20+3 Ιδέες για Μπομπονιέρες Βάπτισης

20+3 Ιδέες για Μπομπονιέρες Βάπτισης

Η στιγμή που θα βαπτίσεις τον καρπό του έρωτα σου με τον σύντροφο σου έφτασε. Σχεδιάζεις, λοιπόν, τη βάπτιση του μωρού σου και ψάχνεις ιδέες για DIY μπομπονιέρες; Είσαι στο κατάλληλο μέρος και αυτό γιατί ως υπέρμαχοι του DIY σου ετοιμάσαμε μερικές φοβερές ιδέες για μπομπονιέρες βάπτισης που θα κερδίσουν όχι μόνο εσένα αλλά και τους καλεσμένους σου. Πάρε έμπνευση και ανασκουμπώσου, επιστρατεύοντας όλη το μεράκι και τη δημιουργικότητα σου.

Μπομπονιέρες βάπτισης με πουγκιά και διακοσμητικά

Θα ξεκινήσουμε με μια κλασσική πρόταση από τις ιδέες για μπομπονιέρες βάπτισης, τα πουγκιά. Πέρα από το ότι είναι εύκολες στη δημιουργία τους ανήκουν και στις μπομπονιέρες βάπτισης μέχρι 1 ευρώ. Ανάλογα, λοιπόν, με το φύλο του παιδιού και το θέμα βάπτισης που έχεις επιλέξει χρησιμοποίησε την αντίστοιχη χρωματική παλέτα και τα διακοσμητικά. Συνδύασε πουγκιά με κορδέλες και κορδόνια σε έντονες ή παλ αποχρώσεις και φτιάξε εύκολες και οικονομικές μπομπονιέρες βάπτισης.

Μπομπονιέρες βάπτισης με πουγκιά και διακοσμητικά

Μπομπονιέρες βάπτισης με τροπικό θέμα

Οι βάπτιση με τροπικό θέμα έχει κατακτήσει μια επάξια θέση στις προτιμήσεις των μαμάδων. Όχι μόνο γιατί δίνει ένα παιχνιδιάρικο και μοντέρνο στυλ στη διακόσμηση βάπτισης αλλά και επειδή είναι unisex. Είτε έχεις αγοράκι είτε έχεις κοριτσάκι είναι ένα θέμα που ταιριάζει γάντι στο στολισμό βάπτισης. Για αυτό, λοιπόν, σου προτείνουμε και τις αντίστοιχες μπομπονιέρες με τροπικό θέμα. Επίλεξε πουγκιά, υφάσματα ή κουτιά χάρτινα σε έντονα χρώματα και συνδύασε τα με κορδέλες σε αντίστοιχες έντονες αποχρώσεις. Τελειοποίησε τις επιλέγοντας πολύχρωμα κουφέτα βάπτισης!

Μπομπονιέρες βάπτισης με τροπικό θέμα

Μπομπονιέρες βάπτισης με ναυτικό θέμα

Στις μπομπονιέρες βάπτισης αγόρι 2020 ανήκει για μια ακόμα χρονιά το διαχρονικό ναυτικό θέμα. Διάλεξε για τις μπομπονιέρες σου εκρού ή μπεζ κομμένα υφάσματα και στόλισε τα με διακοσμητικά, κορδέλες και κορδόνια σε μπλε navy χρωματισμούς. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις έτοιμα κουτάκια βάπτισης και να φτιάξεις εύκολα τις χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης του μικρού σου καπετάνιου.

Μπομπονιέρες βάπτισης με ναυτικό θέμα

Μπομπονιέρες βάπτισης με θαλασσινό θέμα

Και επειδή καπετάνιος χωρίς γοργόνες δε γίνεται, σου έχουμε πρόταση και αν έχεις κοριτσάκι. Μια από τις ιδέες για μπομπονιέρες βάπτισης είναι με θαλασσινό θέμα. Φτιάξε στικς από χάρτινα καλαμάκια και αστερίες ή επίλεξε γυάλινα βαζάκια που θα διακοσμήσεις με θαλασσινά διακοσμητικά. Κινήσου σε αποχρώσεις του ροζ, βεραμάν, γαλάζιου και λιλά. Έτσι θα φέρεις το παραμυθένιο κόσμο του βυθού στη βάπτιση της μικρής σου γοργόνας.

Μπομπονιέρες βάπτισης με θαλασσινό θέμα

Μπομπονιέρες βάπτισης κρεμαστές με θέμα τσίρκο

Ήδη από τις πρωτότυπες μπομπονιέρες βάπτισης 2019 οι κρεμαστές μπομπονιέρες με θέμα τσίρκο έχουν την τιμητική τους. Τώρα, αναρωτιέσαι πως φτιάχνω κρεμαστή μπομπονιέρα; Εμείς σου απαντάμε πως είναι παιχνιδάκι! Επίλεξε διακοσμητικά μπομπονιέρας σχετικά με το τσίρκο και συνδύασε το με κορδέλες και κορδόνια σε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο και το μπλε. Πρόσθεσε μικρές λεπτομέρειες όπως τούλι, κουμπιά και φουντίτσες. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Μπομπονιέρες βάπτισης κρεμαστές με θέμα τσίρκο

DIY Μπομπονιέρες βάπτισης κάκτους

Ένα άλλο πρωτότυπο θέμα βάπτισης, που πολύ συχνά προτιμάτε, είναι το τροπικό θέμα με επιρροές από τη μεξικανική κουλτούρα. Όπως είναι αναμενόμενο βασικό στοιχείο είναι οι κάκτοι. Λέμε ναι στις μοντέρνες μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα κάκτο και σου έχουμε μερικές ιδέες. Μπορείς να φτιάξεις κρεμαστές μπομπονιέρες. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποίησε αποξηραμένη raffia, κορδέλες πράσινες – πορτοκαλί, όπως επίσης και κορδέλες με τροπικό θέμα. Τέλος, πρόσθεσε τους διακοσμητικούς κάκτους. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις χάρτινα κουτάκια, πουγκιά ή χωνάκια και να τα διακοσμήσεις με μικρά κακτάκια. Είναι ιδανικές τόσο για μπομπονιέρες βάπτισης κορίτσι όσο και για αγόρι!

Μπομπονιέρες βάπτισης κάκτους

Μπομπονιέρες βάπτισης μάτι

Αν πρόκειται η βάπτιση να γίνει καλοκαίρι, τι καλύτερο από χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα ματάκι; Πρόκειται για ένα στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα που συνάμα θυμίζει τα ελληνικά νησιά μας. Επομένως, μπορείς είτε να επιλέξεις διακοσμητικά πάνινα ματάκια που θα διακοσμήσεις σε πουγκιά είτε να επιλέξεις κορδέλες με αντίστοιχη θεματολογία. Αντίστοιχα υπάρχουν και ωραιότατα χάρτινα κουτάκια βάπτισης που μπορείς να επιλέξεις για τις DIY μπομπονιέρες βάπτισης.

Μπομπονιέρες βάπτισης μάτι

Χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης vintage

Αν πάλι είσαι λάτρης του vintage και εκτιμάς την ομορφιά και τον ρομαντισμό που κρύβουν οι περασμένες εποχές, δεν έχεις από το επιλέξεις vintage μπομπονιέρες βάπτισης. Διάλεξε κλεψύδρες, αεροπλανάκια ή αυτοκίνητα αντίκες, υφάσματα με χάρτη ή βαλιτσάκια και φτιάξε τις μπομπονιέρες σου. Διακόσμησε τις με φτερά, κορδέλες σε παλ αποχρώσεις και άλλα μικρά διακοσμητικά που θα απογειώσουν τις δημιουργίες σου.

Χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης vintage

Ρομαντικές μπομπονιέρες βάπτισης

Μια παραλλαγή της προηγούμενης ιδέας είναι οι ρομαντικές μπομπονιέρες βάπτισης. Το ρομαντικό θέμα αποτελεί νούμερο 1 επιλογή για μπομπονιέρες βάπτισης κοριτσιού. Επίλεξε μίνι τουρτιέρες ή μίνι γυάλινες καμπάνες και διακόσμησε τις με τεχνητά τριαντάφυλλα και δαντέλες. Εναλλακτικά, φτιάξε ρομαντικές ονειροπαγίδες από τελάρα κεντήματος. Είναι ιδανική πρόταση για μια βάπτιση κοριτσιού εμπνευσμένη από τα παραμύθια.

Ρομαντικές μπομπονιέρες βάπτισης

Μπομπονιέρες βάπτισης καρουζέλ

Μια από τις πιο κλασικές ιδέες για μπομπονιέρες βάπτισης είναι το καρουζέλ. Το καρουζέλ είναι μια διαχρονική επιλογή για βάπτιση ανεξαρτήτου φύλου του παιδιού. Είναι πάντα ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων γιατί το διέπει μια γλυκιά παιδικότητα που διαφαίνεται ήδη από τις παλ αποχρώσεις του θέματος. Επομένως, με μικρές χρωματικές παραλλαγές χρησιμοποίησε μικρά διακοσμητικά καρουζέλ ή αλογάκια και δέσε μέσα σε ένα τούλι τα πεντανόστιμα κουφέτα σου.

Μπομπονιέρες βάπτισης καρουσέλ

Παιδική μπομπονιέρα με παιχνίδι

Υπάρχουν, βέβαια, και οι μικροί καλεσμένοι σε μια βάπτιση, οπότε μια πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξεις και μια παιδική μπομπονιέρα. Αυτό όχι μόνο θα τα κάνει να νιώσουν ξεχωριστά αλλά θα ασχοληθούν και στη δεξίωση ή το πάρτυ βάπτισης. Μια λύση, λοιπόν, είναι να επιλέξεις παιχνίδια για παιδική μπομπονιέρα. Έπειτα, στόλισε τα με κορδέλες, κορδόνια και διακοσμητικά ανάλογα με το υπόλοιπο θέμα βάπτισης σου. Οι ιδέες για παιδικές μπομπονιέρες βάπτισης είναι αμέτρητες, γι’ αυτό σου προτείνουμε αρχικά να ξεκινήσεις σκεπτόμενη το budget που μπορείς να διαθέσεις και έπειτα με το θέμα της βάπτισης.

Μπομπονιέρα βάπτισης με φλαμίνγκο

Τα φλαμίνγκο με τα έντονα χρώματα και την εξωτική ομορφιά τους είναι μια hot επιλογή για καλοκαιρινή βάπτιση κοριτσιού. Μπορείς, είτε να φτιάξεις μικρά διακοσμητικά με φλαμίνγκο, είτε να συνδυάσεις όμορφα κουτάκια με ξύλινα διακοσμητικά βάπτισης στην ίδια θεματολογία. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Μπομπονιέρα βάπτισης με φλαμίνγκο

Μπομπονιέρα βάπτισης κύκνος

Ο κύκνος είναι ένας συνδυασμός ρομαντισμού και παραμυθένιας αύρας, λειτουργώντας σαν μια παραλλαγή στις ρομαντικές μπομπονιέρες βάπτισης που αναφέραμε παραπάνω. Είναι αδιαμφισβήτητα ιδανικές μπομπονιέρες για κοριτσάκια. Θα σου προτείναμε, λοιπόν, να επιλέξεις ξύλινα διακοσμητικά μπομπονιέρας ή κουτιά βάπτισης με το αντίστοιχο θέμα. Στόλισε τα με κορδέλες σε παλ αποχρώσεις και φτιάξε μαγευτικές δημιουργίες που θα κλέψουν τη παράσταση.

Μπομπονιέρα βάπτισης κύκνος

DIY μπομπονιέρες βάπτισης με ζωάκια

Μια ιδέα κυρίως για μπομπονιέρες αγοριού, αλλά και κοριτσιού, είναι οι μπομπονιέρες με θέμα τα ζωάκια. Επίλεξε κομμένα υφάσματα ή πουγκιά και διακόσμησε τα με ξύλινα διακοσμητικά ζωάκια σε φυσικό χρώμα ή εκτυπωμένα. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μικρά διακοσμητικά ζωάκια και να κρεμάσεις πάνω πεντανόστιμα κουφέτα.

DIY μπομπονιέρες βάπτισης με ζωάκια

Boho μπομπονιέρες βάπτισης

Αν έχεις επιλέξει μια boho βάπτιση ή βάπτιση με θέμα ινδιάνο θα σου προτείναμε τις ονειροπαγίδες. Μπορείς είτε να φτιάξεις μόνη σου ονειροπαγίδες είτε να τις πάρεις έτοιμες. Έπειτα στόλισε τις με κορδέλες σε χρωματισμούς που θα έχεις επιλέξει και για την υπόλοιπη διακόσμηση βάπτισης. Διαφορετικά, μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα «ινδιάνος» με ξύλινα διακοσμητικά ινδιάνου και μικρές φουντίτσες.

Boho μπομπονιέρες βάπτισης

Μπομπονιέρες βάπτισης με χωνάκια

Οι μπομπονιέρες με χωνάκια γεμάτα κουφέτα , μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια είναι μια εύκολη και οικονομική λύση που ολοένα και περισσότεροι προτιμούν. Γέμισε χάρτινα χωνάκια ή υφασμάτινα με κουφέτα, μαρσμέλλοου, γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά και στόλισε τα στο candybar βάπτισης σαν εναλλακτικές μπομπονιέρες. Εναλλακτικά φτιάξε χωνάκια παγωτό από υφασμάτινα χωνάκια και κομμένα υφάσματα αν πρόκειται για βάπτιση το καλοκαίρι.

Μπομπονιέρες βάπτισης με χωνάκια

Μπομπονιέρα βάπτισης με καρότσι

Μια άκρως μωρουδιακή και γλυκιά επιλογή για μπομπονιέρες βάπτισης είναι με διακοσμητικό μίνι καρότσι. Επίλεξε μικρά καρότσια μωρού που θα βρεις στα εναλλακτικά κουτάκια βάπτισης και γέμισε τα με κουφέτα της αρεσκείας σου. Έπειτα στόλισε διάφορες κορδέλες, κορδόνια και μικρά διακοσμητικά.

Μπομπονιέρα βάπτισης με καρότσι

DIY μπομπονιέρες με γυάλινα βαζάκια

Τα γυάλινα βαζάκια είναι εξίσου μια ωραία ιδέα για μπομπονιέρες βάπτισης. Μπορείς να τα γεμίσεις με κουφέτα ή με κάποιο τοπικό γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα. Πρόσθεσε υφάσματα, διακοσμητικά, κορδόνια και κορδέλες και είναι έτοιμες!

DIY μπομπονιέρες με γυάλινα βαζάκια

Μπομπονιέρες βάπτισης γλαστρούλες

Μια πρωτότυπη ιδέα για μπομπονιέρες βάπτισης είναι γλαστρούλες. Διάλεξε μεταλλικά κασπώ για τις γλαστρούλες ή τύλιξε τις με λινάτσα. Διακόσμησε τη με μία όμορφη κορδελίτσα και σε αυτήν δέστε ένα μικρό τούλινο πουγκί με μερικά κουφέτα. Θα μείνει σίγουρα σαν αναμνηστικό στους καλεσμένους σου!

Μπομπονιέρες γλαστρούλες

Μπομπονιέρες βάπτισης με κουτάκια

Αυτή την λύση την έχουμε αναφέρει αρκετά σε προηγούμενες προτάσεις μας αλλά είναι μια κλασική και διαχρονική επιλογή οπότε δεν θα μπορούσαμε να τη παραβλέψουμε. Φυσικά μιλάμε για τα κουτάκια βάπτισης. Υπάρχουν πολλές θεματικές επιλογές για να διαλέξεις. Βέβαια μπορείς να επιλέξεις και σκέτα κουτάκια και να τα διακοσμήσεις εσύ, όπως θέλεις παίρνοντας ιδέες από τις προηγούμενες αναφορές μας.

Μπομπονιέρες βάπτισης με κουτάκια

Μπομπονιέρες βάπτισης με τσάντα «backpack»

Οι παιδικές τσάντες τύπου backpack αποτελούν μια όμορφη ιδέα για παιδική μπομπονιέρα. Γέμισε τις με γλυκά καλούδια και ίσως με κάποιο παιχνιδάκι. Εναλλακτικά, και φυσικά πιο οικονομικά είναι οι χάρτινες τσάντες. Μπορείς, εξίσου να τις διακοσμήσεις με παιδικά μανταλάκια, διακοσμητικά και κορδέλες.

Μπομπονιέρες βάπτισης με τσάντα «backpack»

Χειροποίητες μπομπονιέρες με στικ

Μια ακόμη εύκολη ιδέα είναι οι μπομπονιέρες βάπτισης με στικ. Επίλεξε ή φτιάξε στικ που ταιριάζουν με τη θεματολογία σου και κρέμασε από αυτά τα κουφέτα σου. Διακόσμησε τα σε γυάλινα βάζα ή κουτιά βάπτισης.

Χειροποίητες μπομπονιέρες με στικ

Μπομπονιέρες βάπτισης με σαπουνάκια

Τέλος, έχουμε τις μπομπονιέρες βάπτισης με σαπουνάκια. Είναι μια επιλογή που δεν θα άνετα θα χρησιμοποιηθεί από τους καλεσμένους και μετά το πέρας της βάπτισης. Διάλεξε ή φτιάξε παιδικά σαπουνάκια με μυρωδιές και διακόσμησε τα σε όμορφα πουγκιά ή δέσε πάνω τα κουφέτα σου.

Μπομπονιέρες βάπτισης με σαπουνάκια

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η όλη διαδικασία για την οργάνωση μιας βάπτισης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και αγχωτική ιδιαίτερα για μια μαμά. Ωστόσο, πάντα σου αφήνει το πιο όμορφο συναίσθημα και αυτό γιατί φτιάχνεις κάτι μοναδικό για το μωράκι σου με απεριόριστη αγάπη και μπόλικη δημιουργικότητα. Εντός ολίγου το μικρό σου αγγελούδι θα λάβει το όνομα που θα το συντροφεύει για μια ζωή στην πρώτη σημαντική μέρα της ζωής του. Ενώπιον, μάλιστα, όλων των αγαπημένων σας προσώπων. Επιστράτευσε όλη σου τη φαντασία και το μεράκι και φτιάξε με τα χεράκια σου την πιο όμορφη και εντυπωσιακή βάπτιση. Και να θυμάσαι το χειροποίητο είναι πάντα πιο συναισθηματικό και πιο όμορφο!

[print_link]