Γάμος με θέμα την ελιά

Γάμος με θέμα ελιά σε λαδί χρώμα: Μοναδικές ιδέες

Σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η φυσική ομορφιά είναι απεριόριστη, το θέμα γάμου αποκτάει άλλο χαρακτήρα. Η ελιά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες επιλογές όλα τα χρόνια τόσο από τις Ελληνίδες νύφες όσο και από τις νύφες του εξωτερικού. Ο γάμος με θέμα την ελιά σε λαδί χρώμα προσδίδει κομψότητα και λιτότητα στη διακόσμηση διατηρώντας πάντα τη μοναδικότητα του. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι θα χρειαστείς για να οργανώσεις το θέμα γάμου ελιά!

Υφάσματα και χρώματα

Ξεκινώντας από τα υφάσματα και τα χρώματα, ο γάμος με θέμα την ελιά κινείται στα γήινα χρώματα και τις παλ αποχρώσεις. Επίλεξε υφάσματα σε λαδί χρώμα και πρόσθεσε από πάνω δαντέλα σε λευκό ή εκρού χρώμα. Για πιο μοντέρνα διακόσμηση γάμου μπορείς να συνδυάσεις παστέλ χρώματα με το λαδί. Μη το φοβηθείς το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω!

γάμος με θέμα την ελιά υφάσματα και χρώματα

Μπομπονιέρες με ελιά

Αν ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες για DIY μπομπονιέρες γάμου, εδώ σε έχουμε! Αν θες κάτι απλό, φτιάξε μια μπομπονιέρα με τούλι, διακοσμητική ελιά και κορδόνι λινάτσας. Αν ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο, τότε κόλλησε πάνω σε βότσαλα διακοσμητικά μπομπονιέρας κλαδιά ελιάς. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις να δώσεις δωράκια καλεσμένων γεμίζοντας απλά μπουκαλάκια με λάδι.

Μπομπονιέρες με ελιά

Διακόσμηση εκκλησίας

Τα διακοσμητικά με θέμα την ελιά που θα επιλέξεις για τη διακόσμηση της εκκλησίας και μετέπειτα της δεξίωσης διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία. Ο στολισμός καρέκλας γάμου μπορεί να γίνει με ένα ματσάκι από κλαδιά ελιάς. Επίσης πέρα από τα λουλούδια που αναφέραμε προηγουμένως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυάλες με κλαδιά, φανάρια μεταλλικά και ξύλινα τελάρα. Εναλλακτικά μπορείς να παίξεις και με κλουβιά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη.

Γάμος με θέμα την ελιά διακόσμηση εκκλησίας

Στέφανα γάμου και σετ κουμπάρων

Ο στολισμός γάμου με ελιά συμπεριλαμβάνει και τα πακέτο κουμπάρων. Επίλεξε στέφανα γάμου με κορδέλες στις αποχρώσεις τις υπόλοιπης διακόσμησης και αντί για κλασικό δίσκο χρησιμοποίησε ξύλινη φέτα κορμού δίνοντας μια ρουστίκ νότα στην ατμόσφαιρα. Επίσης, διάλεξε και λαμπάδες γάμου με ελιά ή με ξύλινες ανθοστήλες για να ολοκληρώσεις και αυτό το μέρος της διακόσμησης.

Σετ κουμπάρων και ανθοστήλες

Ρύζι γάμου

Σε αυτό το σημείο σου έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για ρύζι γάμου που θα σας πετάξουν οι καλεσμένοι, αν δε θες να έχεις το καθιερωμένο. Γέμισε σακιά λινάτσας ή χωνάκια – σακουλάκια με λευκό ρύζι και αληθινά φύλλα ελιάς. Οι καλεσμένοι σου θα τρελαθούν!

Ρύζι γάμου

Ανθοστολισμός εκκλησίας

Σειρά έχει η επιλογή του ανθοστολισμού της εκκλησίας. Αν πρόκειται να είναι αρχαιοελληνικός στολισμός γάμου θα σου προτείναμε να κινηθείς ξεκάθαρα σε κλαδιά ελιάς συνδυασμένα με άλλα πράσινα κλαδιά και λευκές λεπτομέρειες. Εναλλακτικά, αν επιλέξεις την πιο μοντέρνα εκδοχή μπορείς να προσθέσεις και λουλούδια όπως ροζ παστελ τριαντάφυλλα.

Ανθοστολισμός εκκλησίας με ελιά

Ανθοδέσμη νύφης

Ο γάμος με θέμα την ελιά έχει και την αντίστοιχη νυφική ανθοδέσμη. Εμείς θα σου προτείναμε μια πιο μοντέρνα επιλογή. Να είναι φυσική με ασύμμετρο σχήμα με μακριές κορδέλες και να απαρτίζεται από garden flowers, παιώνιες και ευκάλυπτο πέρα από τα κλαδιά ελιάς. Βέβαια δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τις πιο κλασικές επιλογές με λευκά λουλούδια και μερικά κλαδιά ελιάς!

γάμος με θέμα την ελιά ανθοδέσμη νύφης

Μπουτονιέρα γαμπρού

Αφού επέλεξες την ανθοδέσμη που θα κρατάς, μερίμνησε και για την μπουτονιέρα του γαμπρού. Συνδύασε την όμορφα και διακριτικά με την ανθοδέσμη, επιλέγοντας για παράδειγμα ένα μικρό κλαδάκι ελιάς με μικρές λεπτομέρειες.

Μπουτονιέρα γαμπρού

Candybar με θέμα γάμου την ελιά

Αν επιλέξεις ο γάμος σου να διαθέτει και candybar, τότε το θέμα γάμου ελιά θα πρέπει να προσαρμοστεί και στην υπόλοιπη διακόσμηση. Χρησιμοποίησε ύφασμα ράνερ στις αντίστοιχες αποχρώσεις και στόλισε το χώρο με ξύλινους δίσκους ή λευκά διακοσμητικά ανάλογα που θα επιλέξεις να κινηθείς (ρουστίκ ή ρομαντική προσέγγιση). Βάλε σε χρωματιστές ή γυάλινες εταζέρες γλυκά και κέρασε τους καλεσμένους σου δροσερά αφεψήματα από γυάλες με βρυσάκι. Διάλεξε επίσης κηροπήγια και φανάρια μικρά για τον στολισμό σου. Για περισσότερη λεπτομέρεια γέμισε γυάλες με κουφέτα σε λαδί αποχρώσεις.

Candybar με θέμα την ελιά

Στολισμός τραπεζιού με θέμα γάμου ελιά

Ο στολισμός τραπεζιών με ελιά μπορεί να γίνει φαντασμαγορικός με απλές και οικονομικές επιλογές. Αν έχεις επιλέξει μακρόστενα τραπέζια μπορείς να φτιάξεις μια γιρλάντα από κλαδιά ελιάς και να την στολίσεις κατά μήκους του τραπεζιού συνδυάζοντας με φανάρια. Από την άλλη, μπορείς να επιλέξεις ψηλά γυάλινα βάζα και να τοποθετήσεις μέσα τα κλαδιά ελιάς με γυψοφύλλη.

Στολισμός τραπεζιού με θέμα την ελιά

Τούρτα γάμου με θέμα την ελιά

Είσαι και εσύ της λεπτομέρειας; Τότε επίλεξε μια τούρτα γάμου σε λευκές αποχρώσεις και πρόσθεσε φύλλα ή κλαδάκια ελιάς πάνω. Εμείς θα σου προτείναμε μάλιστα να βάλεις και μερικές έντονες χρωματικές πινελιές για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

γάμος με θέμα την ελιά τούρτα

Ο γάμος με θέμα την ελιά σε λαδί χρώμα έχει την τιμητική του, και πως να μην την έχει, αφού αυτό το πανέμορφο δέντρο διέπει όλη τη χώρα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που πολλοί ξένοι επιλέγουν τόσο αυτό θέμα αλλά και τα μέρη μας για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης!

[print_link]