Γάμος και Κοροναϊός συμβουλές για τα ζευγάρια

Γάμος και Κοροναϊός: Συμβουλές για Zευγάρια

Όλοι γνωρίζουμε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο με τον Κοροναϊό να καθορίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί και τα ζευγάρια που σχεδίαζαν το γάμο τους το φετινό καλοκαίρι. Είσαι και εσύ μια μελλοντική νύφη που ανατράπηκαν τα σχέδια σου; Σκέφτεσαι μαζί με το άλλο σου μισό τι θα γίνει με τους γάμους φέτος; Αρχικά συνιστάμε ψυχραιμία! Έπειτα πρέπει να σκεφτούμε πως πλέον γάμος και κοροναϊός είναι ένα πακέτο που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τόσο για μας όσο και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτό εμείς σου ετοιμάσαμε μια λίστα με συμβουλές για ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν την εποχή του κορονοϊού.

Πότε να μεταφέρω το γάμο μου;

Τα νέα επίσημα μέτρα για τους γάμους έχουν ήδη ανακοινωθεί και αναμένεται να ισχύσουν από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 5 Ιουνίου που θα επανεξετασθούν. Ο γάμος και κοροναϊός δίνουν δυο εναλλακτικές στα μελλόνυμφα ζευγάρια. Η μια επιλογή είναι να κάνεις το γάμο σου, διαμορφωμένο με τα επίσημα μέτρα που εξέδωσε η πολιτεία. Από την άλλη, μπορείς να αναβάλλεις το γάμο σου μέχρι ωσότου τα πράγματα να είναι εντελώς ασφαλή. Αυτό εξαρτάται από σένα και το σύντροφο σου. Εμείς είμαστε εδώ να σου δώσουμε μερικές συμβουλές και στις δυο περιπτώσεις.

Πότε να μεταφέρω το γάμο μου;

Γάμος με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Αρχικά, σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα από συμβουλές, ειδικές για εσένα που αποφάσισες να μην αναβάλλεις το γάμο σου. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά θέλουμε να είμαστε δίπλα σου και να σε βοηθήσουμε να τον πραγματοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα μέτρα. Έπειτα, ακολουθούν συμβουλές για τα ζευγάρια που αποφάσισαν να τον αναβάλλουν.

Αριθμός καλεσμένων

Αν λοιπόν σκοπεύεις να προσαρμοστεί ο Γάμος και ο κορονοϊός τότε θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις τη λίστα, να μικρύνεις τον αριθμό των καλεσμένων σου. Αναλογίσου ποιους πραγματικά θέλεις δίπλα σου σε μια τόσο σημαντική στιγμή και απέκλεισε άτομα υψηλού κινδύνου προστατεύοντας τα.

Λίστα καλεσμένων

Γάμος σε 2 τμήματα

Άλλη μια εναλλακτική είναι να να κάνεις το γάμο σου σε δύο τμήματα. Τι εννοούμε; Τέλεσε κανονικά το μυστήριο του γάμου και μετά διοργάνωσε ένα μικρό πάρτυ γάμου με τους κολλητούς φίλους σου. Αυτό θα είναι το πρώτο μέρος του γάμου σου. Σε μια δεύτερη φάση δεσμεύσου μαζί με τον αγαπημένο σου ότι θα κάνετε μια μίνι δεξίωση ή αλλιώς ένα “τραπέζωμα” σε συγγενείς και καλεσμένους του ευρύτερου κύκλου, όταν όλα τα μέτρα θα έχουν αρθεί και θα είστε όλοι ασφαλείς.

Γάμος σε δυο τμήματα

Micro wedding

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει οι micro weddings είναι η νέα παγκόσμια τάση. Επίλεξε να οργανώσεις έναν κλειστό γάμο δίνοντας στους ελάχιστους καλεσμένους σου μια αξέχαστη εμπειρία. Ένας μικρός, κλειστός γάμος δεν αποτελεί απαραίτητα εξοικονόμηση χρημάτων αλλά αύξηση της ποιότητας και της διασκέδασης. Δίνει έμφαση στην ουσία και την πολυτέλεια από την επιλογή ενός επώνυμου νυφικού και της μπομπονιέρας γάμου μέχρι το χώρο που θα επιλέξεις για τη δεξίωση γάμου.

Micro wedding γάμος και κορονοϊός

Γάμος σε live streaming

Και επειδή δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να αποκλείσουμε τις ευπαθείς ομάδες μπορείς να οργανώσεις ένα live streaming του γάμου σου. Έτσι ακόμα και οι ηλικιωμένοι συγγενείς και φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν και να χαρούν το γάμο σου με τη δύναμη της τεχνολογίας από το σπίτι τους.

Γάμος σε live streaming

Αποφυγή φιλιών και εναγκαλισμών

Είναι γνωστό πως είμαστε ένας λαός που εξωτερικεύει έντονα τα θετικά του συναισθήματα με αγκαλιές και φιλιά. Τώρα όμως λέμε όχι σε αυτά, για να προφυλαχτούμε όλοι. Απόφυγε τα φιλιά και τις αγκαλιές και αρκέσου σε προπόσεις. Έχουν και αυτές ιδιαίτερη αξία.

Αποφυγή φιλιών και εναγκαλισμών

Πρωτότυπα δωράκια καλεσμένων

Κάνε τη διαφορά στο γάμο σου και πρόσφερε πρωτότυπα δώρα για καλεσμένους γάμου. Φτιάξε ένα kit γάμου με αντισηπτικό, υγρά μαντηλάκια, μάσκες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς που να ταιριάζει στις ανάγκες της εποχής και δίνουν μια εύθυμη νότα.

Πρωτότυπα δωράκια καλεσμένων γάμος και κορονοϊός

Κουφέτα γάμου και διατήρηση

Πρέπει να μεριμνήσεις ιδιαίτερα και για τα κουφέτα του γάμου σου και να λάβεις υπόψιν σου την πώληση και τις συνθήκες που διατηρούνται. Εμείς, αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε είναι να μην αγοράσεις χύμα κουφέτα αλλά σε συσκευασίες. Μια υπέροχη λύση είναι τα ατομικά κουφέτα safe pack. Eπίλεξε μαγαζιά που έχουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη δική σου ασφάλεια αλλά και των καλεσμένων.

Κουφέτα γάμου και διατήρηση

Αναβολή γάμου για του χρόνου

Αποφάσισες να μεταφέρεις το γάμο σου για του χρόνου και δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις; Μην αγχώνεσαι, παρακάτω σου έχουμε μοναδικές συμβουλές για να σε βοηθήσουμε να το διαχειριστείς.

Ενημέρωση καλεσμένων και επαγγελματιών γάμου

Αν πάλι πάρεις από κοινού με το σύντροφο σου να αναβάλλετε τον γάμο για του χρόνου τότε οφείλεις να ενημερώσεις καλεσμένους και επαγγελματίες γάμου που θα συνεργαστείς. Πες τους ότι θα τους κρατάς ενήμερους και πως θα τους ανακοινώσεις τα νέα δεδομένα όταν αυτά έχουν οριστικοποιηθεί.

Ενημέρωση καλεσμένων και επαγγελματιών γάμου

Αναθεώρηση και DIY γάμος

Τώρα που έχεις περισσότερο χρόνο σου δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσεις για την οργάνωση του γάμου σου. Μπορείς να διαμορφώσεις ή να φτιάξεις εκ νέου έναν DIY γάμο με χειροποίητες μπομπονιέρες και διακοσμητικά γάμου. Επίλεξε τη κάθε λεπτομέρεια ανάλογα με το στυλ σας και φτιάξε κάτι μοναδικό. Διάλεξε υλικά μπομπονιέρας και διακοσμητικά δεξίωσης που σε αντιπροσωπεύουν. Σε μια DIY διακόσμηση γάμου, όλα είναι πιο θεαματικά. Δώσε χρόνο, τώρα που μπορείς και φτιάξ’τα όλα με τα χεράκια σου στην εντέλεια!

Αναθεώρηση και DIY γάμος

Γάμος για 2

Μήπως να κλεφτείτε; Όπως τον παλιό ρομαντικό καιρό μπορείς να αποφασίσεις να κλεφτείς με το άλλο σου μισό. Αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης με το σύντροφο σου σε μια ρομαντική τελετή που θα αποτελείται από εσάς τους δύο και τους κουμπάρους. Φυσικά μην αμελήσεις να ενημερώσεις τους καλεσμένους σου σχετικά με την αλλαγή των σχεδίων σας. Θα σου προτείναμε μάλιστα, να τους στείλεις έναν ωραίο πάπυρο ή γράμμα που θα τους ενημερώνετε για τις επιλογές σας και ένα μελλοντικό πάρτυ γάμου που θα γιορτάσετε όλοι μαζί. Συνόδευσε την επιστολή σου με ένα αναμνηστικό δωράκι, που θα αποτελέσει μια όμορφη κίνηση ως δείγμα υπενθύμισης, οτι του χρόνου θα κάνετε ένα πάρτυ όλοι μαζί, όπως το επιθυμείτε.

Γάμος για 2

Στο τέλος, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχει ο ένας τον άλλον και αυτό που πραγματικά μετράει είναι τα αμοιβαία συναισθήματα. Μην πανικοβάλλεσαι και μην σε παίρνει από κάτω γιατί υπάρχουν λύσεις και υπόσχονται να κάνουν αυτή τη μοναδική στιγμή του γάμου σου αξέχαστη!

 

Δες Εδώ όλα τα Νέα Μέτρα για τους Γάμους και τις Βαπτίσεις – Αύγουστος 2020

 

 

[print_link]