Οδηγός επιβίωσης για νύφες - γαμος κοροναιος

Μένουμε σπίτι: Οδηγός επιβίωσης για νύφες

Επρόκειτο να ντυθείς νύφη σε λίγο καιρό και αντ’ αυτού βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού ενόψει των παγκόσμιων γεγονότων; Συστήνουμε ψυχραιμία. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να ψάχνεις να βρεις πως να αναβάλλω το γάμο μου στα πλαίσια μιας πανδημίας αλλά σου εγγυόμαστε πως όλα θα πάνε καλά. Ο οδηγός επιβίωσης για νύφες είναι φτιαγμένος για να σε βγάλει από το περιττό άγχος. Πάρε βαθιές ανάσες και ξεκινάμε!

Αναβολή όχι ακύρωση του γάμου

Ο οδηγός επιβίωσης για νύφες στα χρόνια του κορονοϊού συστήνει να μην σε κατακλύζει το άγχος και ο πανικός γιατί δεν μιλάμε για ακύρωση του γάμου αλλά για πιθανή αναβολή. Οι προβλέψεις βέβαια δείχνουν πως μέχρι το καλοκαίρι, όλη αυτή η κατάσταση θα έχει καλυτερέψει οπότε ίσως χρειαστούν μονάχα μερικές αλλαγές στο πλάνο γάμου. Για παράδειγμα δες αν μπορείς να μεταφέρεις την ημερομηνία για λίγο αργότερα. Αν χρειαστεί να μεταφέρεις αργότερα την ημερομηνία γάμου, μην πανικοβάλλεσαι! Πρόκειται για μια παγκόσμια κατάσταση οπότε όταν με το καλό περάσουν όλα αυτά θα υπάρχουν διάφορες διευκολύνσεις για τους γάμους που αναβλήθηκαν.

Αναβολή όχι ακύρωση του γάμου - οδηγός επιβίωσης νύφες

Επαγγελματίες γάμου και wedding planner

Μείνε σε επικοινωνία με τους επαγγελματίες γάμου και τον wedding planner – αν έχεις – για να σε καθοδηγήσουν και να σε καθησυχάσουν. Φρόντισε, μάλιστα να ενημερωθείς για το αν οι χώροι δεξίωσης έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους και πως μπορούν να διαμορφωθούν τα πράγματα σε περίπτωση αναβολής του γάμου σου. Σίγουρα οι ειδικοί γάμων και κυρίως ο wedding planner θα ξέρουν καλύτερα να σε συμβουλέψουν και να σου δείξουν τις πιο ωφέλιμες για σένα προοπτικές. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αποφύγεις λίγο τις δοκιμές σε χτενίσματα και μακιγιάζ γάμου και να αρκεστείς σε αποστολή φωτογραφιών στους αντίστοιχους επαγγελματίες για περισσότερη έμπνευση.

Επαγγελματίες γάμου και wedding planner

Οι καλεσμένοι γάμου

Πλέον το μένουμε σπίτι – μένουμε ασφαλείς έχει γίνει παγκόσμιο μότο και αυτό είναι το πιο συνετό για όλους. Ωστόσο αν δεν προβείτε εσύ και ο αγαπημένος σου στην αναβολή γάμου για λίγο θα πρέπει να αναθεωρήσεις την λίστα των καλεσμένων, κάνοντας την πιο μικρή. Θα σου συστήναμε μάλιστα να αποφύγεις τους μεγαλύτερους σε ηλικία, κυρίως για την προφύλαξη της δικής τους υγείας. Ένα άλλο κομμάτι που θα πρέπει να σκεφτείς είναι και οι καλεσμένοι από το εξωτερικό. Δεδομένου των συνθηκών το πιθανότερο είναι να μη μπορούν να παρευρεθούν στο γάμο σου εφόσον ισχύει η καραντίνα και οι διεθνείς μετακινήσεις είναι περιορισμένες έως μηδαμινές.

Οι καλεσμένοι γάμου

Μπομπονιέρες Γάμου και Κουφέτα

Έχεις φτιάξει ήδη τις DIY μπομπονιέρες σου και αγχώνεσαι αν θα πάθουν κάτι, τώρα που θα μεταφέρεις το γάμο σου; Μην τρελαίνεσαι! Αρχικά συσκεύασε τις καλά σε πανέρια γάμου ή κούτες ώστε να μην “πατικόνονται” δεξιά και αριστερά. Όσον αφορά τα κουφέτα, έχουν μεγάλη ημερομηνία λήξης, αρκεί να τα συντηρήσεις σωστά. Η σωστή συντήρηση κουφέτων αποτελεί το Α και το Ω σε μια μπομπονιέρα.

Μπομπονιέρες Γάμου και Κουφέτα - Οδηγός επιβίωσης για νύφες

Micro Weddings

Και για να σου επιβεβαιώσουμε την προηγούμενη μας πρόταση θα αναφέρουμε σε αυτό το σημείο τη νέα παγκόσμια τάση, τους micro weddings. Ένας μικρός, κλειστός γάμος δεν αποτελεί απαραίτητα εξοικονόμηση χρημάτων αλλά αύξηση της ποιότητας και της διασκέδασης. Τι εννοούμε; Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια διαμορφώνουν μικρές λίστες καλεσμένων για να μπορούν να επενδύσουν περισσότερα στην ημέρα του γάμου. Δίνουν βάση στην ποιότητα της διασκέδασης στο πάρτυ γάμου ακόμα και στις μπομπονιέρες και στα υλικά τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο το ζευγάρι όσο και οι λίγοι καλεσμένοι να βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο θα λέγαμε πως προτιμάτε η ποιότητα από την ποσότητα!

Micro weddings - Οδηγός επιβίωσης για νύφες

Ταξίδι του μέλιτος στην εποχή της καραντίνας

Ο οδηγός επιβίωσης για νύφες φυσικά προβλέπει και το ταξίδι του μέλιτος. Μια εποχή σαν κι αυτή μένουμε σπίτι και δεν μπορούμε να κάνουμε ταξίδια. Για αυτο ίσως χρειαστεί να μεταφέρεις τις ημερομηνίες για αργότερα. Έλα σε επαφή με το ταξιδιωτικό γραφείο που έχεις κλείσει το πακέτο και άφησε «ανοιχτό» το ταξίδι του μέλιτος. Τα πράγματα σίγουρα θα γίνουν καλύτερα και τότε θα έχεις όλο το χρόνο να απολαύσεις το πιο όμορφο και ερωτικό ταξίδι του μέλιτος με τον σύντροφό σου. Δείξε υπομονή και διαμόρφωσε με ψυχραιμία το νέο ταξιδιωτικό σου πλάνο.

Ταξίδι του μέλιτος στην εποχή της καραντίνας - Οδηγός επιβίωσης για νύφες

Ασπασμοί και χειραψίες στο γάμο

Γάμος σημαίνει φιλιά και χαιρετούρες. Σε μια κατάσταση σαν και αυτή καλό θα είναι να σπάσουμε τα κλισέ και να αποφύγουμε τα φιλιά πάσης φύσεως. Χαιρέτησε από μακριά ή δώσε φιλί από απόσταση με τους αγαπημένους σου. Σχετικά με το φιλί του νεόνυμφου ζευγαριού, δεν μπορούμε να πούμε όχι, είναι η στιγμή σας! Επιπλέον, θα σε συμβουλεύαμε να διαθέτεις μικρά kit γάμου με απολυμαντικά μαντηλάκια ή απολυμαντικό χεριών. Θα κάνεις τη διαφορά με γνώμονα την υγεία όλων!

Ασπασμοί και χειραψίες στο γάμο - Οδηγός επιβίωσης για νύφες

Οι καταστάσεις που ζει όλος ο πλανήτης τώρα είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Ωστόσο πάρε βαθιές ανάσες και όλα θα πάνε καλά! Μένουμε σπίτι – μένουμε ασφαλείς και προφυλάσσουμε εμάς και τους αγαπημένους μας. Ο γάμος των ονείρων σου ίσως πάρει μια μικρή παράταση. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία γιατί η αγάπη σας είναι δυνατή και ξεπερνάει κάθε εμπόδιο.

 

[print_link]