Μίνιμαλ Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μίνιμαλ Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Μήπως είσαι ο τύπος που θέλει να διατηρεί μια απλή, “καθαρή” γραμμή διακόσμησης σπιτιού, ακόμα και τα Χριστούγεννα; Μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα σου προτείναμε είναι η μίνιμαλ. Χαρακτηριστικό της είναι η γιορτινή διακόσμηση με λιγότερα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, λιτά στολίδια και πιο ήπιους χρωματισμούς. Πάρε, λοιπόν, έμπνευση από τις νέες μας ιδέες και δημιούργησε για μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς!

Μίνιμαλ χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις

Βασικό ρόλο σε μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι οι αποχρώσεις που θα επιλέξεις. Θα σου προτείναμε να κινηθείς σε “ήρεμες”, παλ αποχρώσεις όπως το μπεζ, το λευκό και το γκρι. Μια ίσως πιο μοντέρνα πρόταση για μίνιμαλ διακόσμηση είναι ο συνδυασμός δύο αντίθετων χρωμάτων όπως η  ασπρόμαυρη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Μίνιμαλ αποχρώσεις χριστουγεννιάτικες

Μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού τα Χριστούγεννα

Το σαλόνι αποτελεί την καρδιά του κάθε σπιτιού, μιας που και στις γιορτές είναι το μέρος όπου περνάς τον περισσότερο χρόνο και φιλοξενείς τους καλεσμένους σου. Αφού, λοιπόν, επιλέξεις τα χρώματα στα οποία θα κινηθείς, ξεκίνα με τη μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού.

Μίνιμαλ Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σε μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού πρέπει να έχεις και ένα μίνιμαλ δέντρο. Μπορείς αντί για δέντρο να επιλέξεις χριστουγεννιάτικα κλαδιά που θα τα διακοσμήσεις με λίγες χριστουγεννιάτικες πλαστικές μπάλες και απλά λευκά στολίδια ή απλώς με λαμπάκια. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα τα στολίσεις εξίσου απλά και λιτά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού

Για μια μίνιμαλ διακόσμηση τραπεζιού τα Χριστούγεννα χρησιμοποίησε λίγα και απλά διακοσμητικά. Επίλεξε να κάνεις κάποια σύνθεση – χριστουγεννιάτικο centerpiece σε πιο ήπιους τόνους. Χρησιμοποίησε γεωμετρικά φανάρια, γυάλες ή δίσκους που θα τους έχεις γεμίσει με κουκουνάρια και λίγο τεχνητό χιόνι. Δώσε πινελιές χρωματισμού με μικρές γυάλινες μπάλες.

Μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού

Μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν τζάκι μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη μινιμαλιστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με γιρλάντες. Μια ιδέα, λοιπόν, είναι να στολίσεις μια πλούσια πράσινη γιρλάντα πάνω στο τζάκι, τοποθετώντας δεξιά και αριστερά μερικά ξύλα για να δείξει ο χώρος ακόμα πιο ζεστός.

Μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χολ

Δώσε λίγο προσοχή και στο χολ του σπιτιού σου αφού είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν μπαίνει σπίτι. Χρησιμοποίησε ένα ξύλινο τραπεζάκι με πρασινάδα και μερικές διάφανες μπάλες. Πρόσθεσε μερικές λεπτές χειροποίητες γιρλάντες ή χριστουγεννιάτικα στεφάνια στα παράθυρα ή την πόρτα για πιο χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χολ

Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας

Η κουζίνα κάθε Χριστούγεννα έχει την τιμητική της γιατί εκεί μέσα φτιάχνουμε όλα εκείνα τα μυρωδάτα καλούδια για εμάς και τους αγαπημένους μας. Γιατί, λοιπόν, να μην τη διακοσμήσουμε ανάλογα γιορτινά; Χρησιμοποίησε λιτές χριστουγεννιάτικες πινακίδες, στεφάνια και πράσινες γιρλάντες. Αν πάλι θες τοποθέτησε μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως δεντράκια ή μινιατούρες lemax.

Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας

Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίων

Τέλος, μην αφήσεις το υπνοδωμάτιο σου έξω από τη μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Όπως και στο υπόλοιπο σπίτι δε θα χρειαστείς πολλά! Βάλε μια γιρλάντα με λαμπάκια γύρω από το κρεβάτι σου ή ένα – δυο χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Μπορείς, εναλλακτικά, να βάλεις μερικά χριστουγεννιάτικα κλαδιά, λουλούδια σε ένα βάζο ή να διακοσμήσεις τον χώρο με μερικά απλά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίων

Αν είσαι υπερασπιστής του σκεπτικού «το απλό και λιτό είναι το πιο όμορφο» τότε η μίνιμαλ διακόσμηση θα σε ακολουθήσει και τα Χριστούγεννα. Πάρε έμπνευση και φτιάξε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα τους καταπλήξει όλους!

[print_link]