πασχαλινες δραστηριοτητες για παιδια

Πασχαλινές Δραστηριότητες για Παιδιά

Το Πάσχα πλησιάζει και οι πασχαλινές διακοπές είναι γεγονός! Επωφελήσου από την όμορφη ατμόσφαιρα των γιορτών και της Άνοιξης και πέρνα όμορφο και εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά, κρατώντας τα δημιουργικά. Εδώ, λοιπόν, σου έχουμε μερικές ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά.

Πασχαλινά αυγά DIY

Από τις πιο κλασικές πασχαλινές δραστηριότητες που διατηρείτε από γενιά σε γενιά είναι το βάψιμο των αυγών. Άφησε τα παιδιά να συμβάλλουν σε αυτήν την παράδοση και να φτιάξουν πρωτότυπα πασχαλινά αυγά DIY, χωρίς φυσικά να τα αφήσεις να έρθουν σε επαφή με τα μάτια της κουζίνας. Αφού στεγνώσουν, άφησε τα να στολίσουν τα αυγά με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Δε φαντάζεσαι τι μπορούν να φτιάξουν! Δώσε τους κορδέλες, χρυσόσκονες και τα υπόλοιπα άστα πάνω τους.

Πασχαλινά αυγά DIY

Πασχαλινή φιλανθρωπία

Δε θα μπορούσε να λείπει από τις ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες η φιλανθρωπική προσφορά. Μάζεψε μαζί με τα παιδιά σου παλιά παιχνίδια, βιβλία και ρούχα που δε χρησιμοποιούν και πηγαίνετε τα σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Θα τους περάσετε έτσι το δυνατό αίσθημα της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού.

Πασχαλινό κυνήγι αυγών

Μια από τις πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι το πασχαλινό κυνήγι αυγών. Πάρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε εύκολα ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού. Δε χρειάζεται να έχεις αυλή. Αν μένετε σπίτι, οργάνωσε το μέσα στο σπίτι, τοποθετώντας τα αυγά σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού. Να είσαι σίγουρη πως δεν θα διασκεδάσουν μόνο τα παιδιά αλλά και εσείς οι μεγάλοι!

Πασχαλινό κυνήγι αυγών - Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά

Πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού

Αν ακόμα αναρωτιέσαι τι να κάνω με το παιδί σπίτι, μπορείς να ζητήσεις από τα παιδιά σου να βοηθήσουν στην πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού. Φτιάξτε παιδικές πασχαλινές κατασκευές, όπως πασχαλινά δέντρα από κλαδιά με πασχαλινά αυγά και πασχαλινά καλάθια. Κρεμάστε μαζί χειροποίητες πασχαλινές γιρλάντες και άσε τους χώρο να επιλέξουν εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα τα πασχαλινά διακοσμητικά. Θα νιώσουν ενήλικες παίρνοντας αποφάσεις για το πώς να στολίσουν το σπίτι πασχαλινά.

Πασχαλινές κάρτες

Στις διακοπές του Πάσχα προέτρεψε τα παιδιά να φτιάξουν χειροποίητες πασχαλινές κάρτες για να τις στείλετε ή να δώσετε σε φίλους και συγγενείς. Δώσε τους ό, τι χρειάζονται από είδη χειροτεχνίας, μαρκαδόρους, φτερά, πασχαλινά διακοσμητικά και άφησε τα να δημιουργήσουν.

Πασχαλινές κάρτες - Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά

Πασχαλινά γλυκά

Δε θα μπορούσαμε να μη προσθέσουμε στις πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά, τη ζαχαροπλαστική! Φτιάξε μαζί με τα παιδιά πασχαλινά κουλουράκια, τσουρέκια, cupcakes και αφήστε τις μυρωδιές να κατακλύσουν το σπίτι. Στολίστε τα σε μια πανέμορφη εταζέρα. Σίγουρα θα το ευχαριστηθούν!

Πασχαλινά γλυκά

Πικ – νικ

Αν ο καιρός είναι σύμμαχος σου και έχει ντυθεί ανοιξιάτικα τότε μπορείς να επωφεληθείς και να οργανώσεις ένα πικ – νικ. Τα παιδιά θα ξεφύγουν από την γκρίζα πόλη και βουή και θα παίξουν ελεύθερα απολαμβάνοντας πασχαλινές λιχουδιές. Να είσαι σίγουρη πως η απόδραση στη φύση θα κάνει καλό από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο.

πασχαλινο πικ νικ

Κάθε περίοδος διακοπών δίνει χαρά και ξεγνοιασιά στα παιδιά, έτσι και το Πάσχα. Γέμισε το χρόνο των παιδιών σου με όμορφες πασχαλινές δραστηριότητες και αποκτήστε μαζί μοναδικές αναμνήσεις!

[print_link]