Λευκή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 6 Ιδέες και Συμβουλές

Λευκή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 6 Ιδέες και Συμβουλές

Ένα από τα κλασικά χρώματα των Χριστουγέννων είναι το λευκό. Το λέει, μάλιστα και το τραγούδι «Χιόνια στο καμπαναριό…». Για αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που το προτιμούν σαν βασικό χρώμα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού ή στη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η λευκή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βρίσκεται πολύ ψηλά στις τάσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2019. Αν είσαι και εσύ λάτρης του απόλυτου λευκού σου έχουμε μερικές ιδέες και συμβουλές για να μετατρέψεις το χώρο σου σε μια ολόλευκη χριστουγεννιάτικη γωνιά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο λευκό

Στη λευκή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όπως και σε οποιοδήποτε άλλο στυλ βασικό ρόλο παίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια ιδέα είναι να επιλέξεις λευκά χριστουγεννιάτικα δέντρα και να τα στολίσεις με εξίσου λευκές μπάλες γυάλινες ή πλαστικές και λευκά στολίδια. Εμείς θα σου προτείναμε να σπάσεις λίγο τον ολόλευκο στολισμό με ασημί ή πράσινες λεπτομέρειες. Εναλλακτικά μπορείς να διαλέξεις ένα κλασικό πράσινο δέντρο και να το στολίσεις και πάλι με λευκά διακοσμητικά. Τέλος μια πιο μινιμαλιστική ιδέα για χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αντί για μπάλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια να προτιμήσεις λευκά λαμπάκια.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο λευκό

Λευκός χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα εστιάζεται ιδιαίτερα στο γιορτινό τραπέζι του σαλονιού μας. Για αυτό αν επιλέξεις μια λευκή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση και στο χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού. Χρησιμοποίησε λευκά φωτιζόμενα σπιτάκια, λευκά κλαδιά, λευκές γούνινες μπάλες κ.α. Αν και σε αυτή τη περίπτωση θέλεις να σπάσεις τη λευκή μονοτονία θα σου προτείναμε εταζέρες με μπόλικο χιόνι, στολίδια και γυάλινες μπάλες.

Λευκός χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Λευκά χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Για μια λίγο πιο σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας και όχι μόνο τα λευκά χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι  μια τέλεια επιλογή. Φτιάξε είτε με τα χεράκια σου DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια από λευκά κλαδιά και κουκουνάρια είτε βρες έτοιμα στις αντίστοιχες αποχρώσεις. Μια άλλη εναλλακτική ιδέα είναι να φτιάξεις χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από λευκές μπάλες και λευκά φωτάκια.

Λευκά χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Λευκά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Τα λευκά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δεν πρέπει να λείπουν τόσο από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού όσο και από τον υπόλοιπο στολισμό σπιτιού. Επίλεξε διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, γούνινα αστέρια κρεμαστά, χιονονιφάδες και λευκά χριστουγεννιάτικα κουδούνια. Εξίσου σημαντικό ρόλο στο γιορτινό στολισμό σου παίζουν οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες και τα χριστουγεννιάτικα ζώα. Φυσικά όλα ντυμένα στα λευκά.

Λευκά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Λευκές χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Βάλε μια ακόμη εντυπωσιακή λεπτομέρεια στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γραφείου ή σπιτιού φτιάχνοντας με τα χεράκια σου λευκές χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Επίλεξε είτε λευκά κλαδιά και κουκουνάρια, είτε λευκές κάλτσες και σκούφους για πιο παιδικό αποτέλεσμα. Επίσης άλλες ιδέες είναι να στολίσεις μια πράσινη γιρλάντα με λευκές χριστουγεννιάτικες κορδέλες και λαμπάκια ή με λευκές χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια. Όποια και αν επιλέξεις να φτιάξεις μπορείς να τις αξιοποιήσεις φτιάχνοντας μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού ή ακόμα και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Λευκές χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Λευκά χριστουγεννιάτικα υφάσματα

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χριστουγεννιάτικα υφάσματα που θα επιλέξεις. Είτε πρόκειται για ράνερ στο τραπέζι είτε πρόκειται για ριχτάρια στους καναπέδες καλό θα ήταν να επιλέξεις λευκές αποχρώσεις. Έτσι θα ολοκληρωθεί το λευκό χριστουγεννιάτικο τοπίο που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.

Λευκά χριστουγεννιάτικα υφάσματα

Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων φέτος τις γιορτές φτιάχνοντας μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ντυμένη στα λευκά. Φυσικά μη ξεχάσεις να προσθέσεις μπόλικο χιόνι στο στολισμό σου!

[print_link]