οικονομικη φθινοπωρινη διακοσμηση σπιτιου

Φθινοπωρινή Διακόσμηση Σπιτιού: Ιδέες για εποχιακή ανανέωση

Σιγά σιγά το καλοκαίρι φεύγει και μας αφήνει με αρκετό μαύρισμα και μπόλικες αναμνήσεις για να καλωσορίσουμε το δροσερό φθινόπωρο. Πρόκειται για μια εποχή που σηματοδοτεί μια νέα αρχή με νέους στόχους και επιθυμίες. Γιατί, λοιπόν, να μη συμβαδίσει με αυτό και το σπίτι μας; Ίσως ήρθε η στιγμή να κάνεις μερικές αλλαγές και να δημιουργήσεις μια μοναδική φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού που θα σε κάνει να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή σε αυτό. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού για να πάρεις έμπνευση.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού

Το σαλόνι είναι ίσως το δωμάτιο του σπιτιού που περνάμε τον περισσότερο χρόνο οπότε μια φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού είναι απαραίτητη για να προσαρμόσουμε το σπίτι μας σε αυτήν την εποχιακή αλλαγή. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με μερικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στο σαλόνι μας με ελάχιστα χρήματα!

Κουρτίνες, μαξιλάρια και υφάσματα

Για τη φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού επίλεξε κουρτίνες, υφάσματα και μαξιλάρια σε γήινους τόνους. Η χρωματική παλέτα του σαλονιού σου θα αντικαταστήσει τα ζωηρά χρώματα του καλοκαιριού με περισσότερο φθινοπωρινές αποχρώσεις όπως το μπεζ, καφέ και πορτοκαλί, το σκούρο κίτρινο. Έτσι θα προετοιμάσεις το χώρο σου και για τη χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού με κουρτίνες, μαξιλάρια και υφάσματα

Votive και κεριά

Στη φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις κεριά και votive. Αρχίζει η εποχή που η παραμονή σου στο σπίτι θα είναι αρκετά δελεαστική οπότε γιατί να μη φτιάξεις μια πιο cozy ατμόσφαιρα ενώ θα διαβάζεις ένα βιβλίο;

votive και κεριά

Βάζα με φθινοπωρινά κλαδιά

Χρησιμοποίησε γυάλινα είδη, βάζα και γυάλες, που σίγουρα θα έχεις από παλιά, για να αλλάξεις οικονομικά το σαλόνι σου! Απλά βάλε μέσα κλαδιά φθινοπωρινά, αποξηραμένα και κουκουνάρια! Μπορείς, μάλιστα να επιλέξεις και επιδαπέδια βάζα στολίζοντας τα με κλαδιά σάλιξ, στάχυα και ή φθινοπωρινά λουλούδια.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού με βάζα με φθινοπωρινά κλαδιά

Διακοσμητικά σε φθινοπωρινές αποχρώσεις

Φυσικά για περισσότερες φθινοπωρινές πινελιές χρησιμοποίησε διάφορα φθινοπωρινά διακοσμητικά σε πορτοκαλί – καφέ χρώμα. Αυτά μπορεί να είναι μπουκάλια, βιβλία, κασπώ και βαζάκια. Δεν χρειάζεται να κάνεις περιττά έξοδα για τη διακόσμηση σπιτιού σου, ψάξε τα υπάρχοντα σου, να είσαι σίγουρη ότι κάτι θα βρεις!

φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού με διακοσμητικά σε φθινοπωρινές αποχρώσεις

Φθινοπωρινή διακόσμηση εξώπορτας

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού και η εξώπορτα. Διακόσμησε την με κάποιο χειροποίητο φθινοπωρινό στεφάνι που θα έχεις φτιάξει με αποξηραμένα φρούτα, κλαδιά, φύλλα και κουκουνάρια. Εναλλακτικά, μπορείς να διακοσμήσεις διακοσμητικές κολοκύθες ή καφάσια με κουκουνάρια. Ειδικά το τελευταίο είναι μια όμορφη και οικονομική ιδέα και για τη χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού.

Φθινοπωρινή διακόσμηση εξώπορτας

Φθινοπωρινή διακόσμηση μπαλκονιού

Συνεχίζουμε με τη φθινοπωρινή διακόσμηση της βεράντας μας ή του κήπου μας, μιας που αποτελούν και αυτά προέκταση του σπιτιού μας. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να απολαύσουμε ένα ζεστό καφέ ή τη σοκολάτα μας, στον εξωτερικό χώρο, καθ’ότι ο καιρός έχει την τέλεια θερμοκρασία!

Φθινοπωρινά φανάρια

Στις προτάσεις διακόσμησης για το φθινόπωρο σημαντική θέση έχουν τα φανάρια. Επίλεξε φανάρια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και είτε γέμισε τα με φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως κουκουνάρια και αποξηραμένα είτε βάλε απλώς μερικά κεριά. Εναλλακτικά, αν είσαι λάτρης του DIY μπορείς να φτιάξεις φθινοπωρινά φαναράκια από βαζάκια του γλυκού και να διακοσμήσεις το τραπέζι του μπαλκονιού.

Φλοκάτες και κουβέρτες για φθινοπωρινή διακόσμηση

Μετάτρεψε το άλλοτε καλοκαιρινό μπαλκόνι σου σε μια χουχουλιάρικη γωνίτσα που θα απολαμβάνεις τις φθινοπωρινές μέρες. Στρώσε μικρά χαλάκια και κουβέρτες κάτω δίνοντας μια ζεστή νότα στο μπαλκόνι σου. Έπειτα διακόσμησε μικρές κουβερτούλες στο καθιστικό της βεράντας σου για εκείνες τις στιγμές δροσιάς του φθινοπώρου.

Φλοκάτες και κουβέρτες για φθινοπωρινή διακόσμηση

Διακόσμηση με λαμπάκια

Το στολισμό του μπαλκονιού με λαμπάκια τον είδαμε τόσο στην ανοιξιάτικη διακόσμηση 2019 όσο και στην καλοκαιρινή. Ισχύει λοιπόν και στη φθινοπωρινή ανανέωση του μπαλκονιού σου. Διακόσμησε τα είτε κατά μήκος των κάγκελων, είτε στον τοίχο ή ακόμα και μέσα σε κάποιο γεωμετρικό φανάρι!

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού με λαμπάκια

Φθινοπωρινή διακόσμηση τζακιού

Για σένα που ανήκεις στους τυχερούς και το σπίτι σου διαθέτει τζάκι, τότε μην αμελήσεις να φέρεις το φθινόπωρο και σε αυτήν την χουχουλιάρικη γωνίτσα. Σου έχουμε μερικές φθινοπωρινές ιδέες στολισμού για το υπέροχο σου τζάκι!

Γυάλινα είδη με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Θα σου προτείναμε επίσης να χρησιμοποιήσεις και γυάλινα είδη με φθινοπωρινές πινελιές. Διάλεξε είτε βάζα μικρά με λουλούδια είτε γυάλινες καμπάνες με φθινοπωρινά διακοσμητικά. Γέμισε τις με αποξηραμένα, κουκουνάρια και μικρές κολοκύθες. Το τζάκι σου θα μετατραπεί σε μια πανέμορφη φθινοπωρινή γωνία.

Γυάλινα είδη με φθινοπωρινά διακοσμητικά 

Φθινοπωρινό διακοσμητικό τοίχου

Στόλισε τον τοίχο πάνω από το τζάκι σου με ένα χειροποίητο φθινοπωρινό καμβά. Κόλλησε πάνω σε ένα λευκό καμβά φύλλα, φέτες κορμού, κορδέλες και πουλάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό! Εναλλακτικά στόλισε τον τοίχο με ένα μαυροπίνακα που θα έχεις γράψει πάνω τη φράση: “Welcome Autumn”.

φθινοπωρινές κατασκευες με φυλλα

Κηροπήγια για το τζάκι

Επίσης, μπορείς να προσθέσεις στο τζάκι σου και κηροπήγια σε διάφορα μεγέθη. Τοποθέτησε πάνω κεριά ή αν έχουν λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείς να τοποθετήσεις πάνω μικρές διακοσμητικές κολοκύθες ή μήλα. Αυτά τα διακοσμητικά θα σου προτείναμε να τα διακοσμήσεις έτσι κι αλλιώς διάσπαρτα πάνω στο τζάκι σου.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού με κηροπήγια για το τζάκι

Φθινοπωρινά centerpieces

Ποιος μιλάει για φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού, χωρίς να σκεφτεί και τη φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού; Δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε από την εποχιακή ανανέωση του σπιτιού μας, τα centerpieces. Με αυτά θα αποκτήσει ο χώρος μας στυλ και άποψη!

Τελάρο με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Γέμισε ένα ξύλινο τελάρο με χάρτινο χορτάρι, διακοσμητικά φρούτα, κανέλες, αποξηραμένα και ένα φανάρι terrarium με φθινοπωρινά διακοσμητικά. Θα έχεις φτιάξει τόσο εύκολα μια πανδαισία χρωμάτων και μυρωδιών.

Καφάσι με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Εταζέρα με φθινοπωρινά διακοσμητικά

Μια εναλλακτική της προηγούμενης πρότασης είναι αντί για καφάσι να χρησιμοποιήσεις μια εταζέρα. Επίλεξε διάφορα φθινοπωρινά διακοσμητικά από φρούτα, λουλούδια και κλαδιά μέχρι και μικρά πουλάκια. Θα δέσει τέλεια με τη διακόσμηση του τραπεζιού κουζίνας αλλά και σαλονιού.

Εταζέρα με φθινοπωρινά για φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού

Δίσκος με στάχυα

Μια ακόμη οικονομική ιδέα είναι να τοποθετήσεις σε έναν ξύλινο δίσκο ή ξύλινο κορμό δέντρου ένα ματσάκι από στάχυα ή για περισσότερο χρώμα λεβάντες. Συνδύασε με κεριά και ξύλινα, βέργινα διακοσμητικά.

Δίσκος με στάχυα

Καλάθια με φρούτα

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις καλάθια και να τα γεμίσεις με φρούτα εποχής ή κολοκύθες σε διάφορα μεγέθη. Σου προτείνουμε να αγοράσεις τεχνητά ή αποξηραμένα φρούτα – λουλούδια για να μην έχεις το άγχος πως θα σαπίσουν!

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού με καλάθια με φρούτα

Κάνε το σπίτι σου μια πανέμορφη φθινοπωρινή φωλιά με βασικά σου εργαλεία το μεράκι και τη φαντασία σου χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη.

 

 

[print_link]