Micro wedding – «Κλειστοί γάμοι»

Micro wedding ή Aλλιώς Κλειστός Γάμος: H νέα τάση στους Γάμους 2020

Εν’όψει των παγκόσμιων συνθηκών δημιουργήθηκε μια νέα τάση στους γάμους που ήρθε από το εξωτερικό και είναι εδώ για να μείνει! Δεν είναι άλλη από τα λεγόμενα “Micro weddings”. Ήδη από το 2018 πολλοί διάσημοι δείχνουν την προτίμηση τους στους κλειστούς γάμους και είναι ξεκάθαρο πως τα δεδομένα των γάμων έχουν κάπως αλλάξει. Κάθε οδηγός επιβίωσης για νύφης δεν μπορεί να παραλείψει τους micro weddings και το γιατί είναι ξεκάθαρο.

Τι είναι ο micro wedding;

Ωστόσο τι είναι οι micro weddings; Σε μια εποχή που ο πολιτικός γάμος είναι εξίσου διαδεδομένος, ένας micro wedding πρόκειται για γάμο σε στενό κύκλο φίλων και συγγενών. Με απλά λόγια, ένας κλειστός γάμος. Δε σημαίνει ότι σε μια σημαντική μέρα όπως ο γάμος σου πρέπει να καλέσεις άτομα που γνωρίζεις από τότε που γεννήθηκες. Οι μικροί γάμοι έρχονται να υπερασπιστούν το moto «λίγοι και καλοί» και δίνουν έμφαση στο συναισθηματισμό που έχει η στιγμή. Όχι άδικα προσθέτουμε εμείς!

Τι είναι ο micro wedding; - κλειστός γάμος

Αριθμός καλεσμένων σε κλειστούς γάμους

Ποιος είναι ο αριθμός καλεσμένων σε έναν κλειστό γάμo; Για κάποιους τα 120 άτομα είναι λίγα σε σχέση με ένα γάμο 500 καλεσμένων. Από την άλλη πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν μια ακόμα μικρότερη λίστα καλεσμένων γάμου με 50 άτομα. Πρόκειται για άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού κύκλου που θα χαρούν και θα συμμετάσχουν ουσιαστικά στη τελετή.

Αριθμός καλεσμένων σε κλειστούς γάμους - micro wedding

Ποιότητα γάμου έναντι της ποσότητας

Ένα κλειστός γάμος μπορεί να μειώσει το budget και να μη σε αναγκάσει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Ωστόσο δε φαίνεται να είναι αυτή η αιτία που ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν το micro wedding. Πολλοί καταξιωμένοι wedding planners υποστηρίζουν πως τα μελλόνυμφα ζευγάρια θυσιάζουν την ποσότητα για τη ποιότητα του γάμου τους. Αυτό σημαίνει πως το κόστος μπορεί να ανέλθει στο αντίστοιχο ενός ανοιχτού γάμου, προσφέροντας, όμως, υψηλού επιπέδου εμπειρία για το ζευγάρι και τους καλεσμένους του. Η επιλογή ενός ιδιαίτερου χώρου δεξίωσης, ενός φαντασμαγορικού στολισμού γάμου και μπομπονιέρας γάμου, ένα επώνυμο νυφικό, εκλεπτυσμένο φαγητό και κρασί γίνονται πολύ προσιτά για τη νύφη και το γαμπρό. Όλα αυτά μετατρέπουν άλλον ένα γάμο σε μια ανεκτίμητη στιγμή που θα ευχαριστηθούν και θα θυμούνται όλοι.

Ποιότητα γάμου έναντι της ποσότητας - micro wedding - κλειστός γάμος

Χώροι τέλεσης και δεξίωσης γάμου

Και όπως ήδη έχουμε πει στους micro weddings φαίνεται να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της κάθε λεπτομέρειας. Για αυτό ο χώρος τέλεσης του μυστηρίου αλλά και ο χώρος δεξιώσεων μπορεί να είναι κάτι μοναδικό. Μερικές ιδέες είναι ένας εξωτικός προορισμός, ένα τριήμερο – διήμερο δραστηριοτήτων, το αστεροσκοπείο, ένα μουσείο, μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στην ύπαιθρο, σε καράβι και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Οι εναλλακτικοί χώροι δεξιώσεων γάμου είναι πολλοί και υπόσχονται να καλύψουν κάθε προσδοκία σε έναν γάμο με κλειστό κύκλο.

Χώροι τέλεσης και δεξίωσης γάμου

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι οι μεγάλοι γάμοι ανήκουν στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν πρέπει και μη στον DIY γάμο των ονείρων του κάθε ζευγαριού. Ανήκει ξεκάθαρα στις επιλογές της νύφης και του γαμπρού και πως θέλουν να ζήσουν μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής τους. Από τον πιο μεγάλο γάμο μέχρι τον extra small σημασία έχει η επισημοποίηση της αγάπης του ζευγαριού ενώπιον των αγαπημένων του προσώπων.

[print_link]