Πόσα κουφέτα βάζουμε στη μπομπονιέρα βάπτισης;

Πόσα Κουφέτα βάζουμε στην Μπομπονιέρα Βάπτισης;

Ήρθε η στιγμή που πρέπει να φτιάξεις τις χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης για το παιδάκι σου. Έχεις φανταστεί πως θα είναι και έχεις επιλέξει όλα τα υλικά μπομπονιέρας βάπτισης που θέλεις. Όμως, αναρωτιέσαι “πόσα κουφέτα βάζουμε στην μπομπονιέρα βάπτισης” ; Είναι από εκείνα τα ερωτήματα που προκύπτουν όταν επιλέγεις την DIY οδό. Οπότε πόσα κουφέτα και πως να φτιάξω τις μπομπονιέρες βάπτισης; Σου έχουμε την απάντηση!

Ιστορία των κουφέτων βάπτισης

Πριν σου πούμε πόσα κουφέτα βάζουμε στην μπομπονιέρα βάπτισης ας δούμε τι συμβολίζουν και ποια είναι η ιστορία τους. Σύμφωνα με την παράδοση, τα κουφέτα αλλά και τα ζαχαρωτά ή τα γλυκά βάπτισης προσφέρονται στις βαπτίσεις για να γλυκάνουν τους καλεσμένους. Πέρα, όμως, από αυτό αποτελούν και ευχή για να έχει γλυκιά κι όμορφη ζωή το νεοφώτιστο. Την πρώτη προσπάθεια για παραγωγή κουφέτων την συναντάμε περί τον 13ο αιώνα. Εκείνη την εποχή έγινε η πρώτη απόπειρα επικάλυψης αμυγδάλων και φρούτων με ζάχαρη. Ωστόσο, μετά τη βιομηχανική επανάσταση η μπομπονιέρα με κουφέτα έγινε πλέον διαθέσιμη για όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Ιστορία των κουφέτων βάπτισης

Μπομπονιέρες βάπτισης με ζυγό αριθμό

Υπάρχουν δυο απόψεις για το “πόσα κουφέτα βάζουμε στην μπομπονιέρα βάπτισης”. Η μια ιδέα λέει πως βάζουμε ζυγό αριθμό. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να συμβολίσουμε πώς το μυστήριο της βάπτισης είναι κάτι που θα θέλαμε να επαναληφθεί. Οπότε αν επιλέξεις κλασικές μπομπονιέρες βάπτισης βάλε 4 ή 6 ή παραπάνω κουφέτα για να είναι γεμάτο το αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, αν θέλεις πιο πρακτικές μπομπονιέρες βάπτισης ή DIY κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης τότε χρησιμοποίησε λιγότερα κουφέτα που θα βάλεις μεμονωμένα σε μικρά πουγκάκια από κομμένα υφάσματα.

Μπομπονιέρες βάπτισης με ζυγό αριθμό

Μπομπονιέρες βάπτισης με μονό αριθμό

Η άλλη εκδοχή για τον αριθμό των κουφέτων που χρησιμοποιούνται στις μπομπονιέρες βάπτισης λέει ότι είναι μονός. Ο μονός αριθμός συμβολίζει την Αγία Τριάδα (Πατήρ, Υιός, Άγιο Πνεύμα). Επίσης είναι αδιαίρετος καθώς τα μυστήρια της εκκλησίας είναι μοναδικά, δηλαδή μια φορά βαπτίζεσαι. Ο συνηθέστερος αριθμός κουφέτων που επιλέγεται στη βάπτιση είναι το 5. Συμβολίζει την Υγεία, τη Μακροζωία, τη Χαρά, την Ευημερία και τη Γονιμότητα. Αντιστοιχεί επίσης σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση στα πέντε μυστήρια της εκκλησίας.

Μπομπονιέρες βάπτισης με μονό αριθμό

Τι κουφέτα να βάλω στη βάπτιση;

Αφού επιλέξεις τον αριθμό των κουφέτων που θέλεις να βάλεις στις DIY μπομπονιέρες βάπτισης σειρά έχει η ποικιλία των κουφέτων που θα επιλέξεις. Διάλεξε κουφέτα βάπτισης με σοκολάτα και διάφορες γεύσεις όπως είναι τα ciocopassion κουφέτα. Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξεις τις τραγανές μπουκίτσες με δημητριακά που δεν είναι άλλα από τα Krixi κουφέτα της Crispo και τα Crispy κουφέτα του Χατζηγιαννάκη. Ό,τι και να επιλέξεις για τις δημιουργίες σου τσέκαρε πόσα κουφέτα είναι ένα κιλό για να ξέρεις πόσα κουτιά θα χρειαστείς. Επιπλέον αν πρόκειται να κάνεις μια καλοκαιρινή βάπτιση θα σου προτείναμε να αποφύγεις την σοκολάτα γιατί λιώνει εύκολα με την ζέστη.

Τι κουφέτα να βάλω στη βάπτιση;

Η αλήθεια είναι πως στο τέλος της ημέρας δεν έχει σημασία ο αριθμός των κουφέτων αλλά το να χαρίσεις στο παιδάκι σου μια υπέροχη βάπτιση. Μιας που ο αριθμός των κουφέτων για γάμο είναι μονός, μπορείς στη βάπτιση να διαλέξεις να βάλεις διπλό. Φτιάξε πρωτότυπες μπομπονιέρες βάπτισης με τα χεράκια σου χρησιμοποιώντας την ανιδιοτελή αγάπη και τη φαντασία σου. Ολοκλήρωσε τις μοναδικές σου δημιουργίες με μια πεντανόστιμη πινελιά, τα κουφέτα της βάπτισης!

[print_link]