Μπομπονιέρες που Μένουν – 21 Ιδέες για Βάπτιση

Μπομπονιέρες που Μένουν – 21 Ιδέες για Βάπτιση

Θέλεις να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους που ήρθαν στην βάπτιση του παιδιού σου; Χάρισε στον καθένα αναμνηστικά βάπτισης που θα μπορούν να αξιοποιήσουν και μετά το πέρας του μυστηρίου ενώ θα θυμούνται για πάντα την φοβερή DIY βάπτιση που έκανες για το παιδάκι σου. Εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με πρωτότυπα με μπομπονιέρες που μένουν που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό.

Αναμνηστικά βάπτισης για μεγάλους

Χάρισε στους καλεσμένους σου μπομπονιέρες που μένουν ανάλογα με το θέμα και το ύφος που έχεις επιλέξει στον στολισμό. Παρακάτω σου έχουμε μερικές ιδέες για τους ενήλικους καλεσμένους σου που θα κλέψουν την παράσταση.

Γυάλινα μπουκάλια με κρασί ή λάδι

Θα ξεκινήσουμε την λίστα με τις μπομπονιέρες που μένουν αναφερόμενοι στα γυάλινα μπουκάλια με κρασί, λικέρ ή λάδι. Ανάλογα με την εποχή και το θέμα βάπτισης μπορείς να στολίσεις εξωτερικά τα γυάλινα μπουκαλάκια με κορδέλες και διακοσμητικά μπομπονιέρας. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις θεματικές ετικέτες με το όνομα του παιδιού και να τις κολλήσεις πάνω. Έπειτα γέμισε τα χειροποίητο λικέρ από τα χεράκια σου. Αν πάλι έχεις λάδι ή κρασί δικής σου παραγωγής θα έχει περισσότερη συναισθηματική αξία.

Μπομπονιέρες που Μένουν Γυάλινα μπουκάλια με κρασί ή λάδι

Βαζάκια με γλυκό του κουταλιού

Γλύκανε τους καλεσμένους σου προσφέροντας τους σαν αναμνηστικά βάπτισης, γυάλινα βαζάκια με γλυκό του κουταλιού. Διακόσμησε τα με κομμένα υφάσματα, κορδέλες και κορδόνια. Γέμισε τα με το γλυκό της αρεσκείας σου και θα είναι έτοιμα. Είναι μια ωραία ιδέα για μια ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή βάπτιση κοριτσιού και όχι μόνο.

Μπομπονιέρες που Μένουν Βαζάκια με γλυκό του κουταλιού

Γυάλινη καμπάνα για βάπτιση κοριτσιού

Μια από τις πιο πρωτότυπες και ρομαντικές ιδέες για αναμνηστικά δώρα είναι οι μίνι γυάλινες καμπάνες. Για μια βάπτιση κοριτσιού σαν παραμύθι θα σου προτείναμε τις μίνι γυάλινες καμπάνες σαν αναμνηστικά δωράκια για καλεσμένους. Διακόσμησε τις εσωτερικά με διακοσμητικά λουλούδια ή κάποιο μικρό διακοσμητικό όπως κορώνα, κύκνο κ.α. Έπειτα στόλισε ελαφρώς και εξωτερικά με κάποιο κορδόνι ή κορδέλα στις αποχρώσεις της βάπτισης.

Μπομπονιέρες που Μένουν Γυάλινη καμπάνα για βάπτιση κοριτσιού

Μίνι κλουβάκια αναμνηστικά δώρα βάπτισης

Στο ίδιο στυλ με τις καμπάνες είναι και τα μίνι κλουβάκια αλλά σίγουρα είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Για μπομπονιέρες βάπτισης μέχρι 1€ διάλεξε μικρά διακοσμητικά κλουβάκια. Πέρα από τα κουφέτα που έχεις επιλέξει για τις μπομπονιέρες βάπτισης διακόσμησε τα εναλλακτικά κουτάκια με κάποιο πουλάκι ή πεταλούδα. Κορδέλες, κορδόνια, πέρλες και στρας θα δώσουν περισσότερη φινέτσα σε αυτά τα ρομαντικά αναμνηστικά για βάπτιση. Είναι ιδανική επιλογή για μια vintage βάπτιση κοριτσιού.

Μίνι κλουβάκια αναμνηστικά δώρα βάπτισης Μπομπονιέρες που Μένουν

Αναμνηστικά για βάπτιση ονειροπαγίδες

Για μια βάπτιση με θέμα ινδιάνος / ινδιάνα μια ωραία ιδέα είναι οι ονειροπαγίδες. Μπορείς είτε να τις πάρεις έτοιμες και να κρεμάσεις τα κουφέτα σου είτε να φτιάξεις τις δικές σου χειροποίητες ονειροπαγίδες έτσι ακριβώς όπως τις έχεις φανταστεί. Να είσαι σίγουρη ότι θα κοσμήσουν όμορφα το χώρο των καλεσμένων σου.

Αναμνηστικά για βάπτιση ονειροπαγίδες Μπομπονιέρες που Μένουν

Μίνι φοντανιέρες σαν αναμνηστικά βάπτισης

Τόσο στα πρωτότυπα αναμνηστικά γάμου όσο και στα αναμνηστικά δωράκια για βάπτιση οι μίνι φοντανιέρες αποτελούν μια ανερχόμενη τάση. Είναι τόσο εντυπωσιακές που δεν χρειάζεται να παρέμβεις πολύ για να τις στολίσεις. Με 2-3 πινελιές θα είναι έτοιμες να κλέψουν την παράσταση.  Αποτελούν εναλλακτικά κουτάκια μπομπονιέρας βάπτισης και ήρθαν για να μείνουν.

Μίνι φοντανιέρες σαν αναμνηστικά βάπτισης Μπομπονιέρες που Μένουν

Κουτάκια – αναμνηστικά για βάπτιση

Μιλώντας για κουτάκια δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα κλασικά κουτάκια βάπτισης. Ανάλογα με το θέμα, το ύφος και τα χρώματα της βάπτισης επίλεξε και το υλικό στο κουτάκι. Ξύλινα, μεταλλικά,  πλεξιγκλάς ή γυάλινα κουτάκια μπορούν να μετατραπούν σε ανεπανάληπτες μπομπονιέρες βάπτισης αγοριού και κοριτσιού. Μπορείς να πάρεις σκέτα και να τα διακοσμήσεις όπως θέλεις ή να βρεις με τυπωμένο σχέδιο ανάλογα με το θέμα βάπτισης που έχεις επιλέξει. Γέμισε τα με κουφέτα βάπτισης ή κάποιο παραδοσιακό γλυκό.

Κουτάκια – αναμνηστικά για βάπτιση

Κλεψύδρες για βάπτιση

Σε μια vintage βάπτιση κοριτσιού ή σε μια βάπτιση αγοριού με θέμα τα ταξίδια ταιριάζει τέλεια σαν αναμνηστικό δωράκι η κλεψύδρα. Διάλεξε τις κλεψύδρες που σου αρέσουν και διακόσμησε τις λιτά και σικάτα.

Κλεψύδρες για βάπτιση

Διακοσμητικό με τελάρο κεντήματος

Μια πρωτότυπη ιδέα σε αναμνηστικά για βάπτιση είναι το διακοσμητικό με τελάρο κεντήματος. Πρόκειται για μια ρομαντική εκδοχή της ονειροπαγίδας από τελάρα κεντήματος. Χρησιμοποίησε κομμένα υφάσματα τούλια και φτιάξε χειροποίητα λουλούδια από κορδέλες. Μόλις τελειώσεις με τον στολισμό κόλλησε τα σε ξυλάκια. Ιδανική πρόταση παρουσίασης είναι σε βάζα διακόσμησης.

Διακοσμητικό με τελάρο κεντήματος Μπομπονιέρες που Μένουν

Μπρελόκ για δωράκια βάπτισης

Μια εξίσου πρωτότυπη ιδέα για δωράκια βάπτισης είναι τα μπρελόκ. Πάντα υπάρχει και η έτοιμη λύση με έτοιμα σχέδια αλλά εμείς όντας λάτρεις του DIY θα σου προτείναμε να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα μπρελόκ βάπτισης. Κρέμασε σε κρίκους διακοσμητικά που ταιριάζουν με τον υπόλοιπο στολισμό και πλαισίωσε τα με κορδέλες, κορδόνια και ίσως κάποια υφάσματα και στρας. Βάλε τα μέσα σε πουγκιά βάπτισης που θα γράφουν το όνομα του παιδιού.

Μπρελόκ για δωράκια βάπτισης Μπομπονιέρες που Μένουν

Γλαστράκια με φυτό

Μια μοντέρνα ιδέα που συναντάμε και στα αναμνηστικά δώρα γάμου είναι τα γλαστράκια. Πρόσφερε στους καλεσμένους σου μικρά κασπό με κάποιο μυρωδάτο φυτό ή ακόμα και κακτάκι ή παχύφυτο. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μέσα σε κάποιο πουγκάκι σπόρους από φυτά ώστε οι καλεσμένοι σου να τους φυτέψουν.

Γλαστράκια με φυτό Μπομπονιέρες που Μένουν

Κεριά για βάπτιση

Τα κεριά είναι τέλεια επιλογή σε μπομπονιέρες αντικείμενα για φίλους και συγγενείς μιας βάπτισης. Μπορείς είτε να φτιάξεις μόνη σου χειροποίητα αρωματικά κεριά στις μυρωδιές που σου ταιριάζουν είτε να τα πάρεις έτοιμα και να τα διακοσμήσεις ανάλογα. Κόλλησε κάποια ετικέτα ή γράψε πάνω το όνομα του παιδιού για να μείνει ανεξίτηλη η βάπτιση στους καλεσμένους σου.

Αρωματικά κεριά για βάπτιση Μπομπονιέρες που Μένουν

Δωράκια για καλεσμένους βάπτισης σαπουνάκια

Περίεργες μπομπονιέρες βάπτισης μπορεί να είναι και σαπουνάκια σε διάφορα σχέδια, χρώματα και αρώματα. Διάλεξε αυτά που σου αρέσουν και έπειτα επίλεξε έναν όμορφο τρόπο παρουσίασης. Αυτό μπορεί να είναι με κορδέλες, κορδόνια ή ακόμα και κάποιο ευχαριστήριο σημείωμα.

Δωράκια για καλεσμένους βάπτισης σαπουνάκια

Παιδική μπομπονιέρα

Αφού είπαμε μερικές ιδέες για δωράκια ενηλίκων σε μια βάπτιση δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τους μικρούς μας καλεσμένους. Για αυτό το λόγο σου έχουμε μερικές ιδέες για παιδική μπομπονιέρα που τα παιδιά θα λατρέψουν!

Αναμνηστικό βάπτισης Σβούρα

Για vintage μπομπονιέρες αναμνηστικά μια εξαιρετική επιλογή είναι η σβούρα αφού μπορείς να τις στολίσεις με δαντέλες και κορδέλες σε παλ αποχρώσεις. Κρέμασε από τις σβούρες μερικά πεντανόστιμα κουφέτα της επιλογής σου και οι χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης είναι έτοιμες! Βέβαια, επιλέγοντας κάποιο άλλο χρώμα σε κορδέλες, μπορούν να αποτελέσουν και υπέροχες μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρι.

Αναμνηστικό βάπτισης Σβούρα

Βαζάκια με γλυκίσματα

Κάθε παιδί λατρεύει τα γλυκά οπότε με αυτή μας την ιδέα να είσαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν. Δεν είναι άλλη από τα βαζάκια με διάφορα γλυκίσματα. Γέμισε τα με σοκολατάκια, μαρσμέλλοου, γλειφιτζούρια και άλλα γλυκίσματα. Μια άλλη πρόταση είναι να βάλεις στρώσεις από κακάο, μαρσμάλοους και κουφέτα. Τοποθετήστε ένα καρτελάκι πάνω στο βαζάκι με οδηγίες παραγωγής ροφήματος!

Βαζάκια με γλυκίσματα Μπομπονιέρες που Μένουν

Σαπουνόφουσκες για παιδική μπομπονιέρα βάπτισης

Αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών είναι οι σαπουνόφουσκες. Διάλεξε σαπουνόφουσκες σε πολύχρωμα μπουκαλάκια ή θεματικά δοχεία και χάρισε τα στα παιδιά. Θα είναι μια ευχάριστη απασχόληση για αυτά καθ’ όλη την διάρκεια της βάπτισης.

Σαπουνόφουσκες για παιδική μπομπονιέρα βάπτισης

Vintage παιχνίδια και διακοσμητικά

Τα vintage παιχνίδια και τα αντίστοιχα ξύλινα διακοσμητικά ταιριάζουν τέλεια σε μια vintage βάπτιση για αγόρι αλλά και κορίτσι. Ξύλινα αεροπλανάκια, αυτοκίνητα, καρουζέλ και πολλά άλλα είναι μια ωραία ιδέα για μπομπονιέρα βάπτισης αγόρι.

Vintage παιχνίδια και διακοσμητικά Αναμνηστικά Βάπτισης

Κουμπαράς για παιδική μπομπονιέρα

Διαχρονικοί είναι και οι κουμπαράδες σαν αναμνηστικό βάπτισης για παιδιά. Διάλεξε θεματικούς παιδικούς κουμπαράδες και διακόσμησε τους ελαφρώς. Θα είναι έτοιμοι στο άψε σβήσε!

Κουμπαράς για παιδική μπομπονιέρα Μπομπονιέρες που Μένουν

Παιχνίδια και χειροτεχνίες

Αν με τις παιδικές μπομπονιέρες θέλεις να εξασφαλίσεις και τον δημιουργικό χρόνο των παιδιών στο πάρτυ βάπτισης τότε επίλεξε παιχνίδια και χειροτεχνίες. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία που μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά παιχνίδια και χειροτεχνίες.

Παιχνίδια και χειροτεχνίες Μπομπονιέρες που Μένουν

Παιδικά διακοσμητικά

Τα παιδικά διακοσμητικά ταιριάζουν τέλεια σε βάπτιση με θέμα. Διάλεξε παιδικά διακοσμητικά που απαντούν στην θεματολογία που έχεις επιλέξει όπως για παράδειγμα διακοσμητικοί μονόκεροι για μια βάπτιση κοριτσιού με θέμα μονόκερος.

Παιδικά διακοσμητικά Μπομπονιέρες που Μένουν

Μπομπονιέρες που μένουν – τσάντες τύπου «backpack»

Οι παιδικές τσάντες τύπου σακίδιο backpack αποτελούν μια όμορφη ιδέα για παιδική μπομπονιέρα. Γέμισε τις με γλυκά καλούδια και ίσως με κάποιο παιχνιδάκι. Εναλλακτικά, και φυσικά πιο οικονομικά είναι οι χάρτινες τσάντες. Μπορείς, εξίσου να τις διακοσμήσεις με παιδικά μανταλάκια, διακοσμητικά και κορδέλες. Αν θέλεις να φτιάξεις αναμνηστικά δώρα για μαθητές μπορείς να γεμίσεις τις τσάντες με κασετίνες, μολύβια με σχέδια και άλλα είδη γραφείου.

Αναμνηστικά για βάπτιση τσάντες τύπου «backpack» Μπομπονιέρες που Μένουν

Πρόσφερε στους καλεσμένους ένα αναμνηστικό βάπτισης που σίγουρα θα κοσμήσει το χώρο ή θα χρησιμοποιηθεί διατηρώντας ανεξίτηλη την φανταστική ημέρα της βάπτισης του μωρού σου. Κλέψε τις εντυπώσεις με φαντασία και μεράκι!

[print_link]