Υπέροχες Ανοιξιάτικες Κατασκευές για Διακόσμηση Σπιτιού

Υπέροχες Ανοιξιάτικες Κατασκευές για Διακόσμηση Σπιτιού

Κάθε χρόνο η άνοιξη μας χαρίζει απλόχερα τις ομορφιές της και την πανέμορφη χρωματική της παλέτα που ξεχειλίζει ζωντάνια και ζωηράδα. Ευκαιρία, λοιπόν, να αποχαιρετήσουμε τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και να κάνουμε μια εντυπωσιακή ανοιξιάτικη ανανέωση διακόσμησης σπιτιού που όχι μόνο θα ανανεώσει την εικόνα του χώρου αλλά θα μας ανεβάσει και ψυχολογικά. Εμείς σου παρουσιάζουμε 8 ιδέες για ανοιξιάτικες κατασκευές για διακόσμηση σπιτιού.

Ανοιξιάτικοι κορμοί με λουλούδια

Μια από τις πρωτότυπες ανοιξιάτικες κατασκευές για διακόσμηση σπιτιού και πιο συγκεκριμένα για την ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού, είναι οι ανοιξιάτικοι κορμοί με λουλούδια. Διάλεξε δύο φέτες κορμού και στερέωσε τους αντικριστά με μπόλικη κόλλα και σπάγγο. Έπειτα στερέωσε ανάμεσα τους ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Ανοιξιάτικοι κορμοί με λουλούδια

Πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Μια εναλλακτική πρόταση της προηγούμενης είναι με πασχαλινό αυγό σε φωλιά. Πρόκειται για μια ιδέα για ανοιξιάτικη πασχαλινή διακόσμηση που θα αφήσει εποχή. Κόψε το αυγό στη μέση και στερέωσε το πάνω σε μια διακοσμητική φωλιά. Έπειτα στερέωσε τα ανοιξιάτικα λουλούδια ανάμεσα στο αυγό. Αποτελεί μια όμορφη ιδέα για πασχαλινή – ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού και μάλιστα πολύ πρωτότυπη.

DIY ανοιξιάτικοι νάνοι

Και ποιος δεν αγαπά τους μικρούς νάνους «gnome». Για αυτό μπορείς να τα βρεις σαν υπέροχες ανοιξιάτικες κατασκευές για διακόσμηση σπιτιού. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι εύκολα και οικονομικά: υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα. Ανανέωσε το χώρο σου με πρωτότυπα ανοιξιάτικα διακοσμητικά.

DIY ανοιξιάτικοι νάνοι

Ανοιξιάτικη κορνίζα με λουλούδια

Αν αγαπάς τη ρουστίκ πλευρά της άνοιξης σου έχουμε ιδέα για πρωτότυπη ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού. Μια από τις όμορφες “κάντο μόνος σου” κατασκευές είναι η κορνίζα με χρωματιστά στάχυα και λεβάντες. Κόλλησε αποξηραμένα λουλούδια πάνω στη κορνίζα και ζωντάνεψε ένα ανοιξιάτικο τοπίο εύκολα και οικονομικά.

Ανοιξιάτικη κορνίζα με στάχυα και λεβάντα

Γυάλινο κουτί με λουλούδια

Μια από τις ανοιξιάτικες κατασκευές που συνδυάζουν την κομψότητα και τη χαρούμενη διάθεση της άνοιξης είναι το γυάλινο κουτί με λουλούδια. Επίλεξε γυάλινο κουτί σε όποιο μέγεθος θες και βάλε μέσα dry moss που μπορείς να βρεις στα υλικά ανθοπωλείου. Έπειτα στερέωσε σε αυτό τα διακοσμητικά λουλούδια της αρεσκείας σου. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Γυάλινο κουτί με λουλούδια - Ανοιξιάτικες Κατασκευές για Διακόσμηση Σπιτιού

DIY ανοιξιάτικη κουφετομηχανή

Η χειροποίητη κουφετομηχανή ανήκει επάξια στα πιο πρωτότυπα ανοιξιάτικα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Χρησιμοποίησε κασπό, γυάλες σφαίρα και στόλισε τα εσωτερικά με ανοιξιάτικα διακοσμητικά και εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια στις αποχρώσεις που θες. Φτιάξε μια μαγική DIY ανοιξιάτικη κουφετομηχανή με τα χεράκια σου.

Ανοιξιάτικη γυάλινη καμπάνα

Μια από τις ιδέες διακόσμησης για την άνοιξη που ολοένα και περισσότεροι προτιμούν είναι με γυάλινες καμπάνες. Φτιάξε εσωτερικά μια χειροποίητη φωλιά από κλαδιά. Έπειτα στόλισε τη με πεταλούδες και πουλάκια. Αν θες να βάλεις και πασχαλινή πινελιά πρόσθεσε πασχαλινά αυγά.

ανοιξιάτικη γυάλινη καμπάνα - Ανοιξιάτικες Κατασκευές για Διακόσμηση Σπιτιού

Ανοιξιάτικα στεφάνια

Από μια ανοιξιάτικη διακόσμηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πρωτότυπα στεφάνια για τη Πρωτομαγιά αλλά και γενικά ιδέες για ανοιξιάτικα στεφάνια. Οι ιδέες είναι πολλές και δεν ξέρουμε ποιες να διαλέξουμε. Μια πρόταση είναι DIY ανοιξιάτικο στεφάνι – ονειροπαγίδα με τελάρο κεντήματος και χρωματιστά υφάσματα. Μια άλλη ιδέα είναι να δημιουργήσεις με εναλλακτικά υλικά όπως είναι οι δίσκοι, οι πιατέλες και οι φέτες κορμών. Κόλλησε πάνω ανοιξιάτικα διακοσμητικά, λουλούδια, κορδέλες και διακοσμητικά ζωάκια. Άσε τη φαντασία ελεύθερη και δημιούργησε. Πέρα όμως από αυτό δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι τα χειροποίητα στεφάνια αποτελούν αναμφισβήτητα εύκολες ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά.

Ανοιξιάτικα στεφάνια - Ανοιξιάτικες Κατασκευές για Διακόσμηση Σπιτιού

Φέρε την άνοιξη στο σπίτι σου και ανανεώσου και εσύ η ίδια. Πάρε έμπνευση από τη χρωματική παλέτα της φύσης και με εργαλεία τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σου φτιάξε μια ανοιξιάτικη όαση.

[print_link]