πώς να αναβάλλω το γάμο μου

Πώς να αναβάλλω το γάμο μου: 7 Συμβουλές

Μένουμε σπίτι και οι γάμοι; Τι γίνεται με τους γάμους; Αποφάσισες να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης με το σύντροφο σου και τώρα σκέφτεσαι πώς να αναβάλλω το γάμο μου. Ο γάμος των ονείρων σου θα πρέπει να πάρει μια μικρή παράταση αλλά αυτό μη σε πανικοβάλει. Έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αναβάλλεις για λίγο τo γάμο σου χωρίς πανικό.

Αναβολή γάμου, όχι ακύρωση

Και όπως ήδη είπαμε «πρέπει να αναβάλλω το γάμο μου», όχι να ακυρώσω το γάμο μου. Για αυτό το λόγο μην κάνεις αρνητικές σκέψεις πως η αναβολή του γάμου σημαίνει και ακύρωση του. Καταλαβαίνουμε ότι το περίμενες με πολύ ανυπομονησία και είχες μεριμνήσει για την κάθε λεπτομέρεια. Και καλά έκανες! Ο γάμος σου είναι μοναδικός και πρέπει να γίνει όπως ακριβώς τον έχεις φανταστεί. Για αυτό κάθισε με το ταίρι σου και φροντίστε αρχικά για την υγεία σας. Οργανώστε το δικό σας ξεχωριστό χειροποίητο γάμο, στα δικά σας μέτρα και σταθμά, ακόμα και αν είναι 2-3 μήνες μετά. Επομένως συνιστούμε ψυχραιμία τόσο στο ζευγάρι όσο και στους άμεσους συγγενείς όπως είναι οι γονείς της νύφης και του γαμπρού.

Αναβολή γάμου, όχι ακύρωση - πώς να αναβάλλω το γάμο μου

Ενημέρωση καλεσμένων γάμου

Αν αναρωτιέσαι πώς να αναβάλλεις το γάμο σου, ξεκίνα με την ενημέρωση των καλεσμένων σου. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στο να μην ξεχάσεις να ενημερώσεις όλους τους καλεσμένους γάμου. Στείλε ομαδικό μήνυμα ή email και πάρε τηλέφωνα τους πιο κοντινούς σου. Ανάφερε, μάλιστα, πως θα τους ενημερώσεις εκ νέου με προσκλητήρια για τη νέα ημερομηνία γάμου. Συμβουλή μας είναι να μη το αφήσεις τελευταία στιγμή, γιατί εκτός από σένα, και τα αγαπημένα σου πρόσωπα περίμεναν αυτήν την ημέρα. Μην αγχώνεσαι, θα σε καταλάβουν.

Ενημέρωση καλεσμένων γάμου πώς να αναβάλλω το γάμο μου

Συνεννόηση με τους επαγγελματίες γάμου

Σειρά έχουν οι επαγγελματίες που έχουν συμβάλλει στη διοργάνωση του γάμου σου. Ενημέρωσε τους για την αναβολή του γάμου, λόγω των συνθηκών, και φρόντισε να συνεννοηθείς μαζί τους για το εκ νέου στήσιμο του γάμου σου. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν και να σε συμβουλεύσουν έτσι ώστε να γίνει ο γάμος σου ακριβώς όπως τον έχεις φανταστεί.

Συνεννόηση με τους επαγγελματίες γάμου

Wedding planner

Σκέφτεσαι “πώς να αναβάλλω το γάμο μου” και σε πιάνει υστερία; Αν θεωρείς ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με την αναβολή του γάμου, και αν το budget σου στο επιτρέπει, πάρε έναν wedding planner. Αυτός θα ξέρει πολύ καλά πως να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί μέσα στο κεφάλι σου με τα νέα δεδομένα και ύστερα να σε βοηθήσει να στήσεις το DIY γάμο σου, ακόμα και από την αρχή. Εναλλακτικά, πιάσε τη λίστα οργάνωσης γάμου σου από την αρχή και ζήτα βοήθεια από τις φίλες σου. Δε θα σε βοηθήσουν μόνο με αυτά που πρέπει να γίνουν για την αναβολή, αλλά θα σε υποστηρίξουν και ψυχολογικά.

Wedding planner - πώς να αναβάλλω το γάμο μου

Νέα ημερομηνία γάμου

Δεδομένων των συνθηκών η αναβολή όλων των γάμων αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο όποτε μη σε παίρνει από κάτω. Διοχέτευσε όλη την ενέργεια σου στην εύρεση νέας ημερομηνίας και προγραμματισμού του γάμου σου. Ψάξε, ενημερώσου και διάλεξε μια ημερομηνία που ταιριάζει περισσότερο για το γάμο σου. Θα σου προτείναμε, δεδομένου του budget που θα έχεις ύστερα από την αναβολή του γάμου, να διαλέξεις μια καθημερινή, μετατρέποντας την σε μια ξεχωριστή μέρα, την «ημέρα που είπες το ναι».

Νέα ημερομηνία γάμου- πώς να αναβάλλω το γάμο μου

Ταξίδι του μέλιτος

Μέσα στις συμβουλές για το πώς να αναβάλλεις το γάμο σου, συγκαταλέγεται και το ταξίδι του μέλιτος. Δεδομένου των συνθηκών θα πρέπει να μεταφέρεις τις ημερομηνίες στο άμεσο μέλλον. Μίλησε με το ταξιδιωτικό γραφείο που έχεις κλείσει το πακέτο ή και κατευθείαν με το ξενοδοχείο. Άσε «ανοιχτό» το ταξίδι του μέλιτος για να μπορείς να σκεφτείς με ησυχία και ηρεμία ένα νέο ταξιδιωτικό σχέδιο μετά την ολοκλήρωση του γάμου.

Ταξίδι του μέλιτος

Extra έξοδα γάμου

Ας παραδεχτούμε ότι αυτή η αναβολή θα επιφέρει και κάποια παραπάνω έξοδα στον προϋπολογισμό σου. Η εκτύπωση νέων προσκλητηρίων γάμου, μπομπονιέρες / αναμνηστικά που αναγράφουν συγκεκριμένη ημερομηνία θα πρέπει να αλλαχτούν. Μια πιο ακραία περίπτωση είναι και η αλλαγή ολόκληρης της διακόσμησης γάμου αν αλλάξεις την εποχή που θα παντρευτείς. Εμείς θα σου προτείναμε έναν εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο για να ενημερώσεις τους καλεσμένους σου. Φτιάξε ένα ομαδικό προσκλητήριο στα social media ή email και πες τους όλες τις νέες πληροφορίες του γάμου σου. Όσοι δεν διαθέτουν τίποτα από όλα αυτά πάρε τους τηλέφωνο. Επίσης όσον αφορά τις μπομπονιέρες, ως λάτρεις του DIY, θα σου προτείναμε να φτιάξεις οικονομικές μπομπονιέρες γάμου μέχρι 1 ευρώ.

Extra έξοδα γάμου - πώς να αναβάλλω το γάμο μου

Μπομπονιέρα – αναμνηστικό γάμου

Τέλος, θα σου προτείναμε να κάνεις μια γλυκιά κίνηση και όταν θα ενημερώσεις τους καλεσμένους σου ότι ο γάμος σας αναβάλλεται να τους ετοιμάσεις και μια μικρή μπομπονιέρα – αναμνηστικό. Φτιάξε πρωτότυπα δώρα για καλεσμένους γάμου που θα συνοδεύσουν την επιστολή σου ευχαριστώντας όλους όσους έχεις καλέσει και λέγοντας τους ότι θα τους ενημερώσετε σύντομα για την νέα ημερομηνία γάμου σας. Να είσαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσουν πολύ!

Μπομπονιέρα - αναμνηστικό γάμου

Πάρε βαθιά ανάσα και κοίτα τον αγαπημένο σου στα μάτια, η φλόγα του έρωτα και της αγάπης σας είναι ακόμα εκεί, ακόμα και αν χρειαστεί να το επισημοποιήσετε λίγο αργότερα. Μην σε παίρνει από κάτω και δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων, έχετε ο ένας τον άλλον.

[print_link]