Κορονοϊός Τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις με τα νέα μέτρα – Σεπτέμβριος

Κορονοϊός: Τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις με τα νέα μέτρα – Σεπτέμβριος 2020

H πανδημία του covid – 19 μας οδηγεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες που διέπουν τη καθημερινότητα. Αγαπημένη μας νυφούλα και μανούλα ξέρουμε πως αυτό είναι ιδιαίτερο εντεταμένο στη δική σου περίπτωση, αφού έχεις βρεθεί επί ξύλου κρεμάμενη. Η επιτακτική ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια διαφοροποιεί συνεχώς τα μέτρα αντιμετώπισης. Για αυτό ο κορονοϊός και τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις με τα νέα μέτρα είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη υπουργική απόφαση από τις 21 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα εξής μέτρα πρόληψης για το κορονοϊό στην Αττική. Η ισχύς τους θα είναι μέχρι τις  4 Οκτωβρίου, όπου και θα επανεξετασθούν.

Νέα μέτρα για Κορονοϊό στην Αττική

Τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κορονοϊού; Η απάντηση έρχεται από τον αρμόδιο υφυπουργό. Πιο συγκεκριμένα, από τις 21 Σεπτεμβρίου το ανώτατο όριο των καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις φτάνει μόλις τα 20 άτομα. Ενώ, καθίσταται το όριο των 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαίρεση αποτελούν οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος που τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Επιπλέον, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους συναθροίσεων, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η ασφαλής απόσταση. Αυτό έχει σαν συνέπεια να επηρεάσει και τους γάμους ή τις βαπτίσεις που είχαν προγραμματιστεί να τελεστούν σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική ή κλειστές αίθουσες συναυλιών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Καλό θα ήταν να έρθεις σε επικοινωνία με τους αρμόδιους επαγγελματίες έτσι ώστε να ενημερωθείς για τη κατάσταση λειτουργίας τους.

Νέα μέτρα για Κορονοϊό στην Αττική

Ποιες είναι οι αυξημένες επιδημιολογικά περιοχές ;

Στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας περιλαμβάνονται ακόμη η περιφέρεια Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ίδιο συμβαίνει και για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου και Ημαθίας. Οι δήμοι Μυκόνου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου βρίσκονται υπό τα ίδια αυστηρά μέτρα.

Κορονοϊός Τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις με τα νέα μέτρα – Σεπτέμβριος Ποιες είναι οι αυξημένες επιδημιολογικά περιοχές ;

Μέτρα για επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές

Στο τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Το ανώτατο όριο των καλεσμένων γάμου και βαπτίσεων διαμορφώνεται αυστηρά στα 50 άτομα. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα  αν τελούνται σε δημόσιους ή ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Οι γαμήλιες δεξιώσεις και τα πάρτυ βαπτίσεων πρέπει να ολοκληρώνονται στις 12 τα μεσάνυχτα. Ενώ  Όσον αφορά τα μυστήρια στις εκκλησίες υφίσταται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα το ανώτατο όριο των καλεσμένων συνεχίζει να είναι στα 100 άτομα. Δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία για το πότε θα λήξουν τα συγκεκριμένα αυστηρά μέτρα, καθώς γίνεται ξεχωριστή αξιολόγηση ανά 3ήμερο σε κάθε περιοχή. Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, τα σχέδια θα σου συνιστούσαμε να ρίξεις μια ματιά στις συμβουλές μας σχετικά με το πάρτυ του γάμου.

Κορονοϊός Τι ισχύει για γάμους και βαπτίσεις με τα νέα μέτρα – Σεπτέμβριος Μέτρα για επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές

Τα νέα δεδομένα στους γάμους και τις βαπτίσεις είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε όλοι να συμμορφωνόμαστε σε αυτά για το κοινό καλό. Μπορεί φέτος να μη πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόσουν. Μπορεί να είσαι από εκείνους που ακύρωσαν το γάμο και τη βάπτιση ή μπορεί να έμεινες απτόητη (πάντα με ασφάλεια) ανακαλύπτοντας τη πολυτέλεια και τη κομψότητα ενός micro wedding. Οι συνθήκες μπορεί να αλλάζουν συνεχώς με το έδαφος κάθε άλλο παρά σταθερό να μην είναι αλλά η αγάπη για το σύντροφο σου ή το παιδάκι σας παραμένει ανιδιοτελής και απροσπέλαστη σε κάθε δυσκολία.

[print_link]