Ιδέες για Αρραβώνα στο Σπίτι - eldeco

Ιδέες για Αρραβώνα στο Σπίτι

Ήρθε η στιγμή που θα επισημοποιήσεις τον έρωτα σου για το άλλο σου μισό με έναν αρραβώνα μεταξύ των οικογενειών σας και γιατί όχι μερικών φίλων. Είσαι από εκείνες τις μέλλουσες νύφες που τιμούν τις παραδόσεις οπότε και επέλεξες να τηρήσεις τα έθιμα αρραβώνα, οργανώνοντας τον στο σπίτι σου. Ωστόσο ψάχνεις τις ανάλογες ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι που θα σου δώσουν την έμπνευση για να ξεκινήσεις; Είσαι στο κατάλληλο μέρος γιατί σου ετοιμάσαμε φοβερές προτάσεις για διακόσμηση αρραβώνων που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Ανθοστολισμός αρραβώνα στο σπίτι

Ξεκινώντας τη λίστα με τις ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι δε θα μπορούσαμε να μην βάλουμε πρώτο τον ανθοστολισμό του σπιτιού. Επίλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια σε αποχρώσεις που θα βασιστεί ολόκληρη η διακόσμηση αρραβώνα και φτιάξε πλούσια μπουκέτα. Στόλισε τις ανθοσυνθέσεις σε διακοσμητικά βάζα ή σταντ δαπέδου. Εναλλακτικά, φτιάξε χειροποίητη επιτραπέζια γιρλάντα για το τραπέζι που θα φάτε ή στο candybar αρραβώνα. Αν πάλι έχεις χώρο για photobooth όπου θα αποθανατίσεις τις όμορφες στιγμές φτιάξε μια αψίδα με λουλούδια όπου θα μπορείς να φωτογραφηθείς με τους αγαπημένους σου. Τα λουλούδια θα δώσουν ζωντάνια και χρώμα στο χώρο ενώ το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι αριστοκρατικό και μεγαλοπρεπές.

Ανθοστολισμός αρραβώνα στο σπίτι

Χρώματα και υφάσματα για αρραβώνα στο σπίτι

Αν αναρωτιέσαι πώς να οργανώσεις αρραβώνα, μια από τις απορίες που θα προκύψουν είναι “ποια χρωματική παλέτα θα επιλέξεις να έχει ο στολισμός αρραβώνα στο σπίτι και τι υφάσματα θα χρησιμοποιήσεις”. Στις κλασικές ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι ο στολισμός έχει σα χρωματική βάση το λευκό με μερικές παλ χρωματικές πινελιές. Αυτές μπορεί να είναι το ροζ, το πράσινο της μέντας, το γκρι και για κάτι πιο έντονο το κόκκινο. Ανάλογα, λοιπόν, θα είναι τα υφάσματα και ράνερ που θα χρησιμοποιήσεις από το τραπέζι αρραβώνα μέχρι και το στολισμό των εξωτερικών χώρων του σπιτιού για τον αρραβώνα. Η δαντέλα, τα χρωματιστά τούλια και οι γάζες στις προαναφερθείσες αποχρώσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να δεσμεύει τις ιδέες και την φαντασία σου. Αν είσαι υπέρμαχος του μοντερνισμού και της πρωτοτυπίας  μη φοβηθείς να παίξεις με τα χρώματα που σου αρέσουν και να ορίσεις το δικό σου θέμα για αρραβώνα.

Χρώματα και υφάσματα για αρραβώνα στο σπίτι

Στολισμός εξωτερικών χώρων του σπιτιού για αρραβώνα

Μην διστάσεις να ανακοινώσεις το χαρμόσυνο γεγονός με έναν ολοκληρωμένο στολισμό αρραβώνα και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Χρησιμοποίησε υφάσματα και κορδέλες για να στολίσεις τις κουπαστές της σκάλας και των μπαλκονιών. Στόλισε στην εξώπορτα χειροποίητα στεφάνια με λουλούδια που έχεις χρησιμοποιήσει στον ανθοστολισμό σου. Αν δεν σ’ αρέσει η ιδέα των στεφανιών μπορείς να γεμίσεις γυάλινα είδη με λουλούδια, φανάρια με επιπλέοντα κεριά ή ό,τι άλλο απαντάει στο θέμα που έχεις επιλέξει για τον αρραβώνα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμάσεις πινακίδες που αναγγέλλουν τον αρραβώνα σου με έναν ρομαντικό ή ακόμη και χιουμοριστικό τρόπο.

Στολισμός εξωτερικών χώρων του σπιτιού για αρραβώνα

Φωτισμός αρραβώνα

Όπως και σε κάθε χαρμόσυνο γεγονός έτσι και στον αρραβώνα βασικό ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα που θα φτιάξεις. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν στην οργάνωση αρραβώνα στο σπίτι να συμπεριλάβεις και τον φωτισμό της δεξίωσης ή του πάρτυ.

Κηροπήγια για αρραβώνα

Μια από τις διακοσμητικές ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι είναι τα κηροπήγια και τα votive. Στόλισε τα στο τραπέζι του αρραβώνα, στον κήπο ή στην είσοδο του σπιτιού. Βάλε σε διάφορες επιφάνειες του χώρου κεριά και votive για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Κηροπήγια για αρραβώνα

Φανάρια για αρραβώνα

Στα είδη αρραβώνα που θα σου φτιάξουν ένα σικάτο και ατμοσφαιρικό κλίμα είναι και τα φανάρια. Συνδύασε φανάρια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και δώσε μια ρομαντική νότα στο χώρο. Στόλισε τα με διακοσμητικά γάμου, κεριά κορδέλες και λουλούδια. Ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης διάλεξε ξύλινα, μεταλλικά φανάρια ή αν πρόκειται για μοντέρνο στολισμό επίλεξε γεωμετρικά φανάρια.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Φανάρια για αρραβώνα

Φωτισμός αρραβώνα με λαμπάκια

Στις πρωτότυπες ιδέες για αρραβώνα είναι ο φωτισμός με λαμπάκια.  Δημιούργησε μια ολόκληρη διακόσμηση σπιτιού βασισμένη σε λαμπάκια γιρλάντες, βροχή κ. ο. κ. Διαμόρφωσε αυτό το στολισμό ανάλογα με τον χώρο που έχεις στο σπίτι σου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις λαμπάκια μπαταρίας μέσα σε γυάλινες καμπάνες, βαζάκια του γλυκού, γυάλες κ.α. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Φωτισμός αρραβώνα με λαμπάκια

Διακοσμητικά κλουβιά για αρραβώνα

Για ένα vintage πάρτυ αρραβώνων τα διακοσμητικά κλουβιά θα δώσουν μια ρομαντική πινελιά. Στόλισε τα με μπόλικα λουλούδια και διακοσμητικά όπως πεταλούδες και πουλάκια.  Διάλεξε και εδώ διαφορετικά μεγέθη για να δώσεις την αίσθηση πολλών επιπέδων. Αν επιλέξεις μικρότερα σε μέγεθος κλουβάκια μπορείς να τα κρεμάσεις στο χώρου του πάρτυ φτιάχνοντας μια γιρλάντα.

Διακοσμητικά κλουβιά για αρραβώνα

Καφάσια και καλάθια αρραβώνα

Για ένα πιο ρομαντικό και ρουστίκ στολισμό αρραβώνα στο σπίτι θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις καφάσια, καλάθια  ή κορμούς. Ο στολισμός καλαθιού αρραβώνα και καφασιού θα γίνει με κορδέλες και ρομαντικά υφάσματα που δένουν τέλεια με την ακατέργαστη υφή του ξύλου. Γέμισε τα με λουλούδια, δωράκια καλεσμένων ή με τις μπομπονιέρες αρραβώνα.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Καφάσια και καλάθια αρραβώνα

Γυάλινα βάζα για αρραβώνα

Μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινα είδη. Γυάλες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη θα διακοσμήσουν εξαιρετικά κάθε γωνιά και επιφάνεια του σπιτιού σου. Στόλισε τα με λουλούδια, με νερό και επιπλέοντα κεριά, με λαμπάκια ή πέρλες και μικρά διακοσμητικά. Για έναν αρραβώνα στο κήπο του σπιτιού σου θα σου προτείναμε να πάρεις μπάλες με τρύπα και να φτιάξεις μια γιρλάντα από αυτές. Γέμισε τις με λουλούδια και κεράκια. Μια παραλλαγή του τελευταίου είναι με βαζάκια του γλυκού ή γυάλινα μπουκάλια.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Γυάλινα βάζα για αρραβώνα

Τραπέζι αρραβώνα / candybar αρραβώνα

Το τραπέζι του αρραβώνα μπορεί να έχει μόνο τις βέρες του αρραβώνα ή να συνδυάζει και ένα μικρό candybar όπου εκεί θα βρίσκεται και  η φαντασμαγορική τούρτα αρραβώνα. Τι θα χρειαστείς όμως για να το στήσεις;

Πιατέλες και εταζέρες

Εφόσον επέλεξες να έχεις και μερικά γλυκά αρραβώνα όπως παραδοσιακά γλυκίσματα, cupcakes και μπισκότα τότε στόλισε τα σε εταζέρες και μεγάλες πιατέλες. Στο κέντρο του τραπεζιού βάλε την τούρτα κάνοντας την και αυτή μέρος της διακόσμησης. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις γυάλες με βρυσάκι ώστε να δροσιστούν οι καλεσμένοι σου.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Πιατέλες και εταζέρες

Γυάλες με καπάκι για candybar αρραβώνα

Ο στολισμός δίσκου αρραβώνα συμπεριλαμβάνει σίγουρα κουφέτα μαζί με τις βέρες. Ωστόσο πρόσθεσε επιπλέον κουφέτα και μαρσμέλλοου στο τραπέζι αρραβώνα μέσα σε γυάλες με καπάκι. Τοποθέτησε τις στο πίσω μέρος του τραπεζιού για ένα πιο πομπώδες αποτέλεσμα.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Γυάλες με καπάκι για candybar αρραβώνα

Διακοσμητικά αρραβώνα

Για έναν ολοκληρωμένο στολισμό αρραβώνα στο σπίτι δεν πρέπει να λείπουν και τα ανάλογα διακοσμητικά από το πάρτυ αρραβώνα. Επίλεξε διακοσμητικές καρδιές, μπαλόνια για γάμο και αρραβώνα, διακοσμητικές φιγούρες και ζωάκια ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Στόλισε τα πάνω στο τραπέζι, κρέμασε τα σε εμφανή σημεία ή ακόμη φτιάξε DIY centerpiece για το τραπέζι αρραβώνα.

Διακοσμητικά αρραβώνα

Βέρες αρραβώνα

Ο στολισμός για βέρες αρραβώνα βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της διακόσμησης αφού εκεί βρίσκεται το βασικότερο αντικείμενο της ημέρας, οι βέρες. Για αυτό δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα είναι ο στολισμός δίσκου αρραβώνα.  Διάλεξε εντυπωσιακό δίσκο ή σικάτη πιατέλα και διακόσμησε τον απλά. Μια ωραία ιδέα μάλιστα είναι να χρησιμοποιήσεις κουφέτα – βέρες για περισσότερη λεπτομέρεια. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα κινδυνεύοντας να γίνει υπερβολικός.

Βέρες αρραβώνα

Μπομπονιέρες αρραβώνα

Βασική θέση σε έναν αρραβώνα έχουν και οι μπομπονιέρες αρραβώνα. Συνήθως τοποθετούνται και αυτές στο τραπέζι που είναι και οι βέρες του αρραβώνα μέσα σε καλάθια, καφάσια ή δίσκους. Αν επιλέξεις να φτιάξεις DIY μπομπονιέρες αρραβώνα οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Βρες τα υλικά για μπομπονιέρες γάμου που ταιριάζουν στο στυλ σου και ξεκίνα να δημιουργείς.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι Μπομπονιέρες αρραβώνα

Οργάνωση χρόνου και budget αρραβώνα

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό είναι να οργανώσεις τον χρόνο και το budget του αρραβώνα σου. Ακριβώς επειδή θα γίνει στο σπίτι θα πρέπει να έχεις μια καλά οργανωμένη to do λίστα ώστε να μην βγεις εκτός χρόνου και χρημάτων. Ένας μικρός προγραμματισμός θα σε βοηθήσει να μην πελαγώσεις και να τα οργανώσεις όλα όπως έχεις ονειρευτεί. Δες τι πραγματικά χρειάζεται να αγοράσεις για την διακόσμηση και τον μπουφέ του αρραβώνα. Έπειτα, προγραμμάτισε μέρα με την ημέρα τι δουλειές θα χρειαστεί να κάνεις εσύ και η οικογένεια σου για την μεγάλη μέρα.

Οργάνωση χρόνου και budget αρραβώνα

Ένας όμορφος αρραβώνας από τα χεράκια σου στο πατρικό σου, μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα προμηνύει έναν φαντασμαγορικό γάμο, τον δικό σου. Απόλαυσε την κάθε στιγμή και βάλε όλη την αγάπη που έχεις για τον σύντροφο σου στην οργάνωση του αρραβώνα σας. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

[print_link]