Πουγκιά για Μπομπονιέρες: 10 + 1 Τύποι Υφασμάτων

Οι μπομπονιέρες είναι μια δύσκολη υπόθεση τόσο για το γάμο όσο και για τη βάπτιση. Τι στυλ θα έχουν; Τι υλικά για μπομπονιέρες γάμου ή βάπτισης πρέπει να επιλέξω; Και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα για μια μελλόνυμφη και για μια μαμά. Μια από τις πιο κλασικές και εύκολες επιλογές είναι τα πουγκιά για μπομπονιέρες. Ωστόσο και εκεί καλείσαι να επιλέξεις τις υφές και τα υλικά που έχεις φανταστεί για τις DIY μπομπονιέρες βάπτισης ή του γάμου σου. Είμαστε εδώ για σένα γιατί σου έχουμε φτιάξει μια αναλυτική λίστα με όλους τους τύπους πουγκιών για να επιλέξεις.

Βαμβακερά πουγκιά για μπομπονιέρες

Τα βαμβακερά πουγκιά για μπομπονιέρες είναι ένα είδος που μπορείς να διαλέξεις για τις DIY κατασκευές σου. Πριν όμως από όλα αξίζει να σημειώσουμε πως το βαμβακερό συναντάται σε υφάσματα ανθεκτικά, απορροφητικά και πολύ δροσερά. Διαθέτουν όμορφα χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν σε πουγκί για μπομπονιέρα βάπτισης και γάμου εξίσου.

Βαμβακερά πουγκιά για μπομπονιέρες

Λινά πουγκιά για μπομπονιέρες

Στο ίδιο περίπου στυλ είναι το λινό πουγκί υφασμάτινο. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για ένα καλοκαιρινό γάμο ή βάπτιση, διότι αποπνέει αέρινο και δροσερό στυλ! Θα δέσει, μάλιστα τέλεια με τα αντίστοιχα μεταλλικά ή πλεξιγκλάς διακοσμητικά για μπομπονιέρα, όπως είναι το κλαδί ελιάς, το δέντρο της ζωής κ.α.

Λινά πουγκιά για μπομπονιέρες

Πουγκιά για μπομπονιέρας από γάζα

Τα πουγκιά από γάζα ή κολλαριστή γάζα είναι μια επιλογή που ταιριάζει με όλες τις θεματολογίες. Έχει ανοιχτή ύφανση και δίνει ένα ανέμελο και χαλαρό στυλ στη διακόσμηση. Μπορείς να φτιάξεις με αυτό το υλικό και μπομπονιέρες πουγκιά γάμου αλλά και βάπτισης.

Πουγκιά για μπομπονιέρας από γάζα

Πουγκιά για μπομπονιέρες από δαντέλα

Για ένα ρομαντικό γάμο θα σου προτείναμε ανεπιφύλακτα τα πουγκιά δαντέλας. Θα δώσουν στις DIY μπομπονιέρες γάμου μια εντυπωσιακή φινέτσα και ομορφιά περασμένων εποχών. Παράλληλα μπορείς να επιλέξεις και διάφορες αποχρώσεις για τις μπομπονιέρες γάμου πουγκί δαντέλα αφού βγαίνουν σε διάφορα χρώματα. Είναι εξίσου ιδανική και οικονομική επιλογή για σένα που ψάχνεις πουγκιά για ρύζι γάμου.

Πουγκιά για μπομπονιέρες από δαντέλα

Πουγκί καμβάς για μπομπονιέρες

Αν είσαι λάτρης του ρουστίκ τότε το πουγκί καμβάς είναι από τις πιο σωστές επιλογές. Αν μάλιστα επιλέξεις να το συνδυάσεις και με κορδέλες δαντέλες θα έχεις ένα ρομαντικό και συγχρόνως ρουστίκ αποτέλεσμα!

Πουγκί καμβάς για μπομπονιέρες

Πουγκιά λινάτσας για μπομπονιέρες

Η λινάτσα είναι ένα υλικό που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις άνετα και στις μπομπονιέρες σου καθώς είναι από τα πιο σκληρά υφάσματα. Επιλέγοντας την θα δώσεις ένα ωραίο ύψος και στήσιμο στις ρουστίκ μπομπονιέρες γάμου ή βάπτισης.

Πουγκιά λινάτσας για μπομπονιέρες

Πουγκιά οργάντζας για μπομπονιέρες

Η οργάντζα είναι ίσως από τα πιο διαδεδομένα υφάσματα γάμου και βαπτίσεων. Είναι ένα ύφασμα από διαφανές υλικό, που το χρησιμοποιούμε για να προσθέσουμε μια διακριτική πινελιά ή για να ενισχύσουμε τη χρωματική παλέτα που έχουμε επιλέξει συνδυάζοντας τα με κορδέλες και κορδόνια. Με τέτοια μπομπονιέρες πουγκιά γάμου θα φτιάξεις μια αέρινη και συνάμα εντυπωσιακή εμφάνιση στις κατασκευές σου.

Πουγκιά οργάντζας για μπομπονιέρες

Πουγκιά λονέτας για γάμο ή βάπτιση

Η λονέτα θυμίζει πολύ στην υφή το γνωστό καραβόπανο. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό και συνάμα εύπλαστο ύφασμα που ταιριάζει τέλεια σε μπομπονιέρες βάπτισης. Διάλεξε έτοιμα πουγκιά βάπτισης με σχέδια ή επίλεξε μονόχρωμα ώστε να τα στολίσεις με τα ανάλογα διακοσμητικά μπομπονιέρας βάπτισης.

Πουγκιά λονέτας για γάμο ή βάπτιση

Τούλινα πουγκιά για μπομπονιέρες

Το τούλι είναι μια διαχρονική επιλογή. Η σκληρότητα του και το στήσιμο του ανήκει στο νούμερο 1 για υφάσματα για μπομπονιέρες. Δώσε ένα αέρινο στυλ στις μπομπονιέρες σου με κλασικές πινελιές. Θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με ρομαντικές δαντέλες για να φτιάξεις κομψές και ρομαντικές μπομπονιέρες γάμου.

Τούλινα πουγκιά για μπομπονιέρες

Πουγκιά σατέν για μπομπονιέρες

Ένα φανταστικό υλικό σε πουγκιά γάμου είναι και το σατέν. Αν πρόκειται για έναν εντυπωσιακό και λαμπερό γάμο με διαχρονικότητα επίλεξε τα σατέν πουγκιά. Η υφή και η εμφάνιση τους θα δώσουν αριστοκρατικό χαρακτήρα στις χειροποίητες μπομπονιέρες σου.

Πουγκιά σατέν για μπομπονιέρες

Υφασμάτινα πουγκιά για μπομπονιέρες με σχέδιο

Για το τέλος σου έχουμε τα υφασμάτινα πουγκιά με σχέδιο. Εδώ μπορείς να βρεις πολλά στυλ και μεγέθη ανάλογα με το ύφος που προτιμάς. Φτιάξε μπομπονιέρα πουγκί φλοράλ, ναυτικό, με παιδικά σχέδια, μίνιμαλ ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εκθαμβωτικό.

Υφασμάτινα πουγκιά για μπομπονιέρες

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και ανακάλυψε το δημιουργικό δρόμο του DIY.  Ό,τι υλικό και αν επιλέξεις για τις μπομπονιέρες πουγκιά γάμου ή βάπτισης στο τέλος είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξεις κάτι ανεπανάληπτο.

[print_link]