Στέφανα Γάμου Ιδέες, Τάσεις & Πώς να Επιλέξω

Στέφανα Γάμου: Ιδέες, Τάσεις & Πώς να Επιλέξω;

Ένα σημαντικό μέρος ενός γάμου είναι αδιαμφισβήτητα τα στέφανα γάμου. Είναι κάτι που είθισται να ανήκει στις υποχρεώσεις της κουμπάρας ή του κουμπάρου πάντα με το σύμφωνο στυλ της νύφης. Αν, λοιπόν, είσαι μια bride to be ή κουμπάρα που ψάχνει ιδέες για στέφανα γάμου, ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν και πώς μπορείς να επιλέξεις, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξεις τα πιο εκλεκτά στέφανα γάμου.

Συμβολισμός στέφανων γάμου

Πριν ξεκινήσουμε να σου απαντάμε για το τι να επιλέξω στα στέφανα γάμου ας δούμε ποιος είναι ο συμβολισμός τους. Το κυκλικό τους σχήμα που δεν έχει αρχή και τέλος, συμβολίζει την αιώνια αγάπη του ζευγαριού, την πληρότητα και την ολοκλήρωση. Η εναλλαγή των στεφάνων στα κεφάλια των νεονύμφων από τους κουμπάρους, δείχνει ότι οι ρόλοι αλλάζουν διαρκώς. Όσον αφορά τη κορδέλα που τα ενώνει και δένεται σφιχτά στο τέλος, δείχνει ότι το ζευγάρι, με το γάμο, δένεται για πάντα με άρρηκτους δεσμούς, με μια αόρατη κλωστή.

Συμβολισμός στέφανων γάμου

Υλικό και Ποιότητα στα Στέφανα γάμου

Σειρά στα στέφανα γάμου και τι να επιλέξω είναι τα το υλικό και η ποιότητα τους. Ο ρουστίκ γάμος συνδυάζεται τέλεια με πιο φυσικά υλικά όπως το ξύλο ή και τα χειροποίητα στέφανα από λινάτσα. Μια hot τάση, μάλιστα, στις ιδέες για στέφανα γάμου, είναι η σύνθεση με ξύλινες βέργες με ασημένιες ή επάργυρες βέργες για περισσότερη λάμψη. Τα πιο συνηθισμένα στέφανα είναι τα επάργυρα. Διαθέτουν περίσσια λάμψη και προσαρμόζονται τέλεια σε κάθε στυλ και θέμα γάμου. Από την άλλη έχουμε τα πορσελάνινα στέφανα γάμου που παραπέμπουν περισσότερο σε περασμένες εποχές δίνοντας ένα vintage χαρακτήρα στο γάμο. Τέλος, έχουμε και τα χειροποίητα στέφανα γάμου που προσαρμόζονται ανάλογα και με την υπόλοιπη διακόσμηση γάμου.

Υλικό και Ποιότητα

Στέφανα γάμου και χρώμα

Στη συνέχεια για να επιλέξεις στέφανα γάμου θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι καλό θα είναι να συνδυάζονται και με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα και το στυλ που θα έχει ο DIY γάμος σου. Για ένα πιο μίνιμαλ και συνάμα λαμπερό αποτέλεσμα προτίμησε ασημένια στέφανα. Αν από την άλλη αγαπάς τις Grande εμφανίσεις και τη λάμψη τότε θα σου προτείναμε τα χρυσά στέφανα. Για ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα ιδανικά στέφανα είναι τα ροζ – χρυσά ή τα χάλκινα. Μια ανερχόμενη τάση στους γάμους τα τελευταία χρόνια συνδυάζει αυτά τα άλλοτε ασυμβίβαστα χρώματα και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Παίξε με το χρυσό – ασημί ή το χάλκινο – χρυσό και κλέψε τις εντυπώσεις.

Στέφανα και χρώμα

Χειροποίητα στέφανα γάμου

Τα χειροποίητα στέφανα είναι μια από τις πιο προσωποποιημένες ιδέες για στέφανα γάμου και δίνουν τη δυνατότητα σε πολλές παραλλαγές. Με τα κατάλληλα υλικά κατασκευών μπορείς να φτιάξεις στέφανα για ρουστίκ γάμο, vintage γάμο, καλοκαιρινό, μοντέρνο ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί.

Χειροποίητα στέφανα

Σετ γάμου

Φυσικά τα στέφανα πάνε μαζί με το σετ γάμου. Φτιάξε ένα τέλειο πακέτο κουμπάρου συνδυάζοντας ένα δίσκο, ένα ποτήρι και μια καράφα. Ανάλογα με τα χρώματα, την εποχή και το θέμα του γάμου επίλεξε τα κατάλληλα υλικά για το σετ. Έπειτα, δώσε σε κάποιον επαγγελματία ή επιμελήσου εσύ με τα χεράκια σου και τις λαμπάδες γάμου ώστε να είναι όλα ομοιόμορφα. Να θυμάσαι πως όλα πρέπει να ταιριάζουν πάνω – κάτω με τον ανθοστολισμό και τη διακόσμηση της εκκλησίας.

Σετ γάμου

Συμβουλές για να επιλέξεις τα στέφανα γάμου

Το πάν είναι η καλή συνεννόηση! Αν είσαι η κουμπάρα / κουμπάρος μη διστάσεις να συζητήσεις με το ζευγάρι για το τι πραγματικά έχουν ονειρευτεί για το γάμο τους. Το ίδιο ισχύει και αν είσαι νύφη. Αφουγκράσου τη κουμπάρα και ποιο είναι το budget που μπορεί να διαθέσει έτσι ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Έπειτα, καλό θα ήταν πριν πάρετε τη τελική απόφαση να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς ώστε να πετύχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα με την πιο φιλική τιμή.

Συμβουλές για να επιλέξεις τα στέφανα γάμου

Τα στέφανα γάμου πέρα από το συμβολικό τους χαρακτήρα είναι από τα υλικά γάμου που είναι σαν κόσμημα για το ζευγάρι ενώ θα μείνουν για πάντα για να τους θυμίζουν την ημέρα του γάμου. Επίλεξε, λοιπόν, με ψυχραιμία τα πιο εκλεκτά στέφανα γάμου που θα κλέψουν τη παράσταση στο γάμο των ονείρων σου.

[print_link]