Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα - 7 συμβουλές

Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα: 7 συμβουλές

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές έρχονται και φέρνουν μαζί γιορτινές στιγμές, αγάπη και θαλπωρή. Εκτός όμως απ’ τα καλά έρχεται και το άγχος καθώς αναρωτιόμαστε συνέχεια «πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα». Εδώ σας έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τα φετινά Χριστούγεννα με οργάνωση και μηδέν στρες.

  1. Λίστα με χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις

Καθίστε χαλαρά και φτιάξτε λίστα με βασικές δουλειές των χριστουγεννιάτικων ημερών. Για έναν καλύτερο συντονισμό γράψτε τις υποχρεώσεις σας με σειρά προτεραιότητας και σταματήστε να αγχώνεστε με το ερώτημα «πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα». Να είστε σίγουροι ότι μια γραπτή λίστα θα σας διευκολύνει περισσότερο!

Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα

  1. Γενική καθαριότητα σπιτιού

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα καθαριότητας σπιτιού.  Για να μη μαζευτούν όλα μαζί τις τελευταίες μέρες, μοιράστε τις δουλειές σε όλα τα μέλη της οικογένειας σύμφωνα με τη λίστα καθαριότητας ώστε να γίνουν όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Διαμορφώστε επίσης την κουζίνα σας έτσι ώστε να χωρέσουν όλες οι γιορτινές πιατέλες. Αφαιρέστε σκεύη που συνήθως κατακλύζουν τους πάγκους και δεν τα χρειάζεστε. Έτσι, παραμονές θα έχετε να κάνετε μόνο ένα χαλαρό συγύρισμα.

Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα

  1. Χριστουγεννιάτικος στολισμός σπιτιού

Καλό θα ήταν να έχετε τελειοποιήσει το χριστουγεννιάτικο στολισμό δέντρου, τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού, τη διακόσμηση εξωτερικού χώρου και γενικά το χριστουγεννιάτικο στολισμό σπιτιού, ένα μήνα νωρίτερα από τις γιορτές. Αν μάλιστα υπάρχουν και μικρά παιδιά φροντίστε να στερεώσετε καλά το δέντρο και να τοποθετήσετε σε ασφαλή μέρη τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Εκτός των άλλων, θα μπείτε από νωρίς στο γιορτινό κλίμα!

πως να οργανωσω το σπιτι τα χριστουγεννα

  1. Χριστουγεννιάτικα σερβίτσια

Μια συμβουλή είναι να ανασύρετε από τα ντουλάπια σας τα γιορτινά, χριστουγεννιάτικα σερβίτσια και όλα τα είδη για το στολισμό τραπεζιού που βγαίνουν μονάχα κάθε χρόνο τέτοια εποχή και σιγά σιγά να τα προετοιμάσετε για τις γιορτινές μέρες που θα επέλθουν. Ξεκινήστε με αυτό γύρω στις 10 Δεκέμβρη για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή που θα τα χρειαστείτε.

Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα

  1. Χριστουγεννιάτικη λίστα δώρων

Μπορεί να μην ανήκει ξεκάθαρα στο «πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα», αλλά τα δώρα είναι πολύ σημαντικά εκείνες τις ημέρες. Φτιάξτε μια χριστουγεννιάτικη λίστα δώρων και σκεφτείτε χαλαρά τι θα ταίριαζε ή τι θα θέλατε να πάρετε στον καθένα. Αν πάλι θέλετε να γλιτώσετε χρήματα φτιάξτε μόνοι σας απλά diy χριστουγεννιάτικα δώρα. Να είστε σίγουροι ότι οι φίλοι σας θα εκτιμήσουν τη χειρονομία σας!

Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα

  1. Πάγκος για χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ δώρων

Ρυθμίστε ένα χώρο, πάγκο εργασίας όπου θα βάλετε τα είδη για να κάνετε το χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ των δώρων σας. Δε χρειάζεται να είναι ολόκληρο εργαστήρι. Ένα μικρό μέρος στο σπίτι φτάνει για να βάλετε τα ψαλίδια, τα χαρτόνια και τις κορδέλες σας. Έτσι δε θα επικρατεί χάος μέσα στο σπίτι.

Πώς να οργανώσω το σπίτι τα Χριστούγεννα

  1. Εκκαθάριση σπιτιού – δωρεές

Βγάλτε από τις ντουλάπες και τα ράφια όσα δε χρειάζεστε. Κάντε μια καλή εκκαθάριση για να ανοίξετε τον χώρο σε νέα ρούχα, σκεύη και παιχνίδια. Τα παλιά σας ρούχα και παιχνίδια των παιδιών σας δωρίστε τα σε οικογένειες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που το έχουν ανάγκη. Φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα χαρείτε μόνο εσείς αλλά και οικογένειες που μπορεί να μην έχουν ούτε τα αυτονόητα!

Λίγο πολύ όλοι κάνουμε τα παραπάνω τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας σωστός προγραμματισμός, ώστε να απολαύσουμε εκείνες τις γιορτινές μέρες με φίλους και συγγενείς χωρίς ίχνος άγχους!

[print_link]