https://www.eldeco.gr/blog/6-idees-gia-xristougenniatiki-diakosmisi-tzakiou

Πώς να διακοσμήσω χριστουγεννιάτικα το σαλόνι

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να στολίσουμε το σπίτι μας με χαρά και μπόλικη φαντασία και έτσι να μπούμε για τα καλά στο γιορτινό κλίμα. Προκύπτει ωστόσο συνέχεια η ερώτηση του “πώς να διακοσμήσω χριστουγεννιάτικα το σαλόνι”, αφού αποτελεί το βασικό χώρο του σπιτιού. Εκεί θα φας με την οικογένεια σου, εκεί θα υποδεχθείς τους καλεσμένους σου. Μη το πολύ σκέφτεσαι. Βρες τώρα μερικές συμβουλές για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού.

Επέλεξε το χρώμα της διακόσμησης σου

Αρχικά πρέπει να σκεφτείς ποια είναι τα αγαπημένα σου χρώματα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού. Χρησιμοποίησε τις αποχρώσεις που θες να ντύσεις γιορτινά το σπίτι σου. Στη συνέχεια πρόσθεσε μερικές χρυσές ή ασημένιες πινελιές για περισσότερη λάμψη! Διαφορετικά μπορείς να διαλέξεις ένα θεματικό χριστουγεννιάτικο στολισμό με συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων.

Επέλεξε το χρώμα της διακόσμησης σου

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού

Για μια αρμονική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση προσπάθησε να επιλέξεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια στις ίδιες αποχρώσεις. Εμπλούτισε μάλιστα το τραπέζι σου με πρωτότυπα centrepieces και δημιούργησε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων

Φυσικά στο “πώς να διακοσμήσω χριστουγεννιάτικα το σαλόνι” δεν πρέπει να ξεχάσεις και τη διακόσμηση των παραθύρων. Ψέκασε το παράθυρο με σπρέι πάγου ή κόλλησε χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα. Διαφορετικά κρέμασε χριστουγεννιάτικες πλαστικές μπάλες με κορδέλες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, γιρλάντες ή φωτάκια. Έτσι θα αναδειχθεί και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού σου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ίσως είναι ο πρωταγωνιστής του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Βάλε το δέντρο σου σε ένα ασφαλές αλλά ταυτόχρονα και εμφανές σημείο και δώσε την ανάλογη χριστουγεννιάτικη ζεστασιά στο σαλόνι σου. Συνδύασε τα στολίδια και τις χριστουγεννιάτικες μπάλες σου με την υπόλοιπη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικος φωτισμός

Ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στο θέμα του “πώς να διακοσμήσω χριστουγεννιάτικα το σαλόνι”. Μη φοβηθείς να φωτίσεις χριστουγεννιάτικα όλο το σαλόνι στολίζοντας το με λαμπάκια σε διάφορα σημεία. Επίσης θα μπορούσες να δώσεις μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στα υπάρχοντα φώτα με κουκουνάρια, στολίδια και κορδέλες.

Χριστουγεννιάτικος φωτισμός

Στολισμός τζακιού

Αν πάλι ανήκεις στους τυχερούς και το σαλόνι σου διαθέτει τζάκι δεν πρέπει να το αφήσεις εκτός από την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Φρόντισε για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού δίνοντας του την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη όψη με χριστουγεννιάτικες φιγούρες, στολίδια, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, γιρλάντες και κεράκια.

Στολισμός τζακιού

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν γι’ αυτό δημιούργησε κάτι μοναδικό από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πόρτας μέχρι το στολισμό του σαλονιού και όλου του σπιτιού σου. Δεν χρειάζονται πολλά έξοδα και πανάκριβες αγορές αλλά ο τρόπος για να αναδείξεις το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

[print_link]