρωπος με γυάλες

Χριστουγεννιάτικα κεριά με κανέλες

Στις εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές ανήκουν τα κεριά με κανέλες. Φτιάξε DIY χριστουγεννιάτικα κεριά είτε κολλώντας απευθείας πάνω στο κερί κανέλες είτε διακοσμώντας γυάλινα βαζάκια φτιάχνοντας πανέμορφα χριστουγεννιάτικα votive.

Χριστουγεννιάτικα κεριά με κανέλες

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με κανέλες

Παραμένοντας στη μυρωδάτη επιλογή της κανέλας σου έχουμε μια ακόμη κατασκευή που είναι τέλεια σε χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού. Σε μια πιατέλα κόλλησε σφουγγάρι μος και στερέωσε ξυλάκια κανέλας. Μόλις τελειώσεις πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά, χιόνι , διακοσμητικά φρούτα και κορδέλες. Το αποτέλεσμα θα είναι μοσχομυριστό και εντυπωσιακό.

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με κανέλες

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρίκους και μπάλες

Μια κατασκευή για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μικρού χώρου είναι το εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλινους κρίκους και γυάλινες μπάλες. Δέσε τους ξύλινους κρίκους μεταξύ τους έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο αριθμός των κρίκων εξαρτάται από το μέγεθος που θέλεις να έχει η κατασκευή σου. Αφού τελειώσεις με αυτό κρέμασε σε κάθε κρίκο τις χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες που θα έχεις επιλέξει. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και άλλα χριστουγεννιάτικα υλικά κατασκευών για περισσότερη λεπτομέρεια.

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρίκους και μπάλες

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ

Τα χριστουγεννιάτικα σουβέρ είναι ιδανική επιλογή και για σένα που ψάχνεις χριστουγεννιάτικα δώρα της τελευταίας στιγμής. Οι κορμοί δέντρων σε ροδέλες είναι ιδανικές για να φτιάξεις τα δικά σου χριστουγεννιάτικα σουβέρ και να εμπλουτίσεις την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού σου. Πρόσθεσε μικρά χριστουγεννιάτικα κλαδιά και στολίδια και θα είναι έτοιμα!

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ

Χριστουγεννιάτικα κεριά σε μπουκάλια

Για ένα χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζαρίας στο άψε σβήσε φτιάξε χριστουγεννιάτικη σύνθεση από μπουκάλια και βαζάκια μαρμελάδας. Γέμισε τα με αποξηραμένα φρούτα και berries και έπειτα στερέωσε στο στόμιο κεριά κηροπηγίου. Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις νερό και να βάλεις επιπλέοντα κεριά.

Χριστουγεννιάτικα κεριά σε μπουκάλια

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονοκουβέρτα και χιονόμπαλες

Μια από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που λατρεύουμε είναι το χειροποίητο στεφάνι με χιονόμπαλες. Εμπνεύσου από το χιονισμένο τοπίο και ξεκίνα να δημιουργείς. Χρησιμοποίησε στεφάνια από φελιζόλ και ντύσε τα με χιονοκουβέρτες. Έπειτα κόλλησε από άκρη σε άκρη του στεφανιού χιονόμπαλες. Μόλις τελειώσεις με το γέμισμα διακόσμησε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε παλ χρωματισμούς ή για ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα σε ασημί χρώμα.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονοκουβέρτα και χιονόμπαλες

Boho χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό τοίχου

Για μια boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φτιάξε και τις ανάλογες boho κατασκευές Χριστουγέννων χειροποίητες. Στόλισε το τοίχο σου με πρωτότυπο κρεμαστό διακοσμητικό με κανέλα και κορδέλες. Πως θα το φτιάξεις; Πάρε μια χοντρή κανέλα και ξεκίνα να δένεις διαδοχικά διάφορες κορδέλες και κορδόνια σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις. Προτίμησε αυτές με τις φουντίτσες και τα πομ – πομ για μια bohemian αισθητική.

Boho χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό τοίχου

Boho χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Για μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού αλλά και παραθύρων φτιάξε πρωτότυπη boho γιρλάντα. Χρησιμοποίησε εναλλάξ φουντίτσες και χάντρες. Για ένα ακόμη πιο χειροποίητο αποτέλεσμα μπορείς να φτιάξεις τις φουντίτσες από τα ανάλογα κορδόνια στις αποχρώσεις που θέλεις.

Boho χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με κορνίζες

Μια πρωτότυπη κατασκευή είναι και η χριστουγεννιάτικη σύνθεση με κορνίζες. Χρησιμοποίησε παλιές κορνίζες και διακόσμησε τις κολλώντας εσωτερικά χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Έπειτα κόλλησε τις μεταξύ τους δημιουργώντας την αίσθηση ενός χειροποίητου παραθύρου. Στόλισε το εξωτερικά με μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια.

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με κορνίζες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με τελάρο κεντήματος

Αν ψάχνεις να φτιάξεις μοντέρνα χριστουγεννιάτικα στεφάνια χειροποίητα τότε χρησιμοποίησε σαν βασικό υλικό τα τελάρα κεντήματος. Διακόσμησε το γύρω γύρω με χριστουγεννιάτικα στολίδια, κλαδιά και διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ σου. Για περισσότερη λάμψη μπορείς να τυλίξεις και λαμπάκια μπαταρίας.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με τελάρο κεντήματος

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με γυάλινες καμπάνες

Μια εντυπωσιακή ιδέα για το στολισμό οποιασδήποτε επιφάνειας είναι με γυάλινες καμπάνες. Επίλεξε μια ή περισσότερες καμπάνες και στόλισε τις εσωτερικά με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, στολίδια, χριστουγεννιάτικα κουδούνια κ.α. Δημιούργησε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα σκηνικά με τα χεράκια σου.

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με γυάλινες καμπάνες

Μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα με κουκουνάρια

Αν ψάχνεις χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά τότε φτιάξε μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα από κουκουνάρια. Χρωμάτισε τα κουκουνάρια με σπρέι και αφού στεγνώσουν άφησε τα παιδιά να τα διακοσμήσουν με χρυσόσκονες, πέρλες, πομ – πομ και άλλα υλικά χειροτεχνίας. Αν δεν θέλεις μια λιγότερο παιδική εμφάνιση μπορείς να τα βάψεις χρυσά ή ασημένια ή να προσθέσεις χιόνι σε σπρέι.

Μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα με κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κορδέλες

Αν ψάχνεις ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα μια υπέροχη πρόταση είναι αυτή με τις χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Δημιούργησε ένα τρισδιάστατο δέντρο από χαρτόνι σχηματίζοντας ένα κώνο. Αφού το κολλήσεις καλά, ξεκίνα να τυλίγεις με την αγαπημένη σου γιορτινή κορδέλα. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε αρκετά φαρδιά. Στο τέλος στόλισε με χριστουγεννιάτικα στολίδια και κουδούνια.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κορδέλες

Μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο με φέτες κορμού και μος

Στα ρουστίκ χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά είναι και το ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο από φέτες κορμού και μος. Κόλλησε διαδοχικά τις φέτες κορμού, την μία πάνω στην άλλη, από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη και στόλισε στο ενδιάμεσο με μος. Πρόσθεσε ξύλινο αστεράκι για τη κορυφή του δέντρου.

Μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο με φέτες κορμού και μος

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες

Παραμένοντας στις κατασκευές των Χριστουγέννων με δέντρα μια άλλη φοβερή ιδέα είναι το ξύλινο δέντρο με χριστουγεννιάτικες μπάλες άθραυστες. Επίλεξε ένα ρουστίκ ξύλινο δέντρο διάτρητο, τριγωνικό ή φτιάξε μόνη σου από τάβλες. Στόλισε στο ενδιάμεσο με χριστουγεννιάτικα κλαδιά, κόκκινες μπάλες και κουκουνάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με αποξηραμένα

Οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY είναι μια εύκολη και συνάμα άκρως γιορτινή κατασκευή. Μια από τις πολλές επιλογές είναι η μυρωδάτη γιρλάντα με αποξηραμένα φρούτα και κανέλες. Ταιριάζουν τέλεια τόσο στο χριστουγεννιάτικο στολισμό τοίχου όσο και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με αποξηραμένα

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με ταρανδάκια

Για μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου μπορείς να φτιάξεις παιδική γιρλάντα με ταρανδάκια. Χρησιμοποίησε σημαιάκια λινάτσας ή χάρτινα κράφτ και κόλλησε πάνω ματάκια, κόκκινα πομ – πομ  Για τα κέρατα χρησιμοποίησε είτε μανταλάκια είτε σύρμα πίπας.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με ταρανδάκια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε φέτα κορμού

Ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που συνδυάζει τη ρουστίκ αισθητική και τη λάμψη των Χριστουγέννων είναι αυτό πάνω σε φέτα κορμού. Επίλεξε μια μεγάλη φέτα κορμού και με ένα μολύβι σχεδίασε ένα δέντρο για να το έχεις σαν μπούσουλα. Έπειτα, κόλλησε εντός ορίων μίνι γυάλινες μπάλες στις αποχρώσεις που θέλεις. Είναι μια πολύ ωραία επιλογή για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπουφέ αφού δεν πιάνει πολύ χώρο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε φέτα κορμού

Κρεμαστό διακοσμητικό με τελάρο κεντήματος

Στις κρεμαστές χριστουγεννιάτικες κατασκευές βρίσκουμε και το διακοσμητικό με τελάρο κεντήματος. Πέρνα στο τελάρο χριστουγεννιάτικο ύφασμα σκούρο ώστε να θυμίζει νύχτα. Έπειτα ξεκίνα να κολλάς διακοσμητικά σπιτάκια δημιουργώντας ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Κρεμαστό διακοσμητικό με τελάρο κεντήματος

Χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια DIY

Στα σχέδια για χριστουγεννιάτικες κατασκευές ανήκουν και τα χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια. Η κατασκευή τους είναι εύκολη αφού θα χρειαστείς χιονοκουβέρτα και χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Κόψε τα στο μέγεθος που θέλεις να έχουν τα μαξιλάρια και είτε ράψε τα είτε κόλλησε τα με σιλικόνη. Έπειτα, γέμισε με χιονοκουβέρτα και κλείσε και αυτή τη πλευρά.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια DIY

Κατασκευή με χριστουγεννιάτικο φανάρι

Στα επιδαπέδια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά είναι και τα φανάρια. Διάλεξε μεγάλα φανάρια ανάλογα με το στυλ του χώρου σου και στόλισε τα εσωτερικά με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, χιόνι και λαμπάκια. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε κορδέλες και κορδόνια.

Κατασκευή με χριστουγεννιάτικο φανάρι

Χριστουγεννιάτικοι σελιδοδείκτες για δώρο δασκάλας

Αν από την άλλη ψάχνεις ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα στη δασκάλα που θα φτιάξεις μαζί με το παιδάκι σου τότε θα σου προτείναμε τους χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες. Χρησιμοποίησε ξυλάκια χειροτεχνίας ή γλωσσοπίεστρα από τα φαρμακεία. Στόλισε με κορδέλες, χριστουγεννιάτικα κουδούνια, πον πον, διακοσμητικά και άλλα υλικά κατασκευών.

Χριστουγεννιάτικοι σελιδοδείκτες για δώρο δασκάλας

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με καμβά

Και αυτή τη κατασκευή μπορείς να τη προσφέρεις σαν χριστουγεννιάτικο δώρο σε δάσκαλο αφού συνδυάζει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα με τον αποθηκευτικό χώρο. Πάνω σε καμβά κόλλησε χριστουγεννιάτικα υφάσματα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν τσέπες – θήκες. Στόλισε με χριστουγεννιάτικα μικρά διακοσμητικά για περισσότερη λεπτομέρεια.

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με καμβά

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με μαυροπίνακα

Ποιος δεν ανυπομονεί για τα Χριστούγεννα; Φτιάξε ένα υπέροχο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με μαυροπίνακες. Κόλλησε πάνω εποχιακά μανταλάκια και στερέωσε σε κάθε ένα από αυτά ένα χαρτάκι με μια έκπληξη. Συνδύασε μικρά χριστουγεννιάτικα στολιδάκια και κομφετί για περισσότερο χριστουγεννιάτικο στυλ.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μπάλες

Για μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πόρτας μπορείς να κατασκευάσεις ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χριστουγεννιάτικες μπάλες. Χρησιμοποίησε χοντρό σύρμα και δώσε του σχήμα στεφανιού. Από την μια άκρη πέρνα χριστουγεννιάτικες μπάλες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Στο τελείωμα πλέξε τις δυο άκρες και κόλλησε πάνω έναν εντυπωσιακό φιόγκο.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μπάλες

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κορμούς δέντρων

Αν ψάχνεις προτάσεις για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φέτες κορμού μια πρωτότυπη κατασκευή είναι να φτιάξεις ένα στεφάνι από φέτες ξύλου σε διάφορα μεγέθη και να το στολίσεις με κορδέλα και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μπορείς να προσθέσεις και κλαδιά για πιο γεμάτο αποτέλεσμα.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κορμούς δέντρων

Ρουστίκ centerpiece με κανέλες

Ένας μυρωδάτος στολισμός τραπεζιού τα Χριστούγεννα είναι με μεγάλες κανέλες και αποξηραμένα. Συνδυάζει το φθινόπωρο με τα Χριστούγεννα υπό ένα ρουστίκ πρίσμα. Κόλλησε μεγάλες κανέλες μεταξύ τους έτσι ώστε να κάνουν γούβα. Γέμισε τις με μος, μανιτάρια, berries και κεριά. Αυτή η κατασκευή ταιριάζει σε μακρόστενη επιφάνεια.

Ρουστίκ centerpiece με κανέλες

Εναλλακτική διακόσμηση πόρτας με χάρτινη σακούλα

Τέλος αλλά εξίσου εντυπωσιακή κατασκευή είναι το εναλλακτικό στεφάνι με χριστουγεννιάτικη χάρτινη σακούλα. Επίλεξε χάρτινη σακούλα με χριστουγεννιάτικα μοτίβα και γέμισε την με χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Κάνε έπειτα ένα δέσιμο ώστε να μοιάζει με μπουκέτο λουλουδιών. Τόσο εύκολα και απλά θα έχεις ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Εναλλακτική διακόσμηση πόρτας με χάρτινη σακούλα

Φέτος τα Χριστούγεννα κάνε το χρόνο σου δημιουργικό και άκρως γιορτινό φτιάχνοντας τις δικές μοναδικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Στόλισε το σπίτι σου ή πρόσφερε τις σαν δώρα στους αγαπημένους σου χαρίζοντας χαμόγελα.

[print_link]