Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Πώς να διαλέξεις το δικό σου

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα: Πώς να διαλέξεις το δικό σου

Η επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου γίνεται κάθε χρόνο μεγάλη υπόθεση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λάθος επιλογές και μπαΐλντισμα. Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και θέλεις να αποχαιρετήσεις αυτό το κακομουτσουνιασμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έστεκε αγέρωχο σε όλη σου την μετεφηβεία, εφηβεία και μπορεί αν ήταν ανθεκτικό και την παιδική σου ηλικία. Ήρθε η στιγμή να πεις αντίο στο αθάνατο χριστουγεννιάτικο δέντρο των 90s και να επιλέξεις κάτι καινούργιο, πιο μοντέρνο και ανάλογο με το στυλ σου. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι τόσα πολλά που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Μην σκας γιατί είμαστε εδώ για σένα! Σου έχουμε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς για να κάνεις την πιο σωστή επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου

Φυσικό ή τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ας ξεκινήσουμε με το τι χριστουγεννιάτικα δέντρα θέλεις. Φυσικά ή τεχνητά; Οι γκουρού των Χριστουγέννων αναφέρουν πως το τεχνητό δέντρο δεν υφίσταται οργανική φθορά στα χρόνια. Με λίγη περισσότερη προσοχή (και αν δεν έχεις γάτα ή σκύλο – μαστροχαλαστή στο σπίτι) μπορεί να διατηρηθεί ίσως και δεκαετίες κάτι που είναι ωφέλιμο στο περιβάλλον. Το φυσικό δέντρο από την άλλη, έχει άλλη χάρη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και θα στολίσει μοναδικά το χώρο σου. Ωστόσο η διάρκεια ζωής του είναι βραχύβια αφού θα κρατήσει μόνο για φέτος. Αν, μάλιστα, επιλέξεις φυσικό πεύκο πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου πώς πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί.

Φυσικό ή τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικων δέντρων

Αν καταλήξεις σε τεχνητό δέντρο θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που έχουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είναι αυτά που θα διαμορφώσουν την τιμή και έπειτα ολόκληρη τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σου.

Μέγεθος χριστουγεννιάτικων δέντρων

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με δημοφιλέστερα αυτά που κυμαίνονται μεταξύ των 1,80 και 2,70 μέτρων. Επομένως πριν διαλέξεις οτιδήποτε καλό θα ήταν να έχεις μετρήσει τον χώρο που θα το τοποθετήσεις για να μην βρεθείς εξ’ απροόπτου.

Μέγεθος χριστουγεννιάτικων δέντρων

Σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Για να απαντήσεις στο ερώτημα “πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο” πρέπει να σκεφτείς και το σχήμα. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που επηρεάζεται από το χώρο που θα στολίσεις το δέντρο σου είναι το σχήμα. Τα σχήματα στα δέντρα διαφοροποιούνται ως εξής: είναι το slim που πρόκειται για ένα μακρόστενο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης είναι το medi-slim το οποίο ανοίγει λίγο προς τα κάτω σχηματίζοντας ένα σχετικά στενό κώνο και το bull το οποίο ανοίγει προς τα κάτω σχηματίζοντας ένα μεγάλο κώνο.

Σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Χρώμα σε χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ναι, το χρώμα αποτελεί πλέον κριτήριο στα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Άλλοτε συναντούσες σε κάθε σπίτι ή βιτρίνα μόνο πράσινα δέντρα. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Φυσικά και το πράσινο δέντρο αποτελεί βασική επιλογή από τους περισσότερους αλλά η χρωματική παλέτα έχει διευρυνθεί δίνοντας πολλές δυνατότητες. Η μεγαλύτερη τάση των τελευταίων χρόνων είναι τα χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ωστόσο έχουν ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πριν τα αγοράσεις: λίγο πολύ μαδάνε, πράγμα που δυσκολεύει την καθημερινότητα αλλά και την καθαριότητα. Φυσικά, για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν τα χρωματιστά δέντρα των Χριστουγέννων. Τα ολόλευκα δέντρα, τα ροζ, τα κόκκινα, τα χρυσά ακόμη και τα μαύρα υπηρετούν επάξια διάφορα στυλ στην πιο μοντέρνα εκδοχή των Χριστουγέννων.

Χρώμα σε χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ποιότητα χριστουγεννιάτικων δέντρων

Τέλος αλλά εξίσου σημαντική είναι η ποιότητα του δέντρου. Αυτή θα καθορίσει την εμφάνιση και την τιμή του. Τα Washington, είναι τα κλασικά πυκνά δέντρα. Ανοίγοντας τα κλαδιά καλά και σωστά, δε θα υπάρχει κανένα κενό με ένα πλούσιο αποτέλεσμα. Από την άλλη υπάρχουν και τα Finland, αυτά τα δέντρα αποτελούν μια ρεαλιστική απομίμηση ενός αληθινού δέντρου. Έχει κλαδιά που μοιάζουν με έλατο και πυκνότητά φυλλώματος μέτρια. Το καλό, ποιοτικά δέντρο, θα διατηρηθεί για πολλά πολλά χρόνια και θα στολίζει γιορτινά το χώρο σου. Για αυτό μην τσιγκουνευτείς! Καλύτερα να επιλέξεις λιγότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να το στολίσεις μόνο με λαμπάκια για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Ποιότητα χριστουγεννιάτικων δέντρων

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δέντρα

Φεύγοντας από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα ερχόμαστε στα επιτραπέζια δέντρα. Αν και μικρότερα μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σου μονομιάς σε μια χριστουγεννιάτικη γωνιά. Ξύλινα, μεταλλικά, τσόχινα είναι μερικά από αυτά που θα διακοσμήσουν τον χώρο σου χριστουγεννιάτικα. Ταιριάζουν, μάλιστα, τέλεια σε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους. Δεν χρειάζεται να στερηθείς χριστουγεννιάτικης μαγείας αφού τα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να φτιάξουν εξίσου μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Πέρα από αυτό μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ανάλογα με το στυλ διακόσμησης που έχεις επιλέξει φτιάξε χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίου ακόμη και τζακιού αν είσαι από τους τυχερούς. Η ποικιλία εδώ είναι μεγάλη: ρουστίκ, μίνιμαλ, glam, παιδικά, κλασικά και πολλά ακόμη.

Επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δέντρα

Φωτιζόμενα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Τα Χριστούγεννα είναι η λαμπιονοεποχή! Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου τα λαμπάκια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Λαμπάκια εδώ, λαμπάκια εκεί λαμπάκια και στο δέντρο σου λοιπόν! Αν λατρεύεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια όπως και εμείς τότε τα φωτιζόμενα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι για σένα! Ταιριάζουν σε κάθε χώρο και στυλ δημιουργώντας την απαραίτητη – λαμπερή – γιορτινή ατμόσφαιρα. Μπορείς να βρεις χριστουγεννιάτικα δέντρα με οπτικές ίνες, δέντρα με λαμπάκια στα κλαδιά, φωτιζόμενα δέντρα με ρεαλιστική απόδοση και πολλά άλλα. Κάποια από αυτά, μάλιστα, είναι ιδανικά και για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικών χώρων αφού διαθέτουν IP44.

Φωτιζόμενα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Για το τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ανερχόμενη τάση των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλη από τα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Σε αυτή τη περίπτωση, θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις περισσότερο το DIY πνεύμα σου και φυσικά την γιορτινή σου διάθεση. Με αυτά τα δυο μπορείς να μετατρέψεις τα άλλοτε απλά και πολλές φορές άχαρα πράγματα σε εντυπωσιακή επιτομή των Χριστουγέννων. Μια από τις ιδέες που λατρεύουμε είναι το επιτοίχιο δέντρο με χριστουγεννιάτικα κλαδιά, λαμπάκια και στολίδια ή φωτογραφίες. Είναι μια τέλεια επιλογή για μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ή σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μια άλλη ιδέα είναι το ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τάβλες. Στόλισε το με λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια ή ακόμη και Lemax φωτιζόμενα σπιτάκια. Έπειτα μπορείς να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο δέντρο από γιορτινά βιβλία το ένα πάνω στο άλλο ή σκάλα με χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και λαμπάκια. Για τους αιώνια καλοκαιράκηδες προτείνουμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό κάποιου τροπικού φυτού όπως είναι ο φίκος ή ο κάκτος. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο δέντρο από pampas grass, φέτες κορμού, δώρα με χριστουγεννιάτικη συσκευασία, μπουκάλια από το αγαπημένο σου ποτό ή μπούστα με χριστουγεννιάτικα υφάσματα και γιρλάντες.

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Πες goodbye στο παλιό σου δέντρο και δώσε στα Χριστούγεννα το στυλ που σου αρέσει! Τώρα θα πας διαβασμένος / η και δεν θα χαθείς μέσα στα κλαδιά, τις τιμές και την μανούρα. Διάλεξε αυτό που θέλεις και στόλισε το με πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά.

[print_link]