Τι κερνάμε την ημέρα του γάμου;

Τι Κερνάμε την Ημέρα του Γάμου;

Ο γάμος είναι ένα μεγάλο γλέντι που ξεκινάει ήδη από τα σπίτια της νύφης και του γαμπρού. Εκεί ο καθένας ετοιμάζεται μαζί με οικογένεια και φίλους για να πει το μεγάλο ναι στην εκκλησία ή το δημαρχείο. Η όλη προετοιμασία την ημέρα γάμου στο σπίτι γίνεται σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ ένα πλούσιο και στολισμένο τραπέζι με καλούδια και αλκοόλ είναι έτοιμο να φιλέψει κάθε παρευρισκόμενο. Πέρα από τις γευστικές επιλογές που φτιάχνει ο καθένας στο γάμο του τι κερνάμε την ημέρα του γάμου κατά το έθιμο; Αφού έχεις πάρει όλα τα υλικά γάμου που θα χρειαστείς σειρά έχουν τα γλυκά γάμου για το σπίτι. Μάθε ποια είναι και επάνδρωσε τον μπουφέ σου.

Κουφέτα γάμου

Η άμεση και πιο προφανής απάντηση στο τι κερνάμε την ημέρα του γάμου είναι φυσικά τα κουφέτα. Ανάλογα με τη διακόσμηση γάμου που έχεις επιλέξει, την εποχή και το στυλ σου επίλεξε κουφέτα γάμου σε διάφορα χρώματα και γεύσεις. Γέμισε γυάλινα είδη με διαφορετικά κουφέτα. Συνδύασε περισσότερα από ένα χρώμα και γεύσεις για να ξετρελάνεις τους ουρανίσκους των καλεσμένων σου.

Κουφέτα γάμου

Ξεροτήγανα γάμου

Άλλο φίλεμα που είναι απάντηση στο τι κερνάμε την ημέρα του γάμου είναι τα ξεροτήγανα. Ανήκει μάλιστα στα παλιά έθιμα γάμου που αναβιώνεται μέχρι και σήμερα στη Κρήτη και όχι μόνο. Στόλισε τα σε όμορφες πιατέλες και δίσκους. Μην ξεχάσεις να βάλεις και είδη σερβιρίσματος δίπλα για να αποφευχθούν οι ατυχείς λεκέδες με το σιρόπι. Συνδύασε τα με παραδοσιακά καλτσούνια για ένα παραδοσιακό και συνάμα γευστικό αποτέλεσμα.

Ξεροτήγανα γάμου

Αμυγδαλωτά γλυκά για το τραπέζι του γάμου

Τα αμυγδαλωτά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ειδικά στα έθιμα θρησκευτικού γάμου στις Κυκλάδες. Είναι απλά αλλά πεντανόστιμα. Διακρίνονται για το χαρακτηριστικό τους άρωμα και την γεύση. Η λευκή εμφάνισή με την ζάχαρη άχνη ταιριάζει τέλεια σε έναν DIY γάμο.

Αμυγδαλωτά γλυκά για το τραπέζι του γάμου

Μπεζέδες για την ημέρα του γάμου

Οι μπεζέδες είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά γάμου ενώ χρειάζονται πολύ λίγα υλικά για να φτιαχτούν. Πέρα από τη γλυκιά τους γεύση μπορούν να δώσουν χρώμα στη διακόσμηση σπιτιού για γάμο με τα κατάλληλα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Μάλιστα πολλοί προτιμούν τους πολύχρωμους μπεζέδες για να ταιριάζουν και με το στολισμό σπιτιού για γάμο. Οι μπεζέδες είναι μία ευχάριστη και ασφαλής προσθήκη στον μπουφέ.

Μπεζέδες για την ημέρα του γάμου

Μπισκότα γάμου

Επίσης φοβερά κεράσματα γάμου είναι τα μπισκότα. Εδώ πραγματικά μπορείς να κάνεις θαύματα! Φτιάξε θεματικά μπισκότα γάμου και γέμισε εταζέρες και πιατέλες. Επίλεξε τα σχέδια που θα έχουν ανάλογα με τη χρωματική παλέτα και το θέμα του γάμου σου. Όχι μόνο θα γλυκάνει τους καλεσμένους σου αλλά θα αποτελέσει και μια πρωτότυπη πινελιά στο candybar γάμου που θα έχεις στήσει στο σπίτι σου.

Μπισκότα γάμου

Macarons για γάμο

Αν θέλεις από την άλλη να βάλεις μια ευρωπαϊκή γευστική νότα στο τραπέζι σου τότε επίλεξε πεντανόστιμα μακαρόνς. Δώσε χρώμα και γεύση στο στολισμό σου με χρωματιστά, πεντανόστιμα και ανάλαφρα macarons ενθουσιάζοντας κάθε καλεσμένο.

Macarons για γάμο

Αν είσαι η νύφη τότε κάνε ένα διάλλειμα από την προετοιμασία γάμου χρονοδιάγραμμα και απόλαυσε και εσύ ένα από τα κεράσματα που έχεις επιλέξει για τους καλεσμένους σου. Δοκίμασε με μέτρο γιατί ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δεν χορεύει (εν προκειμένω δεν παντρεύεται!). Κάνε τις σωστές γευστικές επιλογές που θα γλυκάνουν τους καλεσμένους σου και θα τους προϊδεάσουν για να έναν γλυκό γάμο.

[print_link]